21171
LCD - Plazma
-
#1076 Ez a gomb megvan, de HDMI bemenetnél "A funkció nem elérhető", mivel minden szabvány HD felbontás alapból 16:9.
Egyébként áttértem D-Subra, így normálisan megy 1280x768-ban, a széleken fekete csíkok, tehát a natív felbontáshoz alkalmazkodik a kép, ahogy az ember elvárja. Sajnos a kép nem olyan stabil, mint DVI-HDMI kábellel, viszont az még jó is, hogy kicsit homályosabb, így sokkal olvashatóbbak a fontok, és kevésbé bántja a szemet.
Az egyébként lehetséges, hogy képbeállítás nem egyes bemenetekre vonatkozik, hanem globális? Csak mert teljesen más értékek jók TV-hez, számítógéphez, és a különböző konzolokhoz is, de nagyon remélem nem kell minden bemenetváltáskor az összes paramétert újra beállítgatnom... Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy be kell, ami nagy igénytelenség lenne a gyártó részéről. -
#1075 látatlanban azt mondom, hogy ne menüt keress, hanem gombot ahol a képernyő formát tudod állítani. Ergo mint 4:3-as tvknél is: vagy 4:3ban megy vagy 16:9-ben vagy automatában vagy nagítva. Erre van egy gomb. Aspect Ratio. -
#1074 Nékem is van, de az ugye csak D-SUB-ra van, mintahogy SONY-n is valszeg. -
#1073 Jah én is úgy szoktam TV-t nézni meló közben a csamómon. -
#1072 Én nem találtam ilyen automata hozzáigazítás opciót, pedig rendesen végignyálaztam a menüt. Az meg egyértelműen kitűnik a manualból, hogy a Sony-nál a PC csatlakoztatását csak D-Sub-on keresztül tudják elképzelni, semmilyen más módon nem. Még az egytuneres PIP is csak D-Sub-os PC üzemmódban érhető el. -
#1071 Engem (is) érdekelne, hogy az egyes Sony LCD-kre milyen csatlakozón keresztül milyen PC jel küldhető. Ezeket hol találom? -
#1070 Jó lesz az még vmire! :) -
#1069 A SOny leírásában is benne van egy egész oldalon, hogy PC-ről mit tud!!
Amúgy van egy autómata hozzáigazítás opció is a tv menüjében... :) -
#1068 De mindegy, veszek majd egy D-Sub kábelt, csak sajnálom, hogy kidobtam egy valag pénzt a DVI-HDMI kábelre. Tényleg, nem érdekel valakit egy eladó, teljesen új, aranyozott csatlakozójú, kiváló minőségi DVI-HDMI összekötő kábel? :D -
#1067 Elvileg az NVidia Control Panelen is lehet custom felbontást adni, de nem fogadja el, ha a panel natív felbontását adom meg. HDMI-n keresztül csak szabvány HD felbontásokban megy a tévé, de azt nem értem, ha egy 1366x768-as panelre ráküldök egy 1280x720-as képet, akkor az mi az ***** f****száért lóg ki a képernyőből?? Nem az lenne a logikus, hogy szépen a széleken fekete keretet hagyva a natív felbontáshoz illeszkedik?? -
#1066 Kérdés hogy maga a VGA tudná e azt a felbontást ( de miért ne tudná ? ), akkor viszont a szoftver korlátoz. Esetleg nézz progit, amivel lehetne állítani. PowerStrip esetleg? -
#1065 Az én csamcsungomnak a gépkönyvében benne van (jóakul eldugva, de benne), hogy ne is próbálkozz szabvány VGA felbontásokkal HDMI-n. Igaz a specekben neki sem találtam. Szal. előbb meg kell venni, aztán derül ki a szopás! :D -
#1064 Nah jah, csak hiába figyel oda az ember, mert ez sehol nincs egyértelműen benne a specekben... -
#1063 Ezt pofázódtam én, hogy sok TV NEM megy natívban PC-ről, ha belegebedsz sem. Így érik el, hogy inkább k. drága moncsikat vegyél "ócsó" löcödötíví helyett. Nagyon oda kell figyelni vételkor a specekre! (pl. az én csamcsungom sem megy HDMI-ről natívban, csak a szabvány HD felbontásokon, de szerencsére D-SUB-on megy natívban, most is arról írok) De láttam olyan Hyundai-t (32") ami szépen ment sima DVI-ról is natívban faszányosan (jóak volt úgy játszani). -
#1062 Vettem egy Sony Bravia KDL26U2000-es LCD TV-t, rákötöttem a PC-met DVI-HDMI kábellel (Geforce 6800GT), de 1280x720-as felbontásban kilóg a desktop a képernyőről, speciális desktop zsugorítása opcióval ez megoldódik, de ekkor 1216x700 a desktop felbontása. Mindez úgy, hogy a panel elvileg 1366x768-as, de iylet be se lehet állítani az Nvidia Control Panelen. Kérdés, hogy hogyan lehetne HDMI-n keresztül natív felbontásban meghajtani a TV-t, vagy legalább 720p-ben, de úgy, hogy ne lógjon ki a képernyőből a kép (inkább a natív felbontáshoz alkalmazkodva fekete sávok legyenek a széleken). -
#1061 + 1054 -
#1060 Miért tesztelgetsz egy több mint egy éves LCD-tv-t? -
#1059 http://www.eisa-awards.org/awards.html
nézzetek körül itt. V2000 lett az idei év tévéje europában. MOst újra hiszek az EISAnak mert múlt éven összességében a Samsung M61 megérdemelte! -
#1058 ó igen, igen :D:D:D -
lacoo #1057 KÖszi az infót! Tessék tesztelni és megosztania tapasztalatokat másokkal is ! :-) -
#1056 Most értem haza.Bevittem a 360-at letesztelni a tv-ket.A Sony klv s40-es képe....hát többet vártam tőle.Fakó,élettelen,a betűknek árnyéka van.A PGR 3-ban lévő ferrari nem tűzpiros,hanem tégla színű.Pedig mindent feltoltam rajta rendesen.Contr 100,minden más 70.A Samsung r72 döbbenet mennyivel jobb.Mintha eddig nem is hd-ben ment volna a Sony-n az X és csak most kapcsoltam volna át.De nem.Mindegyiket kipróbáltam 720p-ben és 1080i-ben is.Olyan tű éles képe van hogy kiveri a szemem.Pedig alacsonyabb beállításokat használtam.Contr 80,minden más 60.
Samsung kell már tudom. -
#1055 Sztem is 360e-ért kapsz KDL32S20.. amit még színben is választhatsz :)
Az LG-k 32" 250e-ért futnak nálunk, a Samsunghoz közeli képpel.
Most kapunk egyébként új LG, Pana, Philips LCD-ket, már izzítom a HD,SD tesztcuccaimat!!!!!! :))))) -
#1054 Így a Sony KDL40U2000-et... :)
Van benne DVB tuner, szebb a képe. 470e-ért fogod megkapni októberben ezt a modellt itt:
Sony hivatalos márkaboltok
+ itt még októberben egy dvd lejátszóval is megkinálunk ajándékba és hivatalos Sony Mo-i 3 év garanciát adunk. Ez a jó vétel... :)
u.i.: a Samsung R széria 40"-ban 1000:1, a Sony U 1300:1 kontrasztos, ami nagyon látszik a képükön.
-
#1053 huh ezt nem is tudtam.Amúgy 470 -
lacoo #1052 Hát ezért szertnék 32-est. Kész vagyok többet fizetni érte , Nehogy csalódjak mint a spanom. -
#1051 A 37" veszélyes, mert a nagy gyártók maguk csináltatják ezt a méretű panelt. Én is sok panaszt hallok róluk. Ugye nem "szabvány" méretű panel... :( -
#1050 Mennyiért adják a KLV-S40-et? 450e-nél többet nem ér... -
#1049 Nem 32LB1R? -
#1048 Milyen tv volt a sírás tárgya? -
#1047 Hát ha 32-est akarsz és van 400-ad rá, akkor Sony Bravia, egyértelmű :) -
lacoo #1046 Igazad van , viszont pont ennyiért vette a spanom a 37-est , és sírva fakadt amikor elindította a x360-at, mert nagyon rossz volt a képminőség . -
#1045 Én sokallom, ezért a pénzért 37-est kapsz. -
lacoo #1044 A Mediában 400000, de a neten láttam ettől olcsóbban is. -
#1043 Nem tudok dönteni.Sony klv s40a,vagy a Samsung r71.melyiket ajánlod?
A Sony kifutó modell de bízok a márkában. -
#1042 Sajna nem ismerem...
Mennyi ar ára? -
lacoo #1041 Sziasztok !
Lcd tv-t szeretnék vásárolni és kiváncsi lennék a véleményetekre.Többnyire Xbox360-nal játszanék rajta.
Mit szóltok ezen tipushoz :LG 32LP1R ? -
#1040 Pászmeg, ez olyasmi mintha egy panoráma objekítven néznéd, csak éppen itt középtájon, ahol általában az emberkék vannak, meg az esemény központja/fókusza leledzik, ott jók az arányok. Egyáltalán nem feltűnő. -
#1039 :) -
#1038 Ez nem ennyire észrevehető ám, csak ha azt nézed... :) -
#1037 Nem csinálja annyira, mint a Philips, vagy a Sony......
Én is így nézem máá.... :)