Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gothmog
tehát az a felszerelés alkalmas rá?

DrRadon
Látszik, hogy matek fan vagy. A kémia az smafu?

DrRadon
Nem akarom elhinni, hgy te nem egy csevegõ bot vagy.
Ember nem lehet ennyire sekélyes.

Szerintem kiérdemeltél egy ban-t.

Valószínüleg ugyanakkor.A történelemben még nem születtek pótolhatatlan elmék...
Ha õk nincsenek akkor mások érik el az eredményeiket.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Újraindítanak egy hatvanéves számítógépet

Remek. Szerintem ezzel a géppel, a Smithsonian-bõl egy Apolló ûrhajóval, Tom Hanks leszerzõdtetésével és persze Von Braun klónozásával még az évtized végére a Holdra jutnánk.

Itteni moon hívõk egy része szerint Holdra szállás sem lett volna Von Braun nélkül. Kérdésem, szerintetek mikor lett volna/lenne Holdra szállás, ha a következõ személyek nem születnek meg?

Von Braun
Robert Goddard
Neil Armstrong
JFK
Ciolkovszkij
Kármán Tódor
Albert Einstein
Teller Ede
Szilárd Leó
Neumann
Newton
Euler
Kempelen Farkas
Turán Pál
Erdõs Pál
Arkhimédész
Eukleidész
Pitagorasz
Thalész

Mondtam már hogy nem láttam, na, de mindegy...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

[NST]Cifu
Üvegszem volt az elsõ még 11 órakor, két órával és három hsz.-el késõbb te, majd tomcat1 az elõbb. Ugyanaz a kép, ugyanarról az URL-rõl mindhárom esetben. Tényleg nem feltûnõ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Alapvetõen pár tételben hibás az ott olvasható elemzés.

1.: "mielõtt a németek a második világháború vége felé megépítették a V2 rakétát, az emberiségnek semmiféle eszköz nem állt rendelkezésére, amivel kitörhetett volna a világûrbe"

Ehhem, a V2 nem képes a világûrbe kijutni, igazi elõnye ott volt, hogy ilyen méretben megépítettek egy folyékony hajtóanyagú rakétát. Robert Goddard érdeme az elsõ folyékony hajtóanyagú rakéta, Von Braunék hajtómûvekkel kapcsolatos munkássága Goddardéra épült. Ha nincs a II.Vh, és Goddard nagyobb figyelmet kap az Amerikai Haditengerészettõl ez idõben, valószínûleg elõbb-utóbb elkészült volna egy hasonló képességû rakétával.

2.: "az amerikai Hold-programot katonai céllal indították"

Nem igaz. Volt valóban egy vázlat az US ARMY részérõl, a Project Horizont, ami egy tartós Holdbázis létrehozásának lehetõségeit vizsgálta, ám ezt a gigászi költségek és a szükségesség hiánya miatt rövid úton fiókba tették. Miután Kennedy elnök kihírdette a Hold-programot, az Amerikai Légierõ letett egy hasonló vázlatott, a Project Lunex-et.

Mivel nem voltak bizonyítékai annak, hogy a Szovjetek Hold-bázist szeretnének építeni, ezért a kormányzat mindkét tervet dobta. A Kennedy elnök felkérésére létrehozott NASA Holdprogram nem katonai indíttatású volt, ha így lett volna, akkor a Légierõt vagy a Hadsereget bízza meg annak végrehajtásával, nem pedig a NASA-t.

Hát akkor elnézést, nem láttam, hogy elõttem már valaki belinkelte (azt láttam, hogy utánnam igen, de mit csináljak)... nem mintha annyira sértõ vagy nemtommilyen lett volna. De túlélem...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

[NST]Cifu
Csak úgy szólok, hogy az idióta kép linkelgetése (3 egyén által ugyanazon képet) topicrombolás. Ennek megfelelõen kezelem.

És szerinted?
szörnyû helyesírás

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Mit nem értesz? 1969-ben volt az elsõ Holdra szállás, és 1972-ben az utolsó. Legalábbis a NASA legenda szerint.

Semmi gond, nem kell megmagyaráznod. Senkisem kíváncsi rá.

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

LOL
A szövegértési problémáiddal kéne valamit kezdeni.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

"Nem írhatnál ide, ha valaki aki nagy jót akar tenni az emberiségnek eltenne téged láb alól, vagy még írni se tudnál, vagy meg se születtél volna, vagy csak úgy spontán meghalnál a világgal való összeférhetetlenséged miatt."

Ez nyílt fenyegetés. Érdekes, hogy neked ezt szabad...

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

Most akkor 69 vagy 72 vagy gyökkettõ?
Nem írhatnál ide, ha valaki aki nagy jót akar tenni az emberiségnek eltenne téged láb alól, vagy még írni se tudnál, vagy meg se születtél volna, vagy csak úgy spontán meghalnál a világgal való összeférhetetlenséged miatt.

1972-ben

Nem írhatnál ide, ha 1971-ben az internetet állították volna le, és nem a holdprogramot.

Milyen érdekes az emberi természet.
Van aki úgy hoaxerkedik, hogy valójában nem is igazi hoaxer, hanem csak troll.
Vajon miért van ez?
Meilyen tipusú elmebetegség ez?

DrRadon
Szerinted ennek van értelme, Cifu?

Negyvenéves az internet

Milyen sok minden történt 1969-ben...
Csak a holdprogram állt le.

[NST]Cifu
OFF:

DronkZero: Én írtam rosszul, Lycra, és nem Velcro. 😊

Freeda Krueger: kerestem én is, de nem találtam. :S
Annyit tudok segíteni, hogy a jelek szerint a férje Joseph Truhill (korábban Joseph Trujillo) több P-51-es tulajdonosa is volt pl. a Mustangs oldal szerint. Valószínûleg az õ nevén volt a gép...

OFF Arról a bizonyos Mustangról nincs kép?Kerestem de én nem találtam...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

dronkZero
És mi az extra egy tépõzáras pilótaruhán? Vagy nem a triviális helyen tépõzáras, hanem pl a hátán, hogy az ülésben tartsa a pilótát?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

[NST]Cifu
Arányaiban kevés volt valóban, de fehér hollónak nem lehetne nevezni, egyik másik Mercury 13-assal, Bea Steadman-al sokat versenyeztek, utóbbi hölgy a Ninety-Nines egyike...

Molnibalage
Nem volt õ fehér holló akkoriban? Még ma sem sok hölgy repked.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
De, egy légi-versenyre felkészített P-51D, rózsaszín festéssel, tudniillik jó pár légiversenyt meg is nyert a hölgy. Azon a képen egy Velcro pilótaruhát népszerûsít éppen.

[NST]Cifu
Van ûrkutatás topic, és igen, inkább oda illett volna. :S

Sõt, ha jobban belegondolok, inkább be is kéne zárni ezt a topicot, mindig csak a baj van vele...

Az a gép Mustang mögötte?

gothmog
Ez nem inkább ûrkutatás-ontopic? 😉
Azon filóztam, hogy Tyereskova afféle legendás alak a történelemkönyvbõl, és mint ilyen, arra számítanánk, hogy Gagarinnal együtt már rég elnyelte a múlt. Miközben nem, aktív közéleti szereplõ a mai napig. Amíg keresgéltem, találtam ezt a cikket, érdekes, egyben jelzésértékû azoknak, akik szerint az ûrutazás sétagalopp, csak a nasa bénázik folyton.

[NST]Cifu
Ami a NASA viselt dolgait illeti, ott persze vannak titkolt dolgok. Lásd még Mercury 13. Aki nem ismerné - 1960-ban egy amerikai tudóst, bizonyos William Lovelace felelt a Mercury ûrhajósainak felkészítõ programjáért. Lovelace kiváncsi lett, hogy a NASA által kért tesztet vajon a nõk is el tudnák-e végezni (a NASA kizárólag férfi katonai pilótákkal végeztette el a teszteket). Felkért egy pilótanõt, Jerrie Cobb-ot, hogy végezze el a teszteket, és meglepetésére nemcsak sikeresen elvégezte azokat, de például az izolációs kamrás teszten nagyságrenddel jobban is teljesített. Miután az eredményeket a nyílvánosságnak is bemutatták, egy magánúton pénzelt program keretében Lovelace és Cobb felkért 26 potenciális nõi jelöltet (többségük pilóta, egy részük diplomás repülõmérnök), hogy végezzék el a teljes Mercury ûrhajós-kiképzõ programot. A jelöltekbõl 13 felelt meg az elõzetes teszteken (ezért hívták õket 'Mercury 13'-nak), ám az eredmények ellenére a NASA nem érdeklõdött a jelöltekkel kapcsolatban. Mikor Lovelace és támogatói politikai vitafórumra vitték a dolgot, egy szenátusi meghallgatáson a NASA egyik vezetõje és NASA ûrhajósok (mint John Glenn) állították, hogy nõk nem tudnák elvégezni a teljes ûrhajóskiképzést. Utólag kikerült iratok szerint maga Johnson elnök is azon az állásponton volt, mint a NASA vezetése - "inkább egy majmot küldünk fel, mint egy nõt". 1963-ban Tyereskova a Vosztok-6-al az elsõ nõi ûrhajós lett. A NASA diszkriminációja egészen 1978-ig tartott, ekkor választották be az elsõ nõt az ûrhajósjelöltek közé (Sally Ride). Hozzá kell tenni, hogy a szovjetek sem foglalkoztak jó ideig a dologgal, miután a propaganda értékû címet begyûjtötték, a második nõi ûrhajós (aki szintén szovjet volt) csak 1982-ben indult a világûrbe...

Jerri Truhill, az egyike a 'Mercury 13'-aknak

Molnibalage
A vége jó, vagy errõl egy jó vicc. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Stílus! <#ejnye1>

Molnibalage
Pontosan ez a baj. Egy jöttement, természettudományosan senki és trollkodó hülyegyerek véleménye, hogyan jön a tényekhez? Még a véleménye sem egyenrangú, nemhogy a tudása...

Na igen, ez örök téma.😊 Jó kérdés, hogy mitõl bátorodnak fel emberek gyakorlatilag nulla tudással annyira, hogy ex-cathedra kijelentéseket tegyenek, és olyanokkal szálljanak szembe, akik láthatóan évtizedeket fektettek önnön tudásuk fejlesztésébe, adott témakörben való elmerülésben. Félelmetes, hogy mennyire nem hajlandók elfogadni azt a tényt, hogy nincs királyi út.

Jönnek itt a lobogó zászlóval meg szálkeresztekkel, mikor ezek tényleg áltiskolás fizikai ismeretekkel vagy egyszerûen mindennapi fotós tapasztalatokkal cáfolhatók. Mekkora önbizalom lehet ezekben? Minden egyes 'érvet' többen, több aspektusból szedünk darabokra, már-már megszégyenítjük a hoaxereket, hogy ilyen primitív dolgokkal nincsenek tisztában, de ennek ellenére teljes mellbedobással indulnak újabb és újabb csatába, mintha a lelkük mélyén tényleg hinnének abban, hogy õk a nagy megfejtõk, és átlátnak az egész történeten, a világ lakosságának 99%-ánál okosabbak, és felismerik az állítólagos átverést. Mintha valaki nem tudná mennyi 2+2, de azért sunyiban a Riemann sejtést bizonyítja.😊 Tényleg patológiás esetek, nagyon kicseszhetett velük az élet, ha ebbe menekülnek...

dronkZero
És itt megint visszakanyarodhatunk az oktatás, fõleg a természettudományos oktatás hanyatló színvonalához, meg hogy az embereket nem tanítják meg a logikus gondolkodásra.

Aztán belejátszik még a politika és a média is, az emberek kezdik elhinni, hogy nem is létezik olyan, hogy "tény", hogy csak "vélemény"-ek léteznek, és hogy azok egyenrangúak. Na meg persze ahhoz is kezdenek hozzászokni, hogy mindenki hazudik, és a "hivatalos" a "hazugság" szinonímája lesz szép lassan.

Aztán ezt a "gondolkodásmód"-ot megpróbálják kivetíteni a természettudományra, és szerintem nem is értik, hogy miért vagyunk kiakadva ezeken a hülyeségeken... Egyszerûen nem fogják fel, hogy ez nem humán terület, és nem úgy mûködik, mint amihez hozzá vannak szokva, nem annak van igaza, aki a leghangosabban üvölt.

[NST]Cifu
Van egy jó kis oldal, az Atomic Rocket, nagyon jól elemzi a Sci-fi és a gyakorlati ûrhajókkal kapcsolatos problémákat. Ott olvasható egy ilyen idézet:

"So you know, university Physics is essentially three years of this discussion among like-minded enthusiasts.
Done with supercomputers, access to the textbook collections of five continents and thirty languages.
On four hours sleep a night.
With no sex.
You're not going to find the loophole these guys missed.
"

'Tudod, az egyetemes Fizika alapjaiban három évnyi folyamatos vita a téma elhivatott rajongói által.
Szuperszámítógépekkel elvégezve, öt földrészt és harminc nyelvet felkaroló könyvtári háttérrel.
Napi négy óra alvással.
Szex nélkül.
Te nem fogsz kibúvót találni, amit ezek a srácok elvétettek.'

Ez ugyan a fizikai törvényekre, és azok megszegésére vonatkozik, mindenesetre itt is érvényes. Amikor olyan elhivatott emberek dolgoztak egy olyan programon mint az Apollo vagy az N1-L3, akkor abban az utca embere aligha fog valódi, tényszerû hibát találni. Nem ismeri tudományos tényeket eléggé, nincs tisztában kozmológiai felfedezésekkel, megfigyelésekkel, és ezek miatt abba a hibába esik, hogy úgy véli, jobban tudhatja, mint azok, akik azokat az eredményeket elérték...

dronkZero
De. Ugyanis aki nem egy agymosott droid, az tudja értelmezni a tényeket.

És bizony ez úgy mûködik, hogy a rendkívüli állítást kell bizonyítani. Ha azt mondom, hogy kék az ég, azt nem kell bizonyítani. Ha viszont azt mondom, hogy sárga-hupilila skótkockás, akkor azt illene.

Ha valaki -hozzáértõk számára vitathatatlan- tényeket tagad, akkor bizony övé a rendkívüli állítás, és a bizonyítási kényszer. Ez van.

Ez azért nem igazán így van...

Gundark 1 1
Most meg fogsz lepõdni. Nem. Mert a hoaxereknek kell bizonyítani hogy nem voltak ott, és nem nekik. Igy a hoaxon keresett pénzbõl el lehetne küldeni oda egy rovert és megnézni hogy ki és mit pattogott a hódon. Jaj, elfelejtettem hogy a hoaxerek nem kérnek pénzt semmiért hanem az igazságért teszik.
Molnibalage
Mielõtt feltennél egy kérdést, esetleg gondolkozol vagy keresel is? A felbontás szó még mindig ismeretlen számodra?

gothmog
mondom, hogy ne hazudj.

Most látom, hogy szépen gyûjtitek a büntipontokat. Külön verseny is van rá?

gothmog
ne hazudj.