5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • gothmog
    Tudom. :) Nem is azért szúrtam be, mert érdemi választ várok rá. ;)
  • Papirzacsi
    Igazál az eredményen nem változtatott semmit a tévedésed. Csak nyomja a hülye kérdéseit, mint egy robot, de nem képes válaszolni a nekiszegezett kérdésekre, biztos olyan gyorsan jár az agya, hogy elmosódve elsuhannak mellette az ilyen dolgok.
    Még mindig türelmesen várjuk azt a matematikai modellt, amivel nagytudású barátunk, aki még a holdraszállás céljával sincs tisztában (így a sokadik alkalommal sem), bebizonyította, hogy meg sem történt.
  • gothmog
    LOL! Félreolvastam a kérdésed. "kerestek" helyett "keressek"-et. Bocs. Akkor válasz a kérdésre ott a #4524-ben.
  • gothmog
    Az általad említett négy pixelt.
  • gerrob
    Akkor mit kerestek?
  • gothmog
    Neked viszont továbbra is meg kellene magyaráznod ennek fényében ezt a kijelentésedet:

Persze afelől nincsenek kétségeim, hogy meg tudod magyarázni.
  • gothmog
    Egyszerű, akkor még nem a vizet keresték. Nem mintha ezt nem tárgyalták volna ki eddig több alkalommal is. Én pl. itt:
  • gerrob
    Akkor rosszul tervezték meg a landolási helyeket, vagy sarkon nem tudnak landolni?
  • gothmog
    [URL=http://imagerz.com/QENHCUtvAwICUl9KEwVQ]"Sarkvidéki" kráterek feneke [/URL], versus nem sarkvidéki területek.
    Össze tudod rakni önállóan?
  • gerrob
    Ami számomra furcsa, hogy a 6 Hold expedíció egyike sem talált vizet, pedig kapargálták a talajt, és 384kg kőzetet is Földre hoztak. Két lehetőség van: vagy most hazudnak, vagy nem voltak Holdra szállások.
  • uwu
    Ez tényleg hülye kérdés.
  • gothmog
    A víz az víz(H2O), akár a Földön van, akár a Holdon. Legrosszabb esetben egyszerű desztillálással megtisztítható a minden szennyeződéstől.
  • gerrob
    Lehet, hogy buta kérdés, de iható a Holdon lévő víz?
  • DrRadon
    Ó, én próbálok elsiklani a hozzászólásai felett, de nehéz tudomást sem venni az ilyen abszolút buta, hazudozós, provokatív megnyílvánulásokról. Ehhez képest okkultist egy komoly asztrofizikai végzettségű úriember.
  • DrRadon
    Egyenlőre csak a Hold felszíni rétegeiben feldúsult He3-as izotóp ad reményt arra, hogy lesz aktív Hold program. Persze ha a fúziós erőművek remekül ellesznek enélkül is, akkor aztán tényleg semmi értelme ott aktívan berendezkedni mindaddig, amíg kémiai rakétákkal szenvedünk.
  • Sequoyah
    A víz semennyire. Szerencsére van itt is elég, nem kell onnan importálnunk:)
    A víz akkor lesz fontos, ha találnak valamit, ami a földön nincs, és akkor tökjól jön, ha van ott víz.
  • Zenszkij
    Szerintem meg volt Holdra szállás, csak akkor megérte, már nem olyan nagy biznisz, ezért nem is foglalkoznak vele. Kérdés ez a víz dolog mennyire növeli meg a Hold iránti érdeklődést újból.
  • [NST]Cifu
    Az eddig kapott büntipontok tárolva vannak, az időleges hatásuk az, amit a megkapásukkor az értesítőben is olvashattál. Ha az eddig kapott büntipontok összege eléri a 20-at akkor jön az banhammer.
  • Molnibalage
    A büntipont tárolódik és akumulálódik. A büntipontokért időleges tiltást kapsz. A pont a tiltás után is megmarad.
  • gerrob
    Nincs is büntipontom.
  • [NST]Cifu
    Gerrob, te ha folytatod a trollkodást, akkor azzal csak büntipontokat gyűjtesz a neved mellé. 20 után permamens ban jön, csak szólok. Molni és Radon: ti pedig ne foglalkozzatok vele feleslegesen.
  • [NST]Cifu
    A Hold-utazás legjobb esetben is 2020 után valósulhat csak meg, Obama akkor már biztos nem lesz elnök, tehát az ő döntése csak azt határozhatja meg, hogy a NASA kap-e annyi pénzt, illetve prioritást kap-e továbbra is a Holdutazás és a Holdbázis. Miután a NASA költségvetése nem olyan eget verően magas sok más tételhez képest, ebben aligha okozna gondot - főleg, hogy a NASA egyben elég komoly munkaadó is, tehát ha a NASA-tól elvonnának pénzt, vagy leépíteni, karcsúsítani akarnák, azzal éppen, hogy a munkahelyek számát csökkentenék.
  • Zenszkij
    Igaz. Ejj mindig az a játék :). 13-as volt.
  • gothmog
    link. link link.
  • Molnibalage
    Ja.
  • gerrob
    Ki akarod bannolni magadat?
  • DrRadon
    A ban már rég megért, jelenleg a pofonfát rázza.

Hogy kinyilt a csipája, mihelyt eltünt a négy elakadásjelző.
  • Molnibalage
    Asszem érik a ban...
  • gerrob
    Igen, de eddig az volt a legjobb rendezés a Nasa-tól. Következőre casting nélkül behívnám Tom Hanks-et, Buzz Aldrin-t, nagyon jó színészek. De a rendezőt lecserélném Steven Spielberg-re, Jurassic Park óta a kedvencem.
  • Molnibalage
    ??? Az 13-asról szólt.
  • Zenszkij
    Minden tisztelet nekik. Meg Tom Hanksnek a jó alakításért.
  • Candi
    Sztem lesz az még több is hamarosan (okok meg a többi nem ide tartozik, csak egy megjegyzés volt).
  • gerrob
    Nemzetre gondoltam. De 10%-os rekord munkanélküliség mellett (kb. 30 éves csúcs) nem lesz holdutazás. Ebbe még Obama is belebukna, bár lehet enélkül is.
  • gerrob
    Apollo–12

"A feladat szerint először a színes tévéadáshoz kifejlesztett újfajta kamerát kellett felállítani. A művelet sajnos balul ütött ki, amely kihatással volt az egész későbbi expedícióra (sőt talán az egész Apollo-programra). Bean szerelés közben véletlenül a Nap felé fordította az érzékeny kamerát, melynek a fényérzékelője azonnal kiégett és használhatatlan lett. (Mivel így nem volt lehetséges tévéközvetítés, az amerikai közvélemény figyelme nagyon hamar elfordult a második holdexpedíciótól, hogy aztán igazából sohasem térjen vissza a Holdra látogató űrhajósokhoz)."

Ronald Reagan óta tudjuk, hogy fontos a tévé, dehogy az Apollo programot a tévé buktatta meg ez nekem új.
  • Freeda Krueger
    Ma van az Apollo-12 indításának évfordulója.
    A második holdra szállás egysége volt.
  • Molnibalage
    Az 'amerikaiak' jelző kit mita takar?

Az átlagpolgár véleményét?

A politikusokét?

Az elnökét?

A NASA vezetőiét?

Mert akkor igen és nem is. Nincs pénz. Innentől fogva meg aztán tökmindegy, hogy ki mit akar.
  • Candi
    Vizet találtak a Holdon, azt hivatott reklámozni.
  • Peetboy
    Mi ez a hold ábra a Google oldalon azt tudjátok?
  • Candi
    Sztem nem. De qrvára muszáj lesz nekik, hogy előbb tudjanak építeni holdbázist mint a kínaiak.
  • gerrob
    Jelentős mennyiségű vizet találtak a Holdon

Tényleg nem tudom eldönteni ezen cikkekből, hogy az amerikaiak (vissza?) akarnak-e menni a Holdra.