21171
LCD - Plazma
-
A különbség ugyanaz mint a 32"-nál!
A boltok listája pedíg:
http://www.sony.hu/view/ShowArticle.action?article=1080556259077&site=odw_hu_HU
Sony márkaboltok -
q13579 #915 Engem ugyanezek érdekelnének csak 40 colosban. Samsung le40r72b vagy sony kdl-40s2000. Hallottam olyan véleményt is, miszerint a samsung-nak szebb a képe mint a sonynak (megjegyzem ha jol emléxem mediamarkt volt...). Érdekelne nagyon a véleményed CLOUD, mert ugylátom elég tapasztalt vagy a témában és nemcsak papirrol ismered a termékeket.
Megkérdezhetem hogy melyik üzletröl beszélsz és hol található, mert ha müködik ez a 0% THM dolog, akkor kész lennék 100-zal többet kiadni a sony-ra, ha megérné.
Elöre is nayon kösz. -
Foxhound1980 #914 Köszi szépen a választ. Ma elugrom Saturnba meg ha útba esik vmi Sony szalonba is. Kár, hogy 37 colban nincs Bravia. -
Ezt így elég nehéz írásban elmondani, nekünk ugyan most nincs a boltban a Sam 37"-a, de a 32" R72 igen. Nagyon szép képe van a Samsung-nak, de már a Bravia 32S sorozata is szebb képet ad, igaz kicsivel. A Bravia-k DVB tunerje mindenképp nagy előny, egyis Samsung-ban sincs ilyen.
Ha tüzetesebben nézzük a két tv-t ( Bravia új S sorozat vs. Samsung R72 sorozat) azonos jelminőségű műsorral (legyen az antenna, dvd, hd demó, hd beltéri élő kép) akkor legfőképpen a látószög, élesség, és barna árnyalat tűnik fel, a Samsung hátrányára. Sajnos a Samsung minimális oldalszögről is fakul, nem is kicsit. Élességben is gyengébb és rendre barna árnyalatban úszik. Ide sorolhatnám még a fekete, fehér hibákat is, de ez elsősorban a rossz látószög miatt van. A Bravia Engine láthatóan nem marketing duma, nemúgy mint a Dni képjavító hasbaakasztó duma.
Ugye hangsúlyozom most még csak a Sony Bravia S sorozatról beszéltem, a V széria teljesen új háttérmegvilágítása és WCG-CCFL foszforalapú technológiája miatt a zöld és piros színek sokkal nagyobb skálán jelennek meg, mint bármely általam eddíg látott tv-n. Az eredmény tényleg döbbenetes.
Ezeket legfőképp (most magamat fényezem) olyan helyeken tesztelhető, ahol van ezekből a típusokból és nem emlékezetből hasonlítunk össze 2-3 modellt, hanem egymás mellett megy mind, azonos jellel és a beállításokat is le lehet ellenőrizni (ugye, ha azt vesszük én pl úgy be tudnám lőni a leggagyibb LCD-t is hogy verje a Sony-t!! :). Szóval ilyen bolt vagyunk mi is, bár most épp nincs a V-s széria, de 2 nap és itt van. :)
-
Foxhound1980 #912 Azt tudom, hogy a Samsung 1:1000-hez kontrasztaránnyal dolgozik szemben a bravia 1:1300-asához képest és talán nincs benne DVB tuner de ebben nem vagyok biztos. Viszont a többi parák ahogy néztem igencsak egyezznek. -
Foxhound1980 #911 Szia!
Tudnál nekem pár megjegyzéssel illetve tapsztalattal szolgálni Sony Bravia vs Samsung Bordeaux kérdésben? Konkrétan 2 tipus közt vacilálok, pontosabban 3 közt jelenleg. Vagy egy Bravia KDL 32V2000 vagy egy Samsung Bordeaux LE37R72B illetve ugyan ezen tipus 40 colos 71-es verziója közt filózom. A 2 készülék (32V ill 37 R72) szinte azonos árban van, designban mindkettö tettszik -ez alapján nem tudnék dönteni, viszont az ár/méret igencsak a Samu felé billenti a mércét. Mig ugye az egyik 32colos a másik 37, és azt kell mondjam igencsak érezhetö a méretbeni külömbség, ezen két készülék ára meg közel sem egyforma a 37-es Sam 30k-val olcsóbb mint a 32-es V-s Bravia... Képminöségre meg nem tudok mit mondani mert a Samsungon az M1 reggeli müsorát láttam a Bravián meg egy HD demo anyagot...
-
Az a szerencséd, az új olyan kávával készült, hogy ..... Jajj!
Sztem a mérnök tuti utálta a feleségét!! :) -
Régi R51-em vanik. -
Jaja, tudok a kendőről, de neked nem az új R72-es szériás van nem? Mer ez az új a katasztrófa, a régivel nincs gond. :)
Egyébként van pár KLV-S32A10-em jó áron, ha vkit érdekel! :) -
EZ is tévhit, én is ebben éltem. DE ha a csamcsunghoz adott mikroszálas törlőkendőt használjuk, amit előtte a leírás szerint hideg vízbe áztatunk és jól kinyomunk, akkor el lehet érni szép eredményeket nemcsak a kávánál, hanem magánál a displaynél is. Az való igaz, hogy a rome design nagyon könnyen karcolódik, szal. kényes nagyon. Ésszel kell tisztítani!
A többihez nem szólnék érdemben, mert közöm nincs hozzá. :D -
A Samsung design szép, csak nehogy letörölgesd, tiszta karc lesz.
A SOny LCD-kre a Sony márkaboltokban kapsz rendes 3 év gart ebben a hónapban a Samsung ál 3 év garával szemben. Plussz a Sony-kra kapsz ebben a hónapban 0% THM-et is. Ja és érdekes tény, hogy a Sony segített a Samsung-nak fejleszteni és az LCD papucsot (csak a folyadékkristályig) közösen gyártják. Ezenfelűl pedíg a Sony Bravia-nak szebb képe van, meg az újaknak DVB tunerje.
Röviden ennyi. :) -
q13579 #905 Nagyon közeli jövőben tervezzük LCD tv vásárlását. Ami szóba jöhet az a Sony és a Samsung. Sony esetében a KLV-S40A10 (480ezer), vagy a sony KDL-40S2000 (600000), a Samsungnal pedig a LE40R72B tipusa, ami 500ezer.
Érdekelnének vélemények, mert kép alapján nem nagyon tudok dönteni. A samusung mellett szól a 2.3 közeli válaszidő, az nagyon szép design, a 3 év gar a sony egy évével szemben. Esetleg van valakinek valamelyik tipusból? És megéri-e kiadni 100ezerrel többet csakhogy SONY legyen ráírva, figyelembevéve azt hogy a samsungnak elég komoly tapasztalatai vannak már az lcd panalek terén, gondoljunk csak a monitorokra. Ök sem kezdök.
Véleményeket tapasztalatokat szeretnék megtudni, ELÖRE IS NAGYON KÖSZ -
Oks....tényleg nem akartam kötekedni....ismerős az érzés......mikor az embernek arra sincs ideje, hogy rendesen levegőt vegyen. :D -
Semmi gáz, egyébként tervezem az R szériás Csamik feltöltését, csak meghalni sincs időm (hálisten:)! Épphogy végeztem a feltöltéssel, de tele is vele a hócipőm! :) :( -
akkor sorry, csak a honalpon nincsenek fent. -
Nem, sőt a Samsung választékunk 32"-ig ugyanakkora, mint a Sony! -
Már ez a kis csamcsung fos is határeset volt nálam anyagilag. -
Jah, asszittem mán itt. Mondjuk én is maximálisan elégedett vagyok a csamcsungommal, szal. nem tudnék róla rosszat írni. Van egy két kisebb apróság vele, amit én másképpen csináltam vón, de könnyű laikusként okoskodnie. Én is vennék csonit, ha vóna rá dellám sok és nem félnék, hogy ha ellopják nagyot bukok (nem bízok mán a biztosítómban senem), vagy gariidőn túl nyiffan ki (az valószínűbb). -
Nálatok csak sony Tv-t lehet venni? Már értem, honnan ez az elfogultság :D -
www.kisdunaelectronic.hu
-
Lehet venni a TV-khez szabvány falikart, vagy fali rögzítőt (wall mounting kit), azt kell belecsavarozni a hátuljukba, aztán fel a falra. A manualokban általában bemutatják hogyan. -
Hun?! -
Legendás #894 Sziasztok! A Láma kérdésem a következő:
Az LCD tv-t is fel lehet a falra akasztani? Hogyan? Én vettem egy 27"-os SABA-t amit a thomson gyárt. Nem látok a hátulján semmit. Le kell venni esetleg valami borítást? -
Látom bőszen szavazgattok a Csamcsungra!! Hajrá!! :) -
Jajaja!
Milyen tapasztalat érdekel?
Pl élő HD adásnál még xarabb a Csamcsung R széria!
Most kötötték a beltérit!! :) -
Hahaha :)))) -
jaja
itt nem lehet hirdetni
De a tapasztalataidat leírhatod.
Most a VB alatt jobban megy a tv mi:) -
Elvileg itt nem szabad hirdetni... -
Szegasztok!!
Bocsi a reklám miatt, de elkészült az új weboldalunk, szerettetel várunk minden érdeklődőt!!!!! :)))))))))))))))))))
www.kisdunaelectronic.hu
Ezennel lelepleződtem!!! :))))) -
Mi van a fekete csíkkal?!! Annak ehhez mi köze?
Amúgy pedig a CRT tecnológiájából adódik, ha megnézted, hogy egy képpont három összetevőből áll össze, amik egymást mellett helyezkednek el. Így sosem lesz éles határvonala egy pixelnek, merthogy több összetevőből áll, másrészt a rácson a fénykibocsátás miatt sosem lesz igazán elválasztható a szemed számára egyik képpont a másiktól, hiába a maszk. Az LCD-nél egy pixel, az egy pixel mivel nem egymás mellett helyezkednek el az összetevők. Kényelmesen meg lehet őket számlálni így bármit csinálsz látszani fog, ha egy képpontot megtöbbszörözöl, vagy egyet kihagysz (már ha értékes információról beszélünk). -
OlsenSAJT #886 Nem mondasz te se és a leírtak se nekem ellent.
Fordítsuk le a Viewsonic E220-as monitor példáján:
http://www.viewsonic.com/support/desktopdisplays/crtmonitors/e2series/e220/
Max. felbontás - 2048x1536
0,21 mm horizontal dot pitch.
Ezek ugyebár kiadják a 20"-es monitor átmérőt s a kellően finom felbontás révén viszonylag könnyű éles képet is előállítani.
Példának okáért az 1024x768-at egy egyszerű kétszeres sortöbbszörözés révén. És légy nyugodt, pl. ha valaki olyan perverz lenne, hogy 800x600-as felbontást akarna, akkor alapból 2,5-szeres sortöbbszörözést hajtana végre a masina. (Lásd: amikor CRT monitoron felbontást váltasz akkor a képet körülölelő fekete csík vastagsága is változik.) -
Képátméretezésre sok módszer létezik, azonban egyik sem tökéletes. A legegyszerűbb és legkevesebb képélesség veszteséggel a sima sor/oszlop többszörözés/elvétel jár, ez azonban feliratoknál és sűrű geometriai mintázatoknál (pl. apró négyzetháló) nagyon durva és zavaró lehet. Minden más módszer viszont a képélesség rovására megy. Ennyi. -
CRT alapok
Itt leírják a tecnológia lényegét.
CRT előnyök
Multiple resolutions
CRT monitors can switch between multiple resolution settings without a significant loss in sharpness. If you need to change your monitor resolution frequently, you may be better off with CRT technology.
Ezt pedig maga a Viewsonic állítja, akik tán érthetnek hozzá... -
OlsenSAJT #883 Összefoglalva tehát, az esetek döntő többségében a CRT monitorunkat se a natív (jellemzően legnagyobb) felbontásán nézzük, azaz működésbe fognak lépni az átskálázó áramkörei s valamilyen eredményt fognak produkálni.
Erre alapozva tehát - véleményem szerint - nincs különbség a két technológia között. Én azt mondom, hogy a kép Biztosan nem lesz jobb, mint az eredeti (natív), de ha az áramkör jól "van kitalálva" akkor biztosan nem lesz közel se "fos" a képminőség. -
OlsenSAJT #882 Pliz, ne mossunk össze két külön dolgot: a felbontást és a kép átskálázását.
A CRT is ugyanúgy elemi pixelekből "hozza össze" a képet - tehát ilyen szempontból nem más technológia.
A CRT tévének nem kell és nem is nagyobb a felbontása, mint a tévé adásoké - a skálázó áramköre is ehhez igazodik, könnyebb elkennie bármit is.
A CRT monitor jellemzően jóval nagyobb felbontással bír - és nagyon könnyen ki tudja hozni a pixelesedést egy gyenge minőségben kódolt video anyag esetén. Ehhez nem kell LCD. Mellesleg LCD-be is lehet/szokás rakni digitális zajszűrőt, ami elnyomhatja az ilyen jellegű hibákat - aztán vagy jól működik, vagy se.
Ráadásul az általad említett DivX-es példát véve a natív felbontás a DivX-es filmed felbontásával egyezik meg, ami mondjuk 640x272, tehát ezt bármilyen megjelenítő számára át kell majd skálázni... -
A CRT hogy jön ide?! A CRT úgy összemossa a pixeleket, hogy alig van észrevehető különbség a natív és az annál kisebb felbontások minősége között. Más technológia.
Az LCD/TFT esetében viszont a pixelek fizikailag ott csücsülnek a helyükön, sem több, sem kevesebb nem lesz belőlük és összemosni sem lehet a széleiket, így ha kisebb felbontást nyomatsz rá, mint a fizikai, akkor szét kell, hogy húzza a képet a moncsi. EZ pedig azzal jár, hogy bizonyos sorokat/oszlopokat duplázni kell. TEHÁT a kép legkevésbé sem lesz PONTOS. Persze lehet mindenféle faja átméretező algoritmust használni, de ezek mindegyike csak homályosít és tovább rontja az amúgy is botrányosan szar helyzetet.
A CRT egyfajta természetes dithering/softening-ként műxik technológiája mián így elfedi az átméretezésből fakadó "hibákat" (ha már a CRT-ről kérdeztél). Olyannira, hogy egy full mákos DivX-et is "szépnek" titulálnak egyesek CRT-n, míg ha megnézik jó TFT-n, natívban elhányják magukat. ÉS mi következik a sok buzi kis laikus szerint ebből?!! Neeem, nem az alacsony bitrátájú, agyontömörített fos kis DivX filmjük a szar, hanem a TFT mint olyan! Gratula! az ilyeneket ÚÚÚGY szájba tudnám rúgni, főleg, hogy utána nekiállnak terjeszteni az igét és lehülyéznek másokat, akik nem csak képzelődnek, hanem gondolkodnak is! (most nem rólad van szó, te nem mondtál ilyesmit) -
OlsenSAJT #880 Ne kerüljük meg a válaszadást. Ez szerintem nem axióma, amit nem szükséges megmagyarázni. -
CRT-nél nincs a natívnak jelentősége csak LCD-nél. -
OlsenSAJT #878 Akkor offtopikoljunk egy kicsit és fejtsd ki please, hogy mi a helyzet a natív felbontás kérdéskörével a CRT monitorok esetén.
Mi történik (szerinted) akkor, hogyha egy CRT-t nem a natív felbontásán hajtjuk meg?
PS: Én pedig azért nem írtam "köcsög"-öt, mert mindig elszámolok előtte 10-ig... :D -
nembaj. köccsööööggg :D:D:D
amúgy nem ez a forum lényege? ha valaki valamitnem tud akkor megkérdi. Van olyan topuic ahol leoltanak érte....marhák :D