Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megjött a kedved a vitatkozáshoz?

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

"Nem értem miért csodálkotzol, ha lekezelõen szólnak hozzád."

Nem csodálkozom. Ti mindenkivel így beszéltek. Az lenne egyszer a meglepõ, ha áttváltanátok valami udvarias-emberi hagnemre. Többen fölborulnának szkestõl meglepetésükban. Szóval inkább ne, nehogy valami balaset legyen belõle. :-)

"Miért csak a tipikus kérdéseket sorolod?"

Összekeversz valakivel. Nem soroltam én semmit, azt is halkan mondtam.

"Ha rámutatnál konkrétan a magyarázatokra, hogy szerinted mi nem stimmel, akkor lenne mirõl beszélni."

Jó. Legyen mondjuk az árnyék. A Holdon nem lehet szórt az árnyék széle, mert csak egyetlen távoli fényforrás van. Éles-kontúrosnak kellene lennei. A képekem mégsem ilyen. Miért?
Beszélgessünk!

sz4bolcs
"Egyébként a magyarázat általában fizikai törvény, vagy valamilyen technológiai sajátosság, igazábol nem csodálkozok rajta, hogy ezekkel nem tudsz vitázni." - Ja, mert ezekre a dolgokra kevésbé hat látványosan a szofisztikálás. :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
"ha egy vitában újra meg újra, a vitapartner érveitõl függetlenül elõadod a saját "érveidet", akkor majd elõbb-utóbb belefárad, és onnantól neked lesz igazad?" - Onnantól, hogy a tudást összemossa valaki a hittel, és szerinte ez egy hitvita, onnantól kezdve a legjobb érvelési mód a kínzás, vagy a sulykolás. :D

Ehh...<#szomoru1>
Bocs, hogy ismétlem magam, de te vagy az aki ugyanazokkal a dolgokkal jössz elõ újra és újra, a magyarázatokat figyelmen kívül hagyva.
Miért mem mondod meg mi bajod a magyarázatokkal.

Egyébként a magyarázat általában fizikai törvény, vagy valamilyen technológiai sajátosság, igazábol nem csodálkozok rajta, hogy ezekkel nem tudsz vitázni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

gothmog
Hát akkor csak beszélgessél. De azt ne várd el, hogy itt majd mindenki birkamódra fog tréningezni a kedvedért. Újra.
Vagy neked azt mesélték, hogyha valamit sokszor mondogatsz, ha egy vitában újra meg újra, a vitapartner érveitõl függetlenül elõadod a saját "érveidet", akkor majd elõbb-utóbb belefárad, és onnantól neked lesz igazad?

Azért azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy minden amit felhoztál, arra van ésszerû magyarázat, és korábban le is lett írva.
Új érvet nem hoztál fel, csak a szokásos dolgokat hoztad elõ megint.
Nem értem miért csodálkotzol, ha lekezelõen szólnak hozzád.

Egyébként nem értem miért tartsz ki még mindíg a hoax mellett.
Miért csak a tipikus kérdéseket sorolod?
Miért nem veszed elõ a magyarázatokat is?
Ha rámutatnál konkrétan a magyarázatokra, hogy szerinted mi nem stimmel, akkor lenne mirõl beszélni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

sz4bolcs
A fenét. Még nem beszéltük ki, hogy a Hold valóban létezik-e, vagy csak azt hisszük. :D

sz4bolcs
Remélem ezeket a fontos dolgokat minden rakéta indítás, és holdkomp építés elõtt megvitatják.
"Héj Joe: Mielõtt elkezdjük építeni ezt a hidat, tisztázzuk. A híd csak a tudatunkban létezik, vagy az objektív valóságban is? Mert ha az elõbbi, akkor a híd bizony nem fog létezni hiába építjük meg."

Nem érte pontosan, most akkor akarsz itt, ebben a topikban beszélgetni, vagy nem? Ha nem akarsz, mert már mindent kibeszéltnek érzel és nincsen új mondanivalód, akkor minek vagy itt? Lehülyézni azt aki idetéved?:

"Ahülye, hát nem beszélgetni akar? Még mit nem? Mi itt már mindent kibeszéltünk. Húzzon innen a fenébe!"

Szóval hondold ezt átt. Ez az út nem vezet sehová sem.

gothmog
"Elõbb olvasd el a #3544" Ez az utolsó érv. "Semmiben nem lehetünk biztosak, mert végsõ esetben a saját érzékeink is megcsalhatnak"
Aztán innentõl jöhet az igazság definíciója az Arisztoterészi, majd a Platóni értelemben, végig az összes emelkedett vagy befüvezett filozófián, Hubbarddal bezárólag. (Utóbbit a saját érdekükben remélem, hogy nem.)

Akkor ezt megbeszéltük.

sz4bolcs
Amúgy elég hihetõ. Amikor elfogynak az érvek az adott témában, olyankor szoktak elõjönni ilyen "dehát mindenki hisz", "a tudást is el kell hinni" meg hasonló terelõ és szofisztikáló dumák.

sz4bolcs
Tehát ennyi volt a moonhoaxerek összes érve, és már nincsenek újak?

gothmog
"Le szeretnéd állítani" Az is tetszene, mi? Ügyes próbálkozás, nem válaszoltál.

"Mégis, milyen eredményt vársz attól, hogy újra elölrõl kezded az egészet?"

Le szeretnéd állítani a topikot? Beszélj a moderátorral.

sz4bolcs
Persze persze, majd én fogom interpretálni a hozzászólásaid. Ha nem válaszolsz, hát nem válaszolsz, majd mindenki levonja magának a következtetést.

gothmog
"Természetesen én komolyabb vitapartnerekre várok." Szeretnéd, ugye? És mire föl vársz te itt komolyabb vitapartnerre? Lassan 4000 hozzászólás lesz a topikban, minden egyes felvetés többféle irányból és nézõpontból is el lett magyarázva. Komolyan, ábrákkal, kísérletekkel igazolva, és anyázva is. Meg viccelve is.
Mégis, milyen eredményt vársz attól, hogy újra elölrõl kezded az egészet?

"de de de ... a ... a lábnyom ...a ...a homokba..."
Hát nem.

Elõbb olvasd el a #3544 beírásomat és próbáld megérteni. Aztán majd írd meg, hogy mit értettél meg belõle. Ha megint semmit, akkor nincsen értelme válaszolnom neked.

gothmog
"filmek, képek vizsgálatával azt tapasztaltam" továbbra sem kaptunk egyetlen tetves sorszámot se a "hivatkozott" médiákról.
"ha jól mértem 40 másodperc alatt fékezõdött le, az itteni linken az A-11 pedig csupán 10 másodpercig fékezett."
Aszt aztán mi alapján mérted ezt? Ahogy te "úgy láttad"?

sz4bolcs
Meg tudod mondani egyáltalán, hogy milyen esetben fogadnád el, hogy nem volt kamu az elsõ Holdra szállás?

sz4bolcs
Azt hiszel, amit akarsz.

Neked aztán kár írni. El sem olvastad amit írtam.

sz4bolcs
Engem a tudás érdekel, a hitvitát meghagyom neked. Azzal mûveled, akivel akarod.

Talán. Vitában senkit sem lehet meggyõzni. Mindenki csak saját magát tudja meggyõzni, ha már maga is meggyõzõdött róla. Ezt mondhatod úgy is: "Ha már elhitte".

Nézd, valamennyien hívõk vagyunk. most nem a vallásra gondolok, hanem azokra az információkra amiket bizonyság nélkül egyszerûen elhiszünk. Az iskolai tananyag több mint 90%-át is csak elhisszük. (Talán még magasabb is ez a szám.) Mégis igaznak tartjuk. Aztán jön valaki, és megkérdõjelezi az egyik "köztudott" dolgot. Köztudott, az elsõ Holdraszálás? Igen? Biztos vagy benne, mert ott voltál te is és láttad, érintetted, szagoltad, stb? Hát nem. Csak elhitted. Bizony, igazad van. Ha úgytetszik akkor bizony ez egy hitvita. De ezt is lehet komolyan, tudományosan csinálni, vagy gúnyolódva, rõhõgva. Te mit szeretnél? Melyiket "módszert" akarod tartósan mûvelni itt? Merthogy eddig mit csináltál, az jól kiderül egy néhány perces visszaolvasásból. Tehát? Folytatod, vagy a komolytalankodást, vagy beszélgetünk felnõtt módra, komolyan, ahogyan az egy tudományos fórumhoz illik?

sz4bolcs
Hitvitapartnerre? :D

Persze, lehet. De akkor is kérdés lesz majd, hogy hiteles-e a helyszin. Én most úgy gondolom, hogy nem az.

Mert ez nem pont egy humor fórum. De persze tõlem röhöghetsz, nem zavar. Természetesen én komolyabb vitapartnerekre várok.

Kizárt dolog. Ez mindig lesz. Két dolog végtelen, a világegyetem meg az emberi hülyeség...mondta azt hiszem Einstein...szóval ez a kamu Holdra szállás mindig lesz...legalábbis nagyon sokáig lesz.

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

sz4bolcs
Aha, csak arra is azt mondanák, hogy késõbb szállították a Holdra.

sz4bolcs
Szerintem ez nevetséges. Pont.

Dehogynem. Régebben is sokan mondták, hogy a föld lapos, csak már kihaltak.
Na ez is olyasmi. A bizonyítékokat egyre kifinomultabb módszerekkel lehet majd vizsgálni, egy idõ után lehetetlenné válik a hoaxerkedés. Nem kizárható, hogy a távoli jövõben a leszállóegység túristalátványosság lesz a holdon....

sz4bolcs
Ha más gondolhatja ezt komolyan, akkor én miért ne viccelhetnék vele?

Nem tudom, talán igazad van. Valamit kell majd mesélni a dédunokáknak is, de én csak azt tudom majd elmesélni, hogy az én koromban nem stimmeltek a hivatalos magyarázatok és kerestem, -kerestük a valódi válaszokat. Szerintem ezen ma sincs és késõbb sem lesz semmi szégyellnivaló.

Hiába viccelsz ezzel egy tudományos topikban, így nem megyünk elõre. Miért fékezel. Félsz valamitõl?

sz4bolcs
Úgysem fog kiderülni, hogy jártak-e ott, vagy sem.

Azért kíváncsi vagyok, ha már a hoaxerkedés nem lesz divat, az unokátidnak mit fogsz mondani?
Mit fog szólni hozzá, ha bevallod neki, hogy hoaxerkedtél?
Nem lesz ciki?
Nem fogja azt mondani, de hülye vagy nagyapa?

sz4bolcs
Szerintem Jézus, Krisna, a mikulás, az ufók kamu, viszont a nyuszika tojja a tojást. :D

"Jaj.. Nevetséges banda."

Hiteltelen az aki mindent kiröhög. Ezzel nem megyünk elõbbre. Jó lenne kibeszélni a dolgokat, de veled, veletek nem lehet. Csak a gúnyolódás-röhögés amit produkálni tudtok. Ez azért kevés.

Gondolni bármit lehet. Bizonyítani nehéz. Természetesen ebben az esetben nem annyira nehéz, mert a siettség miatt sok hibát követtek el a bizonyítékok, fõleg a fényképek gyártásakor. Már nincsen visszaút sem. Ami egyszer kikerült a kibertérbe, azt nem lehet visszavonni-megsemmisíteni. Ezt annak idején nem gondolták átt, nem volt még Internet. Most meg van. És bizony, átformája a gondolkodásunkat. Hogy a kérdésedre válaszoljak, ige, én úgy gondolom kb ahogy leírtad. Nincsen ebben a gondolkodásban semmi rossz sem. Nem függ tõle a holnapom. Megtehetem, hogy ezt gondoljam.

Molnibalage
Érdeks, hogy azon a filmen mikor megkerüli az Apollo a Holdat nincs semmi érdekfeszítõ a hoaxereknek. Jaj.. Nevetséges banda.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sz4bolcs
lol xDDDD ez durva.

Csak az elsõ nem volt igazi. És nem tagadás, hanem elismerése a politikai akarat tudomány feletti hatalmának.

Akkor nézzük az idõrendet:

1968 karácsonya: elsõ emberek a Hold körül
1969 májusa: a holdkomppal 15 km-re megközelítik a felszínt
1969 júliusa: QRVA NAGY HOAX
1969 novembere: újabb sikeres holdraszállás

Ti ezt tényleg így gondoljátok?

"Csak egy kérdés,és nem is akarok belemenni nagyon,de a holdutazás tagadása az odáig vezetõ út tagadása is?"

Csak az elsõ nem volt igazi. És nem tagadás, hanem elismerése a politikai akarat tudomány feletti hatalmának.

Molnibalage
Igen. Te arról beszélsz, hogy rendelkezésre állt a technika a hamisításhoz. Hát nem állt. Még ma is éppenhogy. Figyelsz te rám? Kék háttérrel fel kellene venni egy szûk gépben az 1/6 gravitáció melletti mozgást. Minimális kamerabeállítási lehetõség van, a hamisításhoz kevés. Még ha sikerülne is ez ezután kellene olyan CGI ami ma is alig van. Sebaj.

Nem a szórakoztatáshoz megmosolyogatató a tecgnika. Arra jó. A hamisításhoz kevés. Ne keverd a szezont a fazonnal.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Te lazán feltételezed, hogy a végfázisban azonos sebességgel érkeztek be. Hiba. Elég nagy...

sz4bolcs
Láttál te már Star Treket Kirk kapitánnyal???

Nos, én nem tagadom..

Tipikus hoaxer felütés. Múltkor nem égtél eleget, hogy most újraindítod a lemezt?

Nos, én nem tagadom..

Csupán azt jeleztem, hogy az eddig letöltött filmek, képek vizsgálatával azt tapasztaltam, és ezért ajánlottam mindenkinek, hogy nézze meg saját szemével, mert se igazolni, sem kizárni nem lehet hitelt érdemlõen az 1969-es leszállást.

Mint írtam, hogy szerintem vagy jószándékú de barbár retusálás okozta, vagy sietve összedobott, elnagyolt animálással hamisítottak a felvételek.

Az elsõ Godzilla, vagy a titánok harca is éppen olyan vicces mai szemmel, mint Pirx a kávéfõzõkkel.. Vagy Meklén a teknõcõkkel és a varangyokkal.
Azaz én is tudok rossz példákat felsorolni.
De pl. az említettek, vagy a vérprofi Alfa Moonbase 1999 forgatásai a 70'-es évek legelején már színesben tökéletes szimulációkkal, szintén közismertek.
A fekete-fehér TV minõséghez szükséges technikát már a 60'-as években
rutin szerûen használták Hollywoodban.
És Te Ezt vitatod? Nézz körül a neten, és meglátod, hogy értelmetlen vitatnod.