LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Különben meg a szervizben is elég nehéz lenne bizonyítani és elismertetni azt ami ránézésre nem látható.
Különben meg ismerjük sajnos a szervizek hozzáállását alapból.
Ha szükség lesz rá elhiheted én is kihajtom az új TV-t! <#nyes>#nyes>
Sokat elmond hogy nemhogy valós anyaggal de még tesztábrán sem veszi észre az aki nem tudja pontosan mit keressen.
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
Ez nálam ügyes kategória.<#taps>#taps>
Mellesleg leteszteltem az én tv-met több módon amiről videót is készítettem a youtube csatornámon megtalálod ha nagyon akarod azon láthatod hogy az enyémnek szemmel látható hibája nincs.
Majd ha lesz akkor én is "ügyes" leszek.<#wink>#wink>
Még pont egy évem van rá.<#nyes>#nyes>
Ez olyan mintha te panaszkodnál az lgnek hogy a tévédnek szar a fényereje, húzza a foszforcsíkot, mákosak a színek közelről a dithering miatt meg vibrál. Egyik sem hazugság, de hát lássuk be, plazmárol van szó, ez része az élménynek.
Én is meglepődtem a végeredményen, ehhez mondjuk hozzájött hogy 3 hónapig ültek a bejelentésemen, szvsz inkább arcvesztés elkerülése volt.
Akkor ezt miként kell értelmezni?
Becseréltettél egy tetyót, aminek semmi baja. Ez nem átverés?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
De írnál nekem kicsit részletesebben akár priviben is erről ha megkérlek??<#worship>#worship>
"pár képhibával ami minden olednél van (near black banding, kis tinting)"
Mert hogy fogalmam sincs mik ezek és jó lenne kicsit képben lenni.<#wow1>#wow1>
Bár szerencsére az enyémnek idáig semmi baja, legalább is nem vettem észre semmit.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.01.26. 13:33:46
HD tévé olyan mint a 910-en volt (magyarul agyba főbe ver minden LCDt és plazmát), iszonyat durva kontraszt, pontos és vibráns színek, picit plasztikusabb a kép a felskálázás miatt. Annyi hogy durva nagyon az SDR fényerő a régi után, fényes nappal, 30%-ra vett Oled light mellett a lányom panaszkodott, hogy papa túl világos, bántja a szemem. 😊
Azt rebesgetik, hogy ez a HDR most a menő 😊
Csak kíváncsiságképpen csekkold már le valamikor valamelyik hd tévécsatornával is..
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.01.25. 18:53:24
Ez a hdr MINDENT visz, Pacific Rimet csekkolom most, hát úristen. Nem nagyon lehet visszaadni szavakkal / képen, ezt látni kell, televízió jövője, komolyabb ugrás mint a DVD -> bluray volt.
www.digimomentsvideography.com
Másik humoreszk hogy a QLED alliance alapító-tagja a Hisense jön OLED modellel. Nagyok közül Samu meg a TCL maradt csak Oled nélkül, jól tolják.
- link
"film1"
"vsshort1.avi" "vsshort-en1.srt"
Megnézed mükszik-e.
Ha nem kipróbálod így
"film3", (felirat fájlnevéből kiveszed az "-en"-t)
"vsshort3.avi" "vsshort3.srt"
Megnézed mükszik-e.
Ha nem eszi meg, akkor kipróbálhatod, mappa nélkül.
Ha működik, akkor mehetsz tovább, megnézed tud-e kezelni több filmet és feliratot is egy mappában vagy mappa nélkül, csinálsz több másolatot és átnevezed
("vsshort1.avi" "vsshort-en1.srt" ; "vsshort2.avi" "vsshort-en2.srt"😉
("vsshort3.avi" "vsshort3.srt" ; "vsshort4.avi" "vsshort4.srt"😉...ect,
Ha nem megy a több film+felirat egy mappában akkor, kiapprobálod a minden sorozat rész egy külön mappában a felirattal..ect.
Ha itt valamelyik verzió működik, akkor lehet a te .srt-ben esetleg speciális karakterek vannak(%!#&@ĐđŁł..ect), azokat ki kell szedni.
Ilyen kizárásos alapon tesztelgethetsz, hátha.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.01.13. 00:28:46
Szóval csak én nézek filmeket a tévéken? De jó 😄
Azért kíváncsi lennék egy olyan felmérésre is, hogy játékra, vagy filmezésre vásárolnak é többen tévéket? 😊
Link
Persze prototípus meg minden, de ez akkor se semmi.
Ami viszont csalódás hogy szinte nulla fejlődés az idei Oledekben, ugyanazt hozzák csak pepitában. LCD oldalon meg premium szegmensben mindenki (Samu, LG, Hisense, Sony) áll át (vissza?) a FALD-ra, remélem ez az edge lit rémálom kikopik a francba mint az ívelés (ki nem szarja le milyen vékony a tévé).
Az LG E8 viszont szvsz fenomenálisan szép lett, ez a földig érő picture on glass design nagyon bejön.
De nem a méret a lényeg..
Oled még a közelében sem jár 😛
Másik Samu bejelentés a Q9s volt, 77 meg 88 collos FALD kvantumpöttyös lcdk, 10.000 (tízezer!!!) dimming zónával, 4000 nit csúcsfénnyel. Egyrészt hiszem ha látom (emlékszik még valaki a tavalyi CES-en kirakott Q9-re, amiből megjelenésre eltűnt az új pixelstruktúra ami rendbe rakta volna a betekintési szögeket?), másrészt ezt sem piacra szánták hanem kirakatba (mármint maguknak hogy lehessen mutatni mennyivel faszább mint az oled). Quantum color filterről meg kuss van persze, pedig eredeti tervek szerint az jönne most.
Kapkodnak össze vissza, inkább az emberi léptékű FALD qledeket mutatnák (gondolom fogják ma), meg hogy mit javítottak a kukás betekintési szögön meg válaszidőn. Csúcsfénnyel eddig se volt gond.
Lehet megvan mire mehet az egyik vesém? 😄
Bár nyilván a kontraszt ennél se lesz semmi extra.

Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.01.08. 15:55:38
(szerk: jaok, partizán megelőzött)
Utoljára szerkesztette: arty, 2018.01.07. 22:50:56
Forza.
Én vígan nézhetek filmeket is a telón mert a Samum super amoled kijelzős "amoled mozi" választható opcióval..
- Lájkolod haverod kisgyerekének képét FBn
- feltolod a reggeli brióst instára (#iminheaven)
- osztod az észt sg-n
- csekkolod az időjárást
- megírod az excel makrót
- megmutatod anyádnak a tengerparti nyaralós képeket
Filmre már kevésbé használható. Mert oda kéne a kontraszt. Meg a sötét színek.
A dell is max színhűségben, meg olyan dolgokban, amikben az lcd tv-k is elég jók már.
Rendes kontrasztja, meg mozgásmegjelenítése annak sincs ugyanúgy.