21171
LCD - Plazma
-
Alectos #1156 itt mindenki kihalt???? -
Alectos #1155 Sziasztok!
LCD tévét akarok venni napokon belül. Xbox360 is van úgyhogy az is elég fontos szempont. A következő modellt néztem ki:
Samsung LE32R72
Ennek van az R74-es változata, ha jól látom az a különbség, hogy annak digitális tunere van.
Mit szóltok ehez a típushoz, mi a véleményetek? Úgy 300 körül akartam rá szánni, és ez a körül van, illetve úgy néz ki 260 körül be tudom szerezni újonnan.
Lehet hogy hülyeséget kérdezek: ha digitális tunere van, attól még az analóg adásokat is szépen hozza ugye?
Szóval fő/általános szempontok:
- xbox360
- dvd filmek (nem HD-s)
- tévézés
- nem ragszkodom a legdrágább high tech-ez.
Véleményeket, válaszokat, segítségeteket előre is köszönöm! -
#1154 Mondjuk ha gyűjtő üzemmódba lépek, akkor talán a 170es jól hangzik. :-) -
#1153 HDMI-s rendszerben a Sony-nak van 170e körül vezeték nélküli hátsókkal. De tényleg tudni kellene a plafon árat amit rászánsz. -
#1152 Egy jobb minőségű Scart kábellel összekötöd a DVD-t a tv-vel. A TV Scart csatijai elvileg mind tudnak RGB-t, a DVD menűjében pedíg átkapcsolod a kimenetet RGB-re. Sima, szép, fedett színeket kapsz, igaz nem progresszív, de nem is lesz zajos... :) -
#1151 Igen, valahogy sejtettem, hogy nincs pofájuk adni hozzá kábelt. Túl drága mulatság ahhoz, hogy ajándék legyen. :-) -
#1150 Nekem a hdmi-s dvd lejátszómhoz nem adtak. Azt külön vettem olyan 8.000 körül. -
#1149 Hát mivel HDMI -s verziót akarok, 5.1 komplett, így feltételezem 100 alatt nem találok megfelelő minőséggel megáldott gépet.
Ma sétálgattam egy műszaki boltban, és ott mutattak egy akciós 110 körüli LG -t (tudom, tudom... felejtsem el). Ez ilyen "nagy lábakon álló hangfalas" volt, de mivel kicsi a szoba, ahova menne, így nekem megfelelne egy olyan kishangfalas megoldás is. Azokban sajnos nem láttam HDMI verziót.
A TV -ről azonban kiderült, hogy mégsem hibás, csak a kábelek lehetnek sz*rok, meg a csatornák, mivel közvetlen rádugtam a gépet a TV-re és tökéletes, gyönyörű képe volt, semmi pixelvillanás vagy bármi.
Egyébként az ilyen komplett házimozi rendszerekhez adnak hdmi-hdmi kábelt, vagy kispórolják az ilyen apróságokat? :-) -
#1148 nincs olyan, hogy csúcskategória, mindennél van drágább... :)))
Amúgy feéejtsd el az LG-t, mint házimozit, kb. mennyi pénzt szánnál rá? -
zsolt2800 #1147 Hello! 26pf5521d/12 egy ilyen philips tv jó lesz ps3-hoz és jó tv-nek számit? -
#1146 Pixel villódzás alatt arra gondolok, hogy egy idő után fehér pöttyök villannak fel, véletlenszerűen. A bekapcsolásnál nem jön elő, aztán pár perc múlva igen. Ahogy írtam, érdekessége, hogy a tv menüjét behívva, ott nem jön elő, ha no signal van, akkor sem látni ilyesmit és a teletextnél sem.
LG házimozira azért gondoltam, hogy azonos legyen a TV-vel és akkor egy távirányítóról vezérlhetem majd. De amúgy fogalmam sincs, hogy melyik a jó és miért. Egyelőre amit eldöntöttem, hogy komplett rendszert szeretnék, amin van HDMI. Van rá tanácsod, hogy melyiket érdemes? Árilag nem szeretném a csúcskategóriákat böngészni.
"RGB-n dvd-ről hajtani" -> Szépen hangzik, csak ahogy írtam: láma vagyok hozzá, pontosan mit is kellene csinálnom? :-) -
#1145 Próbáld ki RGB-n dvd-ről hajtani, szebb a kép így mint progresszív, hidd csak el. :) -
#1144 Naneee, LG házimozi? :(((
-
#1143 Sajna fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond látnom kellene...
A pixel villódzás alatt mit értesz pontosan? piros, zöld, kék pixeleket látsz, vagy fehéret? -
#1142 Amúgy itt a samu új 30"-es lowres monitora (amit tuti a tv-iből csapott össze): SyncMaster™ 320P-Black .
Amúgy nem is rossz (leszámítva az alacsony felbontását). Végre van benne normális, PC-hez is rendesen köthető DVI csati (az nagyon hiányzik a többi samun) és nincs úgy tűnik nincs benne hangberendezés! Szal. akár le is cserélhetném az R51-esemet! ÉS lehet idehaza kapni itt-ott (úgy hozzák)! -
#1141 Nem baj. :D -
#1140 -3 dioptria, de szemüveggel tökéletesen korrigálva van :P -
#1139 Jah, az más, akkor csak a szeme(i)ddel nem stimmel valami sztem.! :D -
#1138 Tapasztalat. -
#1137 Ezt valaki előre megírta neked, vagy magad álmodtad meg?! Csak azért kérdem, mert egy oltári faszság amit írtál... :D -
#1136 Az én Lcd-mnek egyelőre semmi baja, vettem egy hdmi-s dvd lejátszót, és azzal öszekötve, nagyon szép képet adott. Tűéles volt a kép. Szal nekem eddig nem volt gondom. KOPP KOPP -
#1135 Én majd tervezem egy komplett házi mozi vételét, ami lehetőleg olyan márka, mint a tv, és hdmi csatlakozása van. Azzal remélem már szuperál a dolog. -
#1134 Kábel miatt simán lehet a pixelesedés. Én pont multkor szívtam egy 10m-es Thomson DVI-DVI dual link kábellel. Olyan pixeles volt a kép, hogy hihetetlen. Most egy "gagyi" hama 5-m-es dual link van és így eszméletlen jó... -
#1133 Én pont ma, egy boltban kiállított Samsungon figyeltem meg hasonló fehér csíkokat. A Jégkorszak ment rajta, nem tudom, milyen forrásról. Sajnos az LCD TV-k képe szinte minden felhasználásnál alulmúlja az egyéb megjelenítők által hozott minőséget, talán nextgen konzolokhoz éri meg használni. -
#1132 Amúgy ha komolyan akarok válaszolni a kérdésre, aminek gyönyörű képe volt, az az LG demó, amit a boltban láttam futni rajta, meg a teletext és TV menü. :-))
Najó, pár mai film DVD változata is szépen muzsikált, mégha scarton is jött. -
#1131 Nem haragudtam, csak pillanatra rosszul esett, hogy kigúnyolják a kis drágaságomat. :-)
Amúgy azért írtam így a képet, mert ahogy olvastam, kezdetben senkinek sem tökéletes a képe, sok tanácsot olvastam a kábelekről, jelerősítőkről. Ráadásul egyelőre otthon is csak analóg jelen jön a tv szolgáltatás.
Inkább a fehér pixelmegjelenések azok, amik jobban érdekelnének. Bár nem zavaró, mert beleolvad, csak néha veszem észre. Reménykedem, hogy csak a kábel miatt van ez is, mert idővel úgyis HDMI -s lejátszót szeretnék a TV -hez. Meg aztán idővel a HD DVD -k. :-) -
#1130 Ne haragudj tényleg, de ez így kibukott belőlem. Aki azért jobban ismer tudja, hogy nem vagyok bunkó, de egyszerűen ez spontán jött, bocsi még egyszer! :) -
#1129 Ez azt hiszem nem segítségnyújtás volt, de köszi a reakciót, roppant sokat elárult. :-)
Továbbra is a segítőkész userek jelentkezését várom. Gondolom akad néhány. :-) -
KaTy #1128 köszi -
#1127 "Ahogy olvastam, a csúnya kép a TV -nél, analóg jelnél természetes, max egy jelerősítővel lehet javítani kicsit rajta, a DVD minősége is a béna filmminőség miatt lehet, meg a Scart csatlakozó, ezt is majd megoldom egy hd -s dvd lejátszóval.
Gondolom a PC képe is azért béna, mert kompoziton csatlakoztatom."
Ez GIGALOOOL! Akkor minek a képe jó rajta? :DDDDDDDDDDD
-
#1126 Üdv!
Vettem egy LCD Tv-t, LG, 82 cm.
Ahogy olvastam, a csúnya kép a TV -nél, analóg jelnél természetes, max egy jelerősítővel lehet javítani kicsit rajta, a DVD minősége is a béna filmminőség miatt lehet, meg a Scart csatlakozó, ezt is majd megoldom egy hd -s dvd lejátszóval.
Gondolom a PC képe is azért béna, mert kompoziton csatlakoztatom.
Viszont amit kerestem itt, de nem találtam: Pár perc film nézés vagy tv nézés után fehér pixel pöttyök villannak fel véletlenszerűen a képernyő egész területén. Valamikor kis csíknak tűnik, máskor egyszerű fehér pötty, pixel. A kérdésem az, hogy valaki ismeri-e eme jelenséget, vagy ez valamilyen speciális eset? Leginkább a csatlakozó lehet a gond, hogy nem HDMI, hanem scart? Ami érdekes, hogy a tv menüjén nem láttam a villanást, s teletexten sincs ilyesmi hiba. Egyedül a filmeknél, tv -nél, pc csatlakoztatásnál. (Remélem csak a kábel a hibás!?) :-) -
#1125 Ez azt jelenti hogy csak megjeleníti a 720p-t.Sajnos nem skálázza fel.Elképzelhető hogy a tv infója 720p-t jelez de az nem valós.Az én Samsung LCD-m is 1920*1080i ír ki 1080i-ben pedig a panel'csak'1366*768-as -
KaTy #1124 Sziasztok,
Lenne egy kérdésem :
Nekem egy panasonic plazmám van 852*452 felbontással ,tehát nem valós HD.
Viszont tud pscan segítségével 720p-t.
Lényeg a következő: ha az X360-on 720p-t állítok be akkor azt figyelmen kívül hagyja és a gámákat 480p-ben nyomja(felbontás szerint) vagy valamilyen "skákázásos módszerrel javít valamennyit a képen?
Röviden:) a 720p pscan módszerrel a tv megpróbál kipréselni magából egy valós 720p-hez hasonló képet, vagy a 720- beállítást figyelmen kívűl hagyva nyomja továbbra is 480-ban?
Sorry ha hosszú voltam.
UI:a x360 játékok q*va jól néznek ki rajta:) -
#1123 hello
Samsung LE32R71 = LN-S3251D
? -
#1122 Sziasztok!:)
Samsung Le26(32)R72B tipusu lcd tvnek a szervizkódját szeretném megtudni...
A távirányitón bizonyos nyomógomb kombinációra előjön,ha valaki tudna segiteni,megköszönném!!:) -
Inquisitor #1121 [URL=http://www.ocwforums.com/bbs/showthread.php?threadid=55276]Sharp 64" LCD boosts 4096x2160, 1080p bites the dust[/URL]
In the HDTV world, 1080p is currently king. The recently completed CEDIA Expo featured boatloads of 1080p projectors, plasmas and LCDs. But at CEATEC is Japan, Sharp showed off a 64-inch LCD monitor, sporting a 4096 x 2160 resolution, featuring 8.84 million pixels. 1080who?
The screen, still in the development phase, will be targeted at film and television producers as well as medical researchers, a Sharp representative said. The exhibit is one of the more popular at the weeklong trade show taking place outside Tokyo. But eventually, these technologies trickle down to the consumer market.
And TV personalities thought current HDTV resolutions made them look bad.
This isn't the first beyond 1080p screen we've covered -- back in June, we talked about three German companies developing technology capable of displaying a 5000 x 2000 resolution image -- but it's the first by a major HDTV manufacturer.
Following up on the news that Samsung, a Blu-ray supporter, would be releasing a laptop computer with a built-in HD DVD drive, comes an in-depth look at the companies getting involved in both formats from Home Theater Blog.
So here we have four of the biggest companies in consumer electronics working with other companies on next generation optical disc projects, companies that again to the uninitiated may have given the impression they were unyielding in their support of the other format.
While these partnerships may indeed appear to make for strange bedfellows they're really not all that surprising. All of these companies share [at least] two things in common, the pursuit of financial gain and a reliance on stockholder satisfaction.
It's hard to say what exactly these cross-allegiances will bring to the consumers table in the coming months/years, but one thing's for certain; in the world of consumer electronics the bottom line trumps pride.
There's no doubt about that.
Speaking of HD DVD, RegHardware is reporting that the DVD Forum is planning on introducing a region-coding system for HD DVD next year.
[color=blue]CEPRO[/color]
Face it, 1080p just isn't bleeding edge anymore. By the end of the year we're sure to have a $50, 1080p iPod from Apple, and then what are we going to do? Friends, we must move onto greater resolutions now before we miss the proverbial boat, and leading the way is with their new 65-inch prototype LCD which sports a 4096 x 2160 resolution. They're not the only one playing the ultra HD game, Westinghouse was showing off at CES in January, and Japan's NHK has been prepping a 7680 x 4320 "Super Hi-Vision TV standard for a while, but Sharp looks to be doing a pretty good job of things all the same. The display, which is still in development, will be initially targeted at film and television producers, along with medical imaging purposes, but we're sure we'll find a good enough excuse -- and the nefarious means -- to squeeze one of these into the Engadget HQ within a year or so. Along with the 64-incher, Sharp was showing off their new manufacturing methods that allow them to get six 52-inch LCDs out of a single glass sheet, along with a "Mega Contrast" display that boasts of a spanking 1 million-to-1 contrast ratio.
[color=blue]read more[/color]
Én meg két kezem összetenném ha belátható időn belül legalább nyomi 1280x720-as adások lennének magyarul. -
Sund #1120 köszi! -
Inquisitor #1119 Pont ezért 2012-ig nem preferálják a HDCP védelmet a filmeken, tehát kár ezen aggódni, másrészt elég jó árban kapni Samsung tévéket, amik HDCP/HDMI-s változatok ... persze akinek van keret, az vehet ilyet Sonyban is. Szóval annyira nem hiánycikk. -
Sund #1118 De érdemes olyat venni, nem? Hiszen ha jönnek majd a HDDVD meg bluray filmek, gondolom követelmény lesz. Nem lesz elég csak a lejátszónak majd támogatnia?
MErt ahogy elnéztem nagyon kevés tv-n van ilyen opció, mi lesz azokkal, akik enélkül veszik meg?! -
Inquisitor #1117 "Amúgy minden HD-ready tudja a HDCP másolásvédelmet?"
Nem, nagyrészük NEM tudja. Csak amire külön ráírták.