35053
  • Tirion
    hmm nekem nem is ilyen a launcher...WTF?
  • repvez
    ma nem vagyok gépközelben , de itt tudod kiválasztani a menük között megtalálod az első sor volt nálam.
  • Tirion
    nem találom basszus :( tudsz dobni egy SS-ot?
  • Tirion
    köszönöm
  • repvez
    Az arma launcher parameter menüjében van egy lenyiló menű ott kell kiválasztani a 64bitet
  • Tirion
    hogyen kell steamről az x64-est elindítani?
  • DancZer
    A radarok is kapnak egy teljes újraírást:
    https://forums.bistudio.com/topic/200467-jets-sensor-overhaul/
  • Paladin
    Azért egyszerűbb lenne, ha azokat a kifejezéseket használnád, mint a világ többi része. A HP az hitpoint, és azt jelzi amit a HP-ra írsz.

Amit hitpointnak hívsz, azt lehet mondjuk hit locationnek, vagy úgy egyben damage modellnek nevezni.
  • DancZer
    Igazad van, rosszul írtam. Eddig a repülőknél kevés hitpoint volt és úgz működött, ahogz írtad. pl 80% HP-nél füstölt a hajtómű. JET DLC ben a fontosabb részek külön külön hitpointal rendelkeynek majd. Így csak akkor füstöl majd a hajtómű, ha azt lövöd szét.

Ez látható a gif-en is.
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.12.18. 09:24:19
  • repvez
    LEhet , hogy elbeszéltünk egymás mellett, a hitpont nálam azt a részt jelöli, hogy mekkora területre hat és hol érzékeli találatnak a modellen.

Mig a HP (heal point) az meg hogy az életerő egy részegységnek mennyire megy le a találat alkalmával és , hogy hány %-tól milyen hibákat generál.

Az elsőnél , ha kevés ilyen terület van akkor hiába látod tisztán, hogy hova löttél ha töle távolabbi területen jelenik meg a sérülés vagy épp olyan terület is sérül ahova már nem kéne hogy hasson igazából.

A másodiknál meg az a gond, ha egy lövésből kritikus területet találsz el, de a fegyver sebzése csak anynira veszi le a HP értékét, hogy elkezdjen füstölni, de nem okoz gondot az megint gáz.

Ezt kéne összhangba hozni és a fizikai alapokra helyezni.
  • DancZer
    Játékban nem tudod megoldani a sérüléseket hitpoint nélkül, erről már volt szó. Olyan szintű sebzés rendszert meg ne várj armában mint amilyen a world of tanks-ban van és amiben csak tankok vannak!

Részletesebb lesz, ahogy autóknál és az embereknél is az. Hogy pontosan mennyire azt nem árulták el. Amit írtam példákat azokat a fórum első postjában említették.
  • tpM
    Mindennel összeakad, aminek van saját .dll-je.
  • Hogthar
    Jónak tűnik ez a 64 bit, sajnos összeakad pár móddal, például a task force arrowhead radioval, de gondolom majd csinálnak rá verziót
  • repvez
    Meg az egy másik kérdés, hogy az szép és jó, hogy több hitpont lesz, de azok valóban ugy is viselkednek majd ahogy elvárható? Vagy csak azok is HP alapon sérülnek? illetve ha már bekövetkezik akkor olyan reakciót vált e ki a gépnél ahogy a valóságban vagy csak mint grafikai elem? ÉS mindig ugyan az lesz a végkifejlett ha elér bizonyos százalékot a sebzés mértéke.

Mert egyik sem egy nagy elöre lépés.

Ezért mondom, hogy a problémák megközelitése és megvalósitása nem jó irányból kezdik.
    Most az arma ugy gondolkodik, hogy mind a kiváltó okot , mind az eseményt és a végkifejletet is ő határozza meg.
    Ha lenne egy normális fizikai rendszer akkor az esemény és a végkifejlett az egy sokváltozós dolog lenne, igy fokozná a játékélményt és az izgalom faktort.

Mert ha az első verzi marad akkor ezt a 4 féle eseményt hamar kiismeri az ember és már nem lesz kihivás vele küzdeni. mert tudni forja , hogy melyikre mit és hogyan reagáljon vagy még mennyi ideje van , hogy robbanjon valami.
  • DancZer
    Én is, én is!! Kérdeztem a fórumban, remélem válaszolnak rá.
  • bazccka
    Van egy eladó Tobii Eye X-em, ami viszont tök jól működik vele ;)
  • tpM
    Leszakadó szárnyat akarok meg becsapódáskor széttörő modellt!
    Utoljára szerkesztette: tpM, 2016.12.17. 13:36:06
  • DancZer
    Egy kis infó ehhez. JET DLC-ben a repülők is továbbfejlesytett sérülésmodelt kapnak, így lesy majd: üzemanyag szivárgás, hajtóművek külün-külön leállhatnak, irányítás több szintű sérülést kaphat(pl nem megy a flaps, nem megy a roll), stb. Dev-branchben már benne van egy rész, de egyelőre csak a wipeout-on van megcsinálva.
  • DancZer
    Jó hír, hogy a TrackIR-es srácok is beszállnak a buliba és a BI-vel együtt (remélhetőleg a 64bit megjelenéséig) ők is megcsinálják az x64-es verziót. Jelenleg a 64bites armával nem fut a 32bites TrackIR. :(
  • DancZer

https://forums.bistudio.com/topic/200469-jets-hitpoints/
  • Solt
    Na ez jól hangzik...
  • Fehercsoki
    Én próbáltam, elsősorban városban és nagyobb csatákban teszteltem, nálam sokkal jobban fut, nincsenek már idegesítő beakadások, szép sima az egész és az fps is érezhetően több lett.(nem csak placebo, fix scenariot tesztelek mindig)
  • DancZer
    Próbálta már valaki a x64-es verziót? A fórum alapján sokkal jobban fut a játék nagy látótáv mellett.
  • DancZer
    Arról szólt, hogy időnként a fejlesztési ciklusok mellet vannak hibajavító, stabilizáló ciklusok. Az 1.66 egy ilyen (egy hónapos) ciklus volt, amiben a hibajavításokra koncentráltak. Tavaly is volt ilyen az End Game verseny előtt. Akkor 650 hibát javítottak, most 750 et sikerült nekik. Emellett pár olyan kisebb dolgot is csináltak, amivel javítanak a tejesítményen pl. a Dynamic Simulation, ami egyelőre csak a dev branchen van. Ilyen ciklusokkal készítik elő a játékot egy nagyobb volumenű fejlesztésre.

Ugye jön a Jet DLC meg a többi.
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.12.15. 17:25:02
  • repvez
    A clean sweap részt olvasta valaki? ha jol értem ez azt csinálná, hogy bárki bármit javitha a játékon és a bis az alap dolgokra akar koncentrálni a kisebb hibák javitása helyett?

vagy ez mit takar pontosan?
  • DancZer
    A dev branchre felkerült a 64bites exe, esetleg próbáld meg azzal, hogy hogy muzsikál. Elvileg jobban kéne, de azt azért vedd figyelembe, hogy a dev branch alapból instabilabb és lassabb lehet mint a main branch.
  • GaBika6
    Test Mod-ban fut a WINfosod! A megoldás az lenne, hogy a parancssorba rendszergazdaként bepötyögöd ezt "bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF"és enter, majd újraindít!
  • Zoolee1976
    Sziasztok!
    Újratettem egy pár hónap után az alap Arma 3 -at!
    Állandóan ez a hibaüzenet,pedig már próbáltam amit pl egy Francia videóban láttam.
    "Failed to initialize BattlEye Service: Windows Test-Signing Mode not supported"
    Win10 64 bit
    i3 2120
    asus alaplap
    radeon r7 260x (legfrissebb driver)
    Fogalmam sincs mi lehet a baja,valakinek esetleg valami ötlete?

• Solt
    Online 35 emberrel simán lehet olyan CPU limit, hogy bárhova is állítja nem lesz érdemi változás.
  • Tirion
    ennek a nagy részét már videókból beállítottam :P amúgy elég nevetslges,hogy egy másfél órát kell középhaladói informatikus szinten tweakelni,hogy megfelelően tudj játszani....ez a Bohemia egy kalap kaki már bocs
  • macleody
    Biztos, hogy segít a jobb vga, mert nálam a 7850-nel ha belenéztem a kukkerba megállt a kép. Most meg RX480-nal több fps-em van kukkerbe bambulva mint egyébként.
  • Hogthar
    Rosszul állítottad be a grafikát, a te gépeddel sokkal nagyobb beállításokkal is tudsz játszani magasabb fps-el.
    Jobb videokártya nem segít armán, mivel nem nagyon használja ki, inkább proci és ram igényes.
    A mikró akadásokat megszünteti ha SSD meghajtóra teszed a játékot és a memory allocatort beállítod(win 10 nél systemre, kisebb rendszernél érdemes hozzá leszedni a Xtbbmaloc-ot).
    Itt szépen leírják mit hogyan érdemes állítani:
    link
    Még annyit hozzáfűznék, hogy az AA & PP belül a FSAA-t érdemes kikapcsolni, a bohémai programozta le így nem videokártyát hanem processzort gyilkolja, sok FPS-t szerzel ha helyette a PPAA- nál állítod be az élsimítást.
  • Tirion
    30 FPS :D 35-en vannak az 50-es Cherno mapon...besírok :D pedig nincs Ultrán, látótávolság 1500 méterre véve az épületek 800-ra, nincs árnyék,felhők,víz, AA 2x, stb
  • Solt
    Egyébként mi az a procica? A nagyon ügyes macskát hívod így? :D
  • macleody
    FHD--ben, ultrán, 6km-es látótávval próbáltad?
  • Tirion
    GTX970 nél már leszedtem :D gondoltam nagy arccal na most gyere baszki! erre megint megszivatott :D
  • bazccka
    hasonló a gépem... uninstall... én már túlléptem rajta :(
  • Tirion
    Szisztok árulja már el valaki,hogy 4790-es intell procical 16Giga majdnem 4GHz-es rammal 1070-es MSI gaming videó kártyával miért! szaggat ez a rohadt játék még mindig? könyörgöm már 2017 van ,de ezt a játékot még mindig nem sikerült optimalizálni? autó detectre szar,leveszek dolgokat szar, youtebon kb 3 csávónak az FPS tweakelését megcsináltam egyesével és még mindig olyanokat beszaggat,hogy még! próbálnék Arma Exile-t játszani,de megjelenik egyetlen db zombi és nem lehet lelőni,mert szétszaggat a game!Ha zoomolok konkrétan lefagy 1-2 secre,mire betölti :D mi ez??
    minden játékot Ultrán visz a gépem és ezt a mocsok armat 1680-ban nem bírja játszahtóan.

tud valaki tanácsot adni?
  • tpM
    + A tíz évvel ezelőtti a játékokban nem volt alap, hogy falon meg mindenféle tárgyon keresztül látod az ellenfelet... Most meg meg lehet nézni az új "Mafiát" meg a többi TPS játékot, mindegyikben alap.
  • Sith
    Pedig fontos és sajnálatos dolog az árkádosodás, ha valaki nekem 10 évvel ezelőtt azt mondja hogy a rainbow sixben lesz olyan feature hogy tudsz fegyvert vagy lőszert felvenni mert nem elég egy mapra ami nálad van kiröhögöm, és meg lehet nézni mi lett abból is.