35066
  • Hogthar
    Nekem a régi hang jobban tetszett, vagyis az fn2000 nél.
    Az új hangja felerősített de ez által eltorzult.
    Az az alapvető gond hangok terén, hogyha eredeti formájában jó minőségű mikrofonokkal felveszik akkor halk lesz, ha úgy visszahallgatod nem adja vissza azt a fülsüketítő erőteljes érzést, de erről beszéltünk is.
    Amit viszont új lehet, előző hónapban vettem egy igen drága fülest, ahol a az alaphangok is fülsüketítőek, már-már megközelíti a valóságos hangerőt(kb a negyedére kellett vennem a hangerőt hogy fülemnek elviselhető legyen). Egy gond van ezzel a fülessel, a legkisebb torzulás is jól hallható így és ezért a régi hang sokkal tisztább és jobbnak tűnik.
    Szóval jelenleg és lehet csak a füles miatt, de jobban preferálom a halkabb de tisztább hangokat.

Van egy nagyon jó hangmód amit ajánlok mindenkinek.
    Ez a hangmód vagy rendszer az alap hangokhoz nem nyúl, viszont nagyon jól kezeli a visszhangokat, épületekről fákról és domborzatról.
    Ráadásul úgy tudom, hogy ezek a hangok tpM-től származnak.
  • Solt
    Az összes woodoo babámat kidobom amivel őket átkoztam, ha ezt meglépik! :)))

A hangok is jobbak mint voltak, de azt csak óvatosan dicsérem, mert tpM leszedi rólam a keresztvizet... :D Egyébként alkotói válságban van, nem lesz abból hangmodból semmi... XD
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.28. 15:20:43
  • DancZer
    Mindenképen jó lenne. Sztem az Expansion-be esélyes lehet, mert kb az előtt jön ki a windows 10 is.

OPREP a hangokról: http://dev.arma3.com/post/oprep-shots-fired

tpM: Nekem bejönnek az arma fegyverhangok. Azért nem használok hangmodot, mert szerintem a többségük(legalábbis nekem) fura. Valahogy nem érzem azt, hogy az a robbanás, lövés ahhoz a fegyverhez megfelelő. Nem hiszem el, hogy az a fegyver olyan hangot ad ki és ezért illúzióromboló. Amit elkezdtetek hangmodot az tetszett. Megjelenik valamikor? :)
  • Solt
    Upsz, ez most esett le nekem! :D Ha átállnak DX12-re, hatalmasat nőnek a szememben!!! :)) Főleg, ha nem csak ArmA4-re... :)
  • sirpalee
    Ez még szvsz reális is lenne. Meglepően alacsony a portolási költség, és nekik pont nagyon sokat segítene.
  • tpM
    Nem jönnek be. Nyilván jobbak, mint a régiek, de ettől még továbbra is ott tartunk, hogy már az alapoknál rossz... Két azonos jellegű és kaliberű fegyver között például miért van akkora ordító különbség hangban, mint a TRG és Mk20 között?
  • DancZer
    tpM hallgattad az új hangokat? Felkerült a dev-re egy csomó új fegyverhang. Occlusion egyelőre nincs még nincs.
  • DancZer
    Egy kis mind blown: https://twitter.com/maruksp/status/558735038335172608

Bonus:

Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.01.26. 20:31:03
  • DancZer
    Gyanítom a javarésze nem egy hetes fejlesztés. Egyébként szidják, akik ötleteket adnak azok a fórumon teszik. Akik ócsárolnak azok meg más publikus csatornákon teszik ezt. Sajnos.

Az a jó alap szerintem már megvan(az Arma3 stratégiája, tervei, hozzáállás), mert látni hogy a játék jó irányba megy. Most a futurisztikus tartalomtól tekintsük el. Kettő, sőt 3 olyan dolog is meglesz idén, sőt 4(3D szerkesztő) amit már a kezdetektől kérünk. Ilyen még sosem fordult elő. És ezek még csak azok a dolgok amiket elárultak.
  • repvez
    Hát az kéne,de még több mint a mostani, mert most csak a nap vet árnyékot a zseblámpa nem és épületen belül is minden világos nincsenek benne dinamikus árnyékok se fények.

Hát én küldtem nekik egyszer egy több oldalas listát de csak egy sablon szoveget küldtek vissza, hogy továbitották a fejlesztőknek , aztán azóta se semmi reakció. Pedig az action menüre is küldtem egy PPT-t
  • Hogthar
    De azért a dinamikus árnyék az kellene bele nem?

Nem számít szerintem mi lehetett volna inkább hogy mi lehet még.
    Ha akartok változást most érdemes visszajelzéseket küldeni, most figyelnek a legjobban a játékosokra kitudja meddig, ki kell használni.
    A fegyver kitámasztást is végre beleimplementálják.
  • repvez
    Hát én személy szerint inkább játszanék még arma2es grafikával,de normális fizika és sérülés modell mellett. ahol az AI-val közösen gördulékenyen lehetne a feladatokat megoldani.

Mintsem, csillivilli grafikával szenvedjek és magányos ramboként játszam a kampányt mert az AI val nem lehet .
  • JanáJ
    Azért ha most lenne egy bugmentes ARMA2-nk, akkor meg azért lenne sírás, hogy nem lehet ruhát váltani, vagy nincs rózsaszín pöttyös puska, meg mé' nincs DX 27?
  • Ulvar
    Ha meg valami jót csinálsz ingyen a népnek akkor meg lelopják valaki átmoddolja és pénzt csinálj belőle (lásd Altis Life). Ezért is lett ki a töke az alap fejlesztőknek, na meg azért mert a Bohemia leszarta őket :)
  • Gascan #32407
    1. en azert nagyon egyet ertek vele, de nem csak Armara igaz hanem a legtobb jatekra, hogy pl. facebook kozossegeken nagyon ocsmanylo kommentek vannak csak ... az hogy mindig csak ocsmaroljak a munkadat nem vezet jora sztem

2. ezt sztem ok is tudjak, szoval ha nincs akkor oka van

Nekem normalis multi misszio hianyzik, meg a ragdollal csinalhatnanak valamit mert olyan mintha tenyleg csak rongybaba lenne mindenki :) ... plusz a weapon collision, fegyverutkozes ... kozelharcban epuletekben meg mindig nem az igazi sztem
  • repvez
    1. szerintem ,nem szidják csak próbálják ötletekkel és tanácsokkal segiteni a bis-t, hogy hova kéne koncentrálni, mi az ami nem tetszik ,de a bis ezekre a dolgokra már 10 éve nem hallgat és egy teljesen más irányt fejleszt ami a játékosok nem annyira igényelnek, vagy legalább is egyéb alap dolgok rendberakása után éreznék jobban szügségét.
    2. Ha a modereknek jobb leirásaik lennének , hogy mi mit befolyásol a modolás során, hogy optimálisabb legyen akkor lehet ez kevésbé játszana közre a lassulásban.
    3. az action menünél meg látni az első pontot, hiába mondja mindenki az OFP ota, hogy kéne egy jobb semmi változás .
    4. A DLC megvalósitás nekem is tetszik, hogy ilyen modulos,csak elöbb az alapot kéne rendbetenni.
    5 lásd az elöbbit. Amig az alapdolgok nincsenek maradéktalanul kivitelezve addig felesleges uj featuroket belepakolni mert nem fogja hozni azt az élményt mintha egy jó alapra menne.
  • Hogthar
    Nem a konfiggal szokott a baj lenni, hanem a optimalizálatlansággal.
    Csinál valaki egy modellt, de nem figyel a poligon számra, vagy a textúra méretre. REKLÁM:(Én figyelek erre, szóval módjaimat lehet tölteni nyugodtan):REKLÁM
    Erről is beszél a videóban, az emberek nyavalyognak a kevés fpsért és egyből hibáztatják a BIS-t miközben az egész hihetetlenül összetett, számít a küldetéstől, mennyire scriptelt és mennyire van teli hányva Ai-val és a módok is összejátszanak egy szóval komplex.
    Majd említette, hogy egy egyenruha móddal akartak készíteni egy képet, de 10 fps volt, míg alap armánál 30-40.
    Ezt a részt kicsit furcsálltam ugyanis a modell alap arma 3 as, és csak egy konfig paranccsal máshonnan nyitja meg a textúrát tehát a poligon szám megfelelő és valószínűleg a textúra méretet se vitte nagyobbra a készítő, ugyanis elég nagy az alap.
    Valószínű itt a gond azzal lehet, hogy a mód máshonnan volt megnyitva, esetleg nem volt töredezettség mentesítve.
    Szóval ha ilyen módot használtok érdemes figyelni rá hogy a a játék főkönnytárából nyissátok a módot és az arma mappát a móddal együtt töredezettség-mentesítsétek akkor tuti nem lehet probléma belőle.

DancZer: Nagyon sok új játéknál ezt az üzletpolitikát csinálják, ami undorító elismerem, de én szerintem fölösleges kiemelni egyet főleg úgy hogy teljesen másról szól a két játék. Ott ezt meglehet csinálni és meg is kell, nem véletlenül.
  • sirpalee
    BF4, azert ez nem igy van.

Shortcutokat lehet venni, azokkal azonnal elerhetsz adott fegyvereket, attachmenteket es nem kell osszegyujteni a killeket hozza. A tobbi meg sima DLC, ami mar par eve standard az iparban. A bohemianal is. De azokban van rendesen azert tartalom. Nezz utana a phantom assignmenteknek, azok egyszeruen zsenialisak. :)
  • tpM
    El nem merem képzelni, hogy egyenruhán vagy más felszereléseken mit lehet úgy félrekuffantani, hogy így megegye az FPS-t. :D
  • DancZer
    "modder cuccba vannak oltozve akkor 10-15 FPS, ha Arma3 default cuccba akkor 40+" - Pont ezért nem játszok moddokkal. Kipróbálni jó, kicsit szórakozni, de inkább anélkül.

Hogthar: BF-et azért hozta fel, mert ott, megveszed a drága játékot és fizethetsz még1x, hogy használni is tudd egyből az összes fegyvert stb, és ne kelljen unlockol-nod. Míg armában csak egyszer fizetsz, plusz kaptunk Kart, ZEUS!!!, Bootcamp, Helicopter DLC-ket ingyen, és aki akarta megvehette a két helit. De akik nem vették meg azok is látják, beleülhetnek csak nem vezethetik. BF-ben ilyen nincs, ott nem mehetsz fel olyan szerverre amihez nincs meg a DLC-d.
  • Gascan #32401
    Bisnek kene csinalni rendes multi missziokat es akkor nem volna gaz ...
  • DancZer
    A KotH is jó példa. 1.38(szerver optimalizáció) előtt a játékos limit 90 volt. Ha ennyien voltunk a szerveren, akkor kb 10 FPS-em volt. 1.38-al(ugye javítottak a szerveren) így most már a volna több(15-20), de mivel jobb a szerver ezért a limitet kitolták 120-ra és megint, csak 10 FPS-em van ha tele a szerver. És miért ne telne meg? Aztán meg megy a nyávogás, hogy kevés a FPS. Azt akarom ezzel mondani, hogy valójában mindegy mit csinál a BI a játékosok telhetetlenek és túlzásokba esnek. Ugyan ez más téren is igaz a játékra. Pl Wasteland, Life szerverek amik agyon vannak scriptelve.

Biztos vagyok benne, hogy egy 120 fős Frontlines-nál nem 10 FPS-em volna. :) Visszatérve a KotH-re, jobb volna 2x60 mint 1x120.
  • T800
    Na sikerült haveromnak is megvenni a játékot a G2A-ról! Köszi a tippet srácok! :) Szokott itt lenni valami szervezett játék? Coop vagy VS? Anno arma.hu-s emberekkel játszogattam néha de nem tudom hogy mennyire aktívak ott még az emberek. Esetleg itt van valami kialakult közösség akikhez be lehetne csatlakozni? (Egészen amatőrök vagyunk,de ha van időnk szivesen csapodnánk bárkihez) :)
  • Gascan #32398
    - sokan szidjak az Armat / Bohemiat mert azt hiszik, hogy minel gyakrabban ocsaroljak annal jobb lesz
    - van benne hiba, de meg egy ilyen sandbox nem letezik
    - gyakran a moderrek hibai miatt van rossz FPS (egy peldat hoz fel, egy csoportkepet szok a shacktac csinalni, ahol kb 100an vannak rajta Armaban egy erdos resz elott, ha modder cuccba vannak oltozve akkor 10-15 FPS, ha Arma3 default cuccba akkor 40+)
    - nem tetszik neki az action menu, meg hogy a BF4ben mindert fizetni kell :)
    - Arma 3 DLC megoldasa tetszik neki
    - sok jo es uj dolog jon meg, ha jol ertettem egy Arrowhead fele kiegiszto is ..
  • repvez
    Le tudná valaki irni, a legfontosabb dolgokat amit emlit? Nekem egy kicsit gyors a szöveg , hogy megértsem minden részletet
  • Hogthar
    Egyetértek.
    A BF 4 es összehasonlítást kicsit fölöslegesnek éreztem, aki megnézi a videót armázik valószínűleg és nagyon jól tudja a különbségeket.
    A DLC-t persze ki kellett emelni mennyire különböző, de mondhatta volna így is: Más játékokkal ellentétben itt...
    Igazság szerint az ilyen összehasonlítások már a könyökömön jönnek ki, minden játék másban jó és másért élvezzük.
    De ettől függetlenül a többiben igaza van, mostanság nagyon látszik, hogy igyekeznek a BIS srácok.
  • DancZer
    Sok igazság van benne:
  • DancZer
    Ez de jó ötlet! Csinálhatnál róla egy ticketet! :-)
  • tpM
    Csak mégis kéne valamilyen korlát... Például felforrósodna a hangtompító és ott körülötte remegne a levegő, ami zavarna a célzásban...
  • Paladin
    Ja, a vanillában bünti van a hangtompítós sebzésre ha minden igaz, amit a legtöbb ballisztikát felülvizsgáló mod nagyon helyesen el is tüntet (abban viszont nem vagyok biztos, hogy a hangját is megnövelik-e, ahogy kéne).

IRL valóban az ilyen fajta hangtompítók minimálisan növelik a lövedék sebességét, de elhanyagolható mértékben. (Olyan értelemben nem csőhosszabbítás, ahogy te gondolod).
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2015.01.24. 01:08:11
  • Hogthar
    Hangtompító konfigurációjától függ, a következőket lehet állítani.:
    sebzés az eredeti fegyverhez képest % megadva.
    mennyit fog vissza a torkolat tűzből.
    mennyit fog vissza a lövés hangjából( ai számára fontos).
    mennyi ideig látható a lövedék.
    mennyi ideig hallható.
    mekkora a sebessége az eredeti fegyverhez képest.(% ban megadva).
    Mekkora a légellenásása vagy ilyesmi.

Gyors kinéztem a sajátból. Kb minden módnál változó ez az érték ki hogy képzeli el.
    Alapnál büntet azt hiszem a sebzés 0.8 on van.

UI.: a Hidasnál majdnem lefordultam a székről. El is képzeltem a következő:
    Skynet majdnem meghódította a világot, de nem tudott továbbjutni a hidas problémán. A probléma gyökere, hogy a hadviselését a lehető legjobb szimulátorból vette ami nem más mint az arma.
    Miután az emberek legyőzték skynetet a apró, de mégis végzetes hibája után, szobrot emeltek a bohemiának, és végül megtanulták értékelni és szeretni a játékot a hibáival együtt.
    Ezekért a fárasztó sorokért mindenkitől elnézést :D
  • JanáJ
    Mivel ő is lőtt. Muhaha. Az a FN 2000 klónnal. TR-21 (?) úgy bólogatott mint egy rapper.
  • DancZer
    Úgy tudom a hangtompító nem csökkenti, hanem növeli a sebzést, mert hosszabb lesz a cső és tovább gyorsul a lövedék. Mivel lőttél?
  • JanáJ
    Tényleg a hangtompító mennyivel csökkenti a sebzést, mert 6 fejlövést ne fogjon már meg a sisak.
  • JanáJ
    Csak híd ne jöjjön szembe.
    Mai gyöngy: a géppuskásom pisztollyal nyomja, me' mé ne.
  • Hogthar
    Ha el is veszik mindened van nálad digitális zoom, hőkép és infra, térkép, iránytű, ráadásul nem fogod elveszettnek se érezni magad sose, meg úgy igazából nem is fog semmit érezni soha.
    Kérdés?
  • JanáJ
    Mennyit lehetne pakolni a zsákba, ha robot lennél... És mindig le lenne támasztva. Muhaha.
  • T800
    Hehe... :) Akkor lehet maradok a steamesnél ! :)
  • Hogthar
  • JanáJ
    De Terminator skin csak a steamesben van. ;-)