35054
  • repvez
    itt az összes fegyver

Azt hittem , hogy lesz köztük legalább bullpup-os fegyver vagy kis submachinegun féle.

Ok,de elvileg az 1.41esben már ezeket tartalmazni kellett volna nem? azért nagyobb a verzió szám, hogy mindig elörébb ját mint a stabil verzió, vagy én értem félre ezt a dolgot?

Amugy elvileg voltak kint lötéren akkor miért nem használják , vagy nem jol sikerült a felvétel ,mert én a lötéren máshogy hallom.
  • DancZer
    Mert ahogy tpM is írta a hangok száma limitált. Összemosni 8 különböző hangfájlt+környezet+távolság valós időben meg rettentően terhelő volna. Ezt úgy szokták megoldani, hogy a hangmérnök mossa össze, nem pedig az engine. Vagy elmennek lőtérre és felveszik a fegyver hangját. :)

Miközben beszéltünk kijött az 1.40 is! :D Az 1.40-ben az új hangok voltak, azért olyan sok.
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.03.03. 21:26:47
  • Solt
    Köszi az infókat! :)
  • DancZer
    Nekem akkor is jobban tetszenek az új hangok, mint bármelyik hang mod.
  • repvez
    Na nemszokára teszek még egy próbát, mert nem tudom, mi de 800mb ot frissitett megint az A3.
    Akkor nem értem a verzió számokat.
    Ha a hivatalos stabil verzió eddig 1.38 vol a dev meg ugye napi szinten frissült és már az 1.41 nél tartott, most megjelent az 1.40esRC
    Ha az 1.40es frissiti az 1.41est akkor abban mi volt eddig?

Ha ennyire pontosan meg lehet határozni, hogy mi mekkora hangot kellt akkor ezt miért nem tudják egineből megoldani, miért kell hangfájlokat lejátszani hozzá ugy mint egy animációt?
  • tpM
    Egyszerűen laposak és túlságosan is "műek" a hangok, szerintem repvez is erre gondolt, mert amúgy igen is vannak 200Hz alatti részek az MX, és még a marokfegyverek hangjaiban is, de egyszerűen az is mű. Basszusból is tudni kell jót csinálni, hiába... :)
  • DancZer
    A valóságban sincs túl sok mélyhang, mert a hangos rész nagy része a hangrobbanás és a zár hátracsapódás okozza. Egy ismerősömnek van erről egy szakirodalma, ha akarod decibel pontosságra meg tudom adni mi mekkora hangot csinál.

A hangrobbanás lökését meg érezni lehet, játékban ezt nem tudod kivitelezni egy fülesen keresztül. Mélyhanggal valamennyire meglehet oldani, de az nem ugyan az.
  • repvez
    nem a hangerővel van gondom, hanem olyan mintha a 200hz alatti hangok nem lennének és igy csak olyan magas csattogás feelingje van a lövéseknek, robbanásoknak.
  • DancZer
    Fegyverhangok szerintem elég jók. Hangosíts rajta ha nem érzed! :D Amikor már majdnem fáj, akkor jó. :)
  • repvez
    A dev verzió van fenn ami az 1.41es verziós már, de nem vettem észre olyan hüdenagy változást. olvastam, hogy változtattak ,de én nekem nem tünt fel , pedig elég nagy házimozi hangrendszeren hallgatom és márkás fülessel.De még mindig csak légpuska hangok , hogy ugy mondjam, nincs ereje a fegyvereknek, hogy azokkal rombolni lehet( hangok terén sem).
  • DancZer
    JanáJ: a fegyverekről készült képek csak dizájnrajzok, ezeket általában egy adott képen szokták bemutatni. Ez nem azt jelenti, hogy ezzel így fognak lőni, mivel ahogy a videóban is láthattad nem egyszerű célratartani.

repvez: próbáltad a 140RC-t? Abban az összes fegyver új hangot kapott.

tpM: én gyút tudom a tail azt jelenti, hogy miután lejátszotta a rendes fegyverhantot az után játsza le a tailt. így nem kerül több hang a rendszerbe. pont ez a lényege az ilyen engine szintű fejlesztéseknek. az egyes környezetek hangját pedig össszemossa. tehát ha valaki 50%-ban tengerparton van és 50%-ban erdőben(pl. az erdő szélén) akkor ennek a két hangfájlnak a keveréke lesz a visszhang.

Solt: Arma2:OA nál beszélt a magyar srác. akkor át is csinálták. megnövelték a darabszámot is.

Összességében a hangmotort és a hangokat eléggé átdolgozzák, de ezt csak azok tudják/tapasztalják akik próbálgatják a dev-es verziót és kövezik a hivatalos fórumot. Egyelőre sokminden fejlesztés alatt van. Az új hangok is még mindig az 1.40 RC-ben vannak.

Pl.: hang távolságbeli torzulását is átdolgozzák.

Jelenlegi rendszer:

Új rendszer:

• Solt
    Megint csak homályos emlék, de mintha az A2-nek jobb lett volna a hangkezelése nem?
  • repvez
    Én is igy emlékszem, hogy valami 64 mintás rendszerről beszéltek . Egyébként még azt nem értem, hogy ez a fájlból való lejátszás már nem épp hatékony és élethű.
    Én ugy képzeltem el, hogy a hangmotor generálja a bevitt tulajdonságok alapján és a környezeti hatások alapján torzitja .
    Még most is olyan a fegyverek hangja mintha légpuskával puffogtatnék, semmi markáns hatása nincs

Az egész olyan mint egy airsoftos játék, mész az erdőben és lösz valakire de nincs nagy hang nincs semmi rombolás, a célpontok ha elég találatot kapnak akkor bár láthatólag nem reagálnak a bekapott találatokra(sántitás, jajjgatás stb..) ,de kiállnak a játékból.
  • Solt
    Homályosak az emlékeim, de nem arról volt szó anno, hogy az ArmA3 egy teljesen új hang motort kap? Ráadásul valami magyar srác felelős ezért nem? Vagy keverem a szezont a ...-l?
  • tpM
    Most lett egy külön hangfile (a visszhang) amit lejátszik, ezzel 3-ra nőtt a fegyver elsütésekor lejátszandó hangok száma, ami egyáltalán nem jó, ha figyelembe veszed, hogy mennyi egység lehet, illetve csak egy időben csak 128 hang szerepelhet.

JSRS-sel is meg a többi hangmoddal is ez a baj; teletömi extra hangokkal a játékot, ami ugye jó, csak hát mégsem, mert megeszi a gépet.
  • tpM
    Így két év után nekiálltak valamiféle visszhangkezelő akármit kalapálni a hangmotorba, de egyszerűen balfasz módszer, teljesen felesleges időpocsékolás...

Előbb képezzék le a hangok térbeliségét rendesen, aztán lehet ilyenekkel bohóckodni.
  • Solt
    Sokat segítettél...
  • tpM
    farka nőtt a hangoknak
  • JanáJ
    No offense, de ez szerintem egy halom fos. Tökre nem ez várható SZERINTEM egy 202x-ben játszódó játéktól. Az viszont tetszik - meg nekik is kényelmes volt - hogy a jelen kor fegyvereit benne hagyták mint "elavult" másodvonalbeli vasak.
  • Solt
    Mi a lényeg? :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.03. 12:32:50
  • JanáJ
    Nem az a baj hogy nagy, hanem hogy kézből már nevetséges lesz lőni némelyikkel.
    Néha nagyon tetszik hogy oldották meg a jövősítést a jelenlegi ismereteink szerint, néha meg hülyét kapok mekkora baromságot csináltak.
  • DancZer
    tpM:
    http://forums.bistudio.com/showthread.php?152866-General-Discussion-(dev-branch)&p=2891352&viewfull=1#post2891352

• MrSnail
    Sziasztok! Nagyon szeretném már megvenni az ARMA-t, vártam is egy ideje steam-en a leárazást, de felmerült itt a g2a ahol 6000+áfa-kód= 7700 Huf körüli összegért be lehet szerezni. Kérdés, hogy érdemes e várni a steam-es leárazásra? (bár ott is csak az 50%-os off-al jönnél ki jobban mint a g2a-s ár)
    Utoljára szerkesztette: MrSnail, 2015.03.03. 08:42:09
  • JanáJ
    Nagynak és nehéznek tűnnek. Ránézésre ezekkel nem lehet harcolni a méretükből adódóan.
    Azért ez a tudjuk mi lesz a jövőben nem ilyen tiszta. 30 éve senki nem mondta volna biztosra hogy lopakodó repcsi lesz a trendi és az F-15/F-16/F-18 még mindig repül. Vagy ha már jövő és hálózat központúság, akkor Cifu mult héten írta, hogy végre került ilyen cucc a német harckocsikba...
  • DancZer
    Ezek a valóságban is kb ekkorák.

A listáról a legnagyobbakat még nem is láttuk. Az valami ilyen DsHK szerűség lesz, amit tényleg csak letámasztva lehet majd használni! :D

vagy mesterlövész puskának valami ilyen:
  • Győri Devi
    Ezek csak art workok. Szerintem nem lesznek ilyen nagyok majd a játékban.
  • sirpalee
    Remélem ez a kis off belefér. Valami ilyet vártam volna az arma 3-tól.

Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.03.02. 17:38:45
  • sirpalee
    Egyetértek a legutolsó Ghost Recon nagyon jó lett ilyen szempontból. Jó design, jó rendszerek és minden szuperkúlság. :)

Csak a realizmus nem volt elég jó.. (végtelen pisztolylőszer!)
  • repvez
    Ahogy irtam én is ezeket hiányolom hamár a jövöben járunk.
    DE a játék nem ezt próbálja bemutatni.
    Nekem eddig a "leghitelesebben" megvalósitott jövö az a gost recon sorozat.Abban vannak kütyük kijelzők stb.. ,de mégsem anynira elrugazkodottan van megoldva mint a legujabb COD-ban ami már nevetséges kategoria az ugribugri exosceletonnal.

Akkor nem csak nekem tunik egy kicsit tulméretesnek a fegyverek kinézete? LEgalább egy olyan 20 %al mintha nagyobb lenne ha nem több
  • sirpalee
    Nem plazma és railgun fegyverekre gondoltam elsősorban, hanem augmented reality-re, exoskeletonokra, sétáló robotokra, modernebb fegyverekre (amiből a legmodernebb talán most a Vermin), jobb parancsnoki rendszerekre, stb, stb, stb stb... Olyan dolgokra amiket már most lehet látni, hogy ez lesz 30 év múlva.

Belekerülhettek volna újabb generációs lopakodó bombázók, komolyabb lopakodó drónok, helikopterek és így tovább.

Amúgy railgun is jöhetett volna, mondjuk egy kis rombolóra rakva (namegmár ha ennyi víz van, akkor miért nincs normális méretű hajó?).
  • tpM
    Szerintem ő is arra gondol, hogy túl nagyok. Action Man meg GI Joe figurákhoz voltak aránylag ilyen nagy fegyverek. Hihetetlenül nehéznek meg bumszlinak tűnnek a katonaalak kezében.
    Utoljára szerkesztette: tpM, 2015.03.02. 17:09:49
  • repvez
    egyrészről igazad van, mert igy elég furán veszi ki magát a jövöbeni hadszintér mint alapfelállás.
    Másrészről meg örülök neki, hogy megmaradtak a mostani fegyvereknél és nem tettek bele valami rail gunt meg plazmafegyvert.
    Mert a dátumon kivül semmi sem látszik a jövö technikájára.
    Mint már régebben irtam, minek a kijelzős sisak a katonák fején ha semmi funkciója nincs ? SE hőkamera, se célmegjelölés se egyéb infok.
    Az dronon kivül nincsenek más távirányitható eszközök .

Tehát ez még inkább a napjaink felszerelése csak póbálták a dátummal valaó játszadozással levédeni magukat, hogy nem valós termékeket modelleznek le. Nem is értem, hogy az A2 után miért nem lehet nevén nevezni a dolgokat és ugyan ugy lemodellezni ahogy a valóságban (mármint kinézetre)
    Eddig nem volt tudtommal ebből gond még egyik játék esetében sem.
  • sirpalee
    Ezek is valós fegyverek? Nanemár... Borzasztó, hogy semennyire sem képesek elrugaszkodni a jelenleg szolgálatot teljesítő fegyverektől és valami érdekeset alkotni.
  • DancZer
    Hogy érted? kinézetre nem tetszenek vagy tűzerő szempontjából? Hozzáteszem, a többségük valós fegyver. :)
  • bosco05 #32695
    Ez a jó! Ha Magyarországon élsz tudod aktiválni és működik is.
  • JanáJ
    Nem akarok előre búsulni, de a fegyverek több mint viccesek.
  • Meszi212
    Ohh köszönöm,nem ismertem ezt az oldalt ;)
    Ezt találtam ->

Hogyan működik a vásárlás és telepítés menete?
    Mert azt látom hogy csak egy cd key-t kapok valószínűleg e-mailben a fizetés után,de hogyan tovább?
  • bosco05 #32692
    meg ne vedd ennyiért! ott van g2a-n a sima a3 6500 ft körül
  • sirpalee
    Szerintem utóbbihoz jár soundtrack (ami ütős!) meg pár apróság.
  • Meszi212
    Mi a különbség?
    Arma 3 vásárlása 44,99euro
    Arma 3 - Digital Deluxe Edition vásárlása 49,55euro