Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ember nem lehet ennyire sekélyes.
Szerintem kiérdemeltél egy ban-t.
Ha õk nincsenek akkor mások érik el az eredményeiket.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Remek. Szerintem ezzel a géppel, a Smithsonian-bõl egy Apolló ûrhajóval, Tom Hanks leszerzõdtetésével és persze Von Braun klónozásával még az évtized végére a Holdra jutnánk.
Von Braun
Robert Goddard
Neil Armstrong
JFK
Ciolkovszkij
Kármán Tódor
Albert Einstein
Teller Ede
Szilárd Leó
Neumann
Newton
Euler
Kempelen Farkas
Turán Pál
Erdõs Pál
Arkhimédész
Eukleidész
Pitagorasz
Thalész
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
1.: "mielõtt a németek a második világháború vége felé megépítették a V2 rakétát, az emberiségnek semmiféle eszköz nem állt rendelkezésére, amivel kitörhetett volna a világûrbe"
Ehhem, a V2 nem képes a világûrbe kijutni, igazi elõnye ott volt, hogy ilyen méretben megépítettek egy folyékony hajtóanyagú rakétát. Robert Goddard érdeme az elsõ folyékony hajtóanyagú rakéta, Von Braunék hajtómûvekkel kapcsolatos munkássága Goddardéra épült. Ha nincs a II.Vh, és Goddard nagyobb figyelmet kap az Amerikai Haditengerészettõl ez idõben, valószínûleg elõbb-utóbb elkészült volna egy hasonló képességû rakétával.
2.: "az amerikai Hold-programot katonai céllal indították"
Nem igaz. Volt valóban egy vázlat az US ARMY részérõl, a Project Horizont, ami egy tartós Holdbázis létrehozásának lehetõségeit vizsgálta, ám ezt a gigászi költségek és a szükségesség hiánya miatt rövid úton fiókba tették. Miután Kennedy elnök kihírdette a Hold-programot, az Amerikai Légierõ letett egy hasonló vázlatott, a Project Lunex-et.
Mivel nem voltak bizonyítékai annak, hogy a Szovjetek Hold-bázist szeretnének építeni, ezért a kormányzat mindkét tervet dobta. A Kennedy elnök felkérésére létrehozott NASA Holdprogram nem katonai indíttatású volt, ha így lett volna, akkor a Légierõt vagy a Hadsereget bízza meg annak végrehajtásával, nem pedig a NASA-t.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00001_113509.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00002_113512.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00003_113515.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-22/thetruth/Hold-00004_113518.jpg
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
A szövegértési problémáiddal kéne valamit kezdeni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ez nyílt fenyegetés. Érdekes, hogy neked ezt szabad...
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Van aki úgy hoaxerkedik, hogy valójában nem is igazi hoaxer, hanem csak troll.
Vajon miért van ez?
Meilyen tipusú elmebetegség ez?
DronkZero: Én írtam rosszul, Lycra, és nem Velcro. 😊
Freeda Krueger: kerestem én is, de nem találtam. :S
Annyit tudok segíteni, hogy a jelek szerint a férje Joseph Truhill (korábban Joseph Trujillo) több P-51-es tulajdonosa is volt pl. a Mustangs oldal szerint. Valószínûleg az õ nevén volt a gép...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sõt, ha jobban belegondolok, inkább be is kéne zárni ezt a topicot, mindig csak a baj van vele...
Azon filóztam, hogy Tyereskova afféle legendás alak a történelemkönyvbõl, és mint ilyen, arra számítanánk, hogy Gagarinnal együtt már rég elnyelte a múlt. Miközben nem, aktív közéleti szereplõ a mai napig. Amíg keresgéltem, találtam ezt a cikket, érdekes, egyben jelzésértékû azoknak, akik szerint az ûrutazás sétagalopp, csak a nasa bénázik folyton.
Jerri Truhill, az egyike a 'Mercury 13'-aknak
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jönnek itt a lobogó zászlóval meg szálkeresztekkel, mikor ezek tényleg áltiskolás fizikai ismeretekkel vagy egyszerûen mindennapi fotós tapasztalatokkal cáfolhatók. Mekkora önbizalom lehet ezekben? Minden egyes 'érvet' többen, több aspektusból szedünk darabokra, már-már megszégyenítjük a hoaxereket, hogy ilyen primitív dolgokkal nincsenek tisztában, de ennek ellenére teljes mellbedobással indulnak újabb és újabb csatába, mintha a lelkük mélyén tényleg hinnének abban, hogy õk a nagy megfejtõk, és átlátnak az egész történeten, a világ lakosságának 99%-ánál okosabbak, és felismerik az állítólagos átverést. Mintha valaki nem tudná mennyi 2+2, de azért sunyiban a Riemann sejtést bizonyítja.😊 Tényleg patológiás esetek, nagyon kicseszhetett velük az élet, ha ebbe menekülnek...
Aztán belejátszik még a politika és a média is, az emberek kezdik elhinni, hogy nem is létezik olyan, hogy "tény", hogy csak "vélemény"-ek léteznek, és hogy azok egyenrangúak. Na meg persze ahhoz is kezdenek hozzászokni, hogy mindenki hazudik, és a "hivatalos" a "hazugság" szinonímája lesz szép lassan.
Aztán ezt a "gondolkodásmód"-ot megpróbálják kivetíteni a természettudományra, és szerintem nem is értik, hogy miért vagyunk kiakadva ezeken a hülyeségeken... Egyszerûen nem fogják fel, hogy ez nem humán terület, és nem úgy mûködik, mint amihez hozzá vannak szokva, nem annak van igaza, aki a leghangosabban üvölt.
"So you know, university Physics is essentially three years of this discussion among like-minded enthusiasts.
Done with supercomputers, access to the textbook collections of five continents and thirty languages.
On four hours sleep a night.
With no sex.
You're not going to find the loophole these guys missed."
'Tudod, az egyetemes Fizika alapjaiban három évnyi folyamatos vita a téma elhivatott rajongói által.
Szuperszámítógépekkel elvégezve, öt földrészt és harminc nyelvet felkaroló könyvtári háttérrel.
Napi négy óra alvással.
Szex nélkül.
Te nem fogsz kibúvót találni, amit ezek a srácok elvétettek.'
Ez ugyan a fizikai törvényekre, és azok megszegésére vonatkozik, mindenesetre itt is érvényes. Amikor olyan elhivatott emberek dolgoztak egy olyan programon mint az Apollo vagy az N1-L3, akkor abban az utca embere aligha fog valódi, tényszerû hibát találni. Nem ismeri tudományos tényeket eléggé, nincs tisztában kozmológiai felfedezésekkel, megfigyelésekkel, és ezek miatt abba a hibába esik, hogy úgy véli, jobban tudhatja, mint azok, akik azokat az eredményeket elérték...
És bizony ez úgy mûködik, hogy a rendkívüli állítást kell bizonyítani. Ha azt mondom, hogy kék az ég, azt nem kell bizonyítani. Ha viszont azt mondom, hogy sárga-hupilila skótkockás, akkor azt illene.
Ha valaki -hozzáértõk számára vitathatatlan- tényeket tagad, akkor bizony övé a rendkívüli állítás, és a bizonyítási kényszer. Ez van.