21171
LCD - Plazma
  • Alectos
    Nem bántásként:

"így azok szoktak beszélni (jópár év alatt láttam párat) akiknek nincs annyi pénzük, hogy megvegyék a jobbat (drágábban persze), "

Lejjebb azt magyarázod, hogy milyen ostobaság és logikátlanság azt állítani, hogy a Sony drága. Itt meg azt írod, hogy a csórók nem tudják megfizetni a drága dolgokat ezért nyőgnek. Hát ez a LOL, nem csórónak lenni. Most drága a Sony vagy sem? Amit olcsón árúl az minőségi, vagy gagyi??? Nehéz téged követni.

Vegyünk egy Camcung 250E Ft-os tévét és egy Sony 250E Ft-os tévét. Hát az egy idióta, aki e kettő közül megvesz egy 250 ezres Sonyt. Mert tuti, hogy sokkal kevesebb szolgáltatást fogsz műszaki szempontból kapni ugyanazon az áron a Sonytól. Ez kb. olyan mint amikor veszel egy Lambórdzsinit, biciklikerekekkel szerelve.
    Az, meg aki megvesz egy 1 200 000 Ft-os tévét, az vagy nagyon gazdag, vagy egy agyament, esetleg megszállott.

Ez a "csóró megmagyarázza" dologhoz még annyit, hogy sokszor bizony igaza van a hülye csórójának, mert olyan parasztvakítások mennek a műszaki piacon, hogy néha szarrá röhögöm magam. Úgyhogy ahelyett, hogy az ember szórja a pénzt mint a hülye - esetleg teljesen feleslegesen -, érdemes kicsit vizsgálódni, a te szavaiddal élve: megmagyarázni és egy kurva drága Sony helyett lehet hogy sokkal olcsóbban kifogsz egy más fajta cuccot, ami ugyanazt nyújtja neked.
    De van, hogy hiába járod körül a témát, mégis marad az esetleg drágább Sony. Mint említettem én így vagyok a kamerákkal. Ha kamera, akkor csakis Sony. Sok Sony kamerám volt, és ez nem véletlen. Egyszer sok-sok éve volt egy Panasonicom. Az volt az első és utolsó tévedésem.
  • desigo
    Akkor mi lehet erre a két fekete csíkra a megoldás?
    Mi jó kifejezetten pczsre?
  • Nexxuss
    csak hogy milyenek. MErt a Pana CRtben azért nagyon ott van. Aztá vágom hogy az első generációs LCDik szarok. Ezek az újabbak is még?
  • cloud.strife
    Van TX-20LB5, meg TX-32LE60.

Mér is kérded? :)
  • cloud.strife
    Ja, de minek... :( Nemgazán versenyképes.... :(
  • Nexxuss
    Felhő! Panaszkodik LCDitek vannak?
  • cloud.strife
    Max marad a D-Sub.... :( :)
  • guardian hero
    DVI-on keresztül nem megy natívban, úgyhogy szart sem ér.
    D-Subon keresztül 1280x768-ban megy, de legalább a natív 1366x768-hoz igazodva, igaz, így a két szélén egy-egy fekete sáv van, nem tölti ki a képernyőt.
    Ezt nem árt tudni annak, aki Bravia (U-s, de gondolom a többin is így van) tévét akar monitornak használni.
  • cloud.strife
    A DVI az rámehet a HDMI-re és ua kapod.

Term azzal a lexebb a képe. :)
  • cloud.strife
    Amelyik jobban tetszik külsőre... :)

Kb egyformák, talán az LG nem fakul annyira oldalról...
  • cloud.strife
    Tudok előre pár dolgot, de az mind titok és egyenlőre nem szól a FullHD modellekről... ;)

Szerény tapasztalaton szerint kb jövő nyár végére (akkor van szériacsere, általában) várható, hogy a nagyobb 40" körüli modelleket már mind FullHD-snek hívhatjuk majd. A mostani 40" U-S szérikat meg kb 350e-ért fogjuk adni..... de ez term csak tipp.

Na ezt majd visszakeresem egy év mulva.... :) Hogy fogok röhögni... :)
  • cloud.strife
    Sajna csak sötétszürke van, az S-es széria az egy etlen (meg az X-es) amiben van színválaszték.... Az S-es fekete a lexebb TV..... :)
  • cloud.strife
    Az nem rossz... :)
  • mrzed001
    DVI ?
    Jól gondolom, hogy moncsiként használva a DVI-os csatlakozással van a legszebb (legtisztább, tűéles, ...) képe?
  • gurgyi
    160000 forintos árban szerintetek melyik éri meg jobban:
    LG 27LC2
    Samsung 26r72.
    Én inkább a samsung felé hajlok a nagyobb kontraszt miatt, de nem tudom az lg mit tudhat pl számítógépre kötve, pedig lehet az is szép képet tud adni.
  • Sir Quno Jedi
    Gond az, hogy ennyiért meg is venném, ha LCDTV-tlen kismandró lennék, de mivel már van HD ready LCD-m és azzal "kihúzom" egy darabig, én inkább a Full HD-sekre izgulok. Azok meg síkdrágák még.

Mit tippelsz az áresések trendjéből, mikor lesznek 3-400eHUF tájban a Full HD-sek (akár SONY-ban)?!! Jövő év vége tán? (persze csak ha moncsinak is jóak és nem baszaxanak a felbontásokkal)
  • q13579
    A 32U2000 -et lehet kapni fekete színben is??
  • q13579
    Rákötöttem a notim az lcd-re s-video-val, hát nem a legszebb, viszont ugye pc csatival gyönyörü lett a képe. Ha teszemazt megveszek egy hdmi-os dvd lejátszot, és ilyen kábellel is kötöm össze, akkor jelentös képjavulást várhatok a sima kábellel szemben?

Valamint akkor azt mondjátok, hogy megéri 50-et legalább ráfizetni egy 32"os sony-ra ha 200ezerért megkapok egy lg-t?
  • gurgyi
    Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek megér-e 160000 jó magyar forintot egy samsung le 26r72? Vagy inkább valami más hasonló árban?
  • cloud.strife
    Ugye? :)))

3 Scart, 1 HDMI, 1 D-sub, 1 DVB-T kártyafoglalat, 1 progresszív, 2 hang be, 1 kompozit, 1 S-video, ..... mit hagytam ki? :)))

Fali konzol 8-40e-ig terjedően... :)
  • desigo
    Nah az már teljesen korrekt ár!

Milyen csatijai vannak neki?
    Pcvel,hogyan tudom összekötni?
    Falikonzolt lehet-e hozzá venni külön?

thx
  • cloud.strife
    A 32U2000 Sony Bravia nálunk már 249e, 3 év hivatalos Sony garanciával... :)

Bocs a reklámért... :)
  • cloud.strife
    Igen így van. Most is simán kapsz egy 2Ghz-es G5-ös Duálpricis, 500Gb-os, 2GB ramos Mac-et 300-400e környékén, ami 100x jobb, mint egy hasonló spec PC és ua az ára... De a Mac drága!!

Persze a Merci is drága, hisz ua megkapod Skoda Oktáviába is... LOL
  • cloud.strife
    Tapasztalat, teszt, itt áll mindkettő (három), ugye a 32T51, 32S71, a 32R32-t eladtuk, soha többet... meg itt az LG is. Eleve a Samsungok (ami még a 32R72-re is igaz) oldal és alul-felül nézetben hófehérré fakul, gyakorlatilag csak teljesen szemből normális a képe, az LG ezzel szemben jó, megkockáztatom, hogy az LG hasonlít a Sony 32U2000-hez. Max életlenebb a képe egy kicsit. Szinekben is jobb az LG.

Összefoglalva:
    a ratyi kategóriás Samsung-ok mind életlenebbek, fakóbbak, antennáról (a képjavító elektronikák sztem teljes hiánya miatt) katasztrófálisak. Megjegyzem a Samsung Mo. hivatalos árlistájában ezeket a modelleket SD LCD televízióknak hívják, csak az R71,72-től felfelé HD LCD-k.... LOL

Mindehhez hozzáteszem, valamihez képest rosszak, önmagukban elmegy kategória, de ilyen nem fogyóeszköz vásárlásánál az, hogy a sokkaljobb drágább 20-30-50-ezerrel, nem hiszem hogy számítania kellene.

A rosszért kiadni 200ezret pénzkidobás.... :)
  • Nexxuss
    amúgy ja hasonló szisztéma ez mint az Apple termékeknél.
    Mikor kijött a fekete 2 ghz fekete MAcbook 420.000ért akkor mindneki hőbörgött, hogy már megint az apple drága. két dolog van. Ez nem Celeron amit 200.000ftért megkapsz. Hanem Core Duo. Mennyi volt Startnéál egy Dell vagy Asus Core Duo? 500.000.....
  • q13579
    huh. Ezt még sosem hallottam róluk. Sőt. Épp az ellenkezőjét mondta mindenki. Tapasztalatból tudod ezeket, vagy tesztek igazolják. Érdekelne nagyon hogy miben látod a hibáikat, mert akkor meggondolandó mit vegyek.
  • cloud.strife
    Nem bántáskét:
    ... így azok szoktak beszélni (jópár év alatt láttam párat) akiknek nincs annyi pénzük, hogy megvegyék a jobbat (drágábban persze), ehelyett megveszik az olcsót és megmagyarázzák, hogy ez is ugyanolyan mint a drága, csak a nevét kell megfizetni... LOL
    Ebből alakult ki ez a Sony drága duma.

Ne vedd magadra, általánosságban beszélek.
  • cloud.strife
    u.a. más kávában... :( A Samsung T51, R32, S72 egy és ugyanaz... Talán az R mégrosszabb.... :(
  • cloud.strife
    Ez a Samsug kategória egy óriási nagy pusztulat, a lehető leggagyibb LCD az összes közül. Az LG lényegesen jobb LCD.
  • cloud.strife
    Erre én is ugorni szoktam, csakmár nem izgat...

Ez egy hihetetlen ostoba, logokátlan beidegződés, én is naponta tapasztalom, csakmár kezdek belefáradni a magyarázkodásba... :(
  • cloud.strife
    :) Izgalmas......

Csak kár, hogy én nem csak Sony-t árulok, hanem Philips, Panasonic, LG, Samsung LCD-ket is.....
  • q13579
    Vagy netalán megérni rárakni még 30 ezret és megvenni ezt a típusst samsung LE32S71B
  • q13579
    Féléve tettem le egy 40 colos samsung (le-40r72b) vásárlásáról, mivel megláttam milyen minőségűek rajta a magyar adások. Most barátnőm szülei vettek egy samsung LE32R32B
    készüléket 200ezer forintért.
    Arra gondoltam hogy én is beruházok egy ilyenre, és majd 4 5 év múlva megveszem a nagyobbat, nagyobb felbontással.
    Szóval az lenne a kérdésem, hogy megéri-e a 200-ezret, és hogy miért kerül közel 50 100 ezerrel olcsóbban a többi 32"-os samsunghoz képest, ha csak annyi eltérést látok hogy ennek "csak" 2000:1 a kontrasztaránya.
  • pazo
    Van olyan hazai műszaki áruházláns ahol a garancia vásárolható 3 vagy 5 évre, akit érdekel nézzen utána deritse ki, nyugateurópában is sok helyen müködik,,,,,
    Amerikai vásárlói oldalakon is lehet + garanciát vásárólni, ott 7 évre általában....
  • Nexxuss
    LG ben DCDI Faroudja deinterlacer chip van. ami jó. Viszont a kontrasztja az gagyi...de ez az s71-es a t51 leszármazottja. áááá :D meg kel názni élőben. melyik ad szebb képet SD adásnál. Samsunghoz húzna nekem a szivem inkább, de az LGhez meg az szem a Faroudja miatt....ehh:D
  • q13579
    Sziaszok!
    Egy egyszerű kérdésem lenne. Kettő termék közül kellene választanom és tanács illetve tipp kellene.
    Az egyik: samsung le-27s71b

A másik pedig: lg 27lc2r

Előre is nagyon szépen köszönöm.
  • Nexxuss
    nem vagyok Sony fan. Én kifejezetten nem mert a CRTiktől kirázott a hideg. De mondja már el nekem valaki hogy miért kétszer annyi mint egy másik TV?
    330e ft egy 32S2000 Bravia. 330e egy Le32r71b is...most akkor mi drága? a most leakciózott LG-t meg azért ne számítsuk bele.
    a V2000 meg azért kerül 400 fölöttbe mert az a WCG télleg kiküszöböli az ÖSSZES LCD gyerekbetegségét, azaz, hogy a piros meg a zöld színek fakóak.
  • Alectos
    A Sonyval alapvetően nincs gond. A probléma az, hogy amíg egy bármilyen gyártmányú készüléket - legyen az tv, kamera, vagy bármi -, x összegért árulnak, akkor a Sony egy ugyanilyen tudású eszközért x*2 árat kér el.
    És mivel az emberek még mindig hanyat esnek a Sony márkanéven, meg is veszik a Sony cuccokat.
    Ami viszont boztos - hogy ha bár drágábban is veszel meg egy Sony cuccot-, azt fogod érte kapni, amit a specifikációiban olvastál róla.
    Szóval meg kell fizetni a márkanevet.

Amiben én még mindig csak a Sonyt preferálom, az a kamera. Szerintem a legjobb kamerákat a Sony csinálja.
  • desigo
    Te biztos a piákat véded
  • pia
    Az U és az S sorozat közt természetesen látom. Az U szóba sem jöhet, az S már elfogadható, de nem 300e feletti áron. Ez csak a saját pártatlan véleményem. Nem akarlak meggyőzni, hogy van más lcd a sonyn kívül, reménytelen lenne. Le merném fogadni, ha pl. a JVC-nél dolgoznál az lenne az isten. Mindegy jó ez így, mindenki a saját portékáját védi, én is így vagyok, csak más területen.