35066
-
tpM #32541 szajhák :( -
JanáJ #32540 Ok, de ugye nem az a cél hogy 3 emberre fejlesszenek, hanem hogy döljön a lé... -
Sajnos Aceben nem, csak a szél és a ballisztika, hiányoltam is anno.
Még range table is volt hozzá, ami kiírta hogyha 800 méterre akarsz lőni, akkor így állítsd be az optikád, de ez ugyebár máris változik ha lefelé nézel.
Szerintem csak az ötleteket nyúlhatták, bizonyára hiányolták egykét dolgot a srácok is amit arma 2 aceben megkaptak, viszont a kód az eléggé eltérő.
Nem kevered véletlenül az X-Medical System-vel?
Mert ők beismerten az ace 2 ből szednek dolgokat és azt az irányvonalat szerették volna folytatni. -
tpM #32538 Ez ACE-ben is benne volt... Amúgy AGM javarészt az ACE-ből lett kilesve. Ellopni nem merték, de onnan nézték ki, hogy mégis mi hogyan lett megvalósítva. -
Röviden és tömören igen! -
Lehet hogy reális lenne, de ugyanakkor pénzkidobás is egyben. Ha a fejlesztési idő 80% olyan dolgokra fordítsák ami a játékosok 1%-nak okoz örömöt,, azt még jószívvel sem nevezném optimálisank. Akkor már inkább csináljanak nagy pályat, ahol az emberek különféle helyszíneken csinálhatnak küldetéseket. :)
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.02.03. 15:58:50 -
Értem. Összegezve az bánt, hogy látod hogyan fejlődik a játék és szerinted lehetne jobban is csinálni, mint ahogy a BI csinálja? Másra fordítani nagyobb hangsúlyt valamire viszont kevesebbet? -
Az ország haderejének azon százaléka kik eltudnak vezetni egy helit, vagy lőni mesterlövésszel nem tudnák eltartani a bohemiát, mert összesen nincsenek annyian hogy megfelelően profitáljanak belőle.
Pont az ilyen realitást igénylő embereknek jó alternatívák a módok.
A heli szimulátor ki-be kapcsolható és ha valaki nagyon akarja küldetésben kötelezővé teheti.
A mesterlövészkedésre ott az AGM, profibb mint ami ACE 2 ben volt, mivel itt a megfelelő szögre is figyelni kell, ha pl 25 fokban lefelé célzol 1000 méteren akkor ha jól emlékszem az irányzékot 8.9 ről át kell állítani 8.6 ra. A Pontos adatokra nem emlékszem, de lényeg kivehető belőle.
Ráadásul jön majd még az új dlc kitudja mit tartogat majd. -
tpM #32533 Az reális lenne, nem? Vagy egy ország haderejének kb hányad része pilóta, vagy mesterlövész?
Utoljára szerkesztette: tpM, 2015.02.03. 15:21:28 -
Paladin #32532 Te menjé' Magicezni, ne szólj bele a felnőttek dolgába ;)
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2015.02.03. 14:39:12 -
JanáJ #32531 Az Arma olyan mint egy kocka lada, ha nem ebben/ezzel nőttél fel, akkor beülsz és nem érted miért szeretik ezt a szart, de ha igen, akkor már ismered a nyűgjeit a ribinek. :-)
Amit leírsz az mind igaz, de mikor nagy ritkán mással jtszok akkor én hülyét kapok a többi játék korlátján. Pl mikor Far Cry 3-ban látom a muksót, de nem tudom lelő, mert csak x száz méterre tudsz lőni...
Az a baj a repmodel és mesterlövész igényeddel, hogy ha ezeket mind bele tennék, akkor tényleg csak a játékosok 1%-a tudna repülni, vagy sniperrel lőni. -
Diopapa #32530 Fujj, a modok.. .:) -
Paladin #32529 Vagy user mission-öket. Vagy generálni mcc-vel. Annyi a lehetőség...
-
Két opció létezik. Vagy lenyeled ezeket és úgy játszol, vagy nem játszol. Más nincs :) -
Próbáltál már modokat játszani? :D -
Azért mert ahogy irtad nincs más alternativa és nekem minden része tetszene csak minden részlete tartogat egy kis boszsuságot és hiába a nagy lehetőségek ott áll kihasználatlanul.
Tudom, hogy más játékoknál csak elhitetik, hogy nagy a játéktér,de amit a szemem elött mutatnak az is több mint amit itt látok
Mert mi értelme a nagy szigetnek ha se singlében se multiban nincs teljesen kihasználva?
OFP-s időkben mi volt a kampány elindultunk csórikámmal a bázisról és az egész szigetet tényleg bejártad mire a végére értél és csak azt használtad amit utközbe kaptál, szereztél.
Itt az A3ban miben különbözik egy átlagos FPS-től csak, hogy van egy kihasználatlan 220km2-es szigeted,de minden küldetés egy kis részletét tölti be külön eligazitással külön felfegyverzéssel és odadob arra a részre ahol majd a harc lesz, ehhez nem kell nagy sziget .
A fennmaradó erőforrás mehetne a környezet vagy egyéb folgok (fizika,AI st..) részletesebben való kidolgozására.
Multiban megint nincs kihasználva a nagy játéktér.merevszárnyú gépek irányitása fegyverkezelése eléggé javitásra szorulna ahhoz.
Játékosok is max 100-200 fő oszlik el a 220km2-en annak is egy része a saját bázison respawnol a másik ingázik a cél felé a többi harcba van. igy csak elvétve találkozik össze nagyobb csapat egymással.
Nemhogy század ,de még rajszintü egységek sem harcolnak egymással. többfegyvernemi összjáték megint nincs.
Ezek a harcok is a sziget 10%-ra korlátozódik, hiába a szabad nagy terület senki nem fog 100km-es kerülöt tenni csak hogy hátbatámadjon valakit, mikor 5 is elég hozzá.
És kiegyensúlyozatlanok a részdolgok. a sorozatlövő fegyverekre mindenféle nehezitést (fatique,inercia stb..) rátettek, hogy megnehezitsék (bár nem értem miért,mikor eddig sem volt a legkönnyebb igy sem lönni) egy 10m -ről leadott lövést is, mig egy mesterlövésznél nem kell sem irányzékot sem szelet állitani .
Az animációk is a legélethübb is lehetne, lévén mocap-al vették fel ,de mivel darabonként játszák le igy mindig megtorpan nem folyamatos az egész és még mindig nem elég változatos még az AI sem .
Fizika is más játékokban ugyan ez a rendszer (phisixs) csodákat müvel itt meg még egy scriptelt játék szinvonalát sem hozza.Nem lehet a pályaelemeket fegyverként használni ( hordók ,gáztartályok)
A menürendszer is indokolatlanul tulbonyolitott
Mégegyszer hozzáteszem nem azért irok ilyen negativan mert nem tetszik ,csak azért mert bánt, hogy tudom, hogy mit lehetne még belőle kihozni ha az alapokat tennék rendbe és csak utánna törödnének a részletekkel. -
Nem rosszból, de te miért játszol ezzel a játékkal? Melyik az a rész ami tetszik belőle? Csak azért kérdem, mert mindazt amit más kiemel pozitívumként neked negatívum(pl. pályaméret, látótáv, moddolhatóság).
Már mondtam sokszor, hogy a videók alapján értékelsz mindig légy nagyon kritikus. Videókban általában olyanokat emelnek ki amik elfedik a valóságot és inkább a nézőre bízzák, hogy képzeld oda a többit. Azok a játékok amik csak sejtetik, hogy nagy a látótáv ott nem az. Hidd el. Mutass még egy multis FPS játékot ahol messzebre látsz 2 kilométernél és nem egy fix pályán játszhats ahol tudod melyik domb mögött ki van. 2 kilométer nem kevés. Szabad szemmel ellátni 40 km-re szabad szemmel. Armában én 1,5-2km ről indítom az AA-t és az AT-t mert tudom, hogy a visszalő a tank egy rakétát vagy löveget még van pár másodpercem, hogy fedezékbemennyek mire odaér. -
JanáJ #32524 Nem vitatkozom, csak meg kérdeztem miért számít? Én eddig úgy tudtam max tovább tölt egy nagyobb pályát, de az fps-t nem befolyásolja.
Valószínűleg kellene pár tízmillió dodo és abból vagy megfoltoznák vagy nulláról újra írnák az Arma IV-et. :-) -
Számomra addig nem számit a pályaméret mig nem tudják megtölteni tartalommal ami a játékélményt növeli..Mert lehet te élvezted azt a félórát ,de ha valakit szállitottál az már nem biztos, hogy örült neki. főleg ha kirakás után nemsokkal lelőtték és kezthette előről .
Nem csak erre az enginre gondoltam,de vannak már most is használatban olyanok amik hasonló nagy játéktérrel sokkal több egységet ( AI,NPC) mozgat részletesebb környezetben.
ÉS egyenlöre nem látom az ARMÁban, hogy mi az ami megfogja a gépet mert se AI se fizika se részletes környezet nincs (mint amilyeneket máshol láttunk)
Tehát csak arra tudok gondolni, hogy valami nagyon nincs optimálisan megcsinálva az alapoknál.
DE még mielött valaki azt gondolná, hogy csak fikázodok vagy trollkodok, erről szó sincs csak egyszerüen érdekelne, hogy mi az amivel jobbá lehetne tenni vagy hogy hol veszik el az a sok erőforrás amit máshol látni, hogy FHD 60fps-el rombolódnak a házak és ezernyi darabok röpködnek a fizikának hihetően .
-
sirpalee #32522 Azért ez bőven több mint 100-200 méter, nézz meg pár városon belüli shotot. Az utcák, házak részletessége nagyságrenddel jobb mint arma-ban, és ott nagyon brutálisan leesik az FPS a városban. Nem véletlen, hogy Dyslexiék (azért ő is picit elfogult volt a videójában... najó, nagyon) a sok katonás, sok fps-es rendert egy mezőn csinálták, ahol semmi sem látszódott azokon kívül. :) Kavala főterén kellett volna ugyanez, máris nem lett volna olyan jó a performansz. -
JanáJ #32521 Mit számít a pálya méret? NEm csak a látótáv számít? Anno volt Arma2 pálya akkora, hogy fél órát repültem egy irányban. -
Valahogy lemaradtam róla, elég jól összerakták. -
Ez egy fanmade cucc és már volt linkelve ide is :) -
Véletlenül akadtam rá, ezt már láttátok?
Arma 3 trailer
Nem úgy emlékszem hogy ez lett volna a trailere az Armának. -
Megnéztem a videót.
Szépnek szép, de pár dolgot azért érdemes figyelembe venni.
Ez egy még meg nem jelent játék motorjának a reklámozása, a videóban azt mutatják amit mutatni akarnak.
Hidd el Armából is úgy összelehetne vágni videót hogy ennél szebbnek tűnik.
Másrészt ha megfigyeled, miközben mutatják a tájat kivehető hogy a látótáv alig 100-200 méter között van.
Innentől fölösleges is az összehasonlítás, másról szól a 2 játék.
Itt az események az orrunk előtt történnek, minden más nem létezik.
Armában viszont egy csatatér van előtted és a harc nagyobb távlatokban zajlik. -
igy van egy GTA5-ben egy város (nem is kicsi) teljes lakossága éli mindennapjait autózik repül mindent csinál töled függetlenül és armában meg pár kósza civilt leszámitva senki nincs a szigeten.
Emlékszem az első vagy a második ARMa egyik feature az volt , hogy a lakosokkal interakcióba lehet lépni és ha visszatérsz a faluba attól függ ,hogy bántál velük ugy viselkednek veled, meg hogy ha a kampányba belelősz a falban az megmarad ha legközelebb odamész.
ÉS láttuk mi lett a végeredmény. -
sirpalee #32515 Szvsz snowdrop, vagy akár a Frostbite 3 (vagy az FC4 engineje) bőven alkalmas lenne arra, hogy az arma 3-as játékmenetet / pályát lekezelje. Valószínűleg dinamikus árnyékokkal, szebb grafikával, és kevesebb problémával. De elég lenne a GTA5-öt megnézni régi generációs konzolon, már ott is elég szépen nézett ki, új generációson meg mégjobb. Pesze nincs akkora látótáv (bár őszintén, akkora látótávnál, és annyi objectnél már az arma 3 is összefosná magát), de rengeteg dinamikus objektum van.
De amúgy látótávra, ami jóval gyengébb gépen elmegy (és az textúrák / geok minőségétől eltekintve elég szép), nézd meg a Just Cause 2-t. Ott asszem még nagyobb is a sziget mint arma-ban.
Nem csak ezeken látszanak a problémák, hanem azon amiket állítanak. Én ott fordultam majdnem le a székről, amikor emlegették, hogy ők bizony minden egyes objektumot kézzel pakoltak le. (1.7 milliót) Ilyen workflowért minimum lapáttal tarkónbaszás járna. -
Nekem is ez a bajom, hogy ha az alap jó lenne akkor nem lenne nála jobb ,de igy egyszerüen nem tudok ugy játszani vele, hogy az ne bosszantana fel.
Amugy a linkelt játékvideok még mindig nem tiszták, lehet bennem van a hiba ,de ezekben egyáltalán nem látom a csapatorientált harcot és ,hogy az egész sziget használatba lenne.Ezektől az apokalipszisos, zombis ,meg gyujtögető életmodos sims utánzatos modoktól meg csak még idegesebb leszek, hogy egy alapvetően Taktikai FPS játékkal pont azt nem lehet játszani amire tervezték.
Az meg megint dühitő , hogy mindenki külső nézetből játsza a játékot mint egy sima árkád TPS-t. ÉS ez is amiat mert az alap irányitást elkurták nem kicsit nagyon. Egy COD vagy BF-ben érdekes eszébe nem jut senkinek TPS-be játszani,mert FPS nézetből is mindent folyamatosan meg lehet oldani. -
Amíg alap problémák vannak, akkor ne térjünk ki a részletekre. A saját motorral olyan problémák vannak még amit az általad felsoroltak eltörpülnek. A sok bug és a netkód hiba nagyot ront a játékon, ha ezek javítva lennének, akkor kimerem jelenteni, a világ legjobb harci játéka lenne. Nincs kétség. Egy játékon belül annyi moddal játszottam már ami tökre élvezhető...
AltisLife, King of the hill, Epoch, Battle Royal (bár ezt elkúrták)...mind mind kurva jó. És emellett ott vannak az alap dolgok, alap co-op missionök stb...ennyi pénzért...simán megéri az árát. -
Nem is a grafikával van gondom hanem azzal amit nem hoznak ki belőle. Mert kis odafigyeléssel sokkal jobb öszképet lehetne kihozni .
Gondolok istt olyanra, hogy több változatosság kéne bele.Most van kb 50 egyedi épület ezt hacsak 100ra növelnék már máshogy nézne ki, nincs benne nagyvárosra jellemző emeletes ház egyedi ipari létesitmény nincsenek , vasutak , felüljárók. A vegetáció is ha változatosabb lenne és itt nem a különböző fajtákra gondolok hanem méret és alak különbségekre, ahogy a linkelt modokban is .
Az alap animációk is ha több lenne. például az is csak helyet foglalna de erőforrást nem ha mondjuk a kerités átlépős 1 szem animáció helyett lenne 5 fajta és random játszaná le valamelyiket . A gépnek olyan mindegy, hogy a x animáciot vagy az y-t játsza le.
ÉS épp a készitőknek kéne a legtőbbet kihozni az adott motorból ,mert ők tudják , hol mit lehet megtenni vele.
De ehelyett olyan érzésem van mintha ők csak csináltak volna egy alap dolgot és mikor egy modder kihozza belőle amit lehet elcsodálkoznak, hogy jéé ilyet is lehet ?
Tehát egy kis változatossággal sokat lehetne dobni még rajta.
És technikailag lehet hogy hozza a szintet,de nincs mi megtöltse tartalommal a szigetet -
A Wasteland Arma 3-ban el van baszarintva csúnyán szerény véleményem szerint. Óriási FPS drop van a sok loot miatt.
A Bosco által említett King of the hill sokkal jobban. 3 csapat van (általában arányosan elosztva) mindegyiknek saját kezdője nagy safezonnal, a cél egy köztes terület elfoglalása (egy város). Vannak perkek, szintlépés, kasztválasztás, pénz, amiből különböző fegyvereket scopeokat járműveket vehetsz bizonyos szintek után stb...elég komplex. Letölteni nem kell hozzá semmit, csak fel kell menni egy KOTH szerverre. Ráadásul amit egy szerveren megszerzel az ugyanúgy meglesz egy másik KOTH szerveren, ugyanis globális rendszerű.
Ízelítő:
-
Sajnos a videót nem tudom megnézni, csak ha hazaértem, de összképileg az Armának sincs rossz grafikája, igaz az árnyék rendszer nem a legjobb és a fényeket se találták el a legjobban, de technika szinten hozza a legújabb játékok minőségét.
Az alap pályák optimalizálás miatt nem túl részletesek, de itt van pár példa mit kilehet hozni a motorból.
Ezzel azt is megtapasztalhatod, hogy mekkora fps drop van egy ilyen pályán.
Ukraine valós falu , X-cam prototype -
És ennek a wasreland-nak mi a lényege? Mert megnéztem pár videot róla,de nem jöttem rá és azokban is csak 1-2 ember rohangált és olyan dolgok is voltak benne amitől a hajam égnek állt.
ÉS gondolom a normális harcok csak zárt szervereken clan szinten lehet kivitelezni nyilt serveren csak egyszeri beugróként ugyan ugy nem mutat semmit .
Más:
Mikor nézek ilyen más játékmotorokból videokat mindig elgondolkodok, hogyan sikerül nekik ennyire komplex látványt megvalósítani? Mert lehet hogy kisebb a látótáv,de szerintem ekkora részen is több polygon , fizikai utközésvizsgálat , script és textura van mint az ARMA sokkal nagyobb részén.
snowdrop
Ilyenkor azt gondolom ha minden km2 feláldozott ARMA területtel csak egy töredékét bele tudnák tenni menynivel jobb lehetne. Mondjuk ha az ARMA2-es szigeten az ARMA3as engine.Ott ugye fele akkora területet tudott kezelni. -
JanáJ #32508 Igen a "homokozó" lehetőségeit nagyban növeli. Egy kicsit lehetne színesebb a vegetáció, de ennyi.
A dinós túlélőset próbálta valaki? -
hát ebben az arma 3-ban rendesen el lett cseszve a wasteland szvsz... koth sokkal jobb :) -
Van pár olyan játéktípus, pl wasteland, ahol ha valakit lelőnek, akkor annak a csapatba visszaintegrálása is komoly feladat lehet... armában ez a kedvenc műfaj, mert sok tényezőtől függ, taktikára, előre tervezésre van szükség, hogy a csapatod sikeres legyen. Egy wasteland PvP esetében az egész map kihasználva van, még kicsi is... -
Igazad van abban a tekintetben, hogy az nekem is tetszik a nagy területben, hogy szabadon bejárható és nem vagyok korlátozva és tényleg nem lehet betanulni mint a töbi FPS-ben, de ekkora meg felesleges ha a 90%-a kihasználatlanul feleslegesen foglalja az erőforrást amit lehetne jobb fizikára és egyéb dolgokra forditani.
Ha az egész szigeten történne valami akkor talán még a mostani hibákat is eltürném, mert akkor tudnám , hogy mire megy egy a teljesitmény,de igy 100 ember bóklászik jobb esetben egy 220km2-es területen és emiatt nem tud kialakulni csapatmunka max az elején ,de mihelyt lelőnek valakit már kezdpődik is a mókus kerék ami a spawnponttól a célterületig történő eljutást teszi ki majd egy kis játék után a semmiből ujra lelőnek és kezdődik előről.
Ha egy kicsit kisebb lenne a terület talán ez meg tudna változni. Mert az AI hülyeségei miatt az nem járható út, hogy ember +AI csapatok hatékonyan harcoljanak egy csapatban. -
JanáJ #32504 Nem hordok pisztolyt, értelmetlennek tartom. -
JanáJ #32503 Nekem a nagy pálya azt adja, hogy nem unom meg és a 10 évesek akik ezen nőnek fel nem tudják beseggelni az összes bokrot és egyebet. -
Hibrid mesélte egyszer, hogy valakik azt játszották armaban az acre val, hogy az egyik csapat lezuhant a helikopterrel és csak egy kézi radiójuj volt, a másik csapatnak pedig meg kellett keresniük őket. És pásztázniuk kellett a pályán, míg nem tudtak valahogy kapcsolatba lepni az eltűnt csapattal. Az eltűnt csapatnak pedig jó magas dombot kellett keresnie(hogy minél messzebbre elmenjen a radioadás). Helin ugye erősebb az adó, szoval ők hamarabb tudtak mondani valamit az elveszett csapatnak, ők viszont a kis kézi radioval csak pár kilométerre. Nagyon izgalmas lehetett.
.png)