35066
-
JanáJ #33383 Nem erről van szó. A helivel tudok repülni. És mondjuk ha felrobban a repülő, akkor utána lehet a respawnolttal már fel tudok szállni. Sci-fi.
Attól mondjuk agyf@szt kapok, hogy csak a litle birdbe tudok beülni nem pilótaként a másodpilóta helyére. Mínusz egy hely.
Értem én, hogy ez reális, csak így meg mi értelme. Egy terepjáróval bárhova elmegyek mert gyors. Nincs mese, kell a Big Mac. :-) -
sirpalee #33382 Attól még be tudsz szállni a helibe, ha észreveszik akkor max kivágnak. Ugyanez, ha nem pilótaként beszállsz egy helikopterbe, repülőgépbe, akkor nem a mozgás van limitálva, hanem automatikusan kiszáll a karaktered.
Általában úgy van limitálva, hogy a huron max egy páncélozott kocsit tud felemelni. Valóságban 10 tonna körüli hasznos terhet írnak (ezt valszeg nem lehet mind felakasztani), de mivel ez egy újabb verzió érzésre olyan 15 tonna körül kéne mozognia. -
-
JanáJ #33380 C-17 -
JanáJ #33379 A ping és FPS közötti különbség megvan, de nem tiszta miért romlik az fps-em ha multizok. Mostanában helivel 20-25 fps-em van. Már lehúztam a grafikát standard-re így SP-ben már 100+ az fps, de multiban még mindig 20-25. :-( Az egész olyan bénázós lesz. Leszálláskor rángatom a botot össze vissza, mint egy kezdő öröm lány. SP-ben nincs gond.
@Danczer: Igen, ez megvan. De akkor a helit sem tudnám elvinni. Meg oda-vissza van. Olyan is volt, hogy más nem tudott elindulni, én meg beugrottam és ment.
Még kérdeznék: a heliknél a külső függesztmény hogy működik? Mert ugye lehet csak ahogy googliztam valósra konfigolták, azaz nem fog egy 60 tonnás tankot megreptetni egy 40 tonnás heli. :-) De akkor mi a tökömet tud emelni, mert a 12 t-ba egy MRAP is szűken férhet bele. :-) Kellene egy C-17 a játékba. :-) -
Vannak olyan szerverek, ahol csak azoknak van engedélyezve a helizés akik fent vannnak a TS-en. Ezt többnyire azért csinálják, hogy kényszerítsék az együtműködést és a heliket se veihesse el bárki egyedül. -
sirpalee #33377 Multiban átlagban fele akkora az fps-ed mint singleben. Van amikor rosszabb.
A szálítóhelizésnél általában nem sokat számít a ping, legalábbis a te szemszögedből. Az utasok néha szívrohamot kaphatnak, hogy furán repül a gép, de attól még oda tudod vinni őket és lerakni. (nekem legalábbis megy 350-400as pinggel) Szóval valszeg FPS. Mennyi fps-el megy? Átlagban 20-25 alatt kezdd el ledögleni. -
JanáJ #33376 Itt olyan, mint mkor neki mész egy kőnek pl. Még a kereket is tudom kormányozni. Nem tudom bug vagy feature.
Mit tudok azzal tenni, hogy bénázok teli szerveren a heli vezetéssel? Én a pingre tippelek, vagy az fps-re, mert SP-ben nincs gond. Vegyek gyorsabb netet, vagy költözzek közelebb a szerverhez? :-) -
sirpalee #33375 Ilyen még nem volt nálam. Nyomtam a gázt és mindig elkezdett gurulni. -
JanáJ #33374 Pilótaként nem tudok. Invade & anex. -
Nos ez lehet küldetés miatt is. Pl.:csak pilótáknak van engedélyezve. Milyen küldetés? -
JanáJ #33372 Miért van az, hogy a repülők néha nem indulnak el? Full gázon pörög, de mintha ki lenne ékalve. Nem csak nekem, de más meg simán elviszi multiban. -
Tegnap volt egy érdekes szitu. 5:57-nél volt egy tag a házban, akit nem láttam, de szerencsés módon, falon keresztül leszedtem. :D
-
Az egyes állapotoknál(fekszik/térdel/áll), ha nyomva tartod a Bal Ctrl-t(ha nem állítottad át másra) majd nyomsz W/A/S/D valamelyikét, akkor egy al állapotba kerül. Ezt a jobb oldali indikátor egy az iránynak megfelelő nyillal jelöli. Pl. Ctrl+W
Játékidő: Steam mutatja a játék információs oldalán. A bal oldali listán kijelölöd az armát és a középső rész tetején, a név alatt és a play gomb mellett.
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.06.26. 15:06:09 -
JanáJ #33369 Mivel váltok? Nekem a fekszik/térdel/áll van meg. -
sirpalee #33368 Japp. Minden elérhető, nagyon hasznos tűzharcnál, mert tudod minimalizálni azt a felületet ami látszódik az ellenség szemszögéből nézve. -
JanáJ #33367 Köszi. Még alfában vettem meg, de utána sok ideig nem játszottam és hirtelen már ki is adták. :-) Nem tudom mennyi van benne.
A 3 percnél látható állapotok mind választhatóak? ekem a fekvő, ülő, (fél)térdelő és álló van meg. Mi ez a kihúzom magam póz? Meg a térdelve összehúzom magam. -
Csak édekességképpen, mióta van meg a játék és hány órád van benne?
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.06.26. 12:54:15 -
tpM #33365 ctrl + előre-hátra gombokkal inkrementálisan állíthatod testtartásod, ha oldalra nyomod, akkor minden pozitúrában van egy ilyen "kilépéses" tartás, ami fekve ebben az oldalra vetődésben nyilvánul mög -
JanáJ #33364 Mindenekelött köszi, másodszorban meg baszki most tudom meg. Ez az ülés, vagy a fekvés? -
sirpalee #33363 ctrl + a / d fekve. Egy gond, hogy nincs ADS közben.
A ctrl-al tudod kissebb lépésekben állítani a helyzeted. wasdqe gombokkal próbáld együtt használni. -
JanáJ #33362 Tegnap egy publik Invade szerveren paramedikeskedtem 1-2 órát és tök normális bagázs volt. Előfordult, hogy valaki a rádiótoronnyal felrobbantott még tíz embert, de összevarrtuk őket. A medicek nem rohantak a halálba. A sérülteket kivonták fedezékbe. Az aknamezőre bementek a sérültért, hogy ne én robbanjak fel. Nem tudom mi volt. Csak egy hülye volt aki levarta a fél csapatot, mert csak. -
JanáJ #33361 Tegnap sikerült egy - számomra - új mozdulatot találnom a játékban. Futottam előre egy sebesülthöz, de rám lőttek, ezért hasra vágtam magam és egyből balra mozogtam, hogy fedezékbe kerüljek. Erre nem hason gurult balra, hanem a bal oldalára fekve előre célzott. Mintha egy ház bal sarkán akarnék kilőni hasalva. Az adrenalin legyőzte a kíváncsiságot és továbbnyomtam, de utána meg már sehogy sem sikerült összehozni. Tud erről valaki?
A másik hogy hülyülnek azzal unatkozásképpen, hogy leülnek a földre terpeszben és sorban kúsznak így előre. No ezt hogy lehet? Én csak a törökülést ismerem. -
Szia 2 oka lehet,
1: A küldetés hibás, keres valami módot.
2: Amikor elindítottad a küldetést egy hibás móddal tetted, amíg nem restartolod a küldetést újra meg újra betöltheti.
Velem olyan volt, hogy véletlenül a kampányt egy móddal indítottam, de útközben kikapcsoltam viszont elmentette belőle az adatokat és a kampány végéig minden küldetésnél dobta ki a hiba üzeneteket.
Ha nem zavar ne foglalkozz vele igazán ez nem fogja húzni a küldetést. -
sirpalee #33359 Kíváncsi vagyok milyen lesz az a DX12-es motor. Gondold el, minden memóriát, minden egyes hívást, függőségeket a bohemia fog managelni... Remélem szereztek olyan programozót aki ért is hozzá. :) -
tpM #33358 ACE adott jó kis menürendszert, és a ragdollon is javított. -
Azért az a furcsa, hogy állitólag nagyon könnyű modolni a játékot akkor miért merül ki a legtöbb mod abban, hogy uj modelleket teszbe a játékba, még az olyan esetekben is amikor teljesen mást akarnak kihozni belőle.ÉS a játék alap dolgai és rendszerint a problémásabb részek maradnak az eredetiek, még az olyan nagyobb mod csapatoknál is mint az RHS.
Arra számitana az ember hamár ennyire segitik a modereket, hogy szénné modositják az alapjátékot és ami nem tetszik alapból arra a közösség tud egy változatot gyártani.
Ehelyett még az ilyen ür lövölde is ugyan azokat a esetlen mozgásokat és látványt használja mint az eredeti. -
Jó példa a moddolásra a Halo mod is amit a Halo játék ihletett.
-
Én sem, hogy egy ilyen erős gépen tri-SLI-be kötött VGA-val is csak ennyi FPS-t tud hozni. Meg azt sem, hogy még igy is olyan érzése van az embernek, mintha akadna a kép ahogy megy az uton meg a városba. ( Bár ez lehet, hogy a YT büne)
Reméljük D12 alatt ugrásszerü javulás lesz :) -
DX-9 vs DX-11 azért ezt nem gondoltam volna.
-
3d modellezés : elmegy, programozás: fingom sincs, szabadidő: akad egy kicsi. -
Én bennevagyok egy pl unreal 4 engine-s techdemó összekalapálásában. Munkacím: "Ilyennek kellene lennie Armának" :D
C++ elmegy, C# erős szint, 3D matek elmegy, szabadidőm: szinte semmi :))
Jöhetnek a kollegák...
Utoljára szerkesztette: DOGMAN, 2015.06.25. 13:17:06 -
Szevasztok, uj armas vagyok, meg csak kb 20ora jatek vana hatam mogott, de van egy aprosag ami idegesit, mind1 milyen modot inditok mindig megjelenik egy kis ablak amit be kell zarnom hogy tovabb menjen a toltes ... hogyan lehetne eliminalni ezt az ablakot ?
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.06.25. 13:05:29 -
tpM #33350 -
Ha nem lenne számomra annyira érthetetlen ez a programozás már régen veszéjben lennének. Egyedül autodidakta modon nem a megfelelő könyvekbő vagy sorrendbe tanulva semmire nem jutok . -
tpM #33348 Szedd össze magad, Repvez, jót tenne Arma 5-nek a konkurencia! -
sirpalee #33347 OFF : Unreal Engine 4 mindenféleképpen. Emellé meg nem árt egy legalább haladó szintű C++ (nem tudom ott hogy állsz). Cry engine esélytelen, szépen renderel, de mint engine nagyon rosszul felépített, és mindenki meg van győződve róla, hogy rémálom vele dolgozni.
Ha saját engine-t / renderelőt akarsz írni, annak ne állj neki több évnyi gamedev / render tapasztalat nélkül, mert sokkal nagyobb feladat mint hiszi az ember.
Unreal-ben blueprinttel is el lehet elég sokáig jutni, de neked kelleni fog az erős c++ is, mert sok külső libbel kell majd interface-elned (mint jbsim).
A maradék meg általános gamedev tudás (hogy építed fel az interakciókat, hogy kezeled le az inputokat, az AI-t, fizikát stb...), ezzel kapcsolatban meg van kismillió tutorial. Körülnézel az adott engine oldalán, és szembejön veled rengeteg link.
Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.06.24. 11:27:47 -
Azzal én is egyetértek, hogy a gyalogságot és a jármüveket kellene elöbb rendbe tenni. ÉS ahogy már sokszor szó volt róla a fizika az alapja mindennek.Én ugy gondolom, ha azt rendbetennék akkor az globálisan mindenen javitana. Ugy a jármüvek , mind a helikopterek mind a repülök terén is.
OFF: HA saját program lenne akkor hol érdemes elkezdeni a tanulást vagy a információ szerzést egy ilyen progi elkészitéséhez? Vagy egy ingyenesen letöltött grafikus engine-t használva? (Unreal4 vagy cryengine) -
sirpalee #33345 A squad nem más stílus kicsit? Nekem anno a project reality is inkább olyannak tűnt mint az insurgency. Reálisabb mint a BF, de nem az a szint mint az arma. -
sirpalee #33344 Ha outerrába akarod belerakni, akkor oda meg kell írnod egy config file-t. Van egy meghatározott formátuma, ami definiálja a számításhoz szükséges adatokat (geo, hajtóművek, tömegeloszlás stb). Az egész lib akkor érdekes, ha saját programot írsz.
off : volt outerrához mostanában frissítés? Egy ideje nem néztem a fórumukat.
.png)