35054
-
Sith #33493 Nem mintha én nagy HC armás lennék de nagyon nagyon sok HC szerveren ki van kapcsolva a TPS, viszont a videók amik youtubera kerülnek fel sokkal látványosabbak TPS-ben mint FPS ben (legalábbis én anno még ARMA 2 idejében egyszer ezt a magyarázatot kaptam ami jogos is). -
#33492 OFF
Sirpalee: Neked van rálátásod a dologra , az mennyire lehet megoldható vagy kivitelezhető dolog, hogy textura helyett a pixelek szineit és helyét tárolná a rendszer és igy nem korlátozná a textura felbontása a kép minőségét. mert igy minél közelebről néznénk valamit annál részletesebb lehetne a mintázata a texturával ellentétben ahol a közelitéssel elöjönnek a elmosodott részek . : -
tpM #33491 Dlkikszepci csapata. -
#33490 az mi? -
tpM #33489 Taktikunyhó. -
#33488 Valóban a jester féle csapatot néztem,de szinte mindig csak őket dobja be a YT ha coop videot keresek, másokat alig látni akik csapatban dolgoznának.
Az AI-ra visszatérve valahol régebben volt egy video most nem találom, talán a VBS hez , ahol grafikusan is jelölve volt, hogy az AI éppen hova milyen távra lát és merre og menni. kék meg zöld vonalakkal jelölve. -
Paladin #33487 Rohadtul nem jellemző a HC csapatokra a külső nézet. Jester814 bandáján kívül (most lusta vagyok megnézni a nevüket) nem is ugrik be más ilyen hirtelen, és ekézik is őket rendesen miatta.
-
Paladin #33486 Azt se felejtsük el, hogy GTA-ban útkeresés kb nulla. Megy a kétlábú objektum egy irányba a járdán, és ennyi. A kocsiknak is mondjuk a kereszteződések előtt dönt egyet random, hogy a lehetséges 2-3 lehetőségből merre menjen. (Ráadásul kb csak addig kell létezniük, amíg a csökött látótávolság tart)
Armában a szélrózsa minden irányába mehet az AI, akár lépésenként másfelé, rohadt bonyolult terepen, ami tele van akadályokkal. Plussz az A-ból B-be eljutásnál nem csak pusztán utat kell találni oda, hanem bejönnek a Danczer által említett tényezők is.
(Arról meg ne is beszéljünk, hogy csak az üres város mennyivel összetettebb armában).
De azért valóban az sem mindegy, hogy mennyi pénzből hány ember készíti. -
#33485 Úgy érted, hogy armában játszanak külső nézetben a HC csapatok? Mert akkor tévedsz. HC armában mindig is a belső nézetről szólt. Nézz meg egy KoTH vagy bármi mást.
Itt egy Arma AI teszt, ha már ez a téma:
-
#33484 Az lehet, hogy annak is szar az irányitása,de az egy TPS az ARMA meg FPS lenne és elég szomorú, hogy a HC csapatok is külső nézetből játszák a játékot, mikor egy árkád játéknál igaz hogy nincs is rá lehetőség ,de valahgogy nem is hiányzik a külső nézet.
Armában, meg szinte mindenki igy játszik, mert ugy kisebb az esély hogy valamid kilód vagy fennakad valahol.
ÉS mig máshol ezek a segitségek az easy fokozat sajátjai itt meg a HC-sek nyomják, ahol a minél realisztikusabb használat lenne az ildomos.
Valahogy a 2 furcsa képet mutat.
Ez az ukrán terület egész jól néz ki, igaz a video elég rossz még 1080p-ben is,de azért itt is látszik,mennyivel jobban a szinek kavalkádja és a több és változatosabb objektum miatt a látvány is.
-
#33483 Ez a játék Arma: Armed Assault-al egy időben jelent meg!
-
#33482 MP-ben általában van egy max látótáv ami fölé nem tudsz menni, mert a szerver nem engedi. Ez alatt játszhatsz kisebbel, ha akarsz.
"de ha egy szerveren rohangálunk és én 500 méterre látom meg a tankot, te meg 1 km-ről, ő meg 800 m-ről érzékel minket az vicces mindenki számára. :-)"
Hát most erre mit mondjak? Te döntésed az 500m. -
#33481 AI-ból sokfajta módszer létezik. Amit a GTA-ban használnak az emberekre az kb olyan mint ami a kugya vagy a csirke csinál az Armában. Ennek a módszernek a továbbfejlesztett változata. Tehát a GTA-ban nem fog neked a civil csapatban mozogni, kommunikálni, ellenséget beazonosítani, fedezéket keresni és taktikázni ha kell. Az ilyen AI hangya AI-nak is nevezik, mert csak annyit tud mint egy hangya. Megy amerre a többiek. Ilyenből lehet nagyon sok viszonylag kis terhelés mellett, látótávtól függetlenül.
Armában a látótáv növelésével nő az AI terhelése is, mert több "munka területet" kap. -
sirpalee #33480 Más a költségvetése a két játéknak. Ott van pénz elég jó kóderekre akik összerakják rendesen. :) -
JanáJ #33479 Az nem azt mutatja én milyen messziről látom az egységeket? Mert valami játszhatóságot bele kell tenni. MErt az pl belefér, hogy én a géppuskás terepjárómmal ellövöldözök 1-2 km-re, de az ellen lelő 5-6 km-ről rakétával, de ha egy szerveren rohangálunk és én 500 méterre látom meg a tankot, te meg 1 km-ről, ő meg 800 m-ről érzékel minket az vicces mindenki számára. :-)
OFF
CSak mert itt sok a jó értelemben vett kocka. Az megvan, hogy a GTA San Andreas letölthető telefonra? 2004-es játék, 2013-ban telefonról játszható. Vicc.
ON -
JanáJ #33478 Van itt valaki, aki játszik a GTA V-el? Aki szerint szar az ARMA irányíthatósága, annak javasolom. :-)
Volt már róla szó, de hogy a tökben lehet, hogy ez jobban fut tele AI-vak, mint az ARMA egy üres városban? -
aha , de keves sikerrel
inkabb wastelandoozok mostanaban BP kiabranditoan nehez (sajnos senki nem nezi hogy ki ellenfel es ki nem es leleonek. Neked semmi sikerelmenyed nincs, ha azonban te losz eloszor 100% hogy valami friendlyt losz le (kivetel persze az idependent meg a hunter , de akkor inkabb menjen az ember deathmatchozni) es akkor kapod a -1000 eket
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.07.19. 22:40:31 -
Paladin #33476 Szerintem talán az AI spotting skilljétől, amit ha nem határoznak meg valahogy direktben külön akkor a nehézségi szinttől függ.
-
#33475 Azt hiszem az object view distance. Azért is van olyan nagy hatással a csúszka a teljesítményre. -
Javonbwoi #33474 Valaki játszik Breaking Point-tal? -
JanáJ #33473 Megint hülye kérdés. Az AI látótávolsága mitől függ? Mert multiban ugye én állítom a látótávot és hogy milyen messziről lássam az egységeket. -
#33472 T-100
-
#33471 Dev-ben több minden van(hangok, tárgyak, fícsörök) és nem futtatnak le minden tesztet. RC-be meg azokat teszik bele amiket abba a javítócsomagba ki akarnak adni(ezeket előre megtervezik). RC branch egy "elő termék" aminn le futtatnak minden tesztet(ez akár több óra is lehet), ezért az RC stabilabb mint a dev. Egyszerűsítve: a dev-ben benne van minden ami az RC-ben, fordítva viszont nem igaz. A dev-es mindig egy vagy több verzióval nagyobb mint az éppen aktuális RC. A verziókat általában mérföldkövek alapján lövik be. pl. azt hiszem az 1.49-ben jön majd a távoli futtatást lehetővé tevő funkciók, amik a MP-en fog kicsit segíteni.
A kód azért van, mert több RC van és a kóddal teszed elérhetővé miután létrehozták.
Dev-ben pedig vannak új hangok. Pl. ma is belekerültek az új +100mm lövéshangok. -
#33470 Egyébként a dev és a RC patchek között van eltérés?
Vagy miért irnak külön kódokat arra mikor egy nagyobb javitást akarnak kiadni és elötte tesztelni?
Jelenleg nálam már a 1.49es verzió van , ahogy láttam a mai nappal adták ki a hivatalos 1.48ast.
Egyelöre nem vettem észre a változatosabb hangokat . -
tpM #33469 Elvárják, hogy vegyél egy égtavat, az mindent megold! -
tpM #33468 Én hangban utazom. A modellezéshez nem értek. -
Solt #33467 DX12-ről nincs hír azóta? Ha ennyi plusz tárgyat akarnak, akkor gondolom már arra gyúrnak! :) -
#33466 Az új sziketre temérdek mennyiségű elemmel akarják megszórni, ezért a modellek többségét külsős emberekkel akarják elkészíteni. Ha tudsz modellezni Te is részt vehetsz benne! Hogthar, tpM? Itt a lehetőség és még fizetnek is érte! http://forums.bistudio.com/showthread.php?191382-External-3D-Artist-for-Arma-3-Structures -
#33465 Jah kicsit fura. A köv. patch(1.48)-ben mégtöbb/változatosabb hang lesz. Majd 1GB az update. :) -
spank309 #33464 Altis Life-ot szereti valaki? Szeretnék egy saját szervert lenne rá "igény" szerintetek? -
tpM #33463 Mindig elszörnyedek azokon a háttérbeli csatazörejeken. :D -
#33462 -
tpM #33461 Pedig klafa egy game ám az is, lásd:
Ajánlom figyelmedbe 11 perctől; eszméletlen király AI-ja van, és ez egy 10 éves játék! Szégyellheti magát a BI. -
#33460 Igazából a HEAT-et nem próbáltam, ezért nem tudom, hogy penetrál-e. Amikor tankoztam és heat-el lőttek, akkor a becsapódás oldalán sérült a tank és én túléltem(lehet szerencsém volt). Ha viszont SABOT-ot kapsz, akkor egyből pukkan bármi is az. A 12.7mm AP-vel tudom, hogy szoktak embereket kilőni APC-k ből(tapasztaltam), vagy kilövi a motort aztán az embert. -
#33459 Paypal, bankkártya, majdnem mindenféle megoldással lehet fizetni. Paypal a legbiztosabb. -
tpM #33458 Meg az is, hogy megszórsz egy házat 30 milis pct lőszerrel, és pár találat után szétdől az egész. -
Javonbwoi #33457 Értem.G2A-n nem vagyok jártas ott,hogy és mivel lehet fizetni? Megköszönném ha leírnád. -
JanáJ #33456 Köszi. Tehát a régi szétlövöm a tankot makarovval már nem él. :-)
Ha a HEAT nem penetrál, az vicces.
Így viszont megint nem értem a sérülés modelt, mert ha egy páncélozott egységet átlőnek, akkor a bentieknek harangoztak, ellenben ez rendszeres. De sarkítva egy MRAP-en egy AFPDS nem nagyon tenne tönkre. De hogy élet szerűbbet mondjak vicces, hogy a 20-30 mm-es gépágyú repeszromboló lőszere nem teszi mozgásképtelenné a tankokat, vagy más lánctalpas egységeket. -
marja #33455 Köszönöm, sikerült. -
#33454 átirányít az arma3.hu-ra? Ctrl+F5 vagy töröld a böngésző cache-ét.
JanáJ: Menny be a Virtual Arsenal-ba és lődd a járműveket. Színezi azt a területet amelyiken sérül a jármű. Egyébként röviden a járművek felvannak bontva részekre és minden résznek van egy anyaga valamint egy életereje. A penetráció az anyagtól és a becsapódás szögétől függ. Vannak a járműnek részei amit nem lehet átlőni, pl alváz. Ha penetrál a lövedék és eltalálod a benne benne ülőt akkor megsérül. Heat nem penetrál tudtommal. Javítsatok ki a tévedek.