Arma I-III.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Addig húzzák a bőrt, amíg van rá kereslet, és erre van.
Aztán szerintem lesz Arma 4 is, valamikor 2018-19 körül, mert jól megélnek belőle.
Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8
A régi szép időkben volt a Bradley, ellenpárja a BMP volt. Két karakteres jármű. Volt az AH-64 és volt a Mi-24. Megint csak két karakteres jármű, más-más jellemzőkkel, fegyverzettel. Itt meg minden egy copy-paste meg "kiegyenlített". Ez a baj, nem pedig az, hogy kicsit sci-fis. Mert ha annyira a fantáziáról szólt volna, akkor álmodhattak volna ezen járműveknek valami egyéniséget, és semmi baj nem lenne, de itt pont az a baj, hogy oké, hogy furán néz ki, de ugyan úgy viselkedik mint egy random akármi a 80-as évekből.
Ha van hangulata a játéknak, és szervezetten megy akkor nem lesz hiány játékosban.
Én személy szerint egyetlen egy ok miatt nem játszom:
Nem érzem magaménak a környezetet.
A grafika a terep és a játékmotor nekem iszonyuan bejön, de a technikával nem tudok azonosulni <#sniffles>#sniffles>
Ak-t fogtam a kezemben lőttem vele, BMP-BTR ben bujkáltam, láttam,apogattam őket, részei a magyar hadtörténelemnek és sokunk fiatalságának.
De ezekkel a sosemvolt dizájn szarokkal.... nem jön át a hangulat... ezt nagyon benézték, túl sokat akartak újitani...
Ezeket meg kell hagyni a COD és társaiknak, egy szimulátorba valós (nagy számban) hadrendben álló cuccok kellenek.
A Béna.
Lenovo y510p
Na mindegy egyelőre ez csak álom marad.
Utoljára szerkesztette: Icebird, 2014.08.27. 22:20:28
Kellene egy olyan rendszer ami rákényszeriti a játékosokat a csapatban való játékra még akkor is ha nem szervezett csapatról van szó hanem csak épp odavetödött pár ember a szerverre.
Valami jutalmazás vagy buntető rendszerrel vagy valamilyen elömeneteli rendszerrel kéne megoldani, hogy egymást segitve játszanak.
DE lehet hogy a parancsnoki láncot kéne ugy megváltoztatni, hogy a beosztottak az elöljáróktol kapják a feladatot, aki nem kapcsolódik be az nem tudja meg a feladatot vagy ha épp a pk nem adja tovább akkor leváltható lenne.
Minél jobban végzi valaki a dolgát az adott poston a többiek pontozhatnák és igy lépne elöre a "beosztásokban"
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.08.27. 21:54:23
Lenovo y510p
Lenovo y510p
ÉS ilyen elem a fizika és a mozgás. Tehát amig nem sikerül a valóságoshoz közeli fizikát (persze az adott hardver korlátait figyelembevéve) addig akár pálcikaemberek és kockák is lehetnek a tánygak helykihasználás gyanánt.Majd mikor ez az alap kész akkor a másik fix részt a tájat lehet megcsinálni . ÉS az évek folyamán akkor csak a grafikán kell a kor szinvonalára modositani, Nagyobb polygonszámú modellek és bövitenni pontositani a fizikai részeket beleértve a hangokat .
A fenti felsorolásból az arma pont a fizikai részen bukik meg. A táj teljesen rendben van a mérete és egyéb látvány, igaz a lakóházak változatossága és belső kialakitása elég szegényes . ÉS a karakterek mozgása is tökéletes alp csak nem használják ki, hogy sokkal szabadabb mozgásokat és változatosabb mozgásformákat is használna a játék a jelenlegi 10 -20 helyett.
Ha mindezen modulok csak a legfontosabb részeken kapcsolódnak össze akkor folyamatosan lehet bőviteni ugy hogy a másikhoz minimális változást keljen végrehajtan.
Egyébként csak én látom, ugy, hogy megint kezd az Arma egyfajta szinárnyalatra változni? Az ARMA2-ben szinte csak a barna valamilyen árnyalata volt látható, de itt A3-ban is kezd kifakulni zöldesbarnássá változni, miért nincsenek tiszta élénk szinek a tájon a virákok fák levelei virágainál sem, sem a tábláknál, autókon?
shaken, not stirred
Szerk: Itt van jópár fegyverteszt
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2014.08.27. 13:09:09
Lenovo y510p
Lenovo y510p
www.smart-bus.hu
Lenovo y510p
Majd talán egyszer ha mindenkinek quantum gépe lesz.
the-nature-academy
Pedig Ők sem kezdték máshogy:
"A Spanel testvérek 1997-ben kezdtek el dolgozni egy nyílt platformú kereskedelmi lövöldözős játékon, és kérték a felhasználókat, hogy építsenek be abba még több fegyvert, járművet és terepelemet. Ondrejnek a tájképgenerálás és -animáció a szakterülete, így a hiteles terepvisszaadás érthetően a szoftver egyik legfontosabb jellemzője lett. Több sikertelen kísérlet után, hogy kiadót találjanak a játékra, végül 2001-ben a Codemasters publikálta Operation Flashpoint: Cold War Crisis néven. A testvérpár cége, a Bohemia Interactive Studio pedig nyolcfősre növekedhetett." forrás
shaken, not stirred
Csak egy példa volt rá, hogy miért nem gondolom, hogy szépen, modulárisan felépített kódjuk van. Most spec olyan szoftveren dolgozom, ami kívülről úgy tűnik, egy nagyon profin felépített cucc, flexibilis, moduláris, agyon optimalizált kóddal, és közben valami eszméletlen durva gányolásak mennek a kliensek szeme elől rejtve. El sem tudom képzelni mi megy olyan helyen, ahol már kívülről látszódik, hogy gázok vannak... 😄
Btw, amit írtál előtte, egy jó referenciákkal telepakolt önéletrajz, és egy magabiztos motivációs levél gyakran elég ahhoz, hogy egy cégen belül az ember azon dolgozzon, amin szeretne. (én már csináltam, és működött... de ez kezd már nagyon offtopic lenni 😄 )
shaken, not stirred
Az OFP AP5 második fejlesztési időszakában tértem csak át én is a teljes moduláris felépítésre, szinte az összes paraméter is külön volt szedve. Ez esetben nem egy komplex rendszert kell átírni és átlátni.
A falon való átesés meg a binarizálás hibájából adódik, meg persze a hanyag összeillesztés is közrejátszik, mivel kis igazítással és szerkeszthető formában hagyva a modellt már nem volt ilyen probléma.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.08.26. 20:22:36
És igaz az is hogy keveset is játszottam vele, az is csak single.DE amiket a videokon és a leirásokban olvasok és amit eddig megtapasztaltam az ez amit leirok.
Sok olyan dolog van ami egy szint után elszakitja a cérnát és inkább kilépek. Magányos harcos vagyok és ezért az AI dolgai eléggé fel tudnak bosszantani, hogy nem segitenek csak inkább hátráltatnak a leg egyszerübb szituációban is.
Szerk: Valószínűleg ezért csinálták azt az AI helyett.
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2014.08.26. 19:58:02
Lenovo y510p
shaken, not stirred
Lenovo y510p
Biztos, hogy sok mindent írtak át/újra az ARMA 3 számára, de aki mélyen benne van a játékban az láthatja, hogy például vannak még OFP hülyeségei az AI-nek, vagy úgy magának a játék menetnek. Szóval szerintem lehetne itt még nagyon sok mindent kihozni ebből az irányból, csak talán máshogy kellene (kellett) volna nekiállni már a kezdeteknél a fejlesztésnek.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.08.26. 19:43:44
Külömbség van a fegyverek sebzésében, nem véletlenül rohangál mindenki 7.62-es optikás fegyverekkel. Azzal 2-3 lövés egy level 3 as armor testre. GM-6 Lynx el szét tudod lőni az autó motorját és nem megy tovább(még alfában is mutatták egy videó keretei belül).
Szeringem a fegyver tehetetlensége(amit most csinálnak) sokkal jobb megoldás a szórás megvalósítására, mert így legalább oda megy a golyó ahova a csövet tartod. Ha volna egy random szórás ahogy te is írtad, mint pl a Q3 ban a gépfegyver na akkor hagyná abba a community 80% a játszást. Nem mondod, hogy te játszanál egy olyan taktikai szimulátorral amiben nem oda megy a golyó ahova célzol, mert valamilyen kiangyal a golyót eltéríti miután elhagyja a csövet. A jelenlegi és a fejlesztés alatt levő dolgok miatt lesz az, hogy nem a véletlenen fog múlni, hanem azon hogy hogy választasz fegyvert az adott küldetéshez. Meg kell tanulni használni a fegyvereket. Enniy. Nekem nem okoz gondot és ezzel nem vagyok egyedül.
Próbáltak olyan megoldást is, hogy a nehezebb fegyverrel lasabban fordulna az ember, de az sztem sokkal zavaróbb lenne, hogy húzod, húzod de nem fordul. Aztán meg váltasz pisztolyra húzod nos fordul kettőt a karakter. Nem tudnád megszokni mekkorát húzz. Így legalább ugyanakkorát kell húzni és a fegyver majd beáll arra a helyre ahova nézel.
Adapt/Win!
A töltési idő variálása valóban jó ötlet, bár ebben sem vagyok biztos hogy ne lenne benne az armában.
Az arma forráskódjáról meg nem tudom honnan veszitek, hogy ne lenne moduláris. Moduláris az, mivel minden nagy szoftvert/engine-t úgy építenek fel különben kuka lenne. Hogy tudnának fizikai motort cserélni, grafikai motort cserélni ha nem így lenne. Attól hogy moduláris még meg kell gondolni, hogy mit fejlesztenek tovább a következő verzióban. Ami túl sok mindent érint, de nincs túl sok haszna arra kár pénzt/időt áldozni. Azzal hogy behozták a physx-et meg a DX11-et nyernek egy csomó időt amit másra tudnak szánni. A kiegészítőt ami jövőre jön már biztos ezerrel fejlesztik, párhuzamosan a jelenlegivel.
BIS-hez arma javítás céljából meg csak úgy érdemes menni, ha megveszitek a céget, mert különben azt kéne csinálni amit a főnök mond. 😊
Lenovo y510p
Azért akkoriban nem volt ronda 😄
A játékélmény viszont durván megszépítette amúgy is.
Nagyon nagy hangulata volt, meg valahogy az élet is egyszerübb volt akkoriban.
Nem beszélve arról,hogy akkor évente kijött 3-4 nagy játék és nem volt annyi alternatíva.
A Béna.
www.smart-bus.hu