21171
LCD - Plazma
  • soniq
    sajna nem
  • Iwant2Belive
    és ezen nem lehet segiteni valami trükkel, igaz?
  • Sir Quno Jedi
    Nékem is Csamcsungom vanik és megy a PIP úgy, hogy ha az egyik tuneres a másik meg valami bemenet. De pl. a PC bemenet nem lehet ablakban ugyebár stb.-stb.

Így szoktam PC-zni (D-SUB) és PS2-zni (komponens) 1xrre...
  • soniq
    Egy tuner van csak a készülékedben és a pip csak HDMI-vel működik.
  • Iwant2Belive
    Technikai kérdés: Samsung LCD, akarom beállitani a PIP-et de csak fekete képet látok a másodlagos képernyö helyén , a setupban HDMI-re van álliva és szürke, nem tudok rajta változtatni, ha Swappolom a 2 képet akkor meg a nagyban van feketeség a kicsin meg ami be van állitva, AV vagy TV. Mi lehet a baj? Ja igen, a HDMI-be nince bedugva semmi
  • soniq
    Írjatok mailt: [email protected]
  • PyRex
    Szerintem priviben írd és akkor nem szólnak rád. De azért ne mennj messzire, mert lehet nekem is kéne majd valami :)))))))
  • Punker
    ez itt nem bolhapiac! ki leszel tiltva ha nem hagyod abba!
  • soniq
    Az égvilágon semmi különbség az X és V között, persze kivéve a felbontás. De ahogy olvastam a teszteket, a V-nek szebb képe van a felbontás ellenére is. A KDL-46X2000 kb 1050000 ft-ér tudom adni
  • Pacha
    Privátba nem jött válasz, ezért ide írom.
    A V2000-es és X2000-es sony lcdk között van vmi különbség a felbontáson kívül?
    Egy KDL-46X2000-es lehet, hogy érdekelne. Nálad mennyibe kerül?
  • soniq
    BBE egy digitális jelfeldolgozó, (erősítő) ami gyenge jelből is relatív jó minőséget formál. Nagyobb dinamika, kontrasztosabb hangkép. De mondjuk ez egy TV hangszórón kevésbé vehető észre.
  • Number One
    Hello
    Nekem csak gy gyors kerdesem lenne ,hogy ez a BBE® hang mit takar?
  • soniq
    Sziasztok újra,

Egyszer már hozzászóltam a témához, mint az LCD és plazmák előnyeit ecsetelve. (tudjátok én árulok TV-ket) És mint írtam, hogy én is át fogok állni LCD-re, ugyanis rengeteget játszom. Megírtam azt is, hogy a mostani csúcs LCD-k már tudnak mutatni egy-két érdekességet. Megjött a Sony Bravia, amit nagyon szerettem volna kipróbálni. Ugyanis minden tesztben agyon dicsérték a V sorozatot. Mint írtam, nap, mint nap bontok ki, állítgatok új TV-ket, de még nem találtam olyat ami 100%-ig megfelelt volna. (igaz, sjna kicsit megalomán vagyok) Azt most nem ecsetelném, hogy miért. Eddig, ami legjobban tetszet az a Panasonic 42PV60 plazma, amit tegnapig örömmel használtam. Ma már a Sony KDL-40V2000 ami, melegíti a szobám. Egyszerűen csak annyit tudnék mondani róla, hogy elképesztő!!! A fekete tényleg fekete (még nem éri el a PV60-at, de már hozza az átlag plazma sötéteket) a színei fergetegesek,(plazma ilyenre nem képes) és még írhatnám…. Egy nagy baja van, rohadt drága! (én adom 650e ft, a Sony-nál 800e) Kivételesen, amit a Sony oldalon írnak az új technológiáról, (WCG-CCFL) azt tényleg hozza a készülék. Menjetek fel, www.sony.hu és olvasatok el. Nem kamú! Jöttek új LG plazmák jó áron. (42PC3R, 42PC1R, 50PX4R, stb. és persze Panasonic 42PV60) még egyszer a tel: 06706265015
  • Sir Quno Jedi
    Ezvan. Te kereskedő vagy én meg végfelhasználó.
  • Sir Quno Jedi
    Mostan ki vagyok mínuszba költekezve, de év közben sztem. még beruházok majd, szal. ha szükséges már, akkor majd privizek! :D

Dankesőn előre is!
  • PyRex
    dísznek v. elrettentő példának...
  • cloud.strife
    Bocsi, más is van.... ;)
  • Iwant2Belive
    oh igen, sony;)
  • cloud.strife
    Kis-Duna
  • Nexxuss
    upsz:P észre se vettem :D hüle:P
    amúgy 100hz crtm van. és buzerálja a szemem. Nem a az 50 vagy 100hz miatt szar, hanem a katódsugárágyútól ami benne van.
  • Iwant2Belive
    Cloud te hol dolgozol győrben? ha szabad kérdeznem? :)
  • cloud.strife
    Hadd virágozzon a feketepiac!! LOL
  • soniq
    Hi,
    Budapesti vagyok. Hogy az ár bruttó, csak rajtad múlik
  • Sir Quno Jedi
    Lehet örűni:
    Plasma vs LCD
  • cloud.strife
    Nem. Csak kikötésekkel. :(
  • Sir Quno Jedi
    Helyileg Budapest-en át lehet venni tőled cumókat (vidékről nem szeretek vásárolni, körülményes)?! Ja és gondolom nem bruttó árakkal dolgozol, mert az kell a péknek! :D
  • soniq
    Szevasztok,
    Egy-két vélemény a témáról. Plazma, LCD TV-t árulok, tehát volt szerencsém mindent alaposan tesztelni. Én idáig plazmákra esküdtem, sőt még most se tudom kijelenteni egyértelműen melyik is a jobb választás. Jelen pillanatban egy Pana 42PV60-at használok. Mondjuk minden héten kötögetem össze-vissza a TV-ket, de mindig a PV60 a vége. Ami nem tetszik, először is a G9 HD panel nagyon hajlamos a beégésre, nekem már mind a két sarkában van valami lógó, (folt szerü) pedig keveset ment. Igaz nagyon nehéz észre venni, de ott van. Gyenge a fényereje, az LG plazmákhoz képest mindenképpen, az automata fekete kiemelés is idegesítő. Pl: X360-al nyomulok az Oblivion-al, és egyes sötét helyszínek annyira besötétít a TV, hogy az égvilágon semmit sem látni, ilyenkor kénytelen vagyok felhúzni a fényerőt majd újra világosabb helyre érve, vehetem vissza. És még valami, borzasztó puritán a szolgáltatása, ami mondjuk engem nem érdekel mert a minöséget nézem nem a tudást, de aki látott LG PX sorozatot, vagy az új PC1-et annak lagymatag lehet. Összességében az egyik legjobb kapható plazma. Viszont tény, hogy egy jó LCD-nek összehasonlítatlanul jobbak a színei, van fehér és stabilabb a képe, nagyobb felbontásnál az LCD-nek részletesebb képe. A feketén kívül végül is mindenben jobb. Viszont az is igaz, hogy kevés LCD ami tényleg hozza a hozzá fűzött reményeket. (legalább is nekem) Ami tényleg nagyon bejött, csak sajna eladtam, és nem tudok szerezni értelmes áron az a Samsung LE40M61. Ennek már tényleg van feketéje, (jobb min egyes plazmáknak) jó a betekintési szöge is, a színei túlságosan erősek voltak, de egyébként kiváló TV. Az új Bravia S sorozatú Sonyk-is jók. Én is át fogok állni LCD-re, mert rengeteget játszom konzolokon, és a plazma beégése nagyon idegesítő tényező. És tény, hogy játékra mindenképpen jobb az LCD. Most adtam el egy LG 42LC2R TV-t és összehasonlítottam a PV60-al X360-on 720p-ben, sajnos megverte a plazmát. Ami szörnyű, hogy a Panasonic 42PA50 pl nem tud beégni. Miért nem tudta megoldani a Pana, hogy a PV sorozat se tudjon. Tény viszont az, hogy csak a HD paneles-ek égnek be. DVD-re, ”TV-re” jobb a plazma, de nagyfelbontású jelnél kijön az LCD előnye. PL: X360. Viszont ez szigorúan csak a minőségi, új fejlesztésű LCD-kre igaz! Ha TV-t akartok venni: 06706265015 nem MediaMark áron adom
  • OlsenSAJT
    Már elnézést, de egy 100 Herzes CRT-s tévé is elég erre.
    (Viszont: tán inkább muszáj (!!) lenne megtanulnod a helyesírást. Bocs. :))
  • desigo
    az igen...

ad rá garit a csamcsung?
  • cloud.strife
    Igen, ezt (amúgy érthetetlen) én is észrevettem. Úgy vibrál bizonyos esetekben a plazma, hogy az már fáj, pláne mivelhogy nagy felület... :(
  • cloud.strife
    Felettünk (az áruházban) van egy számtech cég, aki hivatalos ViewSonic márkabolt, ők kaptak egy 32" modellt, 250e bruttó, hát kéremszépen, sokkal xarabb, mint a Samsung T széria... :( Lehozták, összeteszteltük... :(
  • cloud.strife
    Az ilyen esetekben pont a 2 tv, azonos dvd film a buktató, hisz egy DVD-nek csak egy RGB kimenete van, max az S-Video megy mellette, de az sem ua. Az ilyen boltokban az a trend, hogy 1 dvd játszó, abból ki a scarton az egyik tv-be, abból a tv-ből a tv másik scartján meg tovább a másikba, stb,stb a lánc végtelen lehet, így az első tv mindíg jobb lesz mint a második. Ennyi.

Egy példa: egymás mellett van nálunk a 3LCD Bravia, meg egy drágább Samsung plazma. Ha mindegyiknek a saját tunerje megy, azonos antennáról, azonos adóval term, akkor a Samsungnak olyan homályos a képe, hogy ... Ha viszont a Sony-ról leghúzom a képet scart-tal a Samsungba, akkor meg nem homályos, sőt jó a képe. Tehát ha olyan köcsög lennék, mint az Elektro Pont nevű erkölcsi nulla boltosok, akkor utóbbi megoldással árulnám a Samsung-ot (mondjuk annak katasztrófa a forgási sebessége), a kedves vevő otthon úgyse tudja mihez hasonlítani és a homályos fos kéű tv-jével villoghatna (én meg röhögnék magamba).... :(
  • cloud.strife
    Erre is:
    "Gyere be hozzánk győrbe, megmutatom a trükköt!! :)"

Az a nagy büdös helyzet van, hogy ezek a multi boltok mind szemét gerinctelen rohadékok, akiknek körlevélben ki van adva, hogy ma az X tipus legyen a legjobb tv, holnap meg az Y legyen az. Mer épp annak xar a forgási sebessége.

NO COMMENT
  • cloud.strife
    Gyere be hozzánk győrbe, megmutatom a trükköt!! :)
  • cloud.strife
    Samsung LE-32R72 2 napja megy 2 pixelhiba
    Samsung LE-26R72 2 napja megy 1 pixelhiba

NO COMMENT
  • Sir Quno Jedi
    Fogok is venni, valszeg. év végén, addig meg nyomorgok 26" 1360*768p-ben...
  • norboka
    Sziasztok

Na mégegyszer
    ViewSonic LCD!!
    Tud valaki segíteni
    Köszi
  • PyRex
    "Egy 40" feletti minimum 1920*1080p DVI-os LCD-vel én be is érném szvsz. Úgy már jóak az Oblivion..."

nekemis... ! :)
  • Nexxuss
    ez így van :D ezért is veszek LöCöDö tévét!:D
  • Sir Quno Jedi
    No akkor végképp nem jó választás a plazma. EGy jó LCD-t nyugodtan bámulhatsz álló nap 30centiről. Én is azt tevém.