Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gothmog
Úgyérted gerrob=Geréb Róbert?
Rettentõ szomorú lennék.

dronkZero
Neked nem. Aki ért is hozzá, annak bizonyíték.

Mint az összes többi fasz kifogásod eddig.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

DrRadon
Gerrob, légyszi ne játszd az elmeroggyantat. Tudom, hogy te vagy az, aki matekos fórumokon szokott brillírozni. Sajnállak, hogy neked az itteni gyermeteg témamegközelítés jelenti a kikapcsolódást.

Mi az a "korszerû felfénylés"?
Google 0 találatot ad rá.

[NST]Cifu
Gerrob, ami azt illeti, a stílusod trollkodást súrolja most már, elég lesz belõle. <#ejnye1>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

DrRadon
Keress rá az optikai nagyításra, az ívszögre meg egyéb ilyen számodra misztikus dolgokra.

A lista a földrõl észlelhetõ objektumokat sorolja fel, nem a földrõl nem észlelhetõket.

Ennek analógiájára:
Ha száz okos embert kellett volna felsorolni, akkor nem te lennél a 100-ik.

DrRadon
Így van, korszerûen becsapódik a Holdba, ez korszerû felfényléssel jár, amit korszerû eszközökkel lehet korszerûen színképelemezni. Vetted?

Molnibalage
Még az se. Már annak a színvonalát sem éri el.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez így nettó trollkodás...

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

http://hold.mcse.hu/lunar100.html

Holdészlelõk híres 100-as listája, a lista tagjai a sorszám növekedésével egyre nehezebben észlelhetõk. Mondjuk én századiknak a zászlót beraktam volna...

Wikipédia "Korszerû holdszondák"-nak nevezi. Annyira korszerû, hogy becsapódik a Holdba.

Hold

"A Hold az Apollo-program során gyûjtött geológiai bizonyítékok alapján nagyrészt a Föld anyagából származik."

Ennek tükrében a holdkõzetek sem bizonyítják a Holdra szállást.

Vagy miután a keringõ egység elvégezte feladatát, eltakarították az útból.
De legyen neked a te igéd szerint

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Ja, most még mindig a becsapódást gyakorolják.

Becsapódott és szándékosan becsapódott közt van némi különbség...

Köszönöm, érdekes táblázat.

Ami nekem feltûnt, hogy 1977 óta az összesnek a státusza crashed. Ez azért kicsit zavarbaejtõ *teljesítmény* az elmúlt 32 évben.

gothmog
Egy egyszerû mûszálas zászló, negyven évnyi részecske/kemény sugár terhelésben, miközben a hömérséklete hol -200, hol meg +100 fok? Hát, szerintem mára simán szétmállott.
Na persze tévedhetek is.

dronkZero
Mert, mi baja lesz 40 év alatt? Ha nem kapja telibe meteorit, akkor mi baja lehetne?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

gothmog
Ezen a ponton érdekes lehet ez a táblázat. Meg az az adat, hogy máig összesen kicsit több, mint 170 tonna ember-készítette szajré jutott a hold felszínére.
A mars esetében ez a mennyiség 8t

gothmog
Ne hazudj.

gothmog
A zászlók egy részét kidöntötte a felszálló hajtómû szele. Szóval akár -megfelelõ , erre a célra épített- szondával látni is lehetne. (ezeknek az se bizonyítana semmit)
Feltéve, hogy nem gondolsz bele, mi marad negyven év után egy nejlon zászlóból a hold felszínén.

sz4bolcs
Itt tökéletesíted magad, hogy végre megfelelj a Turing-teszten?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Kulturális antropológia.

sz4bolcs
Olyan szemléletesre sikerült, mintha csak a Concord katasztrófájával, és leszerelésével mutattad volna be, hogy mit sikerült elérni a repülés történetében. 😄

Ügyes troll vagy, kapsz egy barackot a buksidra. Elárulod, hogy milyen tanszéken milyen diplomamunkához gyûjtöd itt az emberi reakciókat?

A Holdra szállás után 40 évvel pl. le lehetett szállni rakétás (nem légzsákos!) fékezéssel a Marson, mindezt úgy, hogy egy orbiter le is fényképezte a szálldogáló szondát:

A mértékegység dolog csak napjainkban téma, mikor a világ kezdi rákényszeríteni az USA-t, hogy hagyjanak fel a fasz angolszász mértékegységeikkel. Nyugodj meg, ez a 60-as években semmilyen szinten nem volt téma.

Nem ezt mondtam, csak érzékeltetni akartam, hogy a feltételezett Holdra szállás után 40 évvel mit sikerült elérni a Marson. Többek között az alábbit, más szoftveres hibák tömkelege mellett:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_Climate_Orbiter

"The navigation error arose because a NASA subcontractor (Lockheed Martin) used Imperial units (pound-seconds) instead of the metric system."

Ilyen hibák mellet egy emberes Holdra szállás csak mese lehet.

Szerintem ott sem voltak emberek. Nincs is róla HD minõségû felvétel.

Gundark 1 1
Te ne izéjjé, mert már az NWO topicban is megmondtam, korlátozzuk a gondolkodásodat, aztán gondolkodhatsz 😊
sz4bolcs
Jó nagy kamu ez Mariana árokba merülés. A technikai fejlettség sem volt meg hozzá, hogy egy ilyen túrát kivitelezzenek. Egyáltalán mit hagytak ott, hogy lehessen bizonyítani? Hááát peerszee, hogy semmit, hiszen nem is jártak ott.

Gundark 1 1
Elárulok egy titkot. Az ûrhajózás nem rutinszerû. És egy igen jó darabig nem is lesz az.

De ha már.. Akkor a Mariana árokba való leszállást amit még a Trieste batiszkaf fedélzetén Jacques Piccard és Don Walsh tett meg 1960ban miért nem tagadjuk? Pedig nem tette meg senki utánuk. Pedig majd 11 kilométernyi vízoszlop nyomása jelent némi kihívást..
sz4bolcs
Aha, tehát nem jártunk a Holdon, mert nem jártunk a Marson. <#worship>

sz4bolcs
Ja, ha nincs óránkénti járat a Holdra, akkor biztos nem lehetett még emberes Holdraszállás. Jó érv. 😄

http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_landing

"Of multiple attempted Mars landings by robotic, unmanned spacecraft, six were successful."

sz4bolcs
xDDD Te humorizálsz. Biztos arra kíváncsiak, hogy kibírják-e az egerek a súlytalanságot. 😄

Igen, sikerül egy-egy szondának eljutni a Holdig. De a landolás még mindig nem rutinszerû, ezért sem lehetett még emberes Holdra szállás.

Molnibalage
Mint a szonda? Remek. És azon kívûl, hogy csinált 100 képet, ami neked kell, mert troll vagy mire jó? Mert semmi új dolgot nem tudna igazán csinálni ami megér ennyit. Ja, szerintem maga a szonda többe kerül ennél és ott van még a hordozórakéta ára is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egy rover kb. ugyanennyibe került volna.

Molnibalage
Jó. Adsz rá pénzt? Van erre 500 millió - 1 milliárd dolcsid?

A szonda már ott van és fényképet. Ha a szondának nem hinnél, akkor a Rovernek miért hinnél?

Papirzacsi
Nem, tévedsz! Bizonyítani a hoaxereknek kell, hogy a NASA nem járt ott, nem pedig a NASA-nak. Tudod, ez olyan ,mint ártatlanság vélelme. Hallottál már róla? Úgy tûnik nem.

Tehát akkor, hogy világos legyen nekem is, mint megtévedt holdraszállás "hívõnek", szerinted az lenne bizonyíték, ha az APEX távcsõvel, ami tudtommal nem NASA tulajdon (de belát a tejútrendszer közepére), lefényképeznék a zászlót, és azt tennék közzé? Igennel vagy nemmel válaszolj, mert mi nem hoaxerek nem értjük a kerek mondatokat.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

A bizonyításra egy rovert is küldhetnének a Holdra, ahogyan a Marsra is.

Gundark 1 1
És szerinted ugyan azokat a dolgokat vizsgálják mint lajkán? Remélem hogy ezeket a kérdéseket direkt teszed fel és nem azért mert...

És a holdzászló mire lenne bizonyíték neked? Miért az LRO-t elhiszed? És még mindig nincs válasz arra hogy melyik részét tagadjuk a dolognak.... Mert ha az LRO-t elhiszed akkor el lehet menni oda.

És egy dologban tévedsz. Nem a NASA-nak kell bizonyítania hanem a tagadóknak. No meg minek bizonygatna? Szerinted érdekli õket hogy Magyarországon Gerrob nem hisz nekik? Már látom a sok álmatlan éjszakájukat..
Molnibalage
A zászló felülrõl szerinted mekkora felületet nyújt? Esetleg próbálgasd otthon, hogy élbõl, vagy majdnem ébõl mekkora távolságról látsz meg egy kis papírfecnit. Elõtte vegyél fel 10 dioptriás szemüveget, hogy szimuláld a fotó felbontását.

A leszállóegység és a nyomok le vannak fotózva, már az elsõ fotón is kivehetõek és lesz még jobb is.

Te csak direkt trollkodsz.

NASA dolga, hogy mivel bizonyítja. Jól mondod amúgy, jobb lett volna 1969-ben gondolni a bizonyításra, és nem utólag bizonyítékokat hamisítani.

Papirzacsi
Hol van a cikkben szó LRO-ról? Én csak APEX távcsövet látok...Jól értem, hogy szerinted az APEX távcsõvel kéne akkor zászlót fotózni?

(számodra az sem lenne meggyõzõ, mert a NASA-tól jönne az az LRO képe is)

Mit nem értesz? A történet szerint a Holdon hagyták/felejtették a zászlót. Ha sikerülne lefotoznia például az LRO-nak, akkor az számomra meggyõzõ bizonyíték lenne.

Papirzacsi
Még mindig várjuk a válaszod. Szóval mi van ezzel? Ki kéne fejtened picit, hogy gondolod?

Ezzel az erõvel akár az atombomba létezését is kétségbe vonhatnád...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Elindították a Discoveryt

"Rajtuk kívül hat egér is utazik"
Komolyan gondoljátok, hogy ember járt a Holdon, amikor még mindig az állatkísérleteknél tartanak. Szinte ugyanott, ahol a szovjetek kb. 50 éve a Lajka kutyával?

Ne offolj, a következõ offtopik hozzászólásodnál teljes topiktakarítást fogok kérni a moderátortól.