Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A-15 a linkeden ha jól mértem 40 másodperc alatt fékezõdött le,
az itteni linken az A-11 pedig csupán 10 másodpercig fékezett.
Ami 16-szoros energia különbözetet jelent.
A lábnyom.. oké, menj be egy cement raktárba, ahol a holdporhoz hasonló állagú és finomságú por borítja a talajt.
És víz ugye nincs a Holdon. Azaz kizárt a nedves formázó anyag lehetõsége..
Na lépj bele porszáraz homokba, cementbe.. stb.. De csak olyanba amiben ilyen szépen megmaradnak a lábnyomok.
Nos, akkoriban AgBr emulziós filmeket vagy mágnes szalagos tárolókat
használtak.
Mindkettõ jellemzõje a képzaj, amit a grafikusi munka rutinfeladataként a régi képekrõl mindig el kell tüntetni.
Ezért van a photoshopba és más félprofi vagy profi képkezelõ progikba beépítve zajszûrés, zajcsökkentés funkció.
A képzaj olyan jellemzõje a képnek, mint az ujlenyomat vagy a DNS az embernek.
A színkomponensenkénti zaj-arányból még a film gyártóját is meg lehet határozni.
Amikor nem akarjuk, hogy a nyomólemezeken zajos legyen a rács, akkor
gyakran még ma is kitörõljük vagy lefestjük a zajos részt. Különben a nyomatokon zavarossá válnak a színek.
De ezt úgy is csak profi grafikusok értik, és a többiek pedig vitatják.
Te profi vagy, és így nem vitatod, vagy nem értesz hozzá és vitatod?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://hu.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_The_Original_Series
A Sci-fi rajongók, még biztosan tudnak számos valósághû filmet, film-sorozatot 1960-as évek második felébõl.
Az Apollo-12 is netzes.. fõleg ha a Tom Hanks-el nagysikerrel játszott mozifilmben feldolgozott A-13 katasztrófáját is nézzük.
Reálisan az A-14 lehetett az elsõ valódi ember által megtett út.
BTW akik folyton azon rugóznak, hogy '69-ben nem voltunk', azok vágják, hogy az Apollo-12 is sikeresen leszállt még 69-ben? Vagy az is kamu?:)
Amikor azt állítják, hogy mindezt mesterségesen létre lehet hozni, akkor szívesen látnám ennek gyakorlati prezentációját. Szerintem a filmrendezõk/producerek biztos ráharapnának...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
a kép
Feltûnt, hogy a hoaxerek mindig csak egyenként jönnek, eltûnik az egyik, jön a másik, az is eltûnik, visszajön az egyik, vagy egy harmadik...kész ÉGÉS az egész. Félnek, hogy esetleg ha többen vannak itt egyszerre, akkor ÖNMAGUKKAL kerülnek ELLENTMONDÁSBA?... MUHAHA...BUKÁS. :-DDDD (okkultist emlékére)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
érdemes megnézni a 2001-Ûrodüsszeia ûrjeleneteit, elég jók, de azért egyértelmûen kilóg a lóláb.
Egyébként konkrétumok nélkül elég nehéz lesz. Ilyen hivatkozásokkal, hogy: "A képek egy részénél" "más részénél"... Legalább a sorszámok lennének, vagy valami.
A többi meg egyszerû:
"a sugárirányban szétfújt kövek és a "szélárnyékukban" lévõ por helyett, frissen porcukorral felszórt"
nem igaz.
"bokáig süppedtek" nem igaz, ez max 2-3 cm, és nem a holdkomp kifújási kráterében.
Illetve, Armstrong a leszállásnál az utolsó pillanatban változtatott a leszállás helyén, és oldalirányban egy méterrel elmozgatta a kompot (a fenti fotón látszik is, hogy az érintésfigyelõ szonda végigszántotta a felszínt), majd leállította a hajtómûvet. Pedig ekkor még kb. 1m magasan volt. Ezért nincs por a leszálló egység lábán.
Érdemes összevetni a felvert por mennyiségét az Apollo 15 leszállásával, ahol a "holdatérés" pillanatáig megy a hajtómû.
Végül, aszondja "A képek egy részénél az égbolt zajmentesre lett törölve". Még jó, hogy azzal elcseszték az idõt, de az ilyeneket (gyk: az egész AS16-116-os tekercs maszatos lett) meg az ilyeneket csak úgy benne hagyták.
Ellenben minden éjjel hangolják a világunkat az idegenek.
Figyi, nekem erre most nincs idõm (mármint töltögetni, és a photoshop csúszkáival szórakozni). Linkeld kérlek a mûveid, hadd okuljunk belõle. és ha marad extra idõd, hasonló módszerrel elemezd a voyager felvételeket, a mars-járó felvételeket, meg úgy általában, az összes nasa-s fényképet. Kezd el a Geminiknél, nekem mindig is gyanús volt az a program...
célszerû a kérdés eldöntésénél az eredeti, a NASA-tól letölthetõ filmek, fotók elemzésével eldönteni.
Én félszáz képet töltöttem le a NASA-nak a netes arhívumából.
Felnyomtam a maxra a gammát a fotoshoppal, és színkomponensenként megnéztem a max saturációnál képet.
Ezt mindenki megteheti, tehát értelmetlen vitatni a következõket:
A képek egy részénél az égbolt zajmentesre lett törölve
- más részénél ahol nem lett letörölve a fotozaj, az égbolton a homogén, legfeljebb csillagos ég helyén, különféle alakú árnyékok vannak.
- az ûrhajósok sisakján tükrözõdésében két- néhol három alak áll a háttérben.
- az eltérõ színhõmérsékletû árnyékok irányai több reflektoros bevilágítást mutatnak.
Bár ezek még csak-csak.. akár még megmagyarázhatók lehetnének.
De a képek, filmek egy részénél a leszálló egység fõfúvókája alatt van kicsi kráter, a képek más részén síma Hold-por-kráter nélkül.
És ez már nem magyarázható meg.
Mint ahogy az sem, hogy a leszálláskor a hajtómû szétfújta a felszíni laza port, de a Holdon álló komp mellett közvetlenül bokáig süppedtek
Amstrongék a laza porba.
Aki használt már nagynyomású takarítógépet, vagy akár sûrített levegõs tisztító fúvókát, vagy akár csak vizes slaggal locsolt már életében talajra,
az tapasztalatból tudja, hogy laza por egyszerûen nem marad meg
a kifúvás közvetlen környezetében.
Fõleg akkor nem marad meg, amikor a leszállás közbeni felvételek mindegyikén a több méter sugarú kifúvás másodperceken át látható.
De kifúvás ide-vagy oda, a sugárirányban szétfújt kövek és a "szélárnyékukban" lévõ por helyett, frissen porcukorral felszórt
holdra léptek a fiúk.
Persze, ha azt tudjuk, hogy a Holdon egy nap 28 földi napig tart, és a NASA képein az árnyékoknak 360 fok/28 nap sebességgel kellett volna mozogniuk, de az expedíció ideje alatt ez valahogy nem került szinkronba a képeken vándorló árnyékokkal, akkor még a rendezõnek és az animátoroknak az alapvetõ fizika tudása is kérdésessé válik.
Mindezt összegezve:
Ha 1969-ben jártak is a holdon, akkor a filmes utómunkákkal, a holdon beállított díszletezésekkel sikerült minden felvételt teljesen hiteltelenné változtatniuk.
Olyanná, amelyekkel nem bizonyítható a Holdraszállás 1969-es dátuma.
Ha pedig nem ennyire amatör utómunkák felelõsek a képi megjelenítésekért, hanem pusztán animáció akkori szinvonalának
eredménye, akkor pedig ember nem járt 1969-ben a Holdon.
Javaslom, hogy mindenki töltse le a NASA-tól a képeket, és nézze meg a gamma és a színenkénti saturation megvátoztatások után a saját szemével.
Köszönöm a figyelmet.
Na csá, most vedlenem kell, tudok egy jó repedést az atoll külsõ felén.
Élet a szárazföldön, képzelem!
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Csak egy nagy, fényes ballonmûhold kering odafent.
Amikor úgymond "bõvítik egy új elemmel", valójában csak fújnak rajta egyet és rögtön nagyobbnak látszik.
Tökéletes átverés.
A végén még az európaiak fognak elõbb kijönni egy kamu emberes Mars expedícióval. Látványosan fellövik õket, persze csak a Nemzetközi Ûrállomásig mennek, kamu videót leadják, HD minõségben, majd hazajönnek.
Most már tudod mihez viszonyítani.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az Apollo-11 hordozórakétája egy 111 m magas, 3100 t súlyú és 55 millió HP teljesítményû Saturn-V rakéta.
Mi ez a szövegben a HP? Talán Harry Potter?
Én el tudok képzelni bármilyen megoldást. Képzelni. Nem pedig megvalósítani. Van akinél ez fordított. Ha úgy tudja, hogy nem lehet megvalósítani, képtelen elképzelni. Ekkor aztán nincs is mirõl beszélgetni vele. Még jó, hogy itt bõven akad igazi képzelgõ. Ezért lehet jókat beszélgetni.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
sz4bolcs, gundark, tudhatnátok, hogy nem létezhet okkult-hozzászólás legalább egy tucat indokolatlan írásjel, "muhahák" és csupa nagybetûs írásmód nélkül. Ez alapvetõ törvényszerûség.