21171
LCD - Plazma
  • Nexxuss
    na igen, de sokan váltani akarnak. én annyira nem vagyok megőrülve a váltásért, hanem nekem sajna muszály :( fáj a szemem tévézés közben. Nembírom a CRt sugárzását. És csak kb 2-2,5 méterről tudom nézni.
  • Sir Quno Jedi
    Ahol szar a jel, oda jóak a sima 72cm 4:3 CRT at csókolom. Annál jobb képed már nem lesz.
  • Nexxuss
    :D
    Nekem elég lesz egy 32"-es is.
    a tanulságra azt értettem, hogy jó hogy megszámolod gandalf szakállán a pixeleket? :D
    természetesen nem a bolt lapján kell dönteni:P
    konzolra egyértelmű az LCD. Nálam Iptv lesz ősszel, szóval nekem mindenképp az kell. De ahol gány a jel oda azért TVre inkább a plazmát javallom.
  • norboka
    Sziasztok!

Egy gyors kérdés.Mi a véleményetek a ViewSonic LCD tévékről.Monitorok közt kiváló és nem is olcsó.
    Köszi a gyors választ
  • Sir Quno Jedi
    Semmi. De szerintem LCD. Egy 40" feletti minimum 1920*1080p DVI-os LCD-vel én be is érném szvsz. Úgy már jóak az Oblivion...
  • Nexxuss
    és ebből most mi a tanulság? :D:D LCD agy plazma? :D
  • Sir Quno Jedi
    Vazeg. Kábel és jelfüggő. Ha pölö én rakok be DSUB-on egy DVD-t natívban fos LCD TV-en, akkor megszámolhatod a a pixeleket Gandalf szakállában! Ne a boltban látottak alapján döntsetek! Nem tudjátok milyen beállításokkal és hogyan nyomatják a mocskot...
  • Iwant2Belive
    Én mint dilettáns ember nem kívánok belefolyni a vitába, (nem is tudnék értelmesen...) Kicsit lehet félreérhető voltam, de ezt a példát akár fordítva is leírhattam volna mert volt arra is precedens hogy plazma tv olyan képpel volt kiállitva ami kész röhej volt. Bemegy egy csont hülye ember (legalábbis nem szakértő) akinek gőze sincs az LCD-ről meg Plazma tv-kről és érdeklődve megnézni vajon mi a fenéért is kerül egy ilyen "csodatv" 2-3-4szer annyiba mint az ő sima képcsövese, erre meglátja az olyan képet mint amit lejjeb írtam és röhögve kimegy. Engem ez igenis zavar...
  • guardian hero
    Egyébként ez lehet részben attól is, hogy a plazmán natív felbontásban megy a DVD, míg az LCD-n (ami valószínűleg HD) felskálázva.
  • Nexxuss
    na cloud egy őszinte "amatőr" (ez nem degradáló kifejezés) vélemény! Mit szólsz? :D
  • Iwant2Belive
    Na nekem azt magyarázza el valaki, hogy az mitöl van, hogy mondjuk látok egy 100 centi feletti plazmatv-t kirakva a euronics-ba amin ugyanaz a DVD film megy egyidöben mint a mellette helyet foglaló 68 vagy 82-es LCD-n és mig a plazmának tüköréles képe volt addig az LCD-nek olyan ócska homályos szétmosott mint egy 30 éves képcsőhibás fadobozos szarnak. Hangsúlyozom nem antenna, tvadás stb hanem DVD ment mind2-n. Én azt sem értem hogy van az eladóknak arcuk igy kint hagyni a vásárlók elött mert abban is biztos vagyok hogy ez nem a TV hibája és orvosolható lenne. Plusz ilyet Győrben 3-4 üzletben is láttam
  • cloud.strife
    Ponthogy engem nem a szakszavak érdekelnek, hisz akkor pl az új Samsung LCD-k, plazmák lennének az űberkirályak mer azokra 5000:1, utóbbira 10000:1 kontrasztot írnak. Ugye abban egyetértünk, hogy minkét adat LOL.
  • Nexxuss
    nem emlékezet volt. CSak mondjuk az igaz hogy csak aG8ast- láttam a Braviat mellett:P G9 emlékezetből ment. de ha a G8as szebb akkor szebb :D Nagyon élnek a színei!
    amúgy megnéztem a V2000-t. Hát nemsemmi ez az új megvilágítás. Télleg szebbek a színek. Spórolnom kell egy V2000-re vaze:P
  • PyRex
    Képzeld, tudom, hogy mi a Dinamikus kontraszt...

Figyelj, az a tényállás, hogy téged a szakszavak érdekelnek (meg a Sony logó, of course), engem meg az, amit látok. Nekem tök 8, hogy ki mit ír a technikai specifikációjához, de egy tény: a Viera plazmák mindent lemosnak - kontrasztban (nem másban)! Az, hogy te nem így gondolod, hát nekem tök 8, de én a saját szememnek hiszek, nem a tiednek.

Jajj, de hasba akasztottál... Jaa, most ilyen nagyon vicces fiú vagy? -.-
  • cloud.strife
    Előző hozzászólás, okoska! :)
    Vazzeg tudod mi az a dinamikus kontraszt? LOL
    Már ezzel is hasba akasztanak? Ezüst mosás? LOL
  • cloud.strife
    Emlékezetből még mindíg nem lehet tesztelni.
    Nálunk itt a Pana plazm, itt a Samsung plazma, itt a Bravia LCD + 3LCD, +a teljes Samsung LCD választék.
    ANTENNÁRÓL a Panának olyan feketéje, fehére van, mint a 3LCD-nek, a Samsung plazmának ... fos az egész, a Samsung LCD-knek fakó mindene (kivétel az M-es széria) a Bravia LCD meg mondhani tökéletes (az új).

Ennyi, mi ezen az erős? Még a hozzánemértő is látja a különbséget.

u.i.: az új 32R72-es Samsung sajna fos. Most jött meg, leteszteltem.
  • PyRex
    Na idefigyelj te tudatlan %+!/+' (a többit inkább kiszerkesztettem, mert nem vagyok olyan, mint te).

1. - én nem személyeskedtem, csupán annyit mondtam, hogy nem adok a szavadra. (most viszont személyeskedni fogok, mert úgy látszik neked ez a stílus kell)
    2. - mosd ki a szád szappannal, ha már édesanyád nem tanított meg a jómodorra
    3. - egyre több embernek egyértelmű, hogy a szakmai hozzáértésed kimerül a SONY név seggnyalásában, de az szakmailag kb. a NULLÁVAL egyenlő. Öreg te mást sem tudsz, csak mindent szarozni, ami nem Sony - persze, hiszen azokat értékesíted. Ez még mind megbocsátható lenne, de amikor egy oltári nagy baromságot mondasz (Sony LCD vs Pana Plazma kontraszt) és valaki közli veled, hogy tán nem kéne hülyeségeket beszélni, akkor meg olyan szinten vérig sértődsz, hogy jössz a lealázó, személyeskedő stílusoddal...? LOL, enyhén vagy csak szánalmas. Mennj inkább vissza a boltodba és maszturbálj a sok Sony Bravia között, kb. ennyit érsz...

A témához: Ha te azt állítod, hogy egy Sony Bravia LCD-nek kontrsaztosabb képe van, mint a Panasonic Viera plazmáknak (G8-as és G9-es panelek), akkor nyugodtan mehetsz a szemészetre. Én ugyanis egymás mellett néztem meg a kettőt, de fogadok, hogy te még az életben nem láttál élőben Panasonic TV-ket.

Tök jó, hogy 6 éve itt vagyok az SG-n és évente átlagosan egy ilyennel tuti összefutok.
  • Nexxuss
    hát nemtom, de most szerintem is nagoyn meredel amit mondasz:P alapből 1200:as a kontrasszt a Bravian. 4000: megy egy plazmán. Azt ne mondd hgoy a Braviadban szebb a képe mint egy jó CRTnek.P
    továbbra is mondom nem HDról beszélünk, hanem sima TV adásról és DVDről.
    Én tegnap bementem a PEsti Westendes Sony Store ba
    40-es S2010-es Bravia egy Ns92-es Sony DVDvel, HDMIvel összekötve. Másolt DVD botrányosan homályos volt. Eredeti DVD már jobb volt, de a plazma mögött amit a szomsézodos Vieran néztem elbújhat.
  • mikeleroi
    Hyundai - HLT-3210
    Hyundai LCD TV 82 cm-es

A Tesco-ban 199.900 pénz. Szerintetek érdemes beruházni? TV, DVD, számítógépes használatra.
  • cloud.strife
    Na kiccsákó kostolgatsz? Sértegetett valaki téged te suttya gyerek? LOL
    Vedd ki a cumisüveget a szádból, ha velem beszélsz.... LOL
  • cloud.strife
    Háát vazz ti mind vakok vagytok, de úgy látszik a technológiai különbségekkel se vagytok tisztába! :( Gyertek már el a boltunkba, kiderül a beborul. LOL

Na megvan a VB akciónk!:)
    A július 31-ig vásárolt összes Bravia televízióra a hivatalos márkaboltok 3 év teljeskörő garanciát adnak, mi is! :)
  • PyRex
    "a plazmán olyan fakó a fekete, a fehér meg olyan tompa az LCD-hez képest, hogy az már fáj!"

Na pont az ilyen dumák miatt nem adok a szavadra... (Egyébként röhejes, amit írtál...)
  • Nexxuss
    ja éegy kis flame akkor:D

Pana plaazmát kell nézni ám nem sonyt ::D:D:D
  • Nexxuss
    ???? hát pedig az LCD-n a fekete eléggé sötétszürke:Pnemtom Te mit nézel :D
    Én Viera plazmát néztem. Fekete fekte, fehér meg fehér volt:D és nem HD adás ment rajta.
  • Punker
    hát akkor nem láttál még normálisan működő Pana plazmát.....
  • cloud.strife
    Ezt a fekete szürke dolgot nem értem, sztem összekeverted. Vazz a plazmán olyan fakó a fekete, a fehér meg olyan tompa az LCD-hez képest, hogy az már fáj!
  • PyRex
    jaja..
  • Nexxuss
    szerintem digitális kontraszt. LCD-kre is kiírják hogy 3000 meg 5000. mondjuk oszt persze kitudja. sokat fejlődött a G9-es panel. "profi" hd lett, meg hasonlók. IGazából az okosok azt mondják, hogy 1200-1500 fölött az emberi szem nem érzékeli a külünbséget. Hát nemtom:P Ha a fekte szürke azt szerintem látnunk kell :D
  • PyRex
    De a G8-as paneleken még csak asszem 4000:1 -hez kontraszt volt és már az is brutális volt. Most ezt még 2,5x-esére növelték??
  • Nexxuss
    gondolom digitális kontraszt. De végülis gyakorlatilag lehetséges. nézzük csak az hogy LCDn 1200 a kontraszt jobb esetben, és ott a fekete inkább szürek. plazmán meg kuqrva fekete. mondhatjuk hogy 10x feketébb. akkor meg meg is van 10000.
  • PyRex
    Az LCD monitorokból indulok ki. Ha van egy 1280x1024-es batív felbontású monitorom és azon megjelenítek egy 1152x864-es képet mondjuk, amit automatikusan ugye teljes képernyőn jelenít meg, akkor ugye valamivel több, mint egy képpont jut egy pixelre, ami így picit elmosottá teszi a képet.
  • PyRex
    Panasonic TH-50PV600 VIERA HD Plazma Televízió

50" (127 cm) szélesvásznú plazma képernyő | Képpontok száma: 1366 x 768 | G9 progresszív HD plazmapanel | Új V-real rendszer | 10 000:1 kontrasztarány (?????) | 3D fésűs szűrő | Tükröződésmentesítő képernyő-technológia | Beépített TV tuner és hangszórók | Smart Sound hangrendszer | Választható képarány és zoom funkciók | Többablakos funkciók (1 tuner) | MPEG4 videók felvétele és lejátszása SD kártyáról | SD kártyanyílás, PC bemenet, 2 db HDMI csatlakozó, Komponens, Kompozit és S-video bemenet, 3 db Scart csatlkakozó | Teletext 2000 oldalas memóriával | Távvezérlő

10 ezres kontraszt???
  • OlsenSAJT
    Én a gyakorlatban semmi ilyesmit nem tapasztalok 1366x768-as felbontású 82-es SONY LCD-n Kiss DP450-nel ami fel tud skálázni 720p-re és Panasonic RA61-gyel, aminek viszont progresszív kimenete sincs.
  • Nexxuss
    hát arra várhatunk szerintem 3-4 évet még:P
  • PyRex
    ha csak TV-re használod, akkor 1024x768 (16:9-ben) elmegy - bár semmi jövője nincs ugye. Engem inkább az b@sz fel nagyon, hogy kitalálták az 1366x768-at, mint felbontást és csomó ilyen panel van. De az effektív nem szabványos szerintem, mert ugye se nem 720p (mert annál nagyobb), se nem 1080i, se nem 1080p

És ha 720p-s képet nézekrajta, akkor vagy marad egy kis fekete keret a kép szélén, de akkor legalább tűéles a kép, mert 1 képpontra egy pixel jut, vagy széthúzza a TV, de akkor már nem lesz olyan éles ugye. Szóval valószínű, hogy a megoldás az, hogy most nem venni semmit és kivárni az elérhető árú 1080p-s paneleket.
  • Nexxuss
    öö ja véletlen kihagytam a méreteket belőle:P természetesen 16:9-es panelnél nincs semmi gáz. Csak azok kurva drágák:P SD panelt minek venni, sokan meg beleugranak az 1024x768ba:P
  • PyRex
    Már bocs, de ezt a baromságot honnan veszed? Mármint az általánosítást... Merthogy valóban van sok 1024x768-as panel 16:9-ben, de vannak 1366x768-as felbontásúak, ha jól tudom volt pár 1280x720-as is, vagy akár 852x480 (hogy ne csak a nagyfelbontásúakat említsem).
  • Nexxuss
    nem az a lényeg. Hanem az hogy plazmáknál a 16:9-es kérben 4:3-as felbontás van. Tehát a négyzet alakú pixelek hilyett téglalap alakút rak ki a képre. Tv adásnál nem látszi. De ha számítógépről hajtod akkor vége mindennek.
  • Alien
    "de valljuk be, az LCD-k képe hagy némi kívánni valót maguk után talán a 10ed annyi kontraszt miatt, meg a fényerejük se az igazi még."

Sokkal szebb az LCD képe.
  • PyRex
    vágom, htx