Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minden expedíció vitt magával zászlót?

Még egyszer kérdezem, hátha képes vagy rá.
Mekkora az a bizonyos felbontás?
Miért pont a nem lefotózhatón lovagolsz amikor a holdkomp leszállófokozata egyértelmûen lefotózhatóan bizonyít?

Házi feladatod:
1. Utánanézni hogy felszálláskor melyik zászlók maradtak állva.
2. Számítsd ki hogy a zászló anyagának és az anyagvastagságának függvényében a holdfelszíni kozmikus sugárzásnak meddig áll ellen az anyag.
3. Hogy is volt ez a Holdraszállás dolog szerinted pontosan?
4. Tudod e hogyan mûködik a moonhoaxer?

gothmog
te hazug.

szájkarate?

Papirzacsi
Errõl van szó, te kvára nem hinnéd el, bármit is hazudsz most. Ha adnának képet a zászlóról, ráfognád, hogy késõbb került oda, vagy hogy manipuláltak a képek. Miért lenne számodra bizonyíték, ha a "csalást" elkövetõ NASA a saját maga által kiadott, állítólag saját LROja által készült képeket adna ki? He? Hol van a matematikai modelled a holdutazás megcáfolására? Mikor teszed közzé? Hazug disznó-e vagy?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Molnibalage
Mivel? Honnan?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Persze akkor még mindig ott lenne, hogy nem mondjuk a fejlettebb technológiával 1999-ben felmentek 6-szor a Holdra, hogy bizonyítékokat gyártsanak...

Sõt, ha mind a 6 leszállóegységrõl készül jó felbontású kép az még meggyõzõbb is mint egy zászló.

Molnibalage
A leszállóegység miért nem jó? Az is meg lett modva, hogy az eddigi felbontás messze van a véglegestõl. Ha már napvilágott látott helyekrõl lesz jobb is, az neked nem jó?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A zászlónak speciel én hinnék, de komolyan. Az LRO eddigi felvételei a lábnyomokról nem túl kivehetõ, és kissé komolytalan. Legközelebb egy szaglóegységet küldenek fel, ami megkeresi Armstrong fingásaiból visszamaradó nyomokat a Holdon?

Ha már nem áll a zászló (itt a fórumon is olvastam, hogy ez elképzelhetõ), akkor nem szerencsétlen dõlés esetén kb. 1 m^2 is lehet a felülete a Holdon. Szép színes a zászló, az LRO, ha fél méteres felbontást végre eléri, akkor ez már 4 pixelt jelentene.

Molnibalage
Szerinted nem is voltak. Akkor milyen zászló? Ha meg szerinted nem áll, akkor mit is akarsz lefotózni? A leszállóegységek és az ûrhajósok és holdautók nyoma az nem jó neked? Miért pont a zászlóról kell fotó?

Honnan tudod, hogy még mindig áll a zászló?

Molnibalage
Nem, nem lenne. Milyen az az ilyen? Egy élbõl látszódó zászlóhoz vagy oldlaszögbõl szerinted milyen felbontás kell te nagyon te...

Ilyen felbontás mellett már egy zászló is kivehetõ lenne a Holdon...

Miért? Nem tudja?
Mekkora felbontása az MRO-nak?
Mekkora a felbontása az LRO-nak?
gothmog
"számomra érthetetlen"

Becsapódások jelzik a marsi jeget

Egészen elképesztõ fotók, számomra érthetetlen, hogy az LRO miért nem tudja azt a felbontást amit a sokkal messzebb lévõ MRO tud.

A szokásos beböffentés kipipálva.

Bizonyíték esetleg?
sz4bolcs
Mármint azok közül, akik rászorulnak arra, hogy utána meggyõzzék õket. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
"Egyébként a moonhoaxerek a hoax könyvek, a kattintások és az elõadások általi bevételbõl simán megtehették volna hogy kiköhögik az a kb. 100 millió dollárt amibe alsó hangon egy ilyen küldetés kerül és megépíttetnek egy szondát. Miért nem tették meg?"

-Miért? Mert senki nem hitt volna nekik. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Semmi különös nem volt. Csak a szokásos csalók. Almár Iván, meg talán Bérczi Szaniszló, a széfet nem mutatták meg.

M1 este: "Gémeskutak a Holdon?!"

Papirzacsi
Olvastuk már, ezesetben kijárna egy BAN, mert forumozásra tökéletesen alkalmatlan egyén.

gothmog
ez is csak azt bizonyítja hogy...
link

Gundark 1 1
Igen, kérjük a modellt ha már bebizonyitottad vele hogy nem igaz a hódraszállás.

A térképezést a leszálláshoz úgy képzeled hogy fényképezgetnek aztán kopasz emberek nézegetik a képeket és ráböknek erre hogy itt jó lesz? Javasolnám áttekintésre (tudom hülye vagyok, ezeket olvasni kell könyvekben) az Apollo-11 leszállását midõn bizonyos Mr Armstrong észrevette hogy minden jó de tele van kövekkel meg sziklákkal a talaj és arrébb pöttyentette le a kompot.

És a modellt ne feledd el. Bár gondolom a jópofa izéidnek egyike volt ez, és semmi nem igaz abból hogy megcsináltad. Mert ha megtetted volna akkor már régen idetetted volna. Ez igy meg csak egy szokásos hoax tuti volt.
Papirzacsi
És miért nem tudják az állításaikat(hazugságaikat?) bizonyítani a saját matematikai modelljeikkel? Hazug disznók-e?

Ha lenne minimális geodéziai tudásod, akkor tudnád hogy egy mûholdas szintbeli térképhez nélkülözhetetlenek a térképezõ radar és a lézeres magasságmérõ adatai. Ezek alapján építhetõ fel az a terepmodell amire a fotókat rá lehet dolgozni.
Tehát ismétlem, hogy érthetõ legyen, a térképezéshez több mûszer adatai kellenek.

Miért van az hogy a moonhoaxerek sohasem néznek utána alapfogalmaknak sem?
"Az LRO kb egy tonnás és hat fõ mûszere van amelyek mindegyike legalább olyan fontos mint a kamera."

Ez elég gyenge érv. Múltkor még az volt a fontos, hogy térképezzenek egy Holdra szálláshoz.

Két ok miatt ekkora a felbontás.
1.A berendezés tömeglimitjébe ez fér bele. A nagyobb felbontás nagyobb tömegû kamerát kíván. Nem jutott volna hely a többi mûszernek. A Google Geoeye majdnem kétszer akkora tömegû mint az LRO és csak egy kamerája van. A csúcs KH-12/13 kémmûholdak tömege az LRO tömegének kb. tizenhétszerese. Az LRO kb egy tonnás és hat fõ mûszere van amelyek mindegyike legalább olyan fontos mint a kamera.
Középiskolás fizikával, a Ciolkovszkij képlet ismeretével, és a jelenleg rendelkezésre álló rakéták teherbíró képességének ismeretében világosan látható, hogy miért ekkora és miért ilyen kiépítésû az LRO.

2.Mert a térképezési feladathoz ez tökéletesen elegendõ.

Egyébként a moonhoaxerek a hoax könyvek, a kattintások és az elõadások általi bevételbõl simán megtehették volna hogy kiköhögik az a kb. 100 millió dollárt amibe alsó hangon egy ilyen küldetés kerül és megépíttetnek egy szondát. Miért nem tették meg?
Molnibalage
Az az egyik. A másik, hogy a valós felbontása mindnek titkos. Találgatás az van. A 0 tartalmú wikis (!) oldal a "bizonyíték". Ilyenkor nem tudom, hogy sírjak -e vagy röhögjek.

Ezek nem LEO pályán vannak a Föld mágneses terén belül?

Papirzacsi
De csak a számítás után! Ne sikkadjunk el ilyen dolgok felett!

Molnibalage
Melyik az a bármelyik? Kérem név szerint õket.

"Fél méteres lesz a teljes felbontás."

Csak? Föld körül szinte bármelyik mûhold ennél jobb felbontást tud.

Gundark 1 1
Ez gyenge volt. Hol a matematikai bizonyitása annak hogy nem volt holdra szállás? Azt ne feledjük el hogy te dobtad be ide, hogy feltaláltad, nem mi kértük. Mi csak azt kérjük hogy mutasd meg nekünk a részleteket.

Ez igy tudod mire emlékeztet? Stanislaw Lem: Kiberiáda. Ott van az egyik történetben egy ilyesmi eljárás. A paranoiás király tanácsosának küld a tervezõje egy üzenetet aminek a végén az van hogy "ne feledkezz meg a kék csavarokról" Hoppá, összeesküvés. Mindent bevetnek hogy dekódolják, s végül a nap távolság hányadosának szorzatának a négyzetével kijön az hogy "krucafix". Találnak is egy polgárt akit Krucafuxnak hivnak. De nem gond, ez tudatos megtévesztés, a polgárt hatodfokú meggyõzésnek vetik alá mire beismeri hogy meg akarta ölni a királyt. Én jelenleg igy látom a modelledet.
A holdkompokat már sikeresen lefotózták.
Fél méteres lesz a teljes felbontás.

1. Fél méteres felbontással szerinted le lehet fotózni egy zászlót?
2. Most akkor ez fog menni végtelen ciklusban?
3. Tudod-e hogyan mûködik a Moonhoaxer?
Papirzacsi
Ne terelj! Tudod te mirõl beszélek/ünk, virítsd azt a nagy számítást amit csináltál! Szájhõs-e vagy?

gothmog
"Várjuk a modelt!!!"

Kérésed parancs: model

Holdon keres lét a LOLA

A zászlót ez a Lola micsoda, vagy a sok mûszere az LRO-nak sem tudja megtalálni? Érdekes.

Papirzacsi
Ahogy továbbra is várjuk az Albertus által felfedezett sisakban tükrözõdõ 2-3 emberes képeket. Hónapok óta adós velük. Jaj, hogy azóta lapít mint szar a fûben? Jellemzõ...

Papirzacsi
Most õszintén, mit vársz tõle? A saját maga által leírt mondatot nem tudta értelmezni, akkor hogy várod el, hogy egy ilyen egyszerû kapcsolatot megértsen a munkáját jól végzõ szóvivõ és munkaadója között?

gerrob:
Várjuk a modelt!!!

Bizonyíték?
gothmog
"valószínûleg"

Szerintem meg nem. Én is kb. annyit értek hozzá...
Milyen bizonyítékai voltak a fent nevezett embernek?
Gundark 1 1
Én azt gondoltam hogy a "szóvivõ" egy szócsõ ami megmondja a tutit. Azt mondja amit mondnak neki hogy ossza meg a világgal...

Modellt nem elfelejteni..
"Brian Welch hogy kerül ide? 2001? Nem élt kicsit sokat egy ilyen titokkal 69 óta? Erõltetett."

Nasa szóvivõ volt. 2001-ben az összes hoax állításra azt mondta, hogy "false", semmi többet, ez valószínûleg kevés volt. Meg kellett halnia.

Gundark 1 1
Namostan. Ezen az urak jelentõs része balesetben halt meg. Méghozzá repülõbalesetben, olyan T-38asokban amelyeket vagy õk vezettek vagy rossz megfogalmazással élve másodpilóták voltak. Gyakorlókiképzés. Például Mr See, és Mr Basset is igy halt meg miután a rossz idõben gyakorlatilag beleszálltak (pontosabban rá, de mindegy)a reptér egyik épületébe. Ezt nehéz tudatos gyilkosságnak nevezni. Téged a "killed" szó zavar meg ami ilyenkor ott van.

Grissomot nem lehetett volna másképp, diszkréten megölni, autóbaleset, szívroham egyéb módon? Muszáj volt az egész Apollo programot veszélybe sodorni, világraszóló cirkuszt csinálni? Kongresszusi meghallgatások és hasonlók? Ugyan már. Fatális baleset. Az oroszok is jártak igy az egyik teszt során begyulladt a légköre a labornak. Azért álltak át õk a "levegõ" megoldásra.

A legenda szerint Grissom "ki akart tálalni". Csakhogy.. Mit is? Az apollo akkor készült, szó nem volt arról hogy melyik crew megy a hódra. Azzal ha õ megy egy jó kört és mindenki elégedett, akkor akár még õ is lehetett volna aki elsõként a holdra lép.

Brian Welch hogy kerül ide? 2001? Nem élt kicsit sokat egy ilyen titokkal 69 óta? Erõltetett.

Láthatnánk a modelledet ami bizonyitja hogy nem vót hódraszállás?
Molnibalage
Remek. Indok?