21171
LCD - Plazma
  • Ramore
    Köszi, reálisan nézve Samu, illetve Sony a legesélyesebb választás számomra, extra "angebote" esetében LG.
  • Sir Quno Jedi
    Előttem szóló jól beszélt. Gépe/cége válogatja. Van ami van DVI és HDMI is, van amin csak HDMI. De HDMI-n vagy megy natívban, vagy sem. Általában HDMI-n csak a szabvány HD felbontásokat eszik meg a gépek, ami köszönőviszonyban sincs a szabvány PC felbontásokkal.

Jelesül a samu kiadta a 30"-es moncsiját ugyanazzal a fos 1360x768-as natívval, mint a TV-it, de érdekes módon azon már van DVI, persze 2-3x annyiba is kerül a cucc, mint egy ugyanolyan méretű és felbontású samu TV. Na vajon miért... :D

A DELL legalább valóban überfelbontású 30" moncsikat kínál, de még azoknál is vannak jobbak más cégeknek (de a DELL "viszonylag" olcsó).

Arra kell NAGYON vigyázni, hogy egynémely TV D-SUB-on SEM tudja a natív felbontását. AZ szívás...
  • guardian hero
    Lehet használni, de a legtöbb gyártó szándékosan korlátozásokat épít be, hogy kevésbé konkurálhasson a TV-je a monitoraival.
    Az én Sony-m pl. HDMI-n keresztül PC-ről hajtva az istennek sem akarja a natív felbontását használni, és az egytuneres PIP sem működik. Szerencsére D-Subról meghajtva is szép képe van.
    Egyébként ilyen téren nem hiszem, hogy számítana, hogy DVI vagy HDMI, bármilyen digitális csatlakozóhoz építhet be hasonló korlátozásokat a gyártó, ha akar (és általában akarnak...).
  • Ramore
    Te végül is a d.szalon üzletben vetted az r74-esedet?
  • Ramore
    Köszi a tippeket! Szóval az újabb LCD tévék, amelyeken kizárólag hdmi csati van, és nem dvi, azokkal nem lehet használni pc-re kötve, mert nem ismerik fel a hdmi-dvi kábel miatt? Jól értem?
  • Sir Quno Jedi
    Nekem még R51-esem van mert akkor az volt még új.

Nem rossz, én monitornak is használom, mert azért FPS-TPS nézetű gammákhoz jóak. Sőt ma már a legtöbb gamma ismeri a natív 1360x768-at (vagy valahogy meg lehet buherálni őket) és így már tényleg megaélvezet.

Nem zúg mint egy projektor, nem fogyaszt sokat mint egy plazma, és stabilabbak a színei, mint a DLP-s cumóknak. No persze a kontratsz az süti, de gammáknál ez nem gond, főleg, hogy egy sima TFT moncsinál sokkal durvább a háttérvilágítása (végülis ez egy TV) és a kontraszt is jobb azért azokénál. Szerencsére a dinamikus kontraszt vakítást nem lehet bekapcsolni a PC bementre. Arra kell még figyleni, hogy csak analog D-SUB van rajta, DVI-HDMI csatin nem támogatja a PC-t, mintahogy a legtöbb LCD TV sem, DE legalább D-SUB-on megy natívban.

Jó tanács azoknak akik samu-n akarnak PC-zni. Van neki(k) egy jól eldugott PC menüpontja és ott egy auto beállítás. Na ha a PC-nk már 1360x768 60hZ-ban van, ezt nem árt rányomni és bepasszentja a képet sarkosra, nem lesz zizis.

Ja és mint sok LCD lapnak ennek is gondjai vannak a piros színnel. A kék és zöld faja, de a színpiros az kicsit mindig homályos lesz rajta. Ez filmeknél sosem derül ki, de desktop-nál igen.
  • Alectos
    Sziasztok!

Mondok egy trükköt, amit vegyetek figyelembe tévé vásárlásakor. Többen mondták, hogy üzletben egymás mellett ennek vagy annak szebb volt a képe. Nos ez csalóka, trükkös. Nekem egyszer elárulta egy eladó, hogy annak a tévének a legszebb a képe az üzletben, amelyiket el akarják adni. Mert úgy állítják be őket. Bizony.
    Úgyhogy ne elégedjünk meg azzal amit látunk, kérjük meg az eladót, hogy lője be a képet, vagy tegyük meg magunk.

Pia!

Az R74-esnek tényleg felvitték az árát? Mindenhol? Gondoltam, hogy lesz valami ilyesmi, a specifikációit figyelembe véve - és ezt mostmár tapasztalatból is igazolhatom -, a 340-360 ezer ft körüi tévék kategóriájában van és nem 230-as cucc.
  • desigo
    Jah rendben:)
  • pia
    Teljesen eggyetértek veled, viszont a Toshibát simán oda lehet rakni a Samu, és a Sony mellé, nem vall szégyent, hiába olcsóbb. Ja, és jár hozzá a 3 éves teljeskörü garancia. Na mind 1, nem futtatom, különösen, hogy kezdek kacsingatni az R72-74 felé is. Egyenlőre gyűjtöm az infókat, és decemberben vásárolok.
  • guardian hero
    Hát, most olyan tévéket lehet megkapni 200-ért, amiket egy éve 300-at kértek...
  • pia
    Nem olvastad figyelmesen amit írtam. Full HD-ről van szó, azt hol kapsz 250-ért?
  • Nexxuss
    nem. hanem a full HD-s Tv-k ára esik le. Mind a W-s Bravia pl. 1.000.000 volt tavaly ilyenkor. most meg 6-700000körül meg lehet venni. ÉS ez modell kifutó modell lesz lassan. szal meg lehet venni 500.000 alatt is.
    meg jönnek majd a 32"-es FUll HD-k.
    A Toshibák úgy tudom az áruk miatt kaptak jó értékelőt. mivel egy 32-es Toshiba kerül 230.000be. Mondjuk azokat élőben nem láttam.

Sony meg Samsung azért jó mert jó a garancia is rájuk. Mondjuk én bajban lennék, hogyha most kéne vennem LCD-t. Pl.:
    a Samsung design valami fantaszitkus! Ez az R-es sorozat nagyon szép most. Viszont ugyanannyi mint egy S2000-es Bravia. Annak meg a képe tetszik jobban mert a Bravia Engine azért eléggé jó dolog....amúgy mé mondják az emberek hogy a Sony a legdrágább? nem értem. 310-330 egy 32S2000 Bravia. Egy R72-R74 es Samo is annyi.
  • desigo
    Gondolod,hogy egy most 250 ezerbe kerülő tvnek nyárra 150 ezer lesz az ára?
    Hát én ezt erősen kétlem...
  • pia
    Hát nem tudom, talán Thomsont tényleg ne, de a Toshiba rengeteg tesztet nyert, és több pontot szerzett, mint az általad favoritként felsoroltak, és ez nem az én véleményem, hanem neves médiamagazinok szakértőinek véleménye. Élőben látva a tv-képe simán leveri a Sony S sorozatét, az LG-ről nem is beszélve. Lehet igazad van viszont abban, ha nem sürgős valakinek várjon a full hd-ra, szerintem 100e-et simán lemegy az áruk nyárra.
  • Nexxuss
    hát nemtom. Thomson Toshiba inkább ne. Sony, Samu, és max LG LCD. Azér a többeik még gyerek cipőben járnak. Inkább várjatok, de szart ne vegyetek. Én speciel jelenleg ott tartok, hogy nem veszek nyárig LCD-t mert addigra talán emberi áron lehet majd kapni FullHD-set is.
  • pia
    Köszi! Úgy látom közben felment az ára a samunak, marad a Toshiba.
  • petee
    azt hiszem eldöntöttem, utánanéztem a thomsonnak, euronics reklámba 8ms-osként hirdetik,de igazából 16ms-os a TV.Az nem jó sajnos,túl lassú.:(
  • petee
    Sziasztok!
    Alectos: Úgy látom kicsit érted a témát, a Thomson LCD-kről mit tudsz elmondani? Most hihetetlen jó áron van az euronicsba egy 66 cm-s LCD és nagyon piszkálja a csőrömet,elhoznám részletre. Milyen minőségű?Van egy 55 cm thomson crt tvm,annak nagyon szép képe van, ez az egy amivel találkoztam,így nálam bejön a márka. Igazából az zavar, hogy csak 66cm-es, de a lakásomba, (panelban lakok) szerintem bőven elég,vagy nem?Lehet jobb lenne egy 82centis?
  • Alectos
    Szia!

A Toshibáról nem tudok neked mit mondani, mert annyira azért nem értek a tövökhöz. Lehet Cloud tud erről neked hitelesen nyilatkozni.

A Samsungról viszont igen. Említed, hogy pofátlanúl kedvező az ára. Így van! Mielőtt megvettem a tévét, jó alaposan körbeolvastam az internetet. Az angol weboldalakon szinte szó szerint azt írták amit te, hogy kategóriájában kiváló tévé és hogy a minőségéhez és tudásához képest nevetségesen alacsony az ára. Tudtommal iszonyú sokat vesznek ebből a szériából, valószínűleg nem véletlenül. Én a műszaki depoban akartam megveni, de az orrom előtt fogyott ki a készlet, másnap már le is vették a listáról. Vannak helyek, ahol egyik napról a másikra 100 rugóval felvitték az árát. Szóval lehet, hogy lépni kell időben.

Nekem nagyon fontos szempont volt, hogy van Xbox360-unk és mint kiderült, az ebben a típusu tévében lévő LCD panelt használták az xbox360 fejlesztői tesztelésre. Mondhatnám az xbox360 ehez a típushoz van optimalizálva. Ez magával vonja azt, hogy a DVD filmekkel sem lehet gond, főképp hogy azt is az xboxról nézzük.

Rákötöttem a notebook-omat, tűéles kép a panel teljes felületén, az lecd megvilágítása teljesen egyenletes. Szebb a képe, mint a notebookom képernyőjének, pedig az elég jó minőségű.

A 72 és 74 típus között csak a digitális tuner a különbség a 74 javára, mégis olcsóbb. Hogy miért ne kérdezd, de volt már olyan, hogy kereskedelembe küldtek valamiből egy egész szériát, rossz árazással. Bár szerintem most nem ez a helyzet.

A PIP viszont sajnos egy tuneres, így ne számíts rá, hogy egyszerre tudod nézni a Mónika-Showt és a Balázs-Showt, bár gondolom nem is vágysz erre. :o)

A távirányítóval nem vagyok megelégedve. Iszonyú szarúl, lassan reagál a nyomkodásra, logikátlan a gombtípusok elhelyezése, stb. A teletext kikapcsolására csak a kézikönyvből jöttem rá, iszonyú hülye helyen, egy teljesen más funkcióra való gombbal lehet kikapcsolni, ilyen marhaságot még nem is láttam. Behéz megtalálni, nem esik kézre.

Nagyjából ennyi, remélem hasznos információkat kaptál és sok sikert a vásárláshoz. Nehogy úgy járj, mint tegnap a Barátok köztben a csávó.
    :o))
  • desigo
    Össze kéne dobni valami jó kis bannert:)
  • pia
    Hali Alectos! Mivel lcd vásárlás előtt állok, kíváncsi lennék a tapasztalataidra a samuval kapcsolatban. Az én kiszemeltem egy Toshiba 32WL66-os, ami tényszerűen etalon a kategóriájában, de hátha találok még jobbat ár/érték szempontjából. Ha valóban ugyanazt tudja a 74-es mint a 72-es + még digit tuneres is, megfontolandó a dolog. Az ára pedig pofátlanul kedvező.
  • cloud.strife
    Részemről ok... :)
  • oasis UK
    itthon lehet már kapni HD DVD és Blue Ray filmeket?
    lejatszok mar megerkeztek!!!
  • Borg
    Se a politika, se a személyeskedés ne folytatódjon, különben banokat fogok osztani.
  • Alectos
    Ha valaki kíváncsi rá, szívesen elmondom pl. a tapasztalataimat az általam vásárolt készülékkel kapcsolatban pro- és kontra, hátha akar valaki ilyet vanni.

Teszteltem notebook-al, box360-al, DVD-vel, stb.
  • Alectos
    Nincs itt semmi gond, vitáztunk egy jót.
    Mára már biztos lenyugodtal a kedélyek.

"Ha ez megnyugtat, nem kizárólag erről az egy cégről beszéltem, hanem legalább 4-ről, de hagyjuk."

Szerintem is hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy már te magad is megbántad amit írtál.

A minősíthetetlen stílussal kapcsolatban annyit még megjegyeznék - és ezzel magam részéről lezárom ezt a vitát -, minősíthetetlen az, ha valaki kettős mércét használ valakik minősítésével kapcsoltban.

Innen kezdve kár bármilyen szót is erre a vitára pazarolni, dumcsizzunk a tévékről.
    Ok?
  • Alectos
    Szia!

Persze, hogy rendes garanciát kaptam.

A szürkeimport nagyon ingoványos talaj, szerintem kár ezzel a témával foglalkozni.

Azok a cégek akik pl. magyarországon hivatalosan nem forgalmazott termékeket akarnak behozni és árulni, azoknak meg kell fizetniük a megfelelő adókat, be kell tartaniuk a termékkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi szabályokat és forgalmazhatnak gond nélkül.

Végül is mindenki ott és olyan feltételekkel veszi meg azt , amit akar. Van akinek a sok garancia szempont, a kis pénzüeknek valószínűleg az ár a fő tényező.
    Nyugateurópában nagyon sok helyen megveheted a garanciát, 1 évre, 2 évre, vagy többre. Csak ki kell fizetni.
  • cloud.strife
    Ajjajajajjj!!
    Ti nem alszotok? ( én tudok, nekem tiszta a lelkiismeretem:)

Ha ez megnyugtat, nem kizárólag erről az egy cégről beszéltem, hanem legalább 4-ről, de hagyjuk.

A mínősíthetetlen stílusodat nem kommentálnám, önmagukért beszélnek.

Innentől az "okos enged" elvét követem, ma nem haragszol... :)

u.i.: mégegyszer: ha az általuk használt beszerzéssel, árakkal minden kóser lenne, szted mér nem csinálja a piac 90%-a? No Comment
  • Sir Quno Jedi
    A személyeskedést te már behoztad a topicba, mégha nem is kívánod észrevenni. Nincsenek itt haverjaim (ebben a topicban aztán végképp nem), de amúgy is rossz helyen kopogtatsz, sosem szorultam rá, hogy megvédjenek. A "sok kritika miatti kopizás-szisztéma" összesküvés elméletedhez sok sikert kívánok, ez már valóbban az agyfingás kategória... :D

Privátban pedig nem folytatunk semmit sem (eleve te kezdeményezted még azt is). Annyira azért nem kedvellek, hogy magánbeszélgetésbe bonyolódjak veled. EZ egy nyilvános fórum ÉS lám te is gyorsan leszoktál a priviben mocskolódásról, amint rájöttél, hogy mások is láthatják. Mondassz valamit, mégiscsak jó módszer a magadfajta gerinctelen, titokbanszemétkedő emberkék ellen! :D

Sajna nem fizetnek érte, pedig az ilyenek miatt, mint te is igazán járna némi fejpénz... :D

Legközelebb ha nyilvánosan belémkötsz és még magad is rájössz, hogy igazságtalanul voltál durva, akkor légyszíves ne kérj privátban elnézést és ne kezdj el faszpatkányozni. Előre is köszi!
  • Sir Quno Jedi
    Nem, úgy általában az SG-n tiltott a politizálás. Ezért szóltam. Még mielőtt mások jönnek szankcionálni.
  • Ramore
    Végül is hivatalos, 3 éves Samsung Magyarország garanciát kaptál a tévédhez? Mert, ha igen, akkor azt gondolom, hogy nem szürkeimportból származik a készülék, vagy tévednék?
  • Nexxuss
    hát mondjuk a stílusod oda való ja :-)

amúgy télleg fejjezed abba. mert szétoffoltap a topicot. Én abba fejeztem.
  • Alectos
    Így ketten még cifrább dolgokat tudtok összehozni mi???

"örülök hát:P szerintem kormánypárti politikus vagy. Csak arra nem válaszolsz amire kellene :-)"

Remélem nem megy át a téma "Gyurcsány monnyon le" síkra???

A politika fórum szerintem teljesen másfelé van.
  • Alectos
    Miről beszélsz te?
    A privát többek között azért van, hogy a személyeskedést ne hozzuk be publikus topikba. Ezt pont egy moderátornak kell oktatni?
    Mért érdekelné Gipsz Ödönt az XY topikban, hogy én téged egy faszkalapnak tartalak???

Ez az "egyedül nem megy, ezért inkább bedobom a haverjaim közé a topikba, ők majd megvédenek" dolog elég komoly gyávaságra utal.

"Jelzem máskor is kopiztam és fogok is bekopizni privátokat oda és akkor amikor akarok, mert nem tartom korrekt embernek azt..."

Ebből azért tisztán lejön, hogy messze nem én vagyok az egyetlen, aki téged faszkalapnak tart és úgy látszik a sok kritika miatt kidolgoztad ezt a privátból-publikusba stratégiát.
    Mond ezért fizetnek is neked, vagy csak hagyják, hogy jól ellegyél??

Ha gondolod folytathatjuk privátba, messze nem ez a topik témája.
    Ha nem akkor ég áldjon.
  • Sir Quno Jedi
    Politikát ne, az tényleg bantéma.
  • Sir Quno Jedi
    Ha túltengene bennem a "hatalmi dolog" nem szólnék hozzád egy árva szót sem, csak menne az 5 büntipont és csá. Azért gondolkodjál már el, hogy a nyúl viszi-e a puskát! Valszeg. nagyon el vagy tévedve. Legtöbb modinál, ha nem tetszik, hogy nincs rajtad sapka, már mész is a lecsóba. Tized ennyiért is... Ebből látszik meg igazán az újregséged (is). Az a szerencséd, hogy én most ráértem egy kicsit flémelni.
  • Nexxuss
    örülök hát:P szerintem kormánypárti politikus vagy. Csak arra nem válaszolsz amire kellene :-)
  • Sir Quno Jedi
    Nem én tértem el tőle, hanem te a publikus bűntetés kieszközlésének firtatásával. Ilyen 1xű.
  • Alectos

Ugye nem haragúdtál meg, mert eddig észre sem vettelek és nemigen reagáltam az eddigi kommentjeidre sem?
    Úgyhogy most biztos boldog vagy, hogy szóval illetlek.
    :o)))
  • Sir Quno Jedi
    Ha merted volna vállani a mocskos szavakkal leírható amúgy is mocskos véleményed, akkor itt faszpatkányoztál volna le, DE te inkább privátban mondtad meg az őszintét, úgy látszik ott könnyebben megy neked, nem látja senki, csak én, te meg mosod kezeidet. :D

Jelzem máskor is kopiztam és fogok is bekopizni privátokat oda és akkor amikor akarok, mert nem tartom korrekt embernek azt, aki mások háta mögött nagyfiú és csak titokban szeret szemétkedni. Ha te ezt korrektnek tartod, az a te magánproblémád, ezzel nem fogsz bevágódni nálam (se). Jelesül az ilyen megnyilvánulásokat, mint amit te is tettél olybá veszem, mint egy névtelen telefonáló perverz aberrációit, amit "csak" nekem szán. ÉN szívesen felveszem magnóra, ha úgy adódik és szívesen megmutatom bárkinek. AZ nem személyes dolog. AKi annak érzi, az beteg ember (vagy valami más faj).

Téged sem az első privid után kopiztalak be, hanem mikor eltörött a mécses odaát! Szal. egy szavad sem lehet, mindaddig maradhat privát keretek között a beszélgetésünk, amíg nem érzem úgy, hogy átlépsz valamiféle morális/erkölcsi határt. Kíváncsi lennék amúgy élőben hány embernek mondtál szemtől-szemben ilyesmit (mégha most szeretnéd is róla elterelni a szót)?! Mindig is kíváncsi voltam mi motiválja az ilyen "embereket" ilyenkor...