21171
LCD - Plazma
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem egy jó plazma már olvasható lesz, de a "képpontok" nem olyan stabilak, így a szemed faxán kinyírja.
  • PyRex
    pl, ha netezni akarok rajta (SG-t olvasni :), akkor olvasható lesz, vagy sem...
  • Sir Quno Jedi
    Nos technológiájából adódóan NEM lehet olyan stabil képe, mint egy LCD-nek. Ezután mi a kérdés.
  • cloud.strife
    Ez nagyon erős!!! :(

Mjazhogy 10-ed akkora kontraszt????? LOL

Ne papírból vásárolj.
  • PyRex
    Próbált már valaki egy plazmára PC-t dugni és nem játszani vele, hanem bármi mást? Mennyire éles a képe vagy mennyire kivehetőek az LCD-n olvasható betűk?
  • Nexxuss
    igen. kiküszöbölhetetlen probléma. szerintem. mivel plazma állapotúra HEVÍTIK a gázokat benne. gondolom 40-50fokon nem tudnak hevíteni:P

halált nem fogják okozni, mert azért fejlesztik a technológiát amivel el lehet tünteni. Mondjuk az a kérdés mennyi idő, mert ha az LCDnek szerintem könnyeb elérnie a jobb képminőséget sima adásnál. mondjuk lassan itt a HD korszak, akkor meg mindegy. :P
  • Sir Quno Jedi
    Ez a technológia ilyen. Nem véletlen lesz szépen lassan vége neki...
  • PyRex
    Még mindig beégnek? Az új generációs plazmák is????
  • Nexxuss
    No para. Clod is elismeri hogy a plazmának szebb a képe.
    1080P-s felbontású TV-t nem találsz 1 milla alatt.
    Ha főleg TVre és DVDre használod akkor plazmát vegyél, mivel szebb a képe mint az LCD-nek. Szerintem is a Viera Plazma panel a legjobb a piacon.
    Az hogy nem "full" HD-s és csak az 1080i-t használ ne zavarjon:
    1. mert itthon 2010-12 előtt nem ígérnek HD adás a kábeltévéken, de majd ha lesz az tuti nem 1080p lesz mert kicsit költséges a vonal kiépítése. Szal 1080i vagy 720p lesz a szabvány TV adás. (mondjuk úgytudom a 720p is költségesebb mint az 1080i).
    2. Még messze van az is hgoy elterjedjenek az 1080p BlueRAy és HD filmek. LEgolcsóbb Blue Ray lejátszó kezdésnek a Playstation 3 lesz. az is 160ért.
    szóval. Ha olyan helyzetben vagy mint én, hogy most "KELL" Tv-t venned, akkor vegyél plazmát. Énis agyalok még rajta, csak én még konzolozok is mellette és a beéégés probléma ott elég gyakorli lehet.
  • PyRex
    Úhhúú, mit fogsz te kapni Cloud kollégától... Előre röhögök :) Egyébként plazmákban szerintem is a Pana magasan odaver mindennek...
  • Pacha
    Most a VB előtt még tervezem, hogy beruházok egy új 40-50' körüli (lehetőleg 40hez közelebbi)Plazma vagy LCD TV-re. Ezért kérném a hozzáértők tanácsát, hogy mégis milyet érdemes. (A használat tv, dvd és ps3-ból fog állni.)
    Én kinéztem egy panasonic plazmát(TH-42PV600E), amit a legjobbnak találtam mind tudásban, mind képminőségben. Összehasonlítva a többi plazmával, úgy, hogy ugyanaz a dvd ment mindegyiken, szinte egyértelműen ennek volt a legszebb képe. Ami miatt nem vettem meg gondolkodás nélkül, az az, hogy nem tudja még a fullHD felbontást és igy nem tudja a 1080p-t sem, 'csak' a 720p-t.
    Mennyire fontos ez?
    Mert nem akarok ez miatt 1-2-3év múlva új tv-t vásárolni. Viszont ahogy láttam 1-2 LCD már tudja ezt a felbontást, de valljuk be, az LCD-k képe hagy némi kívánni valót maguk után talán a 10ed annyi kontraszt miatt, meg a fényerejük se az igazi még.
    A válaszokat előre is köszönöm!
    Pacha
  • Sir Quno Jedi
    Én vettem január végén, mert nem várok. Majd ha kijönnek a normális árú, már bizonyított, valóban HD LCD-k, akkor ezt a HD LCD-t cserélem, addig meg jóak.
  • Bravoman
    Jó, de most inkább 50%-ról beszélünk, mert akkoriban a nagyker ára is nettó 1,2m körül volt.
    Amúgy tényleg kár ezen görcsölni, úgyis ideje újabb kört futnom, mert még azóta sem vettem TV-t. Majd kiderül mennyi az annyi!
  • Punker
    30%-ot simán eshetett az ára.....
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk haveromék cége extra kedvezményeket kap jócskán, még a nettó nagyker árból is, de nem hiszem, hogy az olyan jelentős lenne ez esetben.
  • Bravoman
    Én januárban kaptam rá nettó gyártói(!) árat: 990e. Igaz ez hivatalos forrás (Philips Mo), ők meg lehet, hogy kintről hozzák, de akkor is elég olcsónak hangzik. Ennyit szerintem nem csökkentek az árak.
    Szal szkeptikus vagyok, de egy telefont megér a dolog.
  • Sir Quno Jedi
    Azfatyol! :D
  • PyRex
    "szűkösnek érzem az 1360*768-asom"

...és még én vagyok technopuzie :)))))))))))))))
  • Sir Quno Jedi
    De ugye mi netto nagykerárról beszéltünk, azt vedd hozzá...
  • Sir Quno Jedi
    Gondolom, mivel íppeg arról diskuráltunk, hogy 1920*1080 a következő vételem, mert most már szűkösnek érzem az 1360*768-asom. De ez csak rumour így, mivel ÉN nem láttam, tehát ne lovaldd bele magad, hanem tájékozódj tőlük!
  • Bravoman
    40" LCD TV-ről beszélsz? Tudomásom szerint a Philipsnek csak a 42PF9830-as LCD TV-je tud 1920x1080-at.
    Ha azt 500-600e-ért adják, akkor fél órán belül már náluk is vagyok!
  • Nexxuss
    Cloud csak a miheztartás végett. REmélem a VB alatt bebótolok egy S2000-est. De ha aszar lesz, akkor megetetem veled
  • cloud.strife
    Nos, kicsit objektívebben: :)
    Szal az LCD tv képminősége verhetetlen, viszont nagyobb méretben borsosabb az ára (márakinek:), de ha nagyobb képátló kell és 400e alatt akkor a 3LCD projektoros tv is jó lehet. Nincs olyan kontrasztja mint az LCD-nek, a feketéje kicsit fakóbb, de még így is jobb, mint egy plazma.
    32" S-es Bravia LCD-t hivatalos helyről 370e-ért kapsz, 42" 3LCD-s Bravia-t meg ugyanennyiért! :)

Én 32" S-est vettem. Inkridibli képe van még sima LYÚPÍSZÍRŐL is, DVD meg még durvább. :)
  • Sir Quno Jedi
    Pedig az. Az elérhető árú projektorors TV-k kb. a fosfaszlé kategóriát képviselik még a közepes LCD-k hez képest is. Persze a Csamcsungnak is van olyan DLP projektoros TV-je, ami engem is meggyőzött (még élőben is), de az sokmilka, bizonyám...

De vegyél nyugodtan akár CRT projektoros TV-t, aztán szenveggyé! :DD
  • Iwant2Belive
    lehet hogy neked 1értelmű de nekem nem annyira:)
  • Alien
    Szerintem egyértelműen LCD TV-t vegyél :)
  • Iwant2Belive
    683-ra valaki?
  • Nexxuss
    350 a 32-es S2010-es Bravia! nem rossz! és még nincs is VB!
  • Captain Sparrow
    és te nemtod miért van?
  • Punker
    házimozi topic keresővel megtalálod.
  • Captain Sparrow
    ha nem szól zene akkor is
  • Captain Sparrow
    olyan hogy kihuzom belőle a drótót akkorcsak a mélynyomó szól..aztán beledugom jön a hátuljából a levegő mint az állat + egyre hangosabban búg
  • Captain Sparrow
    csá!
    lehet nemide kéne irnom...
    szal az miért van hogy a hangfal bug mint állat? dvd-s 5.1 eddig nemvotl semmi baja (bal első) aztán most megfogtam közben szólt a zene és elkezdett búgni mint az állat...aztán mostmár a zenét nemis lehet hallani csak a búgást
    mi lehet a baja?? :S elbaszódott?
  • Iwant2Belive
    Nemsokára szeretnék új TV-t venni föleg DVD-zésre és a leendö PS3 mellé. Az LCD és projektoros TV-k között vacilálok nem tudom mi az egyik elönye illetve hátránya a másikkal szemben. Elvileg az lenne a legfontosabb nekem hogy a HD felbontás szép legyen rajta. Ha valaki segitene és mondana pár pro és kontra érvet azt megköszönném.
  • desigo
    Nekem is szebbnek tűnik az lcd képe.
  • cloud.strife
    Mivelhogy még meg se jelent....... :(
  • cloud.strife
    :)))

Akkó jó fos lehet azaz LCD..... :(
  • Nexxuss
    Cloud letesztelted már a v2000et? van akkora különbség mint az S és V közöütt?
  • gergod
    Te is olvashatnál :) nem általánosan mondtam, hogy jobb a plazma- mint az lcd képe, (bár jók azok a plazmák) hanem ami nekünk van két tv, ott a plazma szebb...

• Sir Quno Jedi
    Ja, retek Shrek 2 is dúva 82centis LCD-n haveromnál! Pedig a CRT is szép, de sajna...