21171
LCD - Plazma
  • Inquisitor
    Mivel digitális, és nem szed össze egy halom zajt, igen ...
  • Sund
    Msot ezt az LG-t nézegetem, amit az aktuális MM katalógus elején hirdetnek. Ne mtudom á-érték arányos é, de szerintem nem rossz. Főleg 223 körül máshonnan.
  • Sund
    uhh akkor el kell adnom a dvd-playeremet. Köszi.
  • Munch
    Ja.
  • Sund
    Izé. ha van a dvd playeren hdmi kimenet, akkor jobb lesz a képe a filmnek, mintha scarton tolnám a hd-ready tvre?
  • MrW
    jah, megvan, át kellet állítan a player hátulján:)
    hát nem is tudom.vmivel szebb, de....még mindig kockás..tököm kivan az egésszel.Mindjárt kidobom az ablakon:D
  • Sund
    Igen van vele szemben némi ellenérzés, de samsung lap van benne! :) kb. 50e-el olcsóbb mint az átalg, de HD-ready, HDMI, 1000:1 kontraszt.

Amúgy minden HD-ready tudja a HDCP másolásvédelmet? Köszi
  • MrW
    aham..szal van egy csomó:)
    viszont vettem most egy rgb kábelt.Összekötöttem a tvt a playerrel, de a tv vmiért nem kap bejövő jelet.No ez vajon miért lehet???
  • Inquisitor
    A D-Sub a 15 tűs, 3 soros analóg VGA csatit hívjuk (csak mert van ám RGB is ugye, meg 2 soros VGA, meg Mac-es, meg SGI-s, meg egyebek), szóval arra gondoltam.
  • MrW
    nincs, de soha nem is lesz:D
  • MrW
    mi is az a d-sub?:)
    amugy van dvi, hdmi, composite is, de van egy "pc in" bemenet is, de miután jobban megvizsgálgattam, sztem egy sima monitor kábel kell :)
  • Sund
    Sziasztok!

Yakumo LCD TV-vel van valakinek tapasztalata?

Köszi
  • Inquisitor
    Hát milyen "PC" csati van a TV-n? D-Sub? DVI? HDMI? Composite/YC?
  • Inquisitor
    Nem tudom, de egy őskövület VGA-n beállítottam tesóm Samsungján 1366x768-at, és csont nélkül ment D-Sub-bal. Viszont mások azt mondták, hogy DVI-on nem megy, HDMI-n meg "csak" a szabvány HDTV felbontások ...
  • MrW
    ja még vmi. van a tvn pc bemenet. oda milyen kábel kéne??? 7950 gx2-es videokari. és nem a dvi-re gondolok.
  • MrW
    tv csere mi?:D

és konzolra vmi megoldás? ps2re gondolok.
    este veszek egy komponens kábelt, remélem az jó lesz..
  • cloud.strife
    Ajánlott RGB-vel hajtani, az ált jobb a progressive módnál is... (kivéve, ha a cuccot át lehet rakni p módba)

Más ötletem is van de annak nem örülnél, szal hagyom inkább... :)
  • Nexxuss
    jaja. PRogresszív scant elfelejtettem :-) az a legfőbb lényeg :-) úgy viszont máris jó lezs a kép. Nem HD, de szép lesz.
  • guardian hero
    D-Sub-os PC üzemmódban 1280x768 a legnagyobb beállítható felbontás. Szerencsére ezt nem húzza szét teljes képernyőre, hanem szépen levágja a széleket alkalmazkodva 1366x768-as natívhoz, mint írtam is.
  • MrW
    jah, azt írja h component kell hozzá.na akkor megálmodom, mi is legyen.köszi szépen a sok helpet!!!szia
  • Sir Quno Jedi
    No mert azt sima videókimenetnél pl.nem lehet, ahhoz jóakul kell pl. komponens kábel teszemazt. De nézz utána a player gyártójánál mit ír róla, mi kell hozzá.
  • MrW
    van rajta progressive, csak épp nem lehet bekapcsolni:) vmiért nem elérhető
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem megérné. Én törexem mindég a maximumra, ami adott ár/teljesítményen belül elérhető és egy jó kábel/jó kimenet sokat számít. Van aki leszarja, vagy észre sem veszi a különbséget, de én nagyon háklis vagyok rá.

A másik ilyen trükk, hogy ha a DVD lejátszó egység tud progressive scan-t, akkor azt be kell kapcsoltatni vele és így mindjárt nem kell deinterlace-elnie a HD-s LCD TV-nek a képet és máris sokkal pofásabb képet kapunk.

Itt egy példa: link
  • MrW
    nincs:)
  • MrW
    aham..
    és mondjuk mennyivel jobb a hdmi?mármint megérné e venni egy újabb dvd lejáccót, ami hd-s a jó képminőség érdekében?mert amugyis gondolkoztam a cserén
  • Sir Quno Jedi
    Ha benne van a speckójában és van rajta hátul HDMI mama csatihely, akkor lehet hogy tudja, különben felejtős.
  • Sir Quno Jedi
    Az AVI-tól függ. Egy jó sávszéles, okosan tömcsizett, jól lejátszott AVI csodás is lehet...de alapvetően szar, az biztos. EZ ugye NEM a TV hibája, ha az AVI szar... :D
  • MrW
    persze a tv hd, de a lejáccó tutti nem:) mindjárt megnézem
  • MrW
    jah nyilván:) megnéztem, van mind2n.jolvan köszi szépen, holnap veszek egy ilyen kábelt, és remélem úgy már fasza lesz.(legalábbis jobb)
    Amugy milyen lehet egy ilyen tv egy avi képminősége?(pc-ről) jó szar, mi?
  • Sir Quno Jedi
    Aztán ott van még a HDMI kábel, ennek mindkét vége ilyen, ez még jobb, mint a komponens, de ehhez a TV-nek és a DVD lejátszó eszköznek is kell tudni ezt kezelni:
  • Sir Quno Jedi
    Vannak jobban és vannak kevésbé jól sikerült DVD filmek ám. :D Ugyanannak a filmnek különböző kiadásai között is ég és föld lehet a különbség.
  • Sir Quno Jedi
    2-3000HUF. De csak akkor van értelme iylen 3-as, vagy hanggal 5-ös csatit venni, ha van a DVD lejátszó eszközödnek "component" kimenete, a TV-dnek meg bemenete. AZ is előfordulhat, hogy a DVD lejátszón (vagy konzolokon) nem ilyen kimenet van hozzá, hanem valami összeházasított okosság (lásd. PS2), csak a másik vége oszlik meg így komponensre.
  • MrW
    pedig néztem az egyik boltban, hogy az egyik lcdn épp a jégkorszak ment, és hát, gyönyörű volt..éles kép, tökéletes színek..
  • MrW
    aham, köszi, és mennyi lehet egy ilyen?
  • Sir Quno Jedi
    Az így néz ki (ez csak a kép, ahangnak van/lehet még két csati):
  • MrW
    ööö az melyik is?:) próbáltam scart-al és s-videoval.
  • Sir Quno Jedi
    Ha meg utána is szar, akkor csak szembesült azzal a ténnyel, hogy a legtöbb DVD film minősége BOTRÁNYOS. Pixeles, kockás, alacsony sávszéles, agyontömörített szarok. Egy jó LCD-n pedig nagy méretben bizony LÁTSZANI fog a sok hiba, kockás háttér, elmosódó részeletek, fakó színek stb-stb.

Nézzetek jó HD anyagot (pl. Star Trek: First Contact) PC-ről nagy LCD-n és látni fogjátok az IGEN szembetűnő minőségbeli különbséget! Igaz egy HD anyag még MPEG4-ben is méretes jószág.
  • Nexxuss
    komponensen kössed rá a DVD-t és akkor jó lesz minden.
  • MrW
    Sziasztok!
    Segítsetek légyszives.Itt díszeleg a szobámban egy Samsung LS40 S7 tipusu készülék.Namost az a gondom, hogy okés, hogy a upc képe kockás, de kicsit ledöbbentett, hogy a dvd filmek képminősége sem sokkal jobb.Másolt/eredeti egyaránt.A ps2-ről ne is beszéljünk:). Nem nagyon vagyok otthon a tvkben, szal szükségem lenne némi infóra, hogy mi lehet a gond? Esetleg a dvd lejáccó?kábelek? Mepróbáltam kihozni a maximumot a tv képbeállításaival, de...hiába..Lécci mondjatok sok okos dolgot:)
    köszi
    üdv
  • Sir Quno Jedi
    Enyimé megy 1360x768-ban D-SUB-ról, tieddel nem próbáltad?