Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem is ArmA alternatívaként emlegettem! 😊

Én örülnék, ha az ArmA-ban egyszer ilyen mozgás, látvány, és hang lenne... ha meg realizmus, akkor egyértelmûen ACE! 😉

www.smart-bus.hu

ugyanaz mint a BC2. a fegyverbõl is a golyók nyílegyenesen repkednek... a játék természetesen modolhatatlan lesz, így Project Reality-hez hasonló modokra semmi esély. Hihetetlen mit csináltak ezzel a BF szériával ... egyes mozgások meg elõre lerendereltek, szóval azoktól sem kell annyira hasra esni. A hangok viszont tényleg nagyon ütnek, a grafika is jó. De nekem jobban tetszik az ArmA és a Project Reality féle realisztika felé való húzás.

Nálam is, gitározásnál is zavaró...

velem rendszeresen elõfordul amugy hogy az egyik ujjam gyorsabb mint a másik 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

meg ha nem tudsz gépelni 😄

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

alalt = allat
egyszeg = egyseg

Ez van, ha nem alszol...
Alalt jo az emberek mozgasa. Viszont picit tul sima a sajat egyszeg kameraja. Neha mar-mar Doom 1 erzesem volt.
Scottt
+Majd 1 fasza Reality Mod...Elég jónak igérkezik...

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

repvez
OFF
pár játékmenet video a red riverböl is
elég béna a srác,de mit várjunk konzollal 😛
Azok az árnyékok, mozgások, hangok... odab@sz.

www.smart-bus.hu

nekem a mozgás tetsszik a legjobban.. állitollag azzal a technologiaval keszul amivel a 2011es fifat modelleztek

Ez a hangkezelõ motor valami eszméletlen...

www.smart-bus.hu

Sanyo
Nagyon érdekes, köszi! Érdemes lenne lefordítani...

www.pcpilot.hu

Na itt látszik a különbség az elméleti szekember meg a gyakorlati szakember között😄
Had emlékeztesselek a kinyithatalan konyakosüvegre Balatonfüreden!
Odamehettem volna és mondhattam volna azt: Nem jó a jobb kéz irányvektora,és különben is az a forgatónyomaték nem megfelelõ értékû amivel a kupakra hatsz!Ehelyett kivettem e kezedbõl és kinyitottam én😄
Mondjuk megkaptam az azóta is emlegetett szösszenetet miszerint:Na nehogymá erõsebb legyél mint 2 informatikus!
Ahelyett ,hogy bepötyögnéd:na ezt ird be pupi és akkor mûködni fog!
És akkor én hálaimát rebegnék a nagy Kubibának aki kiigazodik a bitek világában,neeeem te ehelyett elhintesz itt egy rakás felesleges infót amivel szart nem érek mert nem értem a zárójelek miértjét?
Mer értem én hogy setpos meg getpos meg if meg then de mi ez a kavarás a zárójelekkel?

A Béna.

Az kizart.
És nem lenne egyszerûbb ha csak simán leírnád mit írjak be?

A Béna.

Tok mindegy. A triggerbe is scriptet irsz 😊
MEgint nem talalt 😊
1) A feltetel majdnem jo. nem [] hanem ()
2) then { s1 setpos [ akarmi ] } Merth ogy poziciot akarsz allitani, nem csak ugy lekerdezni a semmi kedveert 😊
Na igen,de scriptet nem szeretnék írni,az alább közölt utasítássor csak simán a trigger "bekapcsoláskor" mezejébe írom.
Odáig tök jól müködik,hogy pozicionálja 10 méterrel feljebb.
De az if paramétert nem eszi meg.(mondjuk a then kiterjeszést még nem próbáltam)
Az általad leírtak alapján esetleg így?:
if then , 10;

Köszi a segítséget azért,de ha külön script nélkül nem lehet megoldani akkor hagyjuk a francba.

A Béna.

Ezeket tanulmanyozd:
http://community.bistudio.com/wiki/if
http://www.ofpec.com/COMREF/index.php?action=details&id=167&game=All

Szoval
if (feltetel) then { parancs1; parancs2 }
A parancs2 utan nincs ;
Itt van egy kis leiras az SQS es SQF fileok szintaktikajarol:
http://community.bistudio.com/wiki/Control_Structures

Mondjuk, nem egeszen ertem, hogy miert kellett kulonbozore csinalni oket. Imadom, amikor onjelolt programozok feltalajak a melegvizet...
Nem hat 😊
Most melo, de majd...
Kubi ez így ebben a verzióban nem mûködik:
s1 setpos ;if (getpos s1 select 2 <10)

A Béna.

repvez
sajna nem csak harmadszorra is megvetetik az emberekkel az alapjátékot némi kiegészitéssel.
Bár arrol nem irnak hogy a arrowheadet is tartalmazza e vagy kombinálhato lesz e vele.
azért pár látványos javitást vagy uj featuret beletehetnének
Mikor megláttam ezt a borítót egybõl az jutott eszembe, hogy készül az Arma 3 😄

Így már értem!
Köszi a segítséget!
Igazából csak az öregem gépén bohóckodom mióta az enyém megdöglött,de az a vas meg nem alkalmas online játékra.
2-3 fõs cooperativokat még nagy röcögve elbír😄

Tegnap beteszteltem egy haverommal a pályát mûködik így is szépen,csak néha fél másodpercre látszik az épület belseje de az még belefér😄
Viszont valamiért a BIS parachute scriptje miatt meghülyül az ernyõ irányítása,felcsrélõdnek az irányok aztán helyreáll...
Na de ha egyszer lesz idõm beleásom magam ebbe a scriptelésbe.

A Béna.

A triggernek szerintem nincs Z koordinataja. X,Y koordinatak es kiterjedes ertelmezheto annal a triggernel, amelyik belegyaloglasra/repulesre sul el.
De ha jol ertem, neked nem is kell (jo lenne, ha lenne Z koordinata) trigger. Siman csak a script fusson az ejtoernyoson (vagy parhuzamosan tobb script tobb ejtoernyoson).
Felrakja 1000 meterre a csokat (setpos, flyinheight), majd leejti (0 kezdosebesseg minden iranyban). Gondolom egy darabig gyorsulva esik, aztan eleri a vegsebesseget (arma motor dolga). Majd egy adott magassagban nyilik az ernyo, majd 9 meteren leesik a csokarol.

object setpos
getpos object -->
select 0 --> x
select 1 --> y stb
Szoval az adott setpos-nal lekerdezi az aktualis koordinatakat, X-et es Y-t beken hagyja (getpos this select 0), Z-hez hozzaad 1000-et.
Hogy miert hasznalja a flyinheight parancsot, vagy miert nem csak azt hasznalja a setpos helyett, azt nem tudom. Lehet, hogy mindketto kell az ejtoernyo miatt.
Köszi Kubibá!
Az az igazság hogy ez így nekem ebben a formában már magas.
A késleltetõ scriptet is ebbõl ollóztam össze:
this setpos ;
this flyinheight 1000;
this setvelocity <0,0,0>;
exec "ca\air2\halo\data\Scripts\HALO_init.sqs";
Ezt a bohemia forumon találtam ebbõl kiszedtem ami nekem kell és átirtam a neveket:
(s1 az egység neve)
this setpos ;
9 méter magas az épület,a tetõre érve véget ér az ernyõ script és elsötétül a képernyõ,a trigger 3 sec késleltetése pont jó és a tetõre rak vissza fekete képernyõ után.
Frankon nem értek a scripteléshez de azért rájöttem hogy hogy müködik,mondjuk ezt a setpos,getpos-t nem értem illeve értem csak nem tudom mi a müködési rendszere.

Namost simán a trigger x,y,z kordinátáival nem lehet variálni?
Vagy valami egyszerübb mód? Rendes ernyõvel simán landol a tetõn,szerintem az alap HALO script miatt esik be a házba,meg ezzel nem lehet megcsinálni ,hogy gépbõl ugorj.
Van külön Halo ernyö is😞Side:Empty, Class:Air, Unit:Steerable parachute)
De ezt nem tudtam sehogyse hozzáadni a felszereléshez.

A Béna.

valami összegabalyodott a fileokkal, patcheléssel
telepítsd újra
másrészt meg nem tudom milyen magyarítást hiányolsz, amikor magyar nyelven árulták itthon
En nem lattam a triggerben ilyen parametert. Valami ilyesmit csinalnek (szintakitikailag nem helyes):

trigger -> start script

_buildingheight=20
; epulet magassaga
#scripteleje
_pos=getpos _unit
; koordinata
if ( _pos select 2 < 5) goto scriptvege
; leesett a foldre, vagy eleve nem is ugrott, rohadjonmeg
if ( _buildingheight-5 < _pos select 2 < _buildingheight+5) { ernyo eldob, tetore odarak, orulunk Vincent? , goto scriptvege }
; a +-5 meter lehet, hogy sok, de lehet, hogy keves. Az esesi sebessegtol es a ciklus varakozasi idejetol fugg. Minnel kissebb a tartomany, es minnel gyosabb a script ciklusa, annal simabb lesz a landolas

~0.5
; vákicsit
; ha le tudod kerdezni az esesi sebesseget, es a magassagot, akkor korrigalhatod a varakozasi idot, hogy ne fusson foloslegesen a script, de szep finoman landoljon

goto eleje

#scriptvege

Ha jofej vagy, meg azt is megteheted, hogy a teto fele iranyitod az ernyot. Hasznalhatod a setpos parancsot, de ehhez jo gyorsan kell futnia a scriptnek, hogy szepen finoman mozgassa az ejtoernyost.
hali! nekem eszt írja ki:
ha valikai feltudja tölteni a fájlt akkor megköszönném vagy a magyarítást. THX
srácok némi script help kellene!
Megoldható az hogy egy trigger csak akkor aktiválódjon amikor az aktiváló egység bizonyos magaságban van?
Érthetõbben:
HALO ugrás után tetõn kellene landolni,de landolásnál mikor véget ér a script akkor fekete képernyõ és mire visszajön a kép már bent vagy a házban.
Jelenleg meg van oldva egy késleltetõ scriptel ami vár 5 secet és utánna 10 méterrel feljebb rakja a katonát,ez igy müködik de nem az igazi,mert ha ugrás közben érinted a script területét akkor is aktiválódik.
Esetleg nem lehet külön irányítható ernyõt berakni a felszerelésbe?
Elõre is köszi!

A Béna.

Nekem meg ennel is gyengebb konfigon elindult, de valamiert a gyermekkori diavetitesekre emlekeztetett leginkabb a jatek.
Intel c2d 2.0? GHz, ATI 9600pro kb 10 FPS-t produkalt, de leesett 5 ala, ha nagy fust volt, vagy suru bokros videk. Az atportolt Everon szigeten volt 15 FPS is, ha Morton varosaban setaltam 😊

De amig be nem szerzek egy eromuvet, maradok az OFP-nel. Minden nap van egy-ket 25-30 fos CTI meccs. Ez is jo idorablas 😊
Igen arra gondoltam, hát mindegy, majd nyáron akkor már kétmagos procit tudok beszerelni azzal már remélem jó lesz.

az arma2 már nem lenne élvezhetõ
az arma1 szerintem elmenne... a népszerûségre vonatkozó kérdést nem igazán értem. Ha arra gondolsz hogy multiban hányan játszanak vele, bizonyára nem sokan.

Sziasztok!

Érdekel az Arma 2, de nem tudom, hogy indulna e a gépemen, ha lejjebb kell venni a configot nembaj amíg élvezhetõ a game, szóval Proci: 2,7ghz-es 1 magos AMD Sempron 140, 3 giga ddr2-es RAM, 512MB ATI RADEON HD 4350 videó kártya, Win7 oprendszer.

Ha ezzel a felállással nem is futna az Arma 2, az elsõ rész mûködne?
Iletve, az elsõ rész még mennyire népszerû?

De legalább fejenlõhetett volna...

Ugy tunik, nem tanulsz valami gyorsan.
Béla9248
Jah,értékes! És jó az a felkiáltójel! Értelmeset nem tud írni és az iskoláról beszél! A probléma megoldva köszöntem! Megy ez laposon is és nem AlienWare! Az ezek szerint annyit nem ér! Meg is rendeltem! ...fkubit fejen lövöm majd ezért!

Ha a nép dics?ít is téged, mégis csak egy ember vagy! Lenovo Y560

Nem értem. :-(
m1c1mack0
Inkább most nem törlöm ki kedves béla hozzászólását, maradjon meg ez az utókornak emlékbe, hogy lássák a társadalom milyen értékes tagja volt õ.

DrRadon
Szerintem a procidba épített GPU-n akar futni az Arma. Biztos nem tudja mi az az "1 giga vidkari".

Egyébként meg a 2600Xt-m is "1 giga vidkari" volt, a többit már rakd össze magad.

Ja, meg vegyél vissza. Az "Ezt pont te mondod!" mondat végén inkább kérdõjelet használj, úgy korrekt.

Béla9248
Ezt pont te mondod! Húzz a vérbe kis kancsó!

Miert! kell! a! !!! ?
Elobb iskola, azutan arma...
Béla9248
Köszöntem srácok meg minden! De akkor az hogy lehet hogy a havernak corei3,4g ram, 1g kari és müxik lapos az is! ???

Ha nem alienware a noti, akkor felejtsd el. :-)
gyárilag is szarok szoktak lenni, telerakják mindenféle szeméttel, vírusirtóval stb.
de valószínûleg itt egyszerûen nem megfelelõ videokártya driver van fennt, illetve directx nincs updatelve
másrészt a notebookokon a videokártya ha egy giga vidmemoriásnak is írják töredék teljesítménye van az asztaliakhoz képest... általában azt az egy gigát is a rendszermemóriából határolja le. Notebookra az arma nem ajánlott szerintem.
Laptop? Azon nem fogsz armázni! 😄 Az egy dolog, hogy 1gb-s a vga...

www.smart-bus.hu

Béla9248
2 napos a laposom szal az biztos nem! de azért köszönöm válaszod!