35054
-
#34493 Üdv!
1. A térképen a Delete gombal lehet törölni a jelzéseket.
2. Lehet, hogy ezt csak a szakaszvezető tudja. -
#34492 Sziasztok Kellene egy kis segítség. 1. A térképen a kijelölések törlése milyen gomb kombinációval hajtható végre. Gondolok itt a (bal shift + bal egér gombnál) rak egy kijelölést , és azt mivel lehet törölni?
2. Valahogy lehet jelölést rakni a játék közben is, nem csak a térképen?
A választ elöre is köszönöm.. -
#34491 Csak részben igaz, mert nem is a kampányé és nem is a mapé a hiba, hanem a játék motorjáé, mert mig az elsőkettőnél ,már eleve statikusan egy elöre meghatározott állapotot hoz létre addig a másodiknál az én tevékenységem befolyásolná, hogy melyik tárgy sérül.
ÉS ahhoz az kell, hogy a tárgyak reakcióba tudjanak lépni egymással . ÉS itt nem olyan nagy dolgokra gondolok, hogy a táj és az épületek rombolhatóak alakithatóak legyenek, hanem elég lenne olyan is, hogy a gáztartályok ha felrobbanak akkor a közelben lévő tárgyakat odébb röpiti betöri az ablakait mindenfelé törmelékek repkednek stb.. -
Paladin #34490 Ebben igazad van, hogy ez hiányzik, csak ez a kampány hiányossága, nem a mapé ;)
De tény, hogy szintén a fejlesztők sara. Nem a single player contentre koncentráltak, ezért az nem túl kifinomult. (Egyébként vannak küldetések, amik ilyenek.)
Azzal azért nem jövök, hogy a házak, ilyesmi rombolható, mert az a három sérültési állapot (ép-rozoga-rom) nem olyasmi, amivel dicsekedni lehetne :) A fizikára nagyon ráférne egy ráncfelvarrás...
-
#34489 DE ez a fejlesztők dolga is lenne, hogy az alapjátékban is meglegyenek, a kampány első napja és az utólsó között lényegi változásnak kéne lennie a tájon, de most egy füszál nincs ami változna, semmi nem lett abból sem, amit még arma1 nél mondtak talán, hogy a lövedékek helyei megmaradnak a kampány teljes ideje alatt ha visszamész arra a területre ahol előzőleg már voltál és, hogy a helyi lakosok ugy viszonyulnak hozzád ahogy bántál velük.
Ez annyiban valósult akkor meg, hogy 3 válasz közül választhattál a párbeszédnél, az sem bárkivel.
Ja és ezek a táj változások csak statikusak mostanában, tehát már a pálya kezdetén romos vagy ép egy épülket és nem attól válik azzá, mert ott harcok voltak, ezeknek dinamikusan kéne rombolódni.
Ezért mondom, hogy a fizikát nagyon rendbe kéne már tenni. A havok és a phisyx motorok is már jó 10 évesek és még mindig nem sikerült legalább azt a szintet elérni armában, mint mikor ezek a fizikai motorok bevezetésre kerültek. -
Paladin #34488 Szerintem sokkal több függ a program jellemzőiről. Egész más egy Hitman, és más az Arma. A hitman, ahogy a játékok nagy része sokkal nagyobb terhet ró a vga-ra, és kevesebbet a cpu-ra.
Arma fordítva. (Mert le van modellezve minden szar, mert az ai-nak szinte végtelen lehetőséget kell számba venni, szemben a hagyományosabb játékok pár tucatnyi lehetőségével, stb, tudjátok ti is.)
Konkrétan annyira, hogy pl. a gtx460 -> gtx 960 csere során az arma fps-e szinte semmit nem javult. Procicsere viszont más dimenzóba emelte.
Ettől még lehet persze, hogy valóban csak gyengébbek a programozóik, csak azt mondom, hogy a feladat sem ugyanaz. -
Paladin #34487 Az ép térképet könnyű romossá tenni. Fordítva nem megy.
Nyilvánvaló, hogy az alap térképnek épnek kell lenni. Az addott mission készítőjének kell gondoskodnia arról, hogy lerombolja, ami kell. -
#34486 Nekem sem számitana a dx 12 ha mással tudják kompenzálni a dolgokat.
Az eddigi dolgokkal csak a felszint kapargatják mint amit meg lehetne csinálni .
A legnagyobb szivfájdalmam , hogy nincs normális fizika ami mindennek az alapja kéne , hogy legeyn egy ilyen játékban és, hogy az egész terület ugy néz ki mindtha valami turista látványosság lenne ahol nagyon ugyelnek arra, hogy tisztaság és rend legyen mindenhol, mikor egy harci terület pont nem ilyen, nem hozza azt a hangulatot amit egy csatatér.
Romok, bombatölcsérek leégett területek szemét, törmelék mindenhol, lövésnyomok stb.
NEm hozza azt az érzést mint a többi katonai FPS, hogy benen vagy a sürüjébe és döl rád minden .
ÉS nem lehet olyan csapatmunkát kialakitani mint abban a scriptelt AI-val.
Ez az ami nagyon hiányzik nekem . -
Solt #34485 Ez így korrektnek tűnik, bár kiváncsi lennék mi az ára, mert csodák nincsenek... :) -
#34484 Szerintem rajtuk kívül nem sok ember tudja mit tudnak átvenni és mit nem. Szerintem ha úgy döntenek, hogy meg akarnak csinálni valamit ami a VBS-ben megvan, figyelembe veszik mint lehetőség, de ez másodlagos. A döntéseknek kell megszületniük, hogy mit akarnak beletenni. Ha ez megszületik akkor belekerül.
Eddig az összes DLC adott valamit a platformhoz is (fegyver letámasztás, hangok újragondolása, stb.). A döntések az utóbbi években szerintem jó irányba viszik a játékot. Szóval ha úgy döntöttek nem kell a DX12, fogadjuk el, hogy tudják mit csinálnak. -
#34483 Vagy mondjuk ezt megcsinálhatnák Amsterdamban az Orange DLC-be:
Annyi de annyi lehetőség van még javításra és játékmenet fejlesztésre. A DX 12 jól hangzik, de én ezeket többre értékelem. -
#34482 Hamár VBS, akkor miért nem tudják beletenni azokat a dolgokat amik nem érzékeny adatok?
TEhát pont az ilyen optimalizációt át vehetnék és pár olyan featuret amit a VBS tud az arma meg nem.
0WyFFvdZGzY
Ez 3 napos video itt is azért lehetne mit fejlödnie az armának, oké, hogy van már dinamikus fény, de nem ennyi és nincs éjszaka árnyék.
Ezek az apró részletek sokkal többet addnak a hangulathoz mint egy nagyobb DLC.
Remélem a jeteknél végre normálisan lehet használni a fegyvereket is, mert igy a lézerbombáknak és a TV irányitású fegyvereknek nem sok értelme van ha ugyan ugy dobálom öket mit a buta bombát. -
#34481 Ezek többet adnak mint egy DX12. Szerintem. -
#34480 Ezzel azért nem értek egyet, mert a VBS is maradt a régi DX-nél és lám:
-
Solt #34479 Gyakorlatilag az összes szim ettől szenved, ezért is örültem annyira az új API-k érkezésének, de sajnos az várható volt, hogy a következő pár évre még marad az elvi lehetőség! :) -
#34478 Na igen, tiszta DCS feeling :) -
Solt #34477 Az a baj, hogy bármit is optimalizálnak, a dx11-nek olyan határai vannak, amit az arma már átlépett. Lásd a tenger felé fordulva 300 FPS, a szárazföld felé fordulva magas latótáv mellett 30 FPS esetét. Önmagában nekem is tetszene a roadmap, de a légi járművekhez például hiába nyúlnak hozzá, ha nem lehet kihasználni a magas látótávot... emellett ott a VR, ilyen FPS ingadozások mellett az használhatatlan, (csakúgy mint a TrackIr ) pedig ha valahol, itt kurva élvezetes lehetne. Na mindegy, lehet, hogy ezek csak nekem lennének fontosak...
Mondjuk úgyis tervezek venni egy FreeSync-s monitort, hátha annál már nem lesz zavaró az ingadozás és a 60 alatti FPS. -
#34476 Csak el kellett volna hagyniuk a future dolgokat. megmaradtak volna a 80-90-es évek technikájánál és most akkor lehetne nyomatni neki a tartalmakat ezerrel.
De hamár future, akkor hol maradnak el a szenzorok , a sisak kijelzés az okos fegyverek, löszerek? még olyan sincs, hogy a társaknak kijelöljem az ellenségeket .CSak akkor vannak dronok és egyéb eszközök, ha előtte a pálya szerkesztője betette . -
#34475 Attól is függ, hogy mennyi a haszon. Mármint nem az anyagi, hanem a több fps vs új bug-ok. Lehet volt valami javulás, de nem éri meg nekik egyelőre. 10 FPS el nem nyernek sokat, ha belenyomnak fél évet a fejlesztésbe + 1 évet a supportra utána, hogy olyan stabil legyen mint most a DX11. Szvsz nekem tetszik az új roadmap és várok pár feature-t ami többet ad majd mint a DX12.
Optimalizálásra meg ráálltak, szóval az is javul majd, csak szépen lassan. Azért jó,hogy az egyes DLC-el más más területét érinti az engine-nek, mert így hozzányúlnak olyanokhoz is amihez már rég nem. Ergo tudnak rajta javítani és lehet, hogy az a 10 FPS amit DX12 vel tudtak volna hozni, így is tudják majd hozni. Meg ezeket a DLC-ket könyebb eladni mint a DX12 (úgy, hogy kapnak a játékosok +10 FPS-t). -
Solt #34474 Természetesen függ a képességektől, anyagi lehetőségektől is, ez így van...
Dayz esetében csak arra céloztam, hogy az arma motorjából "következik", ergo azt amit elvégeztek rajta változtatást, megtudnák tenni az arma esetében is, hogy jobb eredményeket hozzon DX12 alatt, csak nyilván nem nagyon van kedvük erre forrást áldozni... -
#34473 Az új hitman résszel nem játszottam, szeretem nagyon a sorozatot, ezért is várom majd meg a teljes verziót.
Viszont ha ott érezhető a különbség, akkor valószínűleg függ a fejlesztők programozási képességétől is.
Nyilván a Square Enix és a Id software-nél is kiváló programozók vannak. Ezt a Bohemia nem feltétlen mondhatja el magáról.
Meg gondolom egy adott engine-t nem olyan egyszerű hozzáigazítani.
A dayZ motorja nagyon hasonló a arma 3 motorjához, pl ugyan azt a formátumot használja hangnál, grafikus képnél és objektumoknál.
Viszont a programozási alapja más. Day-Z másra fókuszál így az alap kódok eltérőek, másra fókuszálnak, így az arma 3 hoz megfelelő működéséhez lévő kódok hiányosak. Ezeket nem lehet csak úgy átültetni ezeket újra le kell programozni az új motorhoz. -
Solt #34472 Köszi az infókat...
Nyilván nem rendelkezem akkora tudással, hogy ítéletet mondjak a képességük felett, de nekem nagyon fura, hogy a DX12-l nem kapnak több FPS-t, amikor elvben a DX12 pont azokon a szituációkon segít, ahol az arma elvérzik. ( objektumok száma ) No meg a dayz motorja gyakorlatilag ugyanaz mint az arma motorja nem? Lehet, hogy már csiszoltak rajta, de az alap ugyanaz... kicsit hülyén hangzik, hogy utóbbin működik csak. Szerintem egyszerűbb lenne, ha közölnék, hogy nincs kedvük erre erőforrást "pazarolni"....
Nyilván engine és hardver függő is a végeredmény, de mondjuk a Hitman esetében jól látható, hogy milyen az amikor a DX12 megmutat magából valamit. link
Egyébként olyan nagy különbség nincs az új API-közt, a DX12 gyakorlatilag kb azt tudja mint a Vulcan, pár kisebb eltérés van... annyi, hogy utóbbi nincs W10-hez kötve.
-
#34471 Kevés: 1 squad vs 1-2 squad, normál: 4 squad vs 4 squad, sok pedig esélytelen hogy játszható legyen, de kb. 8 squad vs 8 squad.(1 squad=8 katona) Én 4 squad vs 4 squadot próbáltam Tanoa-n, így jött ki a 15 fps, ez Altison 40 fps körül volt.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.10.22. 13:34:47 -
#34470 Utána olvastam a mi a helyzet az arma 3 dx 12 vel. Egyik hivatalos Sit-repekben le volt írva hogy a dx 12 fejlesztését egyenlőre szüneteltetik. Itt találtam pár oldalt ami átvezetett fórumokhoz és a fejlesztők leírták miről is van szó. A jelenlegi motor-t tesztelték dx 12 vel és semmi fps javulást nem eredményezett így ennek fejlesztését leállították. A day-z motornál van javulás viszont az arma 3 átportolása problémákat okoz, ráadásul a legtöbb móddal nem lenne kompatibilis.
Így a jelenlegi helyzetben nincs fejlesztés alatt a dx 12 és kérdéses hogy lesz e arma 3 alá.
Személy szerint nem vagyok elájulva a dx 12 től. Nem biztos forrás, de amit olvastam azok alapján nehéz kezelni. De lehet csak egy reklám volt mert a Vulkan-t és a OpenGL-t nagyon dicsérték.
A Dx 12 es játékokkal amikkel én találkoztam nem teljesítettek a legjobban. Például a Forza újabb részei, vagy ott a Quantum Break ami rettenetesen teljesített megjelenésnél, nem rég kijött steamre dx 11-vel és jobban és stabilabban teljesít.
Vulkan és Open-GL es játékkal csak eggyel találkoztam (Doom 4) mind 2 api-nál stabil 60+ fps-em van. Na most csőjátékról beszélünk, de valós idejű teljes felbontású tükröződés van a fegyveren és felületeken, ami hatalmas dolog stabil fpssel. Ezt még a Battlefieldekben is ezt limitáltan használják.
Persze nem szabad még végleges következtetést levonni, sokat számít az is hogyan programozzák le a fejlesztők, de míg nem látok olyan játékot aminél tényleg látható javulást okoz a dx 12, addig nekem marad ez egy win10 vegyél meg parasztvakításnak. -
#34469 Neked mennyi a kevés, a normál és és a sok AI?
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.10.22. 13:23:53 -
#34468 Azt azért elég szomorú látni, hogy az egyes magokat ó ha csak 30%ban használja ki. Ezen jócskán tudna segiteni az emlitett dx12.
ÉS ha nem is a grafika vagy a t öbb FPS elöny lenne belöle, de talán jobb fizika jobb AI futná az erőforrásból -
#34467 Ezekben a küldetésekben nagyon kicsi csaták vannak kevés AI-val és a régi szigeten, ott nekem is jól fut, főleg ilyen kevés AI-val... -
#34466 Hogy a francba ne számítana, ráadásul ez a gép szénné van húzva. -
#34465 nemtudom milyen régi a windows a gépeden, de lehet hogy ott a gép valahogy lezabálja magát
ennek így kellene mennie, jó ez egy újabb i7, de az annyit nem számít!
-
#34464 Hát nem tudom, ugyanannyi egységet pakoltam le editorban, Altison 40 fps, Tanoán 15 fps ugyanazokkal a beállításokkal, ha valami el lenne állítva akkor mindenhol rosszul futna. -
#34463 Aki esetleg nyomja az Exile modot, szivesen látnánk a csapatunkban!3-4 en vagyunk elég gyakran -
#34462 ott valami tényleg nem kerek.
nekem i5 4670 , 16gb ram, asus gtx 1060 és ultra-n, minden kicsontozva maxon gyönyörűen fut.
Chernarus és altis Vsync el 55-60 fps,
Tanoan ugyan lejjebb megy az fps- max nagyobb multi szervereken , 30 alá viszont nem -
#34461 Full HD-ben tolod? Én csak a story mission-t indítottam el, ott 25-35fps között mozog. Apex nekem nincs meg. Viszont 2560x1440-ben, 12km-es látótávval és ultra beállításokkal néztem. FX8320 4GHz, RX 480-as VGA. Valami anomália lehet nálad, elvileg Intel - Nvidia cuccokon jobban fut a játék nem? Mint a "szimek" általában.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2016.10.21. 23:09:08 -
Paladin #34460 ööö... azt most nem tudom előszedni, de az arma.hu-n volt egy link egy beállításos tippsorra, az alapján csináltam.
Te azért inkább 2-3000 látótávval próbálkozz, és főleg az object disctance-t (vagy hogy hívják) ne húzd túl magasra. Ezek számítanak a legtöbbet.
Szerk: eh, megnéztem, közben megújult az oldaluk, és nem látom rajta azt a linket...
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2016.10.21. 22:07:43 -
#34459 Tekintettel arra, hogy hasonló a configunk leírnád a pontos beállításaidat? Sztem nekem is jó lesz -
Paladin #34458 Valami nagyon el lehet neked állítva, vagy nem tudom... egyforma erős a procink, ugyanannyi a ram, hasonlóan kéne mennie. Tanoán sem nagyon láttam harminc alá beesni.
Win7-en és win 10-en egyaránt. Igaz, az utóbbin szórakoztam többet vele. -
#34457 i5 4570,8gb 1600mhz cl9 ram,GTX 1070, 15 fps Tanoa városaiban harc közben, minden úgy van beállítva, hogy a lehető legtöbb fps-em legyen, csak az van felhúzva ami nem terheli a CPU-t, 2km látótáv. "Régi" szigeteken legalább 2x ennyi az fps-em. Sajnos nem túlzás amikor valaki azt írja, hogy szarul fut.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.10.21. 19:55:12 -
#34456 gépem: 8 giga ram, i3 4. generációs proci (majdnem egy fosabb I5 azér' :D) - R9270X 2 gigás kari
Remélem jó lesz...a videók alapján nagyon bejövős lesz a játék. -
Paladin #34455 i5 3570, 8giga ram, gtx960 simán viszi 40 fps körül (ami Solton kívül a legtöbb embernek simán jó ;) ) magas vagy max beállításokkal, ötezres látótávval.
Ez szerintem messze van a csúcsgéptől.
Egyébként meg a játék igazi lényegéről maradsz le multi nélkül. A single.... meh... elmegy. -
Paladin #34454 Te ezeket hol hallottad?
Legutóbbi hír a mit én láttam erről a dx12 kapcsán volt (ide is be volt idézve), hogy arra alakítják át először a dayz engine-jét (mert az alkamasabb rá állítólag), és azokkal a tapasztalatokkal felvértezve döntik majd el, hogyan állnak neki (vagy egyáltalán nekiállnak-e) az arma3 dx12-re alakításának.
Hogy nincs a roadmapban az jelentheti azt, hogy tényleg letettek róla a köv. két évre, vagy azt is, hogy amíg nincs kész a "teszt projekt" addig nem lehet vele kalkulálni.