Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gothmog
Tudom. :) Nem is azért szúrtam be, mert érdemi választ várok rá. ;)

Papirzacsi
Igazál az eredményen nem változtatott semmit a tévedésed. Csak nyomja a hülye kérdéseit, mint egy robot, de nem képes válaszolni a nekiszegezett kérdésekre, biztos olyan gyorsan jár az agya, hogy elmosódve elsuhannak mellette az ilyen dolgok.
Még mindig türelmesen várjuk azt a matematikai modellt, amivel nagytudású barátunk, aki még a holdraszállás céljával sincs tisztában (így a sokadik alkalommal sem), bebizonyította, hogy meg sem történt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

gothmog
LOL! Félreolvastam a kérdésed. "kerestek" helyett "keressek"-et. Bocs. Akkor válasz a kérdésre ott a #4524-ben.

gothmog
Az általad említett négy pixelt.

Akkor mit kerestek?

gothmog
Neked viszont továbbra is meg kellene magyaráznod ennek fényében ezt a kijelentésedet:

Persze afelõl nincsenek kétségeim, hogy meg tudod magyarázni.

gothmog
Egyszerû, akkor még nem a vizet keresték. Nem mintha ezt nem tárgyalták volna ki eddig több alkalommal is. Én pl. itt:

Akkor rosszul tervezték meg a landolási helyeket, vagy sarkon nem tudnak landolni?

gothmog
"Sarkvidéki" kráterek feneke , versus nem sarkvidéki területek.
Össze tudod rakni önállóan?

Ami számomra furcsa, hogy a 6 Hold expedíció egyike sem talált vizet, pedig kapargálták a talajt, és 384kg kõzetet is Földre hoztak. Két lehetõség van: vagy most hazudnak, vagy nem voltak Holdra szállások.

Ez tényleg hülye kérdés.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

gothmog
A víz az víz(H2O), akár a Földön van, akár a Holdon. Legrosszabb esetben egyszerû desztillálással megtisztítható a minden szennyezõdéstõl.

Lehet, hogy buta kérdés, de iható a Holdon lévõ víz?

DrRadon
Ó, én próbálok elsiklani a hozzászólásai felett, de nehéz tudomást sem venni az ilyen abszolút buta, hazudozós, provokatív megnyílvánulásokról. Ehhez képest okkultist egy komoly asztrofizikai végzettségû úriember.

DrRadon
Egyenlõre csak a Hold felszíni rétegeiben feldúsult He3-as izotóp ad reményt arra, hogy lesz aktív Hold program. Persze ha a fúziós erõmûvek remekül ellesznek enélkül is, akkor aztán tényleg semmi értelme ott aktívan berendezkedni mindaddig, amíg kémiai rakétákkal szenvedünk.

A víz semennyire. Szerencsére van itt is elég, nem kell onnan importálnunk:)
A víz akkor lesz fontos, ha találnak valamit, ami a földön nincs, és akkor tökjól jön, ha van ott víz.

Zenszkij
Szerintem meg volt Holdra szállás, csak akkor megérte, már nem olyan nagy biznisz, ezért nem is foglalkoznak vele. Kérdés ez a víz dolog mennyire növeli meg a Hold iránti érdeklõdést újból.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

[NST]Cifu
Az eddig kapott büntipontok tárolva vannak, az idõleges hatásuk az, amit a megkapásukkor az értesítõben is olvashattál. Ha az eddig kapott büntipontok összege eléri a 20-at akkor jön az banhammer.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
A büntipont tárolódik és akumulálódik. A büntipontokért idõleges tiltást kapsz. A pont a tiltás után is megmarad.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nincs is büntipontom.

[NST]Cifu
Gerrob, te ha folytatod a trollkodást, akkor azzal csak büntipontokat gyûjtesz a neved mellé. 20 után permamens ban jön, csak szólok. Molni és Radon: ti pedig ne foglalkozzatok vele feleslegesen.

[NST]Cifu
A Hold-utazás legjobb esetben is 2020 után valósulhat csak meg, Obama akkor már biztos nem lesz elnök, tehát az õ döntése csak azt határozhatja meg, hogy a NASA kap-e annyi pénzt, illetve prioritást kap-e továbbra is a Holdutazás és a Holdbázis. Miután a NASA költségvetése nem olyan eget verõen magas sok más tételhez képest, ebben aligha okozna gondot - fõleg, hogy a NASA egyben elég komoly munkaadó is, tehát ha a NASA-tól elvonnának pénzt, vagy leépíteni, karcsúsítani akarnák, azzal éppen, hogy a munkahelyek számát csökkentenék.

Zenszkij
Igaz. Ejj mindig az a játék :). 13-as volt.

gothmog
Molnibalage
Ja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ki akarod bannolni magadat?

DrRadon
A ban már rég megért, jelenleg a pofonfát rázza.

Hogy kinyilt a csipája, mihelyt eltünt a négy elakadásjelzõ.

Molnibalage
Asszem érik a ban...

Igen, de eddig az volt a legjobb rendezés a Nasa-tól. Következõre casting nélkül behívnám Tom Hanks-et, Buzz Aldrin-t, nagyon jó színészek. De a rendezõt lecserélném Steven Spielberg-re, Jurassic Park óta a kedvencem.

Molnibalage
??? Az 13-asról szólt.

Zenszkij
Minden tisztelet nekik. Meg Tom Hanksnek a jó alakításért. <#worship>

Sztem lesz az még több is hamarosan (okok meg a többi nem ide tartozik, csak egy megjegyzés volt).
Nemzetre gondoltam. De 10%-os rekord munkanélküliség mellett (kb. 30 éves csúcs) nem lesz holdutazás. Ebbe még Obama is belebukna, bár lehet enélkül is.

Apollo–12

"A feladat szerint elõször a színes tévéadáshoz kifejlesztett újfajta kamerát kellett felállítani. A mûvelet sajnos balul ütött ki, amely kihatással volt az egész késõbbi expedícióra (sõt talán az egész Apollo-programra). Bean szerelés közben véletlenül a Nap felé fordította az érzékeny kamerát, melynek a fényérzékelõje azonnal kiégett és használhatatlan lett. (Mivel így nem volt lehetséges tévéközvetítés, az amerikai közvélemény figyelme nagyon hamar elfordult a második holdexpedíciótól, hogy aztán igazából sohasem térjen vissza a Holdra látogató ûrhajósokhoz)."

Ronald Reagan óta tudjuk, hogy fontos a tévé, dehogy az Apollo programot a tévé buktatta meg ez nekem új.

Ma van az Apollo-12 indításának évfordulója.
A második holdra szállás egysége volt.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Az 'amerikaiak' jelzõ kit mita takar?

Az átlagpolgár véleményét?

A politikusokét?

Az elnökét?

A NASA vezetõiét?

Mert akkor igen és nem is. Nincs pénz. Innentõl fogva meg aztán tökmindegy, hogy ki mit akar.

Vizet találtak a Holdon, azt hivatott reklámozni.
Peetboy
Mi ez a hold ábra a Google oldalon azt tudjátok?

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Sztem nem. De qrvára muszáj lesz nekik, hogy elõbb tudjanak építeni holdbázist mint a kínaiak.
Jelentõs mennyiségû vizet találtak a Holdon

Tényleg nem tudom eldönteni ezen cikkekbõl, hogy az amerikaiak (vissza?) akarnak-e menni a Holdra.

Molnibalage
Szerintem a NASA korlátlan mértékben elfogad adományokat, jöjjön bárhonnan is.

Az adód 1%-ról te, vagy az állam dönt a jogszabályok értelmében. Nem tudom, hogy külföldi szervezetek támogathatóak e, és hogy mûködési kör leírás szempontjából milyen szakamai, civil vagy közhasznú szervezetek támogathatóak. Ha tényleg érdekel, akkor nézz utána.

Az hírek egyébként szenzációhajhászok. Minden évben van x hír, hogy ez és ez ilyen közel volt. És? Szerintük az emúlt évmilliók alatt, vagy csak az emberi civilizácók léte alatt nem volt ez így? De. Csak akkor nem tudtuk észlelni. Ezek csillagászati léptékkel számolva mindennapos esetek. És ezen aggódnak. Mesterségesen generált hisztéria az egész.

Páratlan égboltfotóval tiszteleg Galilei elõtt három ûrtávcsõ

Egy fekete lyuk mégis érdekesebb, mint egy Hold. A kedvenc témám csillagászatban amúgyis a szupermasszív fekete lyukak.

Majdnem eltalálta a Földet egy aszteroida

"Az ilyen méretû objektumokat általában csak az utolsó pillanatban veszik észre a csillagászok. A NASA földközeli aszteroidákat figyelõ programja, az állandó pénzhiányra panaszkodó NEO egyelõre azt tûzte ki célul, hogy 2020-ra az egy kilométernél nagyobb, és a Föld pályáját megközelítõ objektumokat térképezze fel a Naprendszerben."

Fasza. Az adóm egy százalékát nem ajánlhatom fel a NASA-nak?

Oké kisokos, csak tipp volt :D
DrRadon
Sejtettem, hogy megpróbálod 1 képre szûkíteni az állításod <#nyes> De így sem találtad el. 1 képre egy 40°x27° terület került, amin az újhold (udvar elhanyagolható) a kép 0,018171 %-át takarná el. Ha az udvart is hozzáadod akkor sem éred el a 0,1%-ot <#smile>

Egyrészt nem csak magára a Holdra gondoltam, hanem a teljes udvarára, az udvara által lefedett területekre is. Ezért írtam a relatíve nagy fényességet is. Más részrõl a fickó nem a teljes, belátható égboltot fényképezte horizonttól horizontig egyszerre, hanem csak bizonyos kockákat minden bejárt területrõl, az égboltnak csak egy része fért bele a kamera látószögébe. Ebbõl a kockából pedig már szép nagy %-ot takar ki a Hold :)

De mindegy végül is, a lényeg, hogy sok-sok csillagot eltakart volna a tejútból hû égi kísérõnk.
[NST]Cifu
Pórias megfogalmazásom visszaütött, jogos az öt pont. :D

DrRadon
Akkor hanyag munkát végzett, mert távoli galaxisok is vannak a képen szép számmal<#vigyor>

Candi: fél fok a látszólagos átmérõje. Ha beb@szol - és duplán látod a Holdat - sem éri el azt a több százalékot. Igen csak ránk kéne zuhannia ahhoz, hogy a több százalékos lefedettséget elérje.

Már csak azért sem, mert a hold a látszólagos mérete, valamint a relatíve nagy fényessége miatt a fényképezett égboltdarab legnagyobb részét elfedné, így egy hatalmas (több %-os) területen nem látszana az, ami mögötte van, a lényeg :)
[NST]Cifu
Mivel azonban a Tejút fényképnél a Tejútrendszer csillagait fényképezték, nem pedig a Naprendszer égitestjeit, ezért nincs rajta. Mondjuk logikusan átgondolva senkiben se merül(ne) fel, hogy a Holdat egy Tejútrendszerrõl készült panorámaképen keresse... :)