21171
LCD - Plazma
-
#1436 Plazmával az gondom, hogy monitornak nem annyira alkalmas. Maga a technológia ilyen. Akármit csinálsz az a kis ravasz képpont ott buzgárkodik, míg LCD-n halálnyugisan oda van szegezve, mivel az LCD csak egy (frame-enként statikus) szűrő a háttérvilágítás előtt. Már persze ez sem igaz valamennyi LCD technológiára ráadásul, van ahol ott is buzgárkodnak a színkeveréssel, de az kezd lassan kihalni szerencsére (nekem is van többfajta TFT moncsim és bizony van különbség). A plazma a kontrasztban verhetetlen az tuti, másról nem tudok. Ja és már a gagyi samumon sem zavaró már az utánhúzás, de még a 3 éves Philips profi TFT-men sem veszed észre. -
viizo #1435 akkor kijavítalak: nézd meg az utolsó 1-2 generáció plazmáinak fogyasztását pl akármelyik gyártó, mondjuk pl a pana oldalán: azonos képmérettel nincs különbség a fogyasztásban... rég elmúltak az idők mikor a plazmák falták az áramot ;) -
#1434 ez poén :D 26s200 meg most még 260:P -
KekszNET #1433 http://avplanet.hu/TH-37PV60
Mondjuk ez! Kár hogy nincs kp penzem, max 2 honap mulva -
#1432 Úgyvan... :) -
KekszNET #1431 mar akkor total tanacstalan vagyok :)
a plazma is tudna amit kicsivel ez elott irtam? :) -
#1430 hat igen.. eleg vicces hogy beraknak ket tv-t egymas melle es hagyjak hogy anep eldontse melyik a szebb.. valszeg az LCD beallitasaiba belenyultak... feljebb toltak a sharpness-t mint kellene es a szint is lehuztak.. egybol a plazma szebb.. amugy en meg mindig ott vagyok hogy inkabb HD projektoros tv es inkabb ubernagy minthogy kisebb es plazma... de ha plazma akkor ambilight 3 :D
amugy a mi tv-nket is ugy vettuk hogy elobb elkertem a boltba a taviranyitot es beallitottam ugy ahogy nekem tetszett.. hat egybol nem lett szemcses meg egybol lettek szinek... -
#1429 Az a Samu az S-essel van egy súlycsoportba.. .:) -
#1428 Neked is az alant elhelyezkedő hozzászólás... :) -
#1427 Figyeld a www.klubmedia.hu oldalt, decemberben nagyon kemény LCD árak lesznek. Lesz 0%THM is, a 32U 239e, a 32S 299e lesz. És ugye ez garantáltan hivatalos vétel, + 3 év Sony Hungária garancia... :)
Nálunk hétfőtől már élnek ezek az árak. -
q13579 #1426 Sztem nagyon árfüggö, hogy ki melyiket venné. Én most valószínű megveszem a pana th-37pv60-át, méghozzá azért mert 290ezer körüli lcd-k nem nyujtanak többet egyáltalán. Sőt. Ezen dupla HDMI csatl van, előnyösebb a felbontása is (1024x768)szebbek a színei, sokkal kevésbé zajos mint az lcd dvd vagy tv nézés közben.
Valamint most néztem meg a szaküzletben elég tüzetesen milyen is a minősége, és 300 körül lcd nem igazán vetekedhet vele. Föleg nem olyan ami 94 cm...
Ha viszont már most rászánnám magam és beruháznék egy 500 fölötti készülékbe, biztosan lcd-t vennék, vagy egy sony 40v2000-et vagy egy Samsung LE-40N71-t.
Csak nem érzem és nem látom még értelmét, mert kihasználni sajnos nem fogom tudni.
És télleg mókusvakítások ezek a fényképek. Egyáltalán hogy lehet fénykép alapján megítélni, megítéltetni egy tv képminőségét... -
#1425 Bírom amikor beraknak két képet egymás mellé összehasonlítás képpen.
Úgy adják elő mintha az LCD tv csak homályos,életlen és fakó képet tudba adni...
ugyan már
Véleményem szerint se az élet tartama se az áramfogyasztása nem előnyös a plazmáknak.
De javítsatok ki ha tévedek...
-
q13579 #1424 Eddig nem igazán gondolkodtam plazmában, de most (nem kifejezetten a cikkek miatt) elkezdtem kicsit agyalni. Néztem pl a panasonic TH-37PV60-at, minden megvan benne ami 300-ezerért szokott lenni egy lcd-ben, ráadásul 2 hdmi csati.
Ami még imponálobb az éppen a kicsivel alacsonyabb horizontális felbontása ami 1024, szoval sima adás és dvd során nem kapok akkora fekete felesleges csikokat jobb és bal oldalt és ugy hallottam, hogy sima adás során is szebb a képe.
Ennyiért véleményetek szerint vegyek egy 94-es ilyen panát, vagy inkább egy lg-re, vagy samsung-ra költsek lcd-ben? -
viizo #1423 bár rettentően marketinges a szöveg, túl sok hülyeséget nem írnak, az LCD azért még eléggé messze van képminőség legtöbb jellemzőjében a plazmától...
kivéve ugye a nagy LCD fanok szerint... -
#1422 Már most rengeteget estek :) De biztos lesz még egy-két "kihagyhatatlan" ajánlat itt-ott :) -
#1421 Egy-két ide illő cikk, olvassátok el ezt:
Kampány az LCD-tévék ellen
és ezt
Valamint:
Az LCD és a plazma megbízhatósága Kár, hogy az LG-ről nincs szó :( :) (LG LCD-nk van) -
#1420 Már most sokat estek az árak, de karácsonyig még biztos lesz néhány akciós ajánlat. -
q13579 #1419 Várható valamiféle áresés sztetek a közeljövőben az ünnepek miatt? -
KekszNET #1418 Ezt olvastam valahol:
Natív 1:1, pixel pontos (1360x768, vagy 1366x768) meghajtás HDMI csatin keresztül LG-nél működik,
Samsungnál csak az analóg Sub-D VGA csatin, Sony és Philips LCD-tévéknél egyik csatin sem megy. -
#1417 Videókari bármilyen jó az újabbak közül, mer úgyis "csak" sima analog VGA kimeneten fogod a legjobb eredményt kapni (esetleg DVI-D-n, ha tudja a TV ami nem gyakori).
Ajánlanám a CSamcsung-ot, de úgyis elküldenek anyámba. (én azt használom TV, PC (D-SUB), PS2 (component), szal. úgy mindenre is). -
KekszNET #1416 Hi,
LCD vásárlása előtt vagyok, amire használni szeretném:
- xbox360-al (később) összekötve játszani, a 720p -s filmek lehetőségét kihasználva azon nézni sorozatokat, filmeket (vagy streamelni PC-ről az xbox360-ra és onnana tévére.
- PC-vel összekötni, 720p filmeket nézni, hdtv sorozatokat nézni
- PC-vel összekapcsolva játszani?
- normális tévécsatornákat nézni (ez nagyon minimális)
Inkább amire kellene, hogy C-vel összekötve hdtv, 720p filmeket nézzek.
Most az egyik nagyobb áruházban van Sony BRAVIA KDL-32U2000(K) 250ezer forintért, 9 hónapra 0% THM-mel, de nem tudom hogy január környékére hogy alakulnak majd az árak és hogy ne várjak inkább vmi jobbra, pl KDL-32S2000, vagy mi az ami ilyen max 300.000-ig beleférne az én elképzeléseimbe? Mire kell figyelnem?
Milyen videókártya kell a gépembe hogy a 720p-t teljes mértékben élvezhessem? HDMI kimenettel? vagy mi most a "szabvány"?
(Köszi az 5leteket)
üdv
K -
q13579 #1415 Tudnál akkor adni egykét tippet arra (ártol most függetlenül), melyik készülékeknek a legjobb az ár/teljesítmény arányuk?? -
#1414 Néztem ezeket az új LED projektorokat. Nagyon gecik a gyártók. Végre itt a lehetőség, hogy normális proji kerüljön az asztalra, aminek 20.000 üzemórás "lámpája" van és zéró zajt generál, mivel passzív a hűtése, erre csak ilyen minimókákat csinálnak, ami elfér a tenyereden, de könyörgöm, csak 400 lumenes!!! Mi a faszt lehet csinálni 400 lumennel?!! Pont nem tudsz vele normális fényerejű és NAGY képet vetíteni, annyi pénzért meg amennyibe ezek kerülnek, vehetsz ugyanolyan felbontású nagy plazmát, vagy amit akarsz.
Ha legalább beletolnának 800-1200lument, azzal már lehet(ne) mozizni (ha prezentációra még kevés is), de nem, vedd csak meg a jó szar, alacsony élettartamú lámpákkal szerelt, méregdrága fos projektorszörnyeiket, amik zajosak, kurva sokat fogyasztanak és lehet velük fűteni a szobát (no és cserélgetheted bennük az aranyárban mért pilácsot)!
Nem kell szaros mobil megoldás, engem az sem érdekel, ha 120kg a rohadt projektoruk, csak adjon elég fényerőt, legyen nagy a natív felbontása és KUSSOLJON! EZ olyan nagy kérés...
Kész, elegem van...
Azért kell monitor+LCDTV+projektor, mert a kedves gyártók baszaraintanak egyetlen normális megoldást szállítani az összes "viewscreen" problémánkra, pedig van ilyen megoldás... -
#1413 300e és 340e között mocorog az ára mindenhol már...
Az egy dolog hogy te szereztél egyet olcsóbban (még mindíg tartom magam a régi véleményemet arról az árról:), de most annak nagyon nem jó az ára. -
#1412 Hát szted gagyi. Sztem nem az. -
#1411 Pont a "drágább" szériák azért "drágábbak", mert azokon a sima SD adás, DVD is lényegesen szebben mutat, mint az alapkategóriás LCD-ken. -
#1410 No Comment....
Bocs...
-
#1409 Igen ezek is... :( -
#1408 Sziasztok!
Múltkor már feltettem egy kérdést csak senki nem válaszolt rá....Szal az lenne,hogy melyik cég alkalmaz még olyan mozgáskompenzáló technológiát a tv-iben mint a Philips féle Digital Natural Motion??? Mert nekem nagyon bejön ezeknek a képe,csak a philips megkéri az árát..de nagyon...
Előre is köszi. -
q13579 #1407 Egyébként tényleg. Melyik müsorszolgáltatótól tudom megkapni a max minőséget, amit el lehet érni most Magyarországon?
-
Alectos #1406 Ez bizony így van! Két antennás beállította a házban az összes aljzatot és a közös pontot a padláson, stb. Na akkor lett tökéletes a kép. Előtte sokkal szarabb volt.
Egyből mondták amint kijöttek és körbe néztek, hogy ugyan drágák az aljzatok amik be vannak nálam szerelve a szobákba, de egy kalap szart nem érnek. Ki is rángatták őket, és most direktbe jön a falból a kanóc. :o))
Iszonyat a különbség a minőségben azóta! -
Alectos #1405 "Viszont a 200 körüliekre meg azt mondjátok hogy gagyi-k."
Abban az esetben, ha csak Sonyban gondolkodól. Legalábbis én így írtam.
Én egy Samsung LE32R74BD típusu lcd-t vettem 229-ért, amit mint lentebb Nexuss írta általában máshol 320 és 360 között adnak.
A muszakidepo.hu-n is volt, a múltkor elfogyott, ott is 240-ért adták.
Esetleg nézd meg a specifikációit, amit írnak róla azt tudja. Ha érdekel, privátban megírom, hogy én hol vettem, de nem tudom, van e még és mennyiért adják most. Ugyanis többen jelezték már, hogy más üzletekben is megtörtént, hogy egyik nap még 240-ért adták, másnap már ugyanott 340-be került ez a típus.
Én egy picit sem bántam meg, sőt! Azt kaptam a pénzemért, amire számítottam és amit elvártam. -
#1404 meg sokat számít a jel minősége, hogy mit kapsz. -
#1403 hivatalos fogyasztói ár. TEhát amit a Sony Hungaria Kft. kiad:P Az egy dolog hogy az egy magas ár :D de mégis csak az a hivatalos :D -
q13579 #1402 Természetesen nem csak tévénézésre veszi az ember, mintahogyan én is rendesen kihasználnám pl azt a pc bemenetet a hátuljukon..., de velem együtt még sztem a vásárlók 80%a valószínűleg a régebbi crt helyére szeretné berakni a tv-jét, és mint ilyen nem fog szebb minőséget kapni (ahogy már említettem) standard (értem ezalatt a dvd video illetve sima tv műsor szolgáltatásait)használat során, SAJNOS.
Én is mondhatni a technika megszállótja vagyok, szeretem az új dolgokat, szinte minden téren és be is ruházok rájuk, ha látom értelmét. Egyedül most ezzel a tv vásárlással vagyok nagyon nagy dilenmában.
Fél éve még agyaltam rajta hogy megérne-e nekem egy sony vagy egy samsung 500ezret 40colosban. Arról letettem, azt abszolut feleslegesnek tartom.
Viszont a 200 körüliekre meg azt mondjátok hogy gagyi-k. De hiába veszem meg a fullosabbat, ha egyszerűen képtelen kihasználni a felhasználó. -
Alectos #1401 Azt azért vedd figyelembe, hogy nagyon sokan nem csak tévézésre használják a tévét. Számítógép, konzolok, ezek mind sokat nyomnak a latban.
Én pl. végül azért vettem azt a típust amit megvettem, mert szeretünk játszani xbox360-al, és megtudtam, hogy az adott típus lcd panelján fejlesztették a 360-at.
Egyébként nálunk a tévé is nagyon szép képminőséggel jön, valószínű oka, hogy nem túl nagy az lcd, 32"-os. Nem látszanak rajta annyira a hibák? Kicsit a lapos embereket kellett megszokni, de az 2-3 nap alatt megtörtént. -
Alectos #1400 Egyetértek, éppen ezért mondom, hogy szerintem egy 32"-es Sony tévé 270-ért az szerintem gagyi. Én Sonyt nem vennék meg ennyiért.
De több szempontból lehet nézni ezeket a dolgokat és végülis mindenki azt vegye ami mind ár, mind szolgáltatás viszonylatában neki a legmegfelelőbb.
Csakhát egyszerű halandó nem simán igazodik el manapság a piacon, annyi a választék és a különböző szabvány, szolgáltatás.
"a Te tévéd is 330 körül van hivatalosan."
Ezt nem nagyon értem. Mi neked a hivatalos ár?
Én hivatalosan vettem, csak ennél 100-al olcsóbbé. Utána kell járni!
3 éve vettünk egy beépíthető hűtőgépet a konyhabútorba. 1 hetes utánjárás végén egy teljesen hivatalos üzletben 60 ezerrel olcsóbban vettem meg, mint máshol adták. Akciós volt náluk a termék, annak ellenére, hogy az évi modell volt. 2+1 éves garanciát adtak rá, azóta is tökéletesen működik természetesen. Mindent így veszek. Alaposan körbeszaglászom a témát és az árakat, soha nem vettem az első helyen meg semmit. Átlagban 1-2 hetet szoktam rászánni egy 2-3 kilós kiadásra. -
DJ BP #1399 LG LCD-kről vélemény? konkrétan a 42LC2RR-re gondolok :) (a SONY-n kívül :) -
q13579 #1398 Én úgy vagyok vele, hogy ha a termékekből ki lehetne hozni azt a maximum teljesítményt, amit tudna produkálni, akkor egyértelmű, hogy nem haboznék és kiadnék 50 100-ezerrel is többet akár. DE. Mivel még a magyar műsorszolgáltató piac seholsem tart a tv-k megjelínítőképességéhez képest, ezért én teljesen feleslegesnek érzem megvenni a sokkal drágábbat, mert ugysem fogom kihasználni. Ha meg "gondolni kell a jővőre" is alapon akarják eladni nekem, akkor csak röhögög egy jóízűt, mivel ilyen alapon meg sem venném a tv-t. Ki tudja milyenek és mennyiért lesznek 4 5 év múlva, mire már elfogadható lenne a pminőség standard használat során is.
És egyébként a magyar mentalitást ismerve, kapunk mi digit adást, de HD-t, de lesz egy tippen milyen bitrátán...
Na mind1.
Szóval ez kb olyan, mintha lenne egy zsírúj 550-en maranellom, de kinn laknék mucsajpuszta határában, 30 km-re egy szétkátyúsodott betónúttól, de be van ígérve hogy megépítik az utat... Csak a kül, hogy a Maranellom 5 év múlva is ugyanolyan marad mint most. -
#1397 nem védeni akarom. De azért ma 200.000 forint az tény hogy SOK pénz. De igazán jó LCD-t nem lehet annyiért kapni. a Te tévéd is 330 körül van hivatalosan. Szal te sem "gagyi" 200.000 készüléket vettél :-)