Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Igen ha az ellenség is katona kkor a saját erõ is legalább ugyan olyan szinten legyen katona, ne mindent a szájába kelljen addni, hogy mit csináljon.
Mint mondtam, éjjellátó nélkül sima reddotos 5.56os karabélyokkal lõnek.
Már feltápoltam magam rendes bimbi és golyóállómellény.
A második kapány cáosz teremtés részénél mikor a szigeten tobb ponton kéne alkotni valamit.
Tudom, nem vagyok egy gyakorlott arma játékos, de azért az tudom, hogy ez igy nem jó ahogy most van.

Tudom, hogy egy árkád FOS rossz példa,mert ott meg a ló tuloldalára estek a sebzéssel,de legalább pontosabb és direktebb a fegyverek irányitása és nem lõdõrög mint f@sz a pin@ba.
HA egy képzett katonának vesszük , akkor 2 közeli embert 20m-rõl simán ugy le lehet lõni egy fej mellre leadott lövéssel, hogy a másodiknak sincs idelye megfordulni sem. ehhez képest armában még ki is röhög, hogy megvakartam a fejét a golyóval.
DancZer
Nem mondom azt, hogy a játék tökéletes, de én ha meghalok mindig megkérdem magamtól, hogy mit ba*tam el? Rossz helyrõl közelítek? Rossz fegyverrel lövök? Õk mivel lõttek? Miért haltam meg? Az ellenséges katona az ellenséges KATONA, tehát nem újonc baka aki hobbiból jár lõtérre.

Sztem meg nézd meg, hogy mi van rajtad és mi van az ellenségen. Nemtudom melyik résznél vagy a kampányban, de jó ideig csak kendõ van az emberke fején ami instant halál ha eltalálnak.

Bootcamp pont arra lesz hivatott, hogy felnyissa az emberek szemét, milye is valójában a játék. Nagyon sokan még mindig a domboldalról lõnek, egy szikla mögül azt remélve meg tudnak ölni 2+ ellenséget.

Ez már volt?

Lenovo y510p

Hogthar
Sajnos azt kell mondjam módokkal kell játszani, most ott tartunk hogy 30 giga móddal egész jól játszható, igaz ebbe benne van az összes arma 2 es sziget is és a arma 1 es Sahrani is.
repvez
Hát az AI kicsinál idegileg.
Kampány missio, este partraszálni 4en. a terepen van egy kis örs pár ellennel. Jelzem nálam van éjjellátó az ellennél nincs lámpa van a fegyveren csak náluk.Hangtompitós fegyverrel nyomulok.
2 járort 10 m-röl nem lehet megölni 2-3 lövésbõl , egy kicsit megrázza magát és vagy megy tovább vagy megfordul eé lelõ (sötétbe)
Akik a táborban maradtam, õk ülnek vagy alszanak, 2-3 gránátot melléjuk dobok ugy 5m-re meg sem mozdulnak , hogy egyáltalán mi volt az,de ha hangtompitóval lelõvõm a 20m-re lévõ járõrt akkor egybõl mindenki talpon és célzott lövéssel kicsinálnak.
A társak meg mintha bucsuba lennének hébe hóba puffantanak egyet méteres szórásokkal az ellen felé.

Bárhogy is nézem, ha 4 katona sötétben egy táboron rajtaüt akkor ott esélye sincs másnak, hogy reagáljon olyan tüzerõnek kéne a nyakába zudulni.
Itt meg egyedül 4 tárat kilöttem és még mindig maradt 6 katonábõl legalább 3.
Gránátot nem lehet odadobni ahova tervezi az emberfia, a célkereszt hiába van a faszin, simán ellõsz egy tárat rá 50m-rõl.

ÉS akkor még a bootcampbe még meg akarják változtatni a fegyver kezelést, hogy nehezebb legyen a nagyobb fegyverekkel a forgolódás, még ennél is ?
Hogthar
Igen, de addig nem tudsz mozogni. viszont pont ha túl sok a kihajlás kicsit vissza kell oldalazni hogy megfelelõ legyen.
Mármint?

www.smart-bus.hu

DancZer
Nem a segítségnyújtás a zavaró, hanem a módja.

Hog: Ha duplán nyomod a gombot akkor úgy marad és nem kell tartani.

Lenovo y510p

Ha jóskapista beesik ide a winfos nyûgjeivel, akkor nyilván nem itt fog összeülni a helpdesk, viszont egy topik törzstagnak engedtessék meg, hogy segítsünk. 😉

www.smart-bus.hu

Hogthar
Én szeretem ezt a kihajlási rendszert könnyen átlátható és dinamikus.
Sajnos itt a módban tényleg nem mûködik olyan jól, de ez még változhat.
Az alap kimozgások is jók, de mivel nyomni kell hozzá egy gombot és közbe nem tudsz mozogni így nagyon ritkán használom, mert egyszerûen körülményes a használata.
Egyetértek. Az a mod arról szól, hogy valakinek nagyon hiányzik az arcade shooterek világa 😉 (...és még azt sem csinálja jól 😊 ).

A másik felével is egyetértek. Nagyon értékelem ezt a segítõkészséget, de biztos, hogy az arma topic a legjobb a win install rejtelmeinek kitárgyalására?
VO101Tom
Hali.

Ha elindul a windows, akkor nem kell újrarakni az egészet, nyisd meg a parancssort (start menu, futtatás: cmd), és írd be, hogy sfc /scannow.

Ez végigellenõrzi az összes windows rendszerfájlt, és jó eséllyel kijavítja ha valami sérült. A drivereket újra kell raknod, de minden más érintetlen marad.

Bõvebben:
http://support.microsoft.com/kb/929833

Én már használtam ezt, egyszerûbb, mint legyalulni az egész rendszert, és retkelni a reinstallal...

www.pumaszallas.hu

Nem minden winbpõl lehet megcsinálni az USB-s telepítést, nem tudom megmagyarázni hogy mi a különbség de jártam úgy hogy ugyan az a gép pendriove csak másik win image és úgy sikerült.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

DancZer
Nagyon gagyi. Ez teljesen más mint amirõl beszéltünk. A mod annyit csinál, hogy helyetted nyomja meg a kinézõ billentyûket. Késve és sokszor feleslegesen nagy a kihajlás, kilépés.

Mi lenne ha PM-ben, chat-en vagy emailben folytatnátok meg, mert így csak szétoffoljátok ezt a remek kis fórumot!

Lenovo y510p

Ha eddig ment a géped rendesen, akkor a win telepítõ szar...

Esetleg, ha van tuning, azt vedd vissza alapra.

www.smart-bus.hu

Scottt
Igen,azóta más forrásból is javítottak, hogy mit válasszak.
Így rendesen be is jön a telepítõje W7-nek,kiválasztom, hogy magyar stb-->a telepítõ indul
és megint no signal,és kigyullad a piros led az alaplapon.

FAF

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Most kapcsolok... USB-HDD-t válassz vazeg...

www.smart-bus.hu

Akkor szarul van felírva rá a winfos... azzal a programmal csináld amit írtam.

www.smart-bus.hu

Scottt
Látja,kiválasztom, hogy boot from USB-FDD azt annyi 😄 betölti rendesen a w7-et mintha mi sem történt volna

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Õõõõõ.... <#idiota>

www.smart-bus.hu

Te is jelzálogot vettél fel a házra, hogy vehess egy jau kis UHD tévét? Ciki volt, mikor a Fradi kiesett, mi?

No, meccs közben ilyen eszembe se jut... 😊)

www.smart-bus.hu

Elõször derüljön ki, hogy egyáltalán látja-e a bios... lépj be, és nézd meg...

Ha látja, akkor valami normális programmal dobd fel a winfost a pendrivera. ( Én az OStoGO-t használom ) Majd ezek után próbáld meg boot menübõl, ha nem megy akkor állítsd be manuálisan a sorrendet.

Ideges vagyok, mert kiállítottak egy Olaszt... XD

www.smart-bus.hu

Attól függ, hogy milyen alaplap és BIOS. Mert van olyan, amelyiknél elég, ha bútoláskor megnyomja az F12-õt. Elõjön egy menü, és ki lehet választani, hogy pendrive-ról menjen a boot.
Scottt
Látja a szívem 😄 Hát órajelet feljebb tudtam piszkálni anélkül, hogy felrobbant volna ez a gané,azt hiszem ezzel is megbirkózok valahogy 😄

De amúgy nem mindegy, hogy kiválasztom a boot menüben, hogy boot from usb-fdd vagy pedig a biosban ráerõszakolom?

Ez nem talentum kérdése... 😊 Ha nincs tapasztalatod ezzel, nem szoktál a BIOS-ban turkálni, akkor ezt így fórumban írogatva elmagyarázni... Fõleg meccs közben! 😄 😄 😄

Tömören az lenne az elsõ lépés, hogy a BIOS-ban át kéne állítani a boot sorrendet, hogy elõször a pendrive-ról akarjon bootolni...

www.smart-bus.hu

Scottt
Azért annyira anti talentumnak nem tartom magamat,illetve remekül használom a google-t, de amikor már az sem segít<#fejvakaras>

A BIOS-ban! 😊 Amikor indítod a gépet, a boot képernyõ megjelenésekor nyomogasd a "Delete" gombot, és akkor bedob az alaplapi BIOS-ba. Viszont, ha ezzel nem vagy képben, akkor ez kemény menet lesz! 😄 😄

www.smart-bus.hu

Scottt
Hol nézzem?még a windows eszközök is nyomtatókban is látom,csak hát ugye azt nem látja, hogy pendrive..

Winfos alól akarsz winfost telepíteni? 😊 Nincs elég nyûgöd? 😄

Bios-ban látod a pendrivot?

www.smart-bus.hu

Scottt
Na most lett végre annyi szabadidõm, hogy megpróbáljam újra rakni ezt a ***-t.
Daemon toolsba W7 bemountol,telepítõ indít,ahogy illik.
Windows fájlok kibontása közben,egyszer csak bamm,no signal a monitornál,egy piros kis led elkezd világítani az alaplapon,ami csak boot közben szokott felvillanni,és kész nem történik semmi.
Vártam egy csomót, hogy hátha telepít, és majd újra indul,visszajön a kép, de semmi nem történt egy óra alatt se.

Ötlet?
Van boot-os pendriveom,csak bedugva nem ismeri fel,másféle üres pendriveot se 😮
A boot dvd-t kiválasztva meg lefagy,bár azt lehet én kúrtam el,passz 😄

Tessék. Még nem próbáltam ki, de a leírás szerint ilyesmi. 😊

Tetszik az ötlet 😊
DancZer
Szerintem valamilyen kombinált megoldás jó lenne. Vissza kéne kapcsolni a fegyver ütközést és megcsinálni az automatikus fegyver leengedést, DE kéne rá egy beállítás, hogy ki lehessen kapcsolni. Ilyenkor a játékosnak kéne leengednie.

Lenovo y510p

Fincsi. 😊

shaken, not stirred

repvez
ÁÁ én már fel sem húzom magam ilyen apróságokon.
Az egész alapja már ott el van cseszve, hogy már szinte egy tetrisbe sokkal több vér és emberi roncsolások vannak mint ebben a realistikusnak mondott katonai lövöldébe.

Nem azt mondom, hogy vödröt kelljen a monitor alá tenni a kifolyó vér miatt,de azért ami most van az nem kicsit fura.Most vagy egészséges vagy halott, köztes állapot nincs, max nem tud felálni.

A másik, hogy milyen szar, hogy minden kampány missio elött oda kell menned egy katonához aki megmondja hogy menj a fonokhoz majd onnan a gyülekezõ helyre, a 3. után már ugy is tudod , hogy ez lesz a sor.
A hullátol való felszerelést is lehetne modositani, hogy a lõszert azt vegye fel ami kell ha mást is akarok kivenni akkor kelljen csak az invertori ablakba turkálni.
Ma már a leg egyszerübb játékoknak is jobb a fedezékrendszerük és az ütközés rendszere a sérülésmodelrõl nem is beszélve.Sõt már ha egy okostelefonnon elmennek akkor mi az ami miatt a PC-erõs hardver környezetén nem tudnak megcsinálni.

Az egész lényege az akaráson múlik, de nem akarják és ez a legnagyobb baj.
Hajlamos lennék valami olyasmit mondani, hogy "hát ha egyszer nem fér el a fegyver, akkor lõjjenek le", hogy védjem az álláspontom 😉 de belegondolva a realitásokba, és az arma engine-jének jól ismert "pontosságába", simán el tudom képzelni, hogy a fedezékeknél mennyi szopás lenne vele, mert nem mûködne jól.

Ezért írtam, hogy szép lenne az ilyen, de amikor az objektumütközéseket ilyen fél méteres pontossággal képes csak kezelni (és ebben nincs költõi túlzás), addig csak álom marad. 😊
MarkBlade
Ez lol.. bár a nevébõl itélve neki valóban van félni valója..a gyógyintézetekben...😊
DancZer
Az automatikus fegyverleengedés tényleg jó megoldásnak tûnik, de nemtudom mennyire szeretném, ha amiatt halnék meg, mert automatikusan letette a fegyvert a katona és nem tudtam lelõni az ellenséget.

Lenovo y510p

Félig off, de szétröhögtem rajta az agyam...
(hadtech topikból)

Scottt
Ahogy a dagadt lányok is mondják a külsõ nem minden,az orosz különlegeseknél elég gyakran elõfordul, hogy ahány ember, annyi féle minta, de ez szerintem semmit sem befolyásol.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lehet meg akarják téveszteni az ellenfelet.(?)😄
Hogthar
A páncélozott kukásautó nagyon ott van, egyébként elég szedett-vetett banda, terepmintában mindenfélét használnak, német, angol, amerikai.

www.smart-bus.hu

Az én koromban ez már nem akkora szégyen, te kis taknyos.

Épp pár napja programoztuk ezt bele ACSE-be, akkor ezek szerint felesleges volt. 😄

"az nem egyet bug" - egyetlen

((szerk. gombot akarok! 😊 ))
Feedbackelek én, meg bugreportolok aztán sokat nem ér. Több olyan bugra kerestem rá a trackerben, amit találtam, és láttam, h már tavaly ilyenkor reportolták többen.
A másik, hogy amirõl beszéltem az nem egyet bug, hanem egy állandó jelenség, az engine hiányossága. Ne mond, hogy te nem találkozol vele minden alkalommal, ha játszol. 😊
Errõl nem tudsz mit reportolni 😊
Egyébként abban teljesen igazad van, hogy jó lenne, ha mindenki reportolna, ha sikerül valamit lokalizálni. (Pl. az mcc mentés bugjával is biztos sokkal többet szívtak volna a modderek, ha nem reportolja valaki amikor rájön, mikor jön elõ 😉 ).

A játéktechnikai dologról:
Márpedig ne tudj kimenni keresztbe az ajtón egy felemelt méteres puskával.
Neked kellett leengedni? Na ez volt a gond (és fel nem fogom, hogy miért úgy oldották meg). Minden épeszû játékban (pl. swat 4, meg asszem a régi R6-ok, talán graw is, stb) egyszerûen automatikusan leengedte a karakter a fegyvert, ha az nem fért el. Tökéletesen simán mûködött, nem egy értelmetlen nyûg volt, hanem egy komoly tényezõ, amit fegyverválasztásnál számba kellett venni.
Szerintem egy ilyen játékban, mint az arma, ez alap dolog lenne. Teljesen értelmetlenné teszi a rövid fegyverváltozatokat, az smg-ket, a pisztolyokat a hiánya. (Btw azt hiszem mod van erre is, de - sok más dologgal egyetemben - ennek igazán benne lenne a helye eleve).