5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#4448 Egyetértek Candival. A kevesebb több. De legalább látszik hogy fogalmad sincs sem a hálózatokról sem a számítástechnikáról. Sem. -
Candi #4447 Írtam már, hogy jók a dolgok amiket belinkelsz, csak légy szíves ne fűzz kommentárt hozzá. Amíg nem alkotsz véleményt, addig nem tűnsz hülyének. -
gerrob #4446 Megint negyvenéves az internet
"Most elérkeztünk a következő mérföldkőhöz, 1969. október 29-hez, vagyis az első igazi, hosszú távú üzenet napjához. Ekkorra kiépült az állandó ARPANET kapcsolat a Stanford Egyetem és a UCLA között, és megpróbálkoztak az üzenetküldéssel. Charles Kline, a UCLA egyik hallgatója gépelte be a „login” szót, amiből csak annyi ment át, hogy „lo”, aztán a rendszer lefagyott. Ezután egy óra alatt újra létrehozták a kapcsolatot, és sikerült a teljes üzenetküldés."
Na kb. ennyit a kor technológiájáról. 5 betűből átment 2. Ebből is látszik, hogy a Holdutazás lehetetlenség lett volna 1969-ben. Világtörténelem legnagyobb átverése. -
#4445 Nem nagyon van olyasmi, ami nagyon megrázná a nyilvánosságot. Az ilyen becsapódások csak a filmekben látványosak. A valóságban volt egy tizedmásodperces infra-felvillanás, meg jött egy kilométernyi unalmas számsor a műszerektől. Teccikérteni? A nyilvánosság azért nem látott semmit, mert nem volt mit látni.
Továbbiakért google a barátod. -
Csak77 #4444 Valóban érdekes, hogy miért nem hozták nyilvánosságra. -
Anteris #4443 menny oda oszt nézd meg bazmeg... -
#4442 A biológia élettant jelent, nem állattant, tehát rosszul asszociálsz.
Az asztrobiológus az élőlények és a világűr kapcsolatát vizsgálja, ebbe beletartozik az általunk ismert élőlények reakciója a súlytalanságra vagy más égitesteken, például a csökkentett gravitációra (mint a Holdon), és beletartozik az, hogy extrém körülmények között, mint a Mars felszínén vagy a Jupiter Európa holdján kialakulhat-e élet, és ha igen, akkor milyen szintű lehet, hol kellene keresni, stb. -
Candi #4441 Bármiféle életnek minősíthető cuccal.
Viszont akkor mit csinál a kozmobiológus? :) -
gerrob #4440 Nibiru and Doomsday 2012: Questions and Answers
Hűha, a Nasa megint titkolódzik. Egy asztrobiológus amúgy mit csinál? Az űrben nincsenek állatok. -
#4439 Semmit, a linkelt oldalon ott a kép róla... -
gerrob #4438 Remek képek a Hold bombázásáról
"A becsapódásokat sugározta a NASA weboldalán a NASATV, de a kő- és porfelhő a nyilvánosság számára nem volt látható."
Nocsak, mit titkolnak? -
#4437 Látod? Ezt például simán félreértetted. -
gerrob #4436 Úgysem találnátok ki milyen levelet kaptam ma a Topcoder-től, bár gondolom ez a név itt nem mond számotokra semmit. Nem lennék esélytelen, marathon matchben már voltam az első hatban. De mi az, hogy az utat nekem kéne állnom a Kennedy Space Centerbe? Ha a Nasa-nak nincs pénze egy repjegyre, akkor a Hold/Mars utazás egy álom marad csupán.
"Hello ******,
We are very excited to offer you a chance to solve an important problem given to us by NASA's Space Life Sciences Directorate. This 10-day marathon match will run from November 4 - November 14, 2009.
This is a historical opportunity to bring the creativity of the TopCoder community to the space program. The solutions developed will have the potential to have a direct impact on future human space flights organized by NASA and its partners. The winners of the competition can proudly state that they have had a real impact on human space flight.
The significance of this opportunity is further enhanced by the unique prizes we offering:
*A LARGE CASH PRIZE POOL. The total prize pool for this contest is $20,000.
*EXCLUSIVE VIP INVITATION TO NASA SHUTTLE LAUNCH FOR TOP SUBMISSIONS. 6 participants will get VIP access to one of the few remaining NASA shuttle launches. (Note: Winners will have to make their own way to the Kennedy Space Center for the launch.)
..." -
#4435 Arra már kapott kettőt -
#4434 A #4432 is... -
#4433 Most nem azért, de a #4409 és a #4413 is megérne 2-2 elakadásjelzőt. Az összesen 6, és akkor még alul van pontozva az ezévi szereplése. -
gerrob #4432 Valami olyasmit is mondtak benne hogy az űrhajósok nagy része katona volt.
Szerintem pedig színész. -
Freeda Krueger #4431 Rádiós műsor a holdról
Itt meghallgatható,én csak a végét hallottam,de pótolom... -
Candi #4430 Tudsz róla valami online linket? Jó lenne, így nem tudni miről volt szó. -
Freeda Krueger #4429 Volt ma egy műsor az MR1 en a Hold jövőjéről.
Nem hallgatta valaki?Esetleg érdekes lehet. -
#4428 OFF
A Honvédelmi költségvetés legnagyobb hányada, amennyire én tudom, bér és bérjellegű kifizetés...
De ha ez a téma, akkor inkább a Haditechnika topicban. :) -
#4427 Jaja, de nekik azért jó, mert szinte az utolsó cent is visszamegy a gazdaságukba, mi meg abból a honvédségre fordított 2 Mrd-ból nem kevés külföldön termelő cégnek teszünk jót. (fújj de protekcionista vagyok) -
#4426 A Magyar éves honvédelmi költségvetésből (cirka 2 milliárd dollár) meg vagy 100 millió afrikai rászorulónak lehetne tiszta vizet biztosítani egy évig.
Minden állam maga dönti el, hogy mire használja fel a költségvetését, ám érthető okokból elsőre mindenki úgy gondolkodik, hogy mi tesz jót egy országnak, mi viszi előre tudásban, gazdaságilag, mitől lehet még fejlettebb.
Indiának is van saját űrprogramja, Kínának is, pedig a szegénység terén és az életkörülményeken mindkét országban lenne mit javítani... -
Candi #4425 Igen, tudom. Csak nem jut eszembe magamtól, van sok más dolgom is :) Így meg kapok néha egy-egy morzsát, amit megnézek, majd alul vagy oldalt a kapcsolódó linkekkel eljutok néha egy-egy karéj kenyérig is :) -
#4424 Candi, az origo, index és sg oldalain megtalálod a gerrob által belinkelt cikkeket. Extra a cydonia.blog.hu, ahol remek írások vannak, bár a szerzők sajnos nem mindig aktívak (viszont ha igen, akkor űberprofik). És a legjobb: urkutatas.hu.
Egyébként van űrkutatás topic, jobb lenne, ha gerrob oda linkelné ezeket, így legalább nem írna hozzá olyan sorokat, melyek idegesítően bénán kapcsolják a holdra szállás témaköréhez. -
#4423 Rendben. Milyen bizonyíték van arra hogy létezel?
Mivel tényként kezeljük hogy megkerülte, mivel szerinted az emberek zöme ebben hisz, neked milyen bizonyítékaid vannak hogy mégsem? Esetleg erről is kaphatnánk egy matematikai modellt mint a holdra szállásról?
De most komolyan, miért nem olvasol el egy könyvet a témában? -
gerrob #4422 Milyen bizonyítékod van rá, hogy megkerülte? -
#4421 "Azért néha olvasd el a topik címét, ez nem elsősorban a holdfanok/Nasa hívők topikja."
Ez igy van. Na akkor hol a matematikai modell ami levezeti hogy nem volt holdra szállás? És miért pont Glennt lőnéd ki? Ja hogy már nem is ő volt aki első amerikaiként megkerülte a földet? Meg a siklóval sem volt fenn? Mondd legalább elképzelésed van arról hogy ki ő? -
#4420 <off>
"Amúgy mi az a trollkodás?"
Ez egy Internetes szleng azon személyek meghatározására, akik úgy zavarják egy fórum (de ez lehet más közösségi oldal például Wikipédia, blogok) működését, hogy feleslegesen keltenek vitát, személyeskedést, magyarázatot, hozzászólást.
Nem a fórum technikai rendszere ellen támad (mint például a spammelők, reklámozók, "első hozzászólás!"-omozók), hanem a közösség ellen.
Index cikke a különböző fórumromboló esetekről.
Wikipédia meghatározása,
</off> -
Candi #4419 Most olvasom:
"A legénység és a kapszula a második kilövéssel jut ki a légkörből, ezt megelőzően az Ares nagyobb változata minden más szükséges elemet feljuttat. A kapszula összekapcsolódik a hajtóanyag modullal és a leszálló egységgel, majd együtt megkezdik 385 000 kilométeres utazásukat a Hold felé. Az első ilyen repülés 2020-ra van előirányozva, a költsége várhatóan 100 milliárd dollár lesz."
(Forrás: )
100milliárd? Magyarország ennyiből kivásárolhatná magát a teljes adósságából és hitelállományából... -
Candi #4418 Amúgy mi az a trollkodás? Sokfelé olvastam már, de még nem tudtam rájönni, hogy pontosan mit is jelent. -
Candi #4417 Sztem ne menj el. Jók a cikkek, amiket belinkelsz, én szeretem őket olvasgatni. Csak ne fűzz egyikhez se kommentárt :) -
#4416 Akkor trollkodás helyett átválthatnál forumozó üzemmódba és a topik témájához kapcsolódó értelmes hozzászólásokat is produkálhatnál. Kezdetnek mindjárt kiszellőztethetnéd a topikot a hazugságod bűzétől, azzal a bizonyos matematikai modellel. Ja, hogy nincs olyan? Akkor akár el is húzhatsz a topikból! -
gerrob #4415 Azért néha olvasd el a topik címét, ez nem elsősorban a holdfanok/Nasa hívők topikja. -
#4414 Miért nem inkább téged, egyenesen a holdnak, hogy saját szemeddel láthasd, hogy megtörtént e amiről a topik szól. Aztán majd elmondhatod itt, mi meg majd kétkedve fogadjuk. De csak miután beposztoltad a matematikai modellt, amivel "bizonyítottad", hogy nem történt meg a holdralépés. Addig meg költünk tovább wunderbaumra, hogy ne facsarja az orrunk a hazugságod bűze. -
gerrob #4413 Verne Gyula után szabadon - óriáságyúval a világűrbe
"Hunter hangsúlyozta, hogy az óriáságyúnak köszönhető gyorsulási erő egyaránt végzetes lenne mind az emberek, mind a hagyományos műholdak számára, ugyanakkor a segítségével biztonsággal lehetne továbbítani például rakétahajtóanyagokat."
Azért John Glenn-t kilőném. Próba, szerencse. -
#4412 John Connor ember volt a filmben. Ezért meg repülhetne egy - két elakadásjelző. -
gerrob #4411 Nem probléma, akkor majd John Connor-t küldjük oda. -
#4410 A gond a felszín hőmérsékletével van. -
gerrob #4409 Óriás lábnyom a Merkúron
Szerintem oda kéne menni, a Mars erősen felejtős.