35066
-
Paladin #33545 Tény, de futás közben körülnézni, fix pozícióból körülnézni teljesen jó. Különben meg fordulok, ugye játékokban az sem lassabb :)
Én örülök, hogy neked bejön, az érdeklődőnk legalább kapott ellenvéleményt is :) -
JanáJ #33544 Ha egérrel nézelődsz, akkor nem tudsz irányt váltani. Én imádom. Más játékokban van gond, hogy nem értem miért nem tudok forgolódni. Pl GTA V-ben zseniállis lenne. -
Paladin #33543 Szerintem gyalogosként annyira egyszerű alt+egérrel nézelődni, hogy sose éreztem szükségét freetracknek közben.
Persze az nyugis nézelődésre kicsit jobb a fejkövető, de olyankor ugye nem sokat számít amit nyerek vele. Harcban viszont kifejezetten zavart.
-
sirpalee #33542 -
JanáJ #33541 Nem multiztam még vele, de a SP-hez képest többet bír minden jármű és már a SP-ben is vannak über arcade elemek a játszhatóság miatt. Ezen kívűl szét is hackelik a játékot. Amúgy nekem bejön, bár ennyit játékért még sosem adtam. -
JanáJ #33540 Nem értek egyet a többiekkel. Én TIR nélkül nem vagyok hajlandó játszani. Abban egyet értek, hogy túltolták, azaz mindent ezzel akarnak irányítani. Kihajolni nem az igazi, olyan mintha tornásznál a gép elött. De forgolódni zseniális. Imádom hogy nem testtel kell fordulni, hogyfutás közben oldalra tudok nézni, hogy térdelve vagy hasalva körbe tudsz nézni. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Multiban a GTA elég gázos. Furább dolgok történnek mint armában. :D -
sirpalee #33538 Én kikapcsolom a TIR-t ha gyalogosan harcolok armában. Ott csak zavaró.
Amit meg mondtak korábban, merevszárnyúzni ne armában akarj. Nagyon béna. Helikopter, advanced modellel még el-el megy. -
Paladin #33537 Szerintem sem nagyon érdemes gyalogosként. Én már eleve csak az jobbra-balra, fel-le nézést találtam használhatónak, a többi marhára nem volt természetes. De az is csak pár percig volt érdekes, utána már inkább zavart.
(Járműben persze más tészta, rendes helizéshez must have.) -
Bármire belehet állítani.
Alapból a nézelődés közelítés távolítás a fej forgatásnál a kihajlás és a test mozgatásnál a kilépés, egy darabig van benne egy kis izgalom. Személy szerint ahogy elkezdett fájni a nyakam én átállítottam a kihajlást pedálokra. Sőt a közelítés távolítást se használom csak a nézelődést és azt is kikapcsolom gyalogosként. Ha lenne 3D sztereó támogatás lenne értelme de így nem mindig éreztem a fegyver közepét és elég frusztráló egy idő után hogy még a ezzel is kell küzdeni.
Viszont járművekben nagyon jó élmény, főleg heliben. -
G25 saját készítésű gombsorral. :)
JanáJ
Van benne valami, dehát olyan jól néznek ki a youtube-os videók ahogy repkednek. :)
Amúgy a gyalogságnál van értelme használni a TrackIR-t? Van előnye ami ér is valamit? Pl ki lehet kukucskálni a fal mögül kilépés nélkül stb stb. Vagy van egyáltalán stb? :D -
Port ezeket irtam régebben is már.Olyan mintha számháboruznának, nincs jajveszékelés nincsenek érzelmek és kiabálások vagy magukban vagy egymásnak.Mert ezek amiket mondanak ezek taktikai szovegek,de egy valós harcban nem mindig van idő igy mondani, hanem hogy lödd szét a házat meg hasonlók,nem az hogy 1 katona elöttem 200m-re nyugatra.
ÉS ugyan ez vonatkozna az animácioknál is, nincs látható jele ha sérülnek vagy ha eltalálják öket, nincs még AI szinten sem csapatmunka ,hogy fedezékbe vinnék a sérültet.
Az átlag FPS-eknél rendben van,hogy scriptelt situációk vannak,de ott is van egy bizonyos jel ami hatására lejátszódnak a sérülten fetrengő és jajveszékelő animációk és hangok.Itt miért nem lehet ilyen eseményeket definiálni? Ha láb lövést kap akkor huzza a lábát,sántikáljon ha ellövik a kezét akkor azt ne tudja használni a lövéskor stb.
Ugyan igy akadályok leküzdésekor , több variácioban ugorja vagy lépje át az akadály magasságától függöen.
A mellékelt videon meg jó ,hogy látni, hogy elveszti a fedezék mögött a katonát és megprobálja kitalálni, hogy merre megy, de amikor oldalról a bokor mögül célozta akkor azért ne 1 tized alatt vegye ujra észre,hogy kibujt a fedezék mögül, mikor elötte nem is arra nézett.
-
JanáJ #33533 Jaa, értem. No ezt nem tudtam összerakni miért gondolja, hogy úszni mentem. :-) -
Egy részről nagyon jó az ai, de sajnos érzelem és animáció hiányos. Olyan mintha terminátor lenne, ha sebződénél vágna arcokat és úgy tenne mint akinek fáj vagy kiterül és vergődik akkor szerintem fele ennyire is elég lenne megcsinálni a taktikai részét.
Hiába nagyon jól megírt az ai ha nem látjuk érzelmi szinten is reagálni.
Vagy a kommunikációja, néha nyomathatnának sima dumákat is, gyakran hallom az ellent beszélni és csak annyit mond alakzat: V, ellenség 200 méterre, mind ezt olyan hangon mint a régi filmekben a Robothangú ürge.
Sőt nagyon tetszik hogy ha leesik a morál az ellenségnek elszalad vagy megfutamodik, ha még ordibálnának is hogy visszavonulás vagy valami sokkal több életet látnánk benne.
De ezzel biztos fognak egy idő után foglalkozni. -
A videó azt mutatja hogyan lát az AI. Amikor piros a nyil és a kör, akkor lát(támad, lő). Amikor zöld, akkor meg csak néz ki a fejéből vagy épp a nyulat a fűben.
Amire te gondolsz az az, hogy ott keresi(becsüli az ellenséget). Látta ahogy az ellenség a víz irányába mozog a bokor mögött és mikor elveszítette, a "tekintetét" tovább vitte a menetiránynak megfelelően. Ez kb olyan mint mikor látsz valakit befutni egy hát mögé és gondolod, hogy ha fut tovább akkor kb mikor jelenik majd meg a másik végén. -
JanáJ #33530 Az a baj, hogy aki merevszárnyasra izgul, annak guminő az ARMA. :-) Multiban tudsz röpködni, de ott eléggé meg szokták nyesni coopban a levegő-föld fegyverzetet, mert különben a többieknek nem maradna semmi a földön és a pilóta slotért is örökké közelharc megy. :-) -
JanáJ #33529 Miért gondolja egy csómoszor lehetetlen helyre a playert? Pl a vízbe. -
Az alap kampányban nem nagyon kell repülni, de talán armaholicon vannak ilyen kampányok.
Sima küldetések között van 2-3 légi kiképzés ahol kamatoztathatod a trackIR-t, vagy kipróbálhatod multiban, egy coop-os csapatba elég hasznos egy türelmes jó pilóta, sokkal jobban néz ki ha nem hagyják ott a helit és kimentésnél is egy játékos jön értük.( persze ezt zeuszal a játékmester meg tudja oldani amennyiben van ilyen.)
ui.: Milyen kormányod van? Úgy néz ki mint egy g27 vagy g29 es de a gombok elég különlegesen néznek ki rajta. -
Egyszerű skripteléssel lehet olyan küldetést csinálni, amivel repülőket tudsz cserélni ki-/be- szállás nélkül. -
Hali.
Próbálgatom az új TrackIR cuccosom a játékban (jó ez a videó nem az ARMA-ból van :P ), és van egy kérdésem.
Lehet járművet váltani sétálgatás nélkül is? Lehet csak a repülőkkel missziókat nyomni?
A sok gyalogos forgolódástól megfájdul a fejem... :S Ezért csak a repülés része érdekel.
Ha valakit érdekel ilyen TrackIR Clip tudok neki készíteni. :) -
Találtam egy nagyon jó Ai tesztet. https://youtu.be/p84rM3NgF6Q -
Paladin #33524 A fejlesztők feladata azt eldönteni, hogy az egyes nehézségi szintekhez milyen értékek tartozzanak. Ez be van állítva, nem a usernek kell kitalálni.
A küldetéskészítő (vagy játékmester) feladata pedig ezt felülbírálni, és ahogy Hogthar írja, finomhangolni.
Szóval max azon lehet vitatkozni, hogy a BIS által kialakított default értékek túl magasak vagy alacsonyak, de attól még a rendszer rugalmas és részletes.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2015.07.25. 14:28:10 -
Egy ideje nem játszottam az arma 3 al de ha jól emlékszem 10 értéket lehet állítani az ai-nál.
A jelenlegi rendszere egyébként jó, mert ha lepakolsz 1-2 embert attól függően milyen kasztba van, pár érték eltéréssel azonos képességekkel rendelkezik pl ha katonát akkor katonának megfelelő képességekkel.
Viszont ha a pálya tervezője úgy dönt hogy valamilyen oknál fogva ezeknek az értékeknek változniuk kell megtudja változtatni.
Például amit DancZer is írt ha üldöznek lejjebb lehet venni a precizitást.
Ha jó a rendezés jó a küldetés, persze vannak rossz küldetés készítők akik nem éreznek erre rá, de attól ez a rendszer korántsem lesz rossz. -
Ez igy a pontos megfogalmazás, hogy sokkal több féle és pontosabban beállitható AI skill az jobb lenne.
Mert most igy a 2 adattal a 0,5 még jó,de a 0,6 már lehet elit osztagot varázsol a katonákból.
DE az elöbbi megállapitásom arra vonatkozozz, hogy ezeket a paramétereket amiket felsoroltál már alapból a fejlesztőknek kellett volna beállitani, igy amikor egy elit szakaszt tesz be valaki a szerkesztőbe vagy csak rajpk helyen van akkor arra az értékre változzon a sznt., ne a userre legyen bizva, hogy kitalálja ezeket az értékeket. -
Egyik ember sem egyforma. Valaki pontosabban tud lőni, valaki viszont másban jobb(taktika, fegyverhasználat, gránát , stb.). Ezekkel a csúszkákkal az egyes egységek képességeit tudod állítani. Ha nem így lenne nem lehetne külömbséget tenni egy csaptvezető vagy mesterlövész között. Érted?
Ettől még az volna jobb, ha lehetn más dolgokat is állítani. Pl. kurázsi, bad ass skill, koncentráció, állóképesség stb. -
Mondjuk ez sztem nem olyan jó hogy mindenki kénye kedve szerint átirogatja az AI "tudását"
Annak egy fix értéknek kéne lennie amit a fejlesztők beállitanak. DE az tényleg elfogadhatatlan, hogy az AI-nak a reakció ideje és a pontos lövése is messze jobb egy humánénál. Sőt még talán a fegyver pontossága is, mert már többször volt, hogy nyilt irányzékkal ,de akár optikásan is 1-2 lövésből talált, miközben egy humán meg ugyan azon a távon 2 tárat is ellö mire egy halálos találata lesz. -
Jah. Bár sztem a farcry sikeres játéknak mondható, a DayZ mod megmutatta, hogy mennyire nagy igény volt/van a felfedezésre és a keresgélésre. Sztem nem lett volna nagy sikere, ha minden pulzálna meg villogna. Hud-on megjelennének a zombik meg az életerejük. Fegyverek világítanának a földön stb. -
23:30-kor az a rádiózás :D -
Mindegyik, de ha a precision-t lejebb húzod, akkor fog lőni az ai, de nem talál el olyan hamar. Ezzel tudod növelni az akció értékét. Én úgy szoktam, hogy ha menekülős részt csinálok ott jó ha van sok AI viszont bénán lőnek és akkor mikötben menekül a hősünk golyók csapódnak körülütte. -
De van skillAI, illetve precisionAi is, melyik legyen 0,5? -
tpM #33515 Ezért hagytam abba pár perc után a Far Cry 3-at anno, mert az összes láda meg test sárgásan pulzált, és egyszerűen gagyin nézett ki, elvette a felfedezés örömét. -
JanáJ #33514 Hülye vagyok még egy küldetés tervezéshez is. :-) De ha menne akkor sem a saját pályámat nyomatnám. Van ellen példa is, múltkor le tudtam volna ütni egy AI-t invade szerveren.
@Danczer: korábban nem volt drón, meg az nem is sarkon kinézésre van. A tükrözés meg a rendőri egységeknek van. De értem amit mondasz. -
Solt #33513
-
Értem amit mondasz, de pont az ilyen játékoktól lesznek az emberek vérpistikék és azt hiszik ők a faszagyerekek, közben meg a játék mindent elé tol. Utána belépnek armába és picsognak, hogy heliből miért nem lehet javelinnel lőni. Meglehetett volna másképp is csinálni sztem. Pl valami infra lámpával vagy UV lámpával, hozzá meg szemüveg. Vagy ha már esik az eső lehetne sár és látszódhatna tényleg az a nyom. Piros köröket kerülgetni, meg fénylő lábnyomot követni.... Mintha Harry Pottert játszanék. :D
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2015.07.24. 17:13:24 -
sirpalee #33511 Jah, mert ez játék, nem szimulátor. :)
Gondold el, ha nem lennének ilyen eszközök, vagy tényleg olyan nehéz lenne észrevenni az aknát, mint a valóságban. 20 perc után frusztrált lennél, és hagynád a fenébe az egészet. (lehet te pont nem, de a célközönség igen) Filmes élményt akarnak, és hogy elhiggyék ők most igazi mesterlövészek. A videó alapján ezt jól hozza a játék, sokkal jobban mint az előző részei. -
sirpalee #33510 Persze azért ezzel nagyon durva minőséget lehet csinálni. Nézd meg a Wolfensteint, szépek a textúrák. :) (250G az persze túlzás volt, de jóval több, a felbontástól függően) -
Az ilyen kidugom a fejem és lelőnek ellen van a drón. Felküldöd és nézed mikor merre látnak a katonák. Ha védenek egy pozíciót akkor mindenkinek van egy fix területe amit néz és azon gyorsan tudnak reagálni és ahogy Paladin is mondta a skill-eket jól be kell lőni. Minap írta okulej a FT-en, hogy a 0.5-ös skill az az "emberi" afelett szuper human az alatt idióta. -
Hmm, érdekes én pont az gondoltam, hogy igy pont meg lehetne sporolni a nagyméretű texturákat, ha a pixel koordinátái mellett a szinét is mellé pakolja egy fájlba és igy ez kisebb méretet eredményes, mint egy fix méretű textura. -
A nyomolvasós része nekem se tetszik, például jót kacagtam az "ennek mesterlövész lábnyoma van" nyomolvasó képességén az ürgének.
Viszont végre szabadon bejárható területek vannak és lehet állítani az irányzékot mint armába.
Ráadásul szépen teli tették ellenféllel a pályát, így nem mellőzhető a lopakodás se, szóval látok benne lehetőséget, hogy élvezetes és izgalmas legyen. -
Paladin #33506 Fel lehet húzni irreálisan durvára az ai-t ilyen szempontból, tény. Jól kell belőni az ai skilljeit/nehézséget. Sajnos nem emlékszem, hogy mi is volt a sweetspot, de a célzást úgy rémlik nem szabad túl magasra, a többit lehet jó nagyra.
.png)