21171
LCD - Plazma
-
#876 Amúgy azé nem írtam köcsögöt, mert én alapvetően jószándékú vagyok és jót akarok és egyáltalán nem érzem úgy hogy OlsenSAJT köcsög lenne, mármint a szó pejoratív értelmében ugye... Mindössze szeretném megvilágosítani itt többek elméjét, akik eltévelyedtek a natív/nem natív PC-s LCD témában már jó régen. -
#875 Ja és "kööööccsssöööööög" ! :DDDD -
#874 Ja, bocs, ezt tartom, valóban FOS a képe a PC-nek nem natívon, ez tutker, legalábbis FOS ahhoz képest, mint amilyen lenne natívban. Akkor okés, értjük egymást. :D -
#873 Nyasgemcica! ?:D -
#872 jajj gyerekk. hát a "kööööccsssöööööög" miért marat le a végéről? :D
amúgy télleg már lassan szerintem mi misztifikáljuk túl az LCD-k képét. Egyik szombat este egy éttermeben néztem e meccset egy 82 centis LG LCD-n. Hát nekem jobban tetzsetta a képe mint az othhoni gagyi csamcsung CRTmnek.
szal a lényeg hogy hülék vagyokt mindd :D:D:D:D:D -
OlsenSAJT #871 Idézet tőled (#865):
"...ha NEM natívon megy a PC az LCD-n akkor az FOS attól függetlenül milyen csili-vili high-tech baromságon is tolod..."
TE írtál szélsőséges véleményt és én ezt vontam kétségbe. Ennyi. Ééééééérted?! :D -
#870 Ne izgassál fel! :D Kurvára nem volt szó arról, hogy milyen jó a TV-d képe vagy sem! Ennyire nem lehetsz értetlen. Senki nem gagyizta le a TV-det ecsém! DE sosem fogsz natívnál jobb képet kapni NEM natívban. Ez viszont már nem hit kérdése... Lehet kibebaszottul szép, meg elélvezel tőle olyan klafa, de ez nem oszt, nem szoroz... Ééééééted?! :D -
OlsenSAJT #869 Végül is igazad van: mindenki azt hisz amit akar.
Pl. Te azt, hogy (anélkül hogy láttad volna) jobban tudod nálam, hogy milyen a tévém képe. Mennyire homályosítja el a bemenő 1280x768-as jelet amikor 1366x768-ban jeleníti meg. :D -
Joshi #868 Sziasztok!
Nagy a kavar a fejemben, s szerintem nem vagyok egyedül. Szeretnék vásárolni egy LCD Tv-t amit számítógéphez is csatlakoztatnék ATi9600 XT (DVI is van rajta), és ezen 1-2 játek (főleg GPL-1024x768, F1, GTR ,R-factor CS). Mire kell odafigyelni vásárláskor? Mekkora felbontás ag 200-300 ezer FT körüli TV-knél?
Igazábol ha valaki megirná azt, hogy neki mi vállt be, érdemes megvenni mert nem volt horror ára és a nem sas szemű felhasználó örömét leli akár egy film akár egy játék elvezete közben.
Van e valami jó bevállt típus 200-300 e forint körül?
Ezeken a TV-ken mindegyiken van DVI bemenet? Milyen hosszú kábellel érdemes összekötni? Mennyi az a hosszúság ami még megengedett?
Előre is köszönöm!
-
#867 A gép felbontása semmi szerepet nem játszik abban, hogy natívon tud-e menni az LCD-d PC-ről, vagy sem. Ha a TV-d natívja horizontálisan 1360, akkor NEM lehet natív az 1280. Tehát a képet szét kell húzza, vagy le kell hagyja a széleit (általában az előbbi). EZ egyszerű fizikai tény. DE hagyjuk, mindenki azt hisz amit akar... :D -
OlsenSAJT #866 NEM néztem el. Elég nagy lóbaxó betükkel kiírja mindíg a tévé amikor átkapcsolok rá.
Most is megtettem a kedvedért: 1280x768 /72 - ezt írja. Elárulom: a PC-m is tudja ezt a felbontást, úgyhogy kitalálhatod, milyen a tévé képe, egyáltalán nem homály, sőt!
A HD-s Tropical rainforesten külön-külön meg lehet számolni a pókháló minden fonalát...
És természetesen ugyanez - eredeti gyári - DVD-n jóval homályosabban néz ki...
(Jelenleg a gépem és a tévé egy jó minőségű VGA kábellel van összekötve, illetve az asztali DVD lejátszóm komponens kábelen csatlakozik a tévére.) -
#865 Itt most nem a SONY vs Csamcsung a lényeg. Sosenem mondanám, hogy a csamcsung LCD jóak a SONY-hoz képest (hacsak tényleg nem), itt arról beszéltem, hogy ha NEM natívon megy a PC az LCD-n akkor az FOS attól függetlenül milyen csili-vili high-tech baromságon is tolod. EZ asszem tény a mai technológiai szinten. Kár lenne ezen vitatkozni, mivel nincs mit.
Én is SONY-t vennék amúgy, ha nem lenne drága nekem. De így valszeg. legközelebb is csamcsung lesz az, de 1920*768p, ha lesz olyanjuk jó áron és natív-ban megy PC-ről. Ha meg valamék márka jobbat ad jobb áron, nos e téren nem vagyok márkafüggő, akkor azt veszem. Mondom Hyundai-t is láttam már olyat, amit ha vártam volna pár hetet, magam is megvehettem volna, de sajna elébb vásároltam be. Így is elégedett vagyok amúgy, mert a célnak abszolájte megfelel a cucc eddig. Nekem KIZÁRÓLAG moncsinak kell, hogy TV-nek is elmegy, az csak bónusz. -
#864 Pláne mostanság, mivel kb 1 hét és jön a Sony válasza a Csamcsung fos szériájára (ami ugye a T-s). Szal jön az U-s széria, ami egy alap modell, de DVB tuneres és kicsit mégszebb képe van, mint a régi S-nek. Hivatalos márkabolti pedíg 299e. Na erre lehet gombot varni. :) -
#863 Nagyon is tökély a kép drága barátom, először próbáld ki egymás mellett a Sony-t meg a Csamcsungot, utána vélekedj! Sztem kidobnád a tied!! :) :\ -
#862 Szerintem elnézted. 1280*720 lesz az, de mivel az adott típus fizikai-ja viszont 1360*768, ezért enyhén szólva sem lehet tökély a kép. Term. komponensen, vagy hdmi-n mennek ezek is (csamcsung is megy úgy is), de olyankor TV/video monitor-ként funkcionálnak, hogy jó xar legyen a minőség. Csak a valódi KÜLÖN DVI csati (nem ilyen hdmi/dvi faxság) és/vagy a D-SUB-on adott fizikai natív felbontás tekinthető jónak. -
#861 Előfordul. És az a natívja is ?! -
OlsenSAJT #860 Nekem a Sony S32-es LCD-m 1280x768-on hajtható PC-ről, szóval nem csak az LG, meg a Samu... -
#859 Lesz az 2 kiló körül is, csak még újak a valódi HD-s LCD-k. De mivel moncsinak ez pl. pont nem ideális, hála a gyártó elvakult és elszállt kaszálási igényének, kuka. -
#858 Majd ha lottot nyerek :DD -
#857 Ez azért van, mert egynémely cégek nem akarják, hogy te 40+" méretben PC-zgessél, hanem vedd csak meg szépen aranyáron a szaros kisképernyős monitoraikat is! Ezért van az, hogy korlátozzák a PC-s felbontásokat és ugye nem naítvon egy nagy rakás fost fogsz kapni a milkás LCD-den! Persze a nem prémium Csamcsungnak és a LG-nek vannak olyan típusai amik tudják D-SUB-ról a teljesen natívot, sőt a Hyundai-nak próbáltuk élőnben az olyan típusát, amin 82cm-es létére rendesen, szabvány DVI csatiról nyomattuk a natívot (SW:EaW-oztunk is egyből rajta :D). Szal. azért lehet moncsinak is használni egy-két típust, csak oda kell alaposan figyelni, mert a gyártók átbasszák az ember fejét! Dögölne meg az összes burzsuj markecingesük...
Nekem szerencsém volt, hogy kifogtam egy natívos Csamcsungot, de ez is csak D-SUB-ról megy így (mondjuk így is tisztességes képe van nagyon). -
#856 Az ara 1.000.000 huf -
#855 Nékem is ilyen vanik, csak a 26"-es verziója és mondhatom elégedett vagyok vele. Vannak apróbb szoftver hibái és néhány következetlen menüje, de amúgy elmegy ÉS PC-hez/PS2-höz is ideális. -
#854 Árat is tudsz? -
OlsenSAJT #853 Én csak 2 dolgot tudok neked javasolni:
1. Faggasd ki azt az eladót akitől megvennéd.
2. Szerezd meg a netről a használati utasítását és figyelmesen olvasd végig.
Továbbá, maszek véleményem a netes HD-s cuccokról: az x264-eknek jó a minősége de bika gép kell lejátszani, az Xvidhez viszont nem, de sokkal gyemgébb minőség (azonos file méret esetén). -
OlsenSAJT #852 Én 2 méterről nézem a 82-es tévémet és már nagyobb után vágyakozom... -
#851 Szeretnek vasarolni egy ilyen keszuleket, mert ugy latom, hogy eljott a csere idelye a linkben
lcd tv
talalhato keszulekrol lenne szo! de van egy nagy homalyos pont szamomra amit nem ertek ezert tartoszkodok a vasarlastol
Számítógépes formátumok : 640 x 480, 60 Hz, 800 x 600, 60 Hz, 1024 x 768, 60 Hz
Video formátumok : 640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh,
1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh
Kerdesem a kovetkezo a video formatumokat szamitogepel ki lehet-e hozni barmilyen megoldasal gondolok valami speci video kartyaval vagy mitudom en, de a lenyeg, hogy winyorol akkarok nezni filmet mert pl: a 1280x720 felbontasu animokat es most a sejtesem, hogy csak 1024x768 felbontasban tudom megnezni szamitogeprol es ez maga lenne ferto!
igaz ebben a keszulekben mar van beepitet media lejatszo vagy mi:P, de gozom sincsen,hogy mit tudhat!:(
Valakinek tobb informacioja van errol a keszulekrol vagy barmilyen mas ehez hasonlo AAA kategorias keszulekrol megoszthatna a tapasztalatat!
Elore is kosszonom!
-
#850 Előfordulhat, nekünk még csak ilyen tapasztalataink voltak. Soha többet B kategóriát nem árulunk... :( -
#849 OK. És milyen az élettartama az ilyen LCD tvk-nek ? És itt előfordulhat olyan hogy alapból pixelhibás, vagy későbbi pixelkiégés mint a monitoroknál (vagy az a tv-nél nem is észrevehető)? -
#848 mi?????????????? nem úgy volt hogy a V2000ben is EX lesz???? vazeg most nézem a netet. Azt írták hogy EX lesz, de télleg sima van benne. Akkor gyakorlatilag az a dinimikus háttérvilágítás miatt 100.000el több V2000 mint az S2000? ez kemény. -
#847 Azaz eladó kapja be a ..., őőő távirányítóját.
Az összes alsó kategóriás LCD tv (ide tartozik a Samsung T széria is), mind-mind interlace problémával küzdenek ( többek közt). Ennyi.
80 ezret még talán meg is ér, de sztem 80e egy gagyiért sok. Sajna sok ilyen patt helyzet van most tv fronton. :( -
#846 Megugye a Bravia Engine EX változata. -
#845 Majha lesz X nálam, akkor összelövöm a V-sel és megmondom. :) -
#844 Az én véleményemre azért ne alapozz:) Járnak ide jóval profibbak a témában, majd ők megmondják hogy mi a helyzet a TV-del kapcsolatban. -
#843 Hát az a helyzet, hogy nekem nem kellene egy 82-es TV, sőt még 72-es sem, mert kb 2 méterről tudnám csak nézni, az ilyen nagyobbakat pedig sokkal távolabbról érdemes. Amúgy úgy voltam vele, hogy először egy síkképcsöves 55-ös LG-t szerettem volna, csak megláttam ezt az LCD-t, bekapcsoltattam hogy lássam milyen a képe és tetszett, bár néha elég sok vízszintes csík futott át rajta, de az eladó azt mondta hogy ez a kábel tv hibája (nemtudom hogy okozhat-e ilyet kábeltv). Csak gondoltam kikérem a véleményeteket, mert bevallom nem vagyok otthon az LCD-ben. De ha így műszaki adatok alapján azt mondjátok hogy nemjó vétel, vagy nem jó márka, akkor maradok CRT-nél. -
#842 szerintem 80ezer forintért nem érdemes LCD-t venni, ennyi pénzért keress egy decens képcsöves TV-t, az jobb vétel. 20 col már igen kicsi szerintem és nem hinném hogy egy 80 ezres LCD jobb teljesítményt nyújtana DVD vagy TV nézésére, sőt ...
de halljuk a szakértői véleményeket, én csak egy dilettáns voltam:) -
#841 Hi!
Erről a TV-ről kellene vmi tanács/vélemény. Megéri a pénzét (80000 Ft) , vagy nézzek vmi mást inkább? daewoo -
#840 ugynaz a technológia mint a Vnél. CSak az x támogatja az 1080p-t. De egyenlőre felesleges azis -
Pacha #839 Az X szériának szerinted szebb képe van, mint a V-nek vagy ez a nagyobb felbontásból feltétlenül nem következik? -
#838 :(( -
#837 nem csak az EVA-s vállakozókat szivatják meg.....