Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Nem csodálkozom. Ti mindenkivel így beszéltek. Az lenne egyszer a meglepõ, ha áttváltanátok valami udvarias-emberi hagnemre. Többen fölborulnának szkestõl meglepetésükban. Szóval inkább ne, nehogy valami balaset legyen belõle. :-)
"Miért csak a tipikus kérdéseket sorolod?"
Összekeversz valakivel. Nem soroltam én semmit, azt is halkan mondtam.
"Ha rámutatnál konkrétan a magyarázatokra, hogy szerinted mi nem stimmel, akkor lenne mirõl beszélni."
Jó. Legyen mondjuk az árnyék. A Holdon nem lehet szórt az árnyék széle, mert csak egyetlen távoli fényforrás van. Éles-kontúrosnak kellene lennei. A képekem mégsem ilyen. Miért?
Beszélgessünk!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Bocs, hogy ismétlem magam, de te vagy az aki ugyanazokkal a dolgokkal jössz elõ újra és újra, a magyarázatokat figyelmen kívül hagyva.
Miért mem mondod meg mi bajod a magyarázatokkal.
Egyébként a magyarázat általában fizikai törvény, vagy valamilyen technológiai sajátosság, igazábol nem csodálkozok rajta, hogy ezekkel nem tudsz vitázni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Vagy neked azt mesélték, hogyha valamit sokszor mondogatsz, ha egy vitában újra meg újra, a vitapartner érveitõl függetlenül elõadod a saját "érveidet", akkor majd elõbb-utóbb belefárad, és onnantól neked lesz igazad?
Új érvet nem hoztál fel, csak a szokásos dolgokat hoztad elõ megint.
Nem értem miért csodálkotzol, ha lekezelõen szólnak hozzád.
Egyébként nem értem miért tartsz ki még mindíg a hoax mellett.
Miért csak a tipikus kérdéseket sorolod?
Miért nem veszed elõ a magyarázatokat is?
Ha rámutatnál konkrétan a magyarázatokra, hogy szerinted mi nem stimmel, akkor lenne mirõl beszélni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
"Héj Joe: Mielõtt elkezdjük építeni ezt a hidat, tisztázzuk. A híd csak a tudatunkban létezik, vagy az objektív valóságban is? Mert ha az elõbbi, akkor a híd bizony nem fog létezni hiába építjük meg."
"Ahülye, hát nem beszélgetni akar? Még mit nem? Mi itt már mindent kibeszéltünk. Húzzon innen a fenébe!"
Szóval hondold ezt átt. Ez az út nem vezet sehová sem.
Aztán innentõl jöhet az igazság definíciója az Arisztoterészi, majd a Platóni értelemben, végig az összes emelkedett vagy befüvezett filozófián, Hubbarddal bezárólag. (Utóbbit a saját érdekükben remélem, hogy nem.)
Le szeretnéd állítani a topikot? Beszélj a moderátorral.
Mégis, milyen eredményt vársz attól, hogy újra elölrõl kezded az egészet?
"de de de ... a ... a lábnyom ...a ...a homokba..."
Hát nem.
"ha jól mértem 40 másodperc alatt fékezõdött le, az itteni linken az A-11 pedig csupán 10 másodpercig fékezett."
Aszt aztán mi alapján mérted ezt? Ahogy te "úgy láttad"?
Nézd, valamennyien hívõk vagyunk. most nem a vallásra gondolok, hanem azokra az információkra amiket bizonyság nélkül egyszerûen elhiszünk. Az iskolai tananyag több mint 90%-át is csak elhisszük. (Talán még magasabb is ez a szám.) Mégis igaznak tartjuk. Aztán jön valaki, és megkérdõjelezi az egyik "köztudott" dolgot. Köztudott, az elsõ Holdraszálás? Igen? Biztos vagy benne, mert ott voltál te is és láttad, érintetted, szagoltad, stb? Hát nem. Csak elhitted. Bizony, igazad van. Ha úgytetszik akkor bizony ez egy hitvita. De ezt is lehet komolyan, tudományosan csinálni, vagy gúnyolódva, rõhõgva. Te mit szeretnél? Melyiket "módszert" akarod tartósan mûvelni itt? Merthogy eddig mit csináltál, az jól kiderül egy néhány perces visszaolvasásból. Tehát? Folytatod, vagy a komolytalankodást, vagy beszélgetünk felnõtt módra, komolyan, ahogyan az egy tudományos fórumhoz illik?
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Na ez is olyasmi. A bizonyítékokat egyre kifinomultabb módszerekkel lehet majd vizsgálni, egy idõ után lehetetlenné válik a hoaxerkedés. Nem kizárható, hogy a távoli jövõben a leszállóegység túristalátványosság lesz a holdon....
Mit fog szólni hozzá, ha bevallod neki, hogy hoaxerkedtél?
Nem lesz ciki?
Nem fogja azt mondani, de hülye vagy nagyapa?
Hiteltelen az aki mindent kiröhög. Ezzel nem megyünk elõbbre. Jó lenne kibeszélni a dolgokat, de veled, veletek nem lehet. Csak a gúnyolódás-röhögés amit produkálni tudtok. Ez azért kevés.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Akkor nézzük az idõrendet:
1968 karácsonya: elsõ emberek a Hold körül
1969 májusa: a holdkomppal 15 km-re megközelítik a felszínt
1969 júliusa: QRVA NAGY HOAX
1969 novembere: újabb sikeres holdraszállás
Ti ezt tényleg így gondoljátok?
Csak az elsõ nem volt igazi. És nem tagadás, hanem elismerése a politikai akarat tudomány feletti hatalmának.
Nem a szórakoztatáshoz megmosolyogatató a tecgnika. Arra jó. A hamisításhoz kevés. Ne keverd a szezont a fazonnal.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tipikus hoaxer felütés. Múltkor nem égtél eleget, hogy most újraindítod a lemezt?
Csupán azt jeleztem, hogy az eddig letöltött filmek, képek vizsgálatával azt tapasztaltam, és ezért ajánlottam mindenkinek, hogy nézze meg saját szemével, mert se igazolni, sem kizárni nem lehet hitelt érdemlõen az 1969-es leszállást.
Mint írtam, hogy szerintem vagy jószándékú de barbár retusálás okozta, vagy sietve összedobott, elnagyolt animálással hamisítottak a felvételek.
Azaz én is tudok rossz példákat felsorolni.
De pl. az említettek, vagy a vérprofi Alfa Moonbase 1999 forgatásai a 70'-es évek legelején már színesben tökéletes szimulációkkal, szintén közismertek.
A fekete-fehér TV minõséghez szükséges technikát már a 60'-as években
rutin szerûen használták Hollywoodban.
És Te Ezt vitatod? Nézz körül a neten, és meglátod, hogy értelmetlen vitatnod.