• Hogthar
    Utána olvastam a mi a helyzet az arma 3 dx 12 vel. Egyik hivatalos Sit-repekben le volt írva hogy a dx 12 fejlesztését egyenlőre szüneteltetik. Itt találtam pár oldalt ami átvezetett fórumokhoz és a fejlesztők leírták miről is van szó. A jelenlegi motor-t tesztelték dx 12 vel és semmi fps javulást nem eredményezett így ennek fejlesztését leállították. A day-z motornál van javulás viszont az arma 3 átportolása problémákat okoz, ráadásul a legtöbb móddal nem lenne kompatibilis.
    Így a jelenlegi helyzetben nincs fejlesztés alatt a dx 12 és kérdéses hogy lesz e arma 3 alá.

Személy szerint nem vagyok elájulva a dx 12 től. Nem biztos forrás, de amit olvastam azok alapján nehéz kezelni. De lehet csak egy reklám volt mert a Vulkan-t és a OpenGL-t nagyon dicsérték.

A Dx 12 es játékokkal amikkel én találkoztam nem teljesítettek a legjobban. Például a Forza újabb részei, vagy ott a Quantum Break ami rettenetesen teljesített megjelenésnél, nem rég kijött steamre dx 11-vel és jobban és stabilabban teljesít.

Vulkan és Open-GL es játékkal csak eggyel találkoztam (Doom 4) mind 2 api-nál stabil 60+ fps-em van. Na most csőjátékról beszélünk, de valós idejű teljes felbontású tükröződés van a fegyveren és felületeken, ami hatalmas dolog stabil fpssel. Ezt még a Battlefieldekben is ezt limitáltan használják.

Persze nem szabad még végleges következtetést levonni, sokat számít az is hogyan programozzák le a fejlesztők, de míg nem látok olyan játékot aminél tényleg látható javulást okoz a dx 12, addig nekem marad ez egy win10 vegyél meg parasztvakításnak.