35054
-
Sith #34613 Pedig fontos és sajnálatos dolog az árkádosodás, ha valaki nekem 10 évvel ezelőtt azt mondja hogy a rainbow sixben lesz olyan feature hogy tudsz fegyvert vagy lőszert felvenni mert nem elég egy mapra ami nálad van kiröhögöm, és meg lehet nézni mi lett abból is. -
#34612 Hagyjuk már ezt az árkádosodást. Ülsz a székedben és nézel ki egy ablakon a 3D-s virtuális világba, majd lövöldözöl és katonának érzed magad semmilyen veszélyérzet és fáradság nélkül. Egyébként erre megvan a megfelelő lehetőség. Kapcsolhatónak kell tenni és nem használod. Majd örülsz, hogy mekkora ász vagy, mert meg tudod határozni magadtól az irányt egy virtuális iránytű segítségével. Én nem kerítenék ennek ekkora feneket. A játék más sebből vérzik sajnos, de még mindig ez a legjobb sztem. -
Paladin #34611 Gyakorlatban még nem láttam ezt a pinget, de úgy tűnt a videoból, hogy az ace-es mutogatós funkcióra hasonlít. Ha így van, vagy legalábbis olyanra konfigurálható, akkor nem arcade elem, hiszen élőben is oda tudsz integetni a haverodnak a közeledben, hogy hova nézzen. -
T800 #34610 Ezzel a taktikai pinggel nem indult el a játék egy árkádosabb irányba? Ahogyan te is említetted néhány hsz-el lejjebb, hogy ez nem feltétlen tesz jót majd a jövőbeli tájékozódásnak. -
#34609 Igen, nehézséghez kötött. -
ToMy_ #34608 Az miért van, hogy ez a tactical ping nem minden KotH szerveren működik? Szerveroldalon kikapcsolható fícsör?
Ahol megy, ott viszont rohadtjó. Ez meg a termálvízsön már-már csít-kategóriásak... -
#34607 A taktikai ping is bekerült. -
#34606 Van valakinek dev-es verziója? Érdekelne milyenek az új hangok amiket betesznek.
Added: Sounds for vehicles colliding with water (cars driving through water and planes falling to water) (WIP)
Added: Sound for Turn in / out actions for armored vehicles
Tweaked: Footstep audio technology was overhauled (new sounds, layers and configuration, removal of the old technology)
Tweaked: Sounds for footsteps on stone and grass surfaces were improved
Tweaked: The grassTall sounds were improved
Tweaked: The MetalPlate footstep reverb sounds (including the interior versions) were updated
Tweaked: The Tile footstep reverb sounds were updated
Tweaked: Randomization of footstep sounds was improved (e.g. branch breaks and wood creaks)
Added: New sounds for crawling through (shallow) water
Added: Servo sound for AH-99 Blackfoot turret movement
Added: Vaulting movement sound
Added: New samples for M320 bolt movement
Na mire befejeztem észrtevettem, hogy kijött a main branchre is az audio update :D
Itt a tegnapi spotrep: https://dev.arma3.com/post/spotrep-00062 1.66
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.12.02. 20:52:12 -
#34605 Igen én szoktam mondani, de itt a videoban is mutatták, hogy akár a föld több pontján is mehet a harc egy azon időpontban, ha ez még társulna egy dinamikus kampánnyal vagy egy MMO szerü játékmenettel akkor máris más a helyzet, és van értelme a nagy területnek.
ÉS itt legalább mutatóban is látni tömeget civil tüntetőket lakosságot.
Az biztos , hogy messze van még a végleges kiadáshoz , de az is lehet, hogy csak place holder amit eddig beletettek és a véglegesben már sokkal jobb lesz a kinézet is.
Amiben viszont már most jobb, hogy van benne fizika, realisztikus és pontos domborzat, deformálható terület a robbanásnál.A repmodell JSB sim. A függesztő kötél .
Az outerra motort azt pár ember max 3 fejleszti ezért lassu, de ezt egy töle független csapat használja igy nem tudhatjuk, hogy mennyire tudnak gyorsan és jól dolgozni egy folyamtosan fejlesztés alatt álló grafmotorral. -
#34604 Nem teszoktad mondani, hogy mindek a nagy terület ha az alap dolgok hiányoznak? :D :D Outerra engine-t 6 éve fejlesztik és még fényévekre van az armától (sajnos). Repülésre talán jobb lesz, mint egy FPS-nek pont a nagy terület miatt. -
#34603 A játék mechanikai megoldásait amik növelik a játékélményt.
Például ilyen elem, hogy tudod külön mozgatni a fejed a testedtől, vagy a fegyver kitámasztás, de még az is ide tartozik hogy egy épület bejárható vagy akár szétlőhető.
Na most az arma sem a legkiemelkedőbb ilyen szempontból, viszont ez a titan vanguard számomra úgy tűnik, hogy eléggé le van maradva. -
#34602 mit értesz játékmechanika alatt? -
#34601 Jól hangzik az egész bolygó ilyen projektnél a grafika a legkevesebb, viszont játékmechanikai szempontból sokkal le van maradva:
-
#34600 Érdemes lesz odafigyelni erre a fejlesztésre is.
Lehet hogy nem anynira kifinomult a grafikai megvalósitás, de cserébe az egész földet 30m-es pontosságú domborzattal szabadon állitható időjárással és évszakkal és rengeteg egységgel kapjuk.
De ahogy látom a Bis sem akar lemaradni, a kérdés már csak az , hogy ezek a fejlesztések mikor és mennyiért kerülnek át az átlagfelhasználói szintre és nem csak kormányzati megrendelések hasznűálhatják.
-
Fürtös #34599 Urak a szerver végre kész:
37.187.163.160:2307
Amíg a pályákat portoljuk addig TVT Devastation mapok fognak futni rajta.
Jó szórakozást!
-
#34598 2008 ban még ez volt egy jó irány, mert akkoriban kevesen használtak 64bites OS-t. Most, hogy van a játékban analytics, már látják milyen arányban vannak a 64bitesek,ezért csináljak a 64bites verziót. -
#34597 https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Startup_Parameters
Ahogy a doksi is írja, a virtuális memória területre címzett adatokat a hd ről olvassa fel. Ha több olyan adat kell egyszerre ami virtuális területre került, egyszerre nagy terhelést kap a hd és nem tudja időben kiszolgálni,ergo leesik az fps. Rossz együttállás esetén ez akár folyamatosan fennállhat és játszhatatlan lesz a játék. 64 bittel ez a virtuális tér jócskán kitolódik, és pár évtizedig elég lesz. -
#34596 64bit abban fog segiteni, hogy a nagyobb látótávolsághoz több elemet tudnak a memóriában tárolni és nem kell folyton a hd hez nyúlni (sitrep ben írták). Részben ez okozza az átadást x idő után. 64bit nél csak akkor kell üríteni a memóriát, ha új szigetre megy az emberünk. Ez azért jelentősen javít majd a sebességen, csak legyen elég memória. -
#34595 Vagy csak a közeljövöben lesz egy olyan javitás ami pár dolgot átvesz a VGA a CPU-tól és ez ennek az előszele.
Amugy ez a 64bit is egy nagy parasztvakitás, az átlagfelhasználó sztem semmit nem vesz érsze ha valami 64bites vagy nem.
vica versa telepithető minden program a ellentétes oprendszerre is, müködésben meg az átlagfelhasználó semmit nem vesz észre, se gyorsulás nincs se más. -
#34594 Mit kezdjek a 64 bites verzióval? Annyit sem ér mint egy dingó kutyavese, ha leesik az fps 2-4 re 10 perc után egy komolyabb játéknál.
Ha csak páran játszunk úgy már kibírja 30-40 percig is....
Igazság szerint abba reménykedek, hogy elbeszéltek egymás mellett a fejlesztők és erre a tévedésükre nagyon hamar rájönnek.
Ugyanis a Vram ot fel lehet tolni 8 gigáig is, ami azért furcsa mert videokártyát nem nagyon terheli a játék, 1,5 gigánál nem nagyon használ többet ellenben a memóriával.
Előfordulhat, hogy véletlen felcserélték a korlátozásokat?
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2016.11.26. 01:54:48 -
ToMy_ #34593 Az csak a DLC.
Apex Edition = A3+összeseddigiDLC+Apex+digitális eyecandy (térképek, Tactical Guide, Soundtrack, Zeus) -
#34592 Nemtudom, de jó hír, hogy készül a 64 bites verzió. :) -
#34591 Valaki nem tudja véletlenül, hogy a legutolsó patch-nél miért korlátozták le a memóriát 2 gigára?
Több embernél fagyást okoz nagyobb játékoknál, egy-két módolt játéknál ráadásul azonnal kidob memória hibával.
Ráadásul a paramétereknél a -maxmem nem is húzható fel külön 2047 MB- nál nagyobbra. -
Solt #34590 És ilyen mikor lesz már végre ArmA-ban?
-
#34589 Ahogy a kabaréban is mondták, valami van ,de nem az igazi.
Meg ez Day-z , majd ha armában is lesz. egyébként meg mindent meg lehet csinálni csak akarni kell, csak épp ez az ami a bisnél hiányzik, meg hallani és megcsinálni azokat a dolgokat amit már régóta kér a közösség -
tpM #34588 Repi, mit szólsz ehhez? :D
-
#34587 Az APEX nálam 19.49 euro -
ToMy_ #34586 Na, Autumn Sale: Arma3 50% 17.49E, Arma3 Apex Edition 35% 38.99E
Köszi a tippet. :)
-
Paladin #34585 Ja, hogy ez nem mod :) Kicsit sietősen néztem meg.
Mindegy, ha lehet szabályozni, hogy tőled milyen messze levő emberek látják, akkor "maradhat" :) -
#34584 Igen, rendes dobozos, kettőt is vettem. Most már nem látom náluk a terméket. -
#34583 Hasonló érzéseim vannak nekem is. Ugyanakkor az életben ez kicsit egyszerűbb, mert mutatsz is és esetlegesen több kapaszkodópont van mint egy játékban (pl. mutatsz valahova +azzal az y alakú az ágal).
Gyanítom nehézségi beállítások között ki lehet kapcsolni majd, ahogy a squad radartnis. -
Paladin #34582 Szerintem az ace3-ban levő mutogatós megoldás pont ezért jó. Ha közel van hozzád a társad, akkor odamutatsz. Ha távol, akkor meg muszáj verbálisan jól megoldani. -
#34581 Uhh, elég vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Látom a hasznát, de látom azt is hogy mennyire demoralizáló hatása lesz ennek.
Gyakran találkozok a következő beszélgetéssel:
"-Merre láttad?
-Ott a fáknál...."
Na most ezt könnyen orvosolja, de pont ezért a helyzetmeghatározó készség nehezebben alakul ki.
-
#34580 Tactical ping!
-
ToMy_ #34579 Az Arma3-at? -
#34578 Erről jut eszembe a left for dead 2-ben az uzi-nak olyan hangja volt, mint egy beragadó windows ablaknak. -
#34577 Igen ez sokkal jobb elég tisztán lehet hallani a thomson hangját.
Volt szerencsém másfél évvel ezelőtt miként veszik fel a fegyver hangokat.
Nem játékhoz kellett hanem filmhez ezért nem vettél fel olyan sok szögből, de szépen demonstrálták az egészet.
Sok gond is van vele, mert a hallható hangtartomány jóval magasabb mint a számítógépes, tehát ha sima mikrofonnal veszed fel kiesik a hang nagy része a tartományból, tök más hangja lesz.
Speciális mikrofonnal meg jóval halkabb lesz ezért utólag kell rajta szerkeszteni.
Valószínűleg ezért nincs két ugyanolyan M4 hang játékokban :D -
tpM #34576 Én értem mire gondolsz, mondjuk referencia videónak inkább ezt használnám. -
#34575 Meg van a hangulata, bár nekem a faces of war-ról más környezet jut eszembe, de nagyon adja ez is.
Javaslom a fegyverek hangjainál figyelj a dinamikus távolságra, a thomsonnak van egy sajátos dorombolása valóságban, itt viszont inkább mondanám rá hogy 5.56-os hangja van, ezt úgy értem hogy a 45 ös lőszernek kevésbé fémes a hangja, több benne a mély.
-
tpM #34574 Faces of War Alpha