21171
LCD - Plazma
-
CRT forever
-
Onekerub #1475 Vásárlás elhalaszva januárra. Igények emelkedtek. KDL 40W2000 K E L L ! ! ! ;O) -
ZPapp23 #1474 Ezt hogy érted? Miért nem jók? -
thx -
http://hu.wikipedia.org -
HellO!
Tudna valaki egy olyan linket, amiből megértem én, mint kistermetű állat a tv-k kontraszt, felbontás, hd, hd ready dolgokat az elejétől a végéig...
Kösz! -
Onekerub #1470 Csuka! Péntekre tervezem egy Sony KDL 40 V2000 LCD vételét. Dvd nézésre, UPC-re és Xbox360-nal való játékra használnám. Most viszont kezdek azon rágódni, hogy elhalasztom a vásárlást és megvárom, amíg elfogadható áron lehet FULL HD-s tv-hez jutni. Azt tudom, hogy a 360 nem képes 1080p-re, de a PS3 már azt is ki tudja magából préselni és márciusban azt is szeretnék venni. A tv-t 3m-es távolságból néznénk és úgy hallottam, hogy pont ez az a távolság, ahonnan nézve az emberi szem igazából nem tudja megkülönböztetni az 1080p-t az 720p-től,-értem ezalatt, hogy nincs számot tevő különbség köztük- és így igazából nem tudom, hogy emiatt érdemes-e várnom. Erről a modellről csak jót olvastam és nem igazán tudom eldönteni, hogy "csak" az 1080p miatt várjak negyed évet. -
A Sharp talán a legjobb LCD-ket gyártja, de sajna csak a japoóknál. Az európai modellek nem yook. -
dec 1-től figyeld a www.klubmedia.hu oldalt, lesz 0%THM a KDL-40U2000-re... :) -
ZPapp23 #1467 Sziasztok! Tudnátok esetleg olyanban segiteni, hogy a sharpokat hova helyeznétek el? Olvastam vhol hogy olyasmi mint a sony, meg ilyenek, de van esetleg vkinek, vagy élőben láttatok már? -
DJ BP #1466 amúgy nem csak magamnak lenne, csak hogy ne értsétek félre a ,,tudnám elhozni" szösszetételt, nincs nekem annyi pénzem, hát tanulok még :)
(mielőtt valaki írná a szokásost, hogy minek ennyiért tv stb. stb.) -
DJ BP #1465 philips? oké megnézem őket is, egyébként 450-ért tudnám az LG-t elhozni... -
Minden vágyam az ATV-t HD-ben nézni :DDD -
q13579 #1463 Hogy érted hogy HD felbontás. Ez is HD-s, csak nem 1366X768 hanem 1080X768. Ennyi a kül. Mire bejön a HD adás, addigra meg el tudjuk képzelni hol lesznek már az 1920X1080-as LCD-k árai és ki tudja milyen egyéb finomságokat pakolnak még rájuk, beléük.
400 ezret meg ÉN már soknak találom MÉG. Majd késöbb. Már a 300 is sokkal több amit valaha tévére akartam költeni. Nem szeretnék feljebb menni.
-
Igaz.
De ha jön a HD adás..... :)
Áll. az ATV már mocorog... -
Pláne, hogy ennyiért (inkébb 89e-ért) már 160Gb-os HDD-s DVD írót lehet kapni. Önmagában ez az LG 400e ér. -
Nagyon kellene mellé az ár, hogy Te mennyiért láttad, hol, mér? :)
SZVSZ ha már nem Sony, akkor a Philips, utána jön az LG...
Ahogy nézem a beszerzési árat, ez kb 460-480e között mocorog hivatalos helyekről.
Hát nem tudom, hogy a beépített 80 GB HDD-ért kell-e 60-80ezret fizetni... :( -
DJ BP #1459 korábbi kérdésem:
,,LG LCD-kről vélemény? konkrétan a 42LC2RR-re gondolok :) (a SONY-n kívül :)" -
Akkor vegyél plazmát, tévéhez-DVDhez teljesen felesleges a HD felbontás, viszont a nagy képátló jól jön. -
399e egy 40" LCD -
Máramelyikhez. A régihez kell venni, de aszem az újak közül sem mindhez jár... :( -
q13579 #1455 Hát amire elsősorban lenne használva az a normál tv adás, dvd és laptoppal összekötve elég sűrű filmnézés. Játszani egyáltalán nem akarok vele, egyrészt, mert se xbox se ps, másrészt meg nem hiszem hogy olyan jo lenne 97 vagy 107 centin...
Én is megvenném az lcd-t de még feleslegesnek tartok kiadni ennyit érte, ha nem néz ki olyan jól sajnos ilyen viszonyok mellett. Egy nagyobb kaliberű lcd, kb 42" 50" ráér még vagy 6 évet, mikor már bejött a digi adás, és a blue-ray, vagy HD-DVD (majd meglátjuk) elérhetővé válik.
Addig meg bőven megfelel.
Mellesleg kifejezetten egy olyan szaküzletben informálódtam, ahol kizárólag sony lcd-k illetve pana plazmák vannak. így a két fő célpontomat tudtam elég jól összehasonlítani. Elmondtam nekik is mire szeretném használni és egyértelműen a panát javasolták EBBEN AZ ÁRBAN.
-
Azzal még várj egy évtizedet. xD -
Kapsz hozzá talpat. Anélkül meg sem állna. -
Pászmeg! Plazma jóak maxiTV-nek, azt haller. LCD meg amolyan szürke garabonciás, mindenes és takarékos. -
KekszNET #1451 http://www.sg.hu/cikkek/48818
TV-dilemma: plazma vagy LCD? -
Muszály venni..... :( -
q13579 #1449 Gondolom egyik tv szolgáltatóval sem lehet HDMI-jal csatlakoztatni az lcd-t vagy plazmát? -
q13579 #1448 Azt megtudja nekem mondani valaki hogy a pana plazmáihoz muszály-e venni talpat, vagy "megáll" anélkül is. Mert ha csak egy opcio akkor hanyagolnám plusz 20 ezerért, ha viszont egy "kötelező" opcio, akkor miért nem számolnak vele?? -
Demeter #1447 Köszönöm. Akkor ezt hagyjuk is és a többi Samsung? Vagy a Samsung mit olyan felejtős? És mi a helyzet a Plasma TV-kel?
-
sztem nézd meg a sony 32s20.. modelleket, lényegesen komolyabbak. 299-ért már megkapod. -
AZ R51-esek régebbi, kifutott típusok, azért olcsóbb. Nekem is R51 van (pont akkor kezdtek típusváltásba). -
q13579 #1444 Sziasztok!
Rászántam magam és valszeg meg is veszem valamelyiket. Csak arra lennék kiváncsi hogy melyiket érné meg jobban megvenni. Mindkettö 300 310 körül van. Az egyik a panasonic TH-37PV60 a másik ennek a régebbi verzioja, csak 42 colos és nem 1024X760 a felbontása hanem, 852X480. Nem tudom eldönteni sajnos.
Előre kösz a tippeket. -
t698hh3 #1443 Hello,
A Sony KDL-V3250 csak annyival tud többet a V3200-nal, hogy a kontrasztaránya nagyobb, 2 HDMI van rajta? Valakinek van már tapasztalata ezzel a tipussal?
Üdv -
Demeter #1442 Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek LCD/Plasma vásárlást illetően. Nem vagyok teljesen tisztában, hogy milyet (LCD/Plasma) is volna érdemes venni.
Amik adottak kb. 200-300e és ne legyen 82cm alatt. Néztem Samsung-ból több tipust is pl.:
- LE32R74 (BD,SL)
- LE32R72 (B)
- LE32R51 (B)
Ezek tetszettek de nem igazán vágom, hogy míg mondjuk a R51-es cirka 185e addíg azR74-es 255e (ezen árakat az apronetről néztem és persze csakis orig garis TV-t néztem). Szóval a kérdésem mit tud az egyik amit a másik nem? Csak mert a leírásukban majd mind megegyezik. Vagy az én laikus szememnek nem tűnt fel vmi?
És akkor még ott vannak a Plasma TV-k amiket nem is néztem. Szóval csak azért bátorkodtam ide írni, hogy segítséget kapjak vásárlás ügyebn mert ha már veszek akkor nem szeretném évente cserélni.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv!
-
viizo #1441 de csak a példa kedvéért, itt van két hasonló 40" körüli modell:
Pana PV60 - hivatalosan: 261W - de több felhasználó mérése alapján olyan 200-220W-ot eszik meg, az elméleti maximumtól mindig távol volt, lásd pl. avx.hu/forum
Sony 40S2000 - hivatalosan: 180W - ezt viszont kb folyamatosan meg is eszi, az LCD működési elvéből adódóan...
valóban óriási különbség, 180W vs mondjuk 220W, de a Pana nagyobb is kicsivel ;)
ennyit a LOL-ról és a HATALMAS fogyasztásról :)
-
viizo #1440 melyik is ez a két modell? -
400W az télleg nem sok, LCD-be ugyanez 140W... LOL -
Mér?
Nálunk idáig 249e volt, most 219e... :) -
GixEr #1437 Sziasztok! Segitsetek pls.
Termeszetesen mint mindenki vasarlas elott allok es nem tiszta 1-2 dolog.
Alapesetben PC rol es Antenna-rol hasznalnam (ez utobbirol ritkan). Most van egy 19" CRT a VGA csatlakozon igy a DVI szabad (az SVHS felejtheto). Ha az LCD TV-nek csak HDMI csatija van (es persze VGA) ugy ez kompatibilis a videokartyan levo sima DVI kimenetemmel, vagy okoz-e minosegi kulonbseget??
Eddig ugy nez ki, hogy az LG valsztekabol veszem meg valamelyik 32" peldanyt ~200K korul. Ma neztem egy 32" LG LCD-t lattam a menujeben a 1366x768 es az 1360x768- as felbontasok allithatosagat ha az 1366x768 a fizikai felbontasa a TV nek akkor ha visszaveszem a menujeben a 1360-ra akkor interpolalja a kepet (ami ugye ront a minosegen?!) vagy a szeleibol nem hasznalja ezeket a pixel sorokat?
Az RS232 csatlakozo mire jo(valamelyiknel lattam)? Az nem a PC soros portjaval megegyezo szabvany?
A tipushoz szivesen fogadok tanacsokat velemenyeket mas gyartotol is.
Elore is koszonom...