5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • [NST]Cifu
    Az Astronautix.com? Alap, ha érdekelnek az űrhajók és rakéták, hihetetlen anyagmennyiség van rajta, olyasmikről is, amiket máshol nem nagyon találsz meg (például a katonai holdbázisokról itt jelentek meg először anyagok, az N1 hordozórakétáról is szinte minden fellelhető anyag ide vagy ennek elődjére mutat). Kár, hogy mostanság kicsit hektikusan frissül. :\
  • drevil666
    nekem a komppal voltak aggályaim, de ez az: LMhandbook feloszlatta.
    kösz.

Bár a bekarikázott részen nekem több száz méteres különbségnek nem tűnik a szintkülönbség.
    Ha valóban több 100 m, akkor felbontás, ha nem, akkor inkább a domb lejtése miatt kevesebb a kő távolabb.

jó link.
  • [NST]Cifu
    Ezek a képek viszont nem is szerepelnek az Apollo képarchivumban. ;)
  • Molnibalage
    Azok nem hold fotók, csak sokan ferdítenek. Az egy tréning szimulátorban készült.
  • patiang
    Kissé érdekes, hogy míg egyesek az UFO-kat tényként kezelik, addig egy dokumentált, ellenőrzött holdutazást kétségbe vonnak. Még az un ami-szovjet összeesküvés is belefér az elméletükbe.
  • patiang
    Egy NG filmben a NASA elismerte, hogy valóban készítettek a Földön is "Hold fotokat". De nem a lódítás kedvéért, hanem, mert egynéhány fénykép közölhetetlen volt a média számára.
  • [NST]Cifu
    Bocsi, de mi az, hogy "nincs távolságkülönség"? Így ránézésre is több száz méteres távolság lehet a bekeretezett rész közepe és az előtér között...

-még valamit a holdra juttatni az hagyján, de onnan felszállni...

Nyilván szovjet Luna-16 és Luna-20 (két szovjet Holdszonda, amelyek Holdport juttattak vissza a Földre) se tudta megoldani akkor szerinted?

de nyilván már sokan elemezgették, hogy a komp le és felszálláskor mennyi hajtóanyagot használt fel. 0,1654g mellett 2,38 km/s szökési sebességet elérni.

Minek elemezni? Minden adat elérhető, például ezen az oldalon

Hogy vezérelték a komp felszállását, hogy stabil pályája maradt, annak a nagy doboznak?

Nem értem, ha logarlécekkel és a Newtoni/Kepleri fizikai képletekkel képesek voltak pályaszámításokat elvégezni ekkor már Mars/Vénusz/Merkur szintű űrszondák pályájához, akkor ez miért is okozott volna gondot?

Meg az nem teszik, hogy miután Kína bejelentette úgy 2 éve, hogy ő is Holdra szállásra készül, az USA bejelentette, hogy még a kínaiak előtt akar Ő is egy saját missziót. Minek? Nyertek. Most, ha hülyeséget akarnék mondani akkor azt mondanám nyilván azért, hogy keréknyomokat csináljanak a környékre:)

Az egyre több Hold körül keringő űrszonda meg közben nem zavarja őket, amelyek egyre több és egyre nagyobb felbontású felvételt csinálnak a Hold felszínéről, többek között a Lunar Reconassiance Orbiter vagy a SELENE, igaz? :)

El kéne már fogadni, hogy az Apollo és a többi Holdprogram túlságosan is jól dokumentált és túl jól követett ahhoz, hogy kételkedni lehessen benne. Még akkor is, ha valaki semmilyen háttérkutatást nem tud/akar csinálni a témában, és nem érti hogy mit hogyan valósítottak meg. Ha valaki kételkedik, először szépen kezdje el feltúrni a netet, rengeteg információ ott van róla, kezdve a program közben készült fényképek és filmfelvételektől az alkalmazott technológiákon át a programban részt vevők életrajzáig. Ha valaki ezen átrágja magát, és utána talál benne olyasmit, amiben kételkedni lehet, akkor az már tud valamit. De az biztos, hogy nem az Apollo program fényképein látható sziklákkal fog pedálozni. :D
  • drevil666
    Szerintem a srác pl. erre gondolt. Itt nincs távolságkülönbség és mégis hiphop eltűntek a kövek.
    [IMG][/IMG]

A holdra szállás meg egy bonyolult dolog. De engem ezek kérdések izgatnak:
    -még valamit a holdra juttatni az hagyján, de onnan felszállni.... Most nincs kedvem visszaolvasni mindent, de nyilván már sokan elemezgették, hogy a komp le és felszálláskor mennyi hajtóanyagot használt fel. 0,1654g mellett 2,38 km/s szökési sebességet elérni. Hogy vezérelték a komp felszállását, hogy stabil pályája maradt, annak a nagy doboznak? Mert ez az egyetlen olyan pont ami nekem aggályos.
    -Meg az nem teszik, hogy miután Kína bejelentette úgy 2 éve, hogy ő is Holdra szállásra készül, az USA bejelentette, hogy még a kínaiak előtt akar Ő is egy saját missziót. Minek? Nyertek. Most, ha hülyeséget akarnék mondani akkor azt mondanám nyilván azért, hogy keréknyomokat csináljanak a környékre:)

Meg ha hazudtak mi van? A NASA-nak sok mindent köszönhetünk, meg a versengésnek is, ami a szovjetek meg USA között ment. Igazából az Jupiter egyik Holdja asszem a Europa elérése már izgalmasabb lenne. Az ott található jég, meg folyékony metán tenger, egyesek szerint a emberiség jövője.
  • Molnibalage
    1. Már megint trollkodsz.

2. Nem tanították meg neked, hogy 13 megás képeknek csak a linkét tedd be a fórumra?

3. Ha megnézed, akkor a távolsággal aranyosan fogynak a kövek. Miért? Felbontás, te észlény. Egy idő után már nem kivehetőek a kövek. Ha távolról nézel egy sóderkupacot, egy idő után az sem egyedi kövekből áll.

Kár volt visszajönnöd...
  • gerrob
    12.8 MB méretű Apollo-17 kép. Az miért van, hogy a képen látható hegyek túl simának tűnnek, miközben az előtérben a talajon jónéhány kisebb-nagyobb kő látható? Vagy oda a díszlettervezőnek már nem volt elég köve?

• polarka
    humorosból:
  • gothmog
    Persze, hiszen az átverés is része az átverésnek.
  • sz4bolcs
    Najó, rájöttem, hogy mikor legközelebb azzal jönnek a konteosok, hogy már rég föltalálták a nullponti energiát, csak az olajlobbi eltitkolja, akkor egyenrangú lesz az az érvem, hogy már rég a nullponti energiát használja mindenki, csak eltitkolják...
  • gothmog
    Bizony, az élet kegyetlen.
  • David Webb
    Üdvözlök minden vitatkozót!

A témával kapcsolatban annyi biztos, hogy legalább akkora esélye van annak, hogy átverés az egész 69-es holdra szállás, mint annak, hogy nem. És lehet nem csak a 69-es, de az is lehet mind igaz.

Ha nem valóság, akkor már rég ott pihen abban az aktában, amibe nekünk valószínű soha nem lesz betekintésünk. Ha azt vesszük alapul itthon mennyi mindent el tudnak titkolni a legtöbb ember elől és hogyan tudják manipulálni a tömeget, akkor a holdra szállás ügyében is jócskán ott van a megtévesztés lehetősége.
  • Cowie
    Engem nem kell meggyőzni. A fotózáshoz pl. nem sokat értek, ezért úgy gondoltam, hogy nem a légkör a fő oka a csillagok hiányának, ha az hogy a nap fénye gyakorlatilag elnyomja őket.
  • gothmog
    Mondjuk, úgy: Igaz, hogy a holdon nincs légkör, és a csillagok nappal is látszanak, a fényképezőgépeket attól még nappali megvilágításhoz kell beállítani. Aki valaha próbálkozott asztrofotózással, az tudja, milyen záridőre van szükség hogy a csillagok látszódjanak a felvételen, és hogy ez a záridő nappali felvételeken (figyelem! a légkör hiánya miatt a nap fénye is intenzívebb!) milyen eredményt mutat.
    A más nézőpontból: Akkor bizony az egész emberes űrkutatás stúdiófelvétel, mert
    tessék keresgélni a csillagokat.
  • Cowie
    Akkor végül is azért nem látszanak mert kicsi a fényerejük és ezért rövid záridő miatt nem "hagynak nyomot" a filmen.
    Tehát az alap probléma az, hogy más nagyobb fényerejű dolog (Nap) elnyomja őket.
    A Földön ebbe ehhez hozzájön még a légkör hatása is.
  • dronkZero
    Az nem ugyanaz. A Földön van légkör és azért nem látszanak, a Holdon meg alapvetően látszanak, csak a fényképen nincsenek rajta a rövid záridő miatt.
  • Cowie
    Holdraszállás tagadó elméletek cáfolatainak cáfolatának néz ki. :) Az elsőbe beleolvastam, de ökörségnek tűnik. Megint jön a nem látszanak a csillagok dologgal.
    Nappal a földről sem látszanak a csillagok!!!
  • Molnibalage
    Ez mi akar lenni?
  • Moondom
    http://www.erichufschmid.net/RebuttalsToScienceChallengeH.html
  • sz4bolcs
    Ha jól emlékszem, te nem hoztál érveket. Az meg, hogy vkinek a jogát elvenné, hogy gondolkodjon.. nonszensz. Mehetsz gondolkodni...
  • polarka
    Tehát akkor elmondtad, h szted kik írhatnak és kik nem egy tud. topikba (érdekes, h te egyikbe sem férsz bele). Te eddig annyit csináltál, h elmondtad a véleményedet, amit mint kijelentetted nem is akarsz alátámasztani. Ergo fölöslegesen locsogsz (Én is csak azért, mert hátha tényleg nem fogtad fel, miért "jársz ie szopni").

Sztem ennél érdekesebb véleményt is költhettél volna, mert akkor legalább szórakoztató lennél. Viszont akkor is elküldtünk volna mesélni/cseverészni egy chatbe vagy az általános eszmecserébe. Ott valszeg tolerálják azt, aki sokat ír, de nem mond semmit.
  • zedeqor
    Szopni.
  • Molnibalage
    Ismered a viccet medvével és a vadásszal? Vadász, vadász, te .... jársz ide...
  • zedeqor
    Sajnos nem értettem meg a figyelmeztetésed lényegét. Továbbra is tartom, hogy:

"Aki meg akar győzni másokat, az hozzon tényeket, érveljen logikusan és közérthetően a vélt igaza mellett. A gúnyolódókat, a kiröhögőket, a szemtelenkedőket megvetem. Ők nem valók tudományos topikba."

Szerintem félreértesz valamit. A kérdés, hogy ésszel, vagy indulatból moderálsz? Míg a haveroknak szabad trágárkodni, másoknak a gondolkodáshoz való jogát is elveszed. Mi lenne, ha elgondolkodnál ezen?

Bár istenként viselkedsz, mégiscsak ember adta a moderátori jogodat. Ha így folytatod, ember fogja visszavenni.
  • gothmog
  • zedeqor
    "És az ilyen Holdra szállós vagy épp nem szállós elméletek jók arra, hogy az előbb leszögezett tényről elterelődjön a figyelem, és az emberek nevetve összekacsintva megnyugodjanak, hogy ahhhh... minden rendben, megyek is teszem tovább a dolgomat, mert... mert így minden rendben..."

Szerintem is így van.
  • remark #4781
    Az igazság az (Holdra szállástól függetlenül), hogy senki se köti az orrodra, hogy mit gondol, mit tett a múltban, és milyen tervei vannak a jövőre vonatkozóan. Mert az az ő "magánügye". Még akkor is, ha adott esetben milliókat, vagy milliárdokat érintő dolgokról van szó. Ez egy tény.

És az ilyen Holdra szállós vagy épp nem szállós elméletek jók arra, hogy az előbb leszögezett tényről elterelődjön a figyelem, és az emberek nevetve összekacsintva megnyugodjanak, hogy ahhhh... minden rendben, megyek is teszem tovább a dolgomat, mert... mert így minden rendben...
  • [NST]Cifu
    Tényleg zseniális. :D
  • gothmog
    Inkább kétszer mint egyszer se! :)
  • Molnibalage
    Bocs, pár napja nem voltam itt. :)
  • polarka
    #4772 és #4773
  • Molnibalage
    Zseniális! :)
  • metterko
    Alapvetően egy-két hülye kitalálta, hogy ez nem létezhet mer csak mivel gondolom az összeesküvés elméletek hívei voltak meg nem is értettek az egészhez. aztán elkezdték terjeszteni és még több hülye kezdett benne hinni. Mármint komolyan néha az emberek olyan nyilvánvalóan nagy baromságokat hangoztatnak teljes meggyőződéssel hogy néha az fáj. Pedig elég lenne középiskolai fizika meg matematika tudás, hogy rájöjjenek mekkora baromságot beszélnek. Vagy egyes esetekben általános iskolai szintű is.
  • polarka
    beágyazni nem akarod? :)
  • gothmog
    linkelve, kényelmileg.
  • gothmog
    A cydonia.blog-on tették ki ezt a videót:
    http://www.youtube.com/watch?v=P6MOnehCOUw
    (a poénhoz némi angoltudás nem árt)
  • sz4bolcs
    Miért? A felvételek talán realisztikusak? A zászló, a por, a tükröződés, a csillagok.. stb...