LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
60hz-es jel: sok tévé tud 2:3 reverse pulldown-t, felismeri ha 24fps adás érkezik a 60-as jelben és szépen, 5:5 kandenciával jeleníti meg. Szal nem feltétlen örgdögtől való ha valaki ezt használja.
A 4k PC szopásnál egy van csak nagyobb a HDR PC szopás. Olyan bétás még az egész, PH fórumon szenvednek vele sokan.
WebOS + Magic remote egyébként fasza nagyon, szeretem énis.
Kényelmi szempontból (és mert a 2011-es belső player nem viszi a DTS hangot) külső dvb-c set top boxról 60 Hz-en megy át a jel a plazmába.
Remélem mondanom sem kell, a kép pixelhibamentes és minden egyéb tekintetben is hibátlan + a DTS is átmegy 😊
Ezért nálam, ha majd jön az esetleges tévécsere, elég magasan van az a bizonyos léc, amit el kell érnie az utódnak..
Persze lehetőleg majd akkor már 200 ezer alatti áron 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Láttam OLED-et nem csak a médiában, van "némi" viszonyítási alapom. Nem mondom, hogy nem kiváló, de van úgynevezett ár-érték arány is. Annyival pedig nem jobb, amennyivel drágább ennél.
A 200Hz-es TV-t egyértelműen azért vettem, mert az már talán csak tudja a 120-at 😄
120Hz-60Hz pedig az osztások miatt nem mindegy. Több osztás, kisebb csúszás, kisebb rece.
Videó lejátszást pedig csak a belső playerrel, már a 200Hz-esnél is.
Pont azon szoktam nagyokat mosolyogni, akik vesznek 100+Hz-es TV-t, majd átküldik a (jó esetben) 60Hz-es HDMI kábelen a lejátszótól a jelet. Nem is tudom, ez az öngól, önámítás vagy önirónia kategóriája.
Néztem vele pár teszt videót, Honey Bees 96fps átfolyik a képen TM nélkül is. A Sharp Saturns Rings pedig ami a feket-kontraszt arányt hozza ki piszkosul.
DLNA 4K lejátszással még vannak gondjaim (csak a file-ok felét jeleníti meg), mert régi a serviio-m, és még lusta voltam frissíteni.
Viszont ami a legnagyobb copás a 4K-s PC korszakban, az a méretek beállítása. Normális méretű betű, ablakok se pirinyóak legyenek.
Távvezérlés szintén 2 órás copás Remote Desktop-al (le kellett cseréni mRemoteNG-re, mert az zoomol is).
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
"Ok, nem éri el azok feketéjét, de ez a nanocellás kijelző azért piszok közel van hozzá" Média marktban, neonfény alatt. Otthon keresztbe-hosszába megeszi. Őszintén javaslom hogy ne nézz meg Oledet otthoni környezetben mert elmegy az életkedved ha hazaérsz...
Régi 200hz: sosevolt annyi, háttérvilágítás PWM villogását is beleszámolva jött ki a 200hz a marketinganyagban. Akkoriban a plazmával kellett versenyezni, ami kimerült a "ki tud nagyobb dinamikus kontrasztot meg képrissítést hazudni" mókában.
120hz vs 60hz panel között gondolom maxra húzott trumotion-nál van különbség, bár a 60 is már úgy szappanoz, majd lefolyik a képernyőről (nem vagyok hater, 3/3-on használom akciódúsabb anyaggal én is). 120hz igazából azért kellene hogy a 24p anyagot kandenciahelyesen le tudd játszani, ha be van kapcsolva a trumotion akkor szvsz mindegy.
HDR milyen a gépen?
Kinéztem 2 típust az idei 55 colos LG kínálatból : 55 UJ6307 és 55 UJ7507
Szerencsére ezt követően elkezdtem a prohardver LCD fórumában visszaolvasni az elmúlt 6 hónap hozzászólásait.
Ekkor derült ki, hogy a 630-as nem valós UHD 3840 RGB, hanem RGBW azaz 2880 RGB és 960W(hite) képpontot tud soronként. displayspecifications.com - LG55UJ6307.
Mivel nekem nem csak filmezésre kell, hanem ez a monitorom is (ahol minden natív kell legyen), így ez bukott is.
Tovább olvasva kérdezett rá valaki, hogy miért csak 60Hz-esek az új tv-k? Na ez engem is meglepett, lévén a régi 49-es FHD-m is 200Hz-es. És míg egyesek hánynak (szó szerint, volt itt cikk) a 48 képkocka/mp-es vetítéseken, én meg a 24p miatti 5-10 centit ugráló recegésektől vagyok ki.
Utánanézve, bizony a 750-es is csak 60Hz-et tud displayspecifications.com - LG55UJ750v, pedig ez már a közép-felső kategória. Ja, és LG oldalán ezekről sehol egy mukk sincs írva
Úgyhogy végül a 55 SJ850v lett a befutó.
Ez már valós RGB, 120Hz, ráadásul nanocellás: displayspecifications.com - LG55SJ850v, meg még Harman / Kardon hangrendszer is (első dolgom volt levenni a basszust, úgy dübörgött).
Akkor már csak meg kell venni. Na de nem eszik ám olyan forrón a kását.
LG most a 2017-es 4K TV-ire a 2 év gari mellé ad +3 év kvázi további garit (de már nem helyben szereléses mint az alap gari ... ám legyen).
Aham, csak megköti, hogy honnan lehet venni a TV-t 9 lehetőségre:
Auchan, Tesco, Telekom, Selex-M
Emag-tól józan magyar ember nem rendel, mert ha gáz van vele lehet menni a román bíróságra (ott meg annyira szeretnek ám minket).
Bestbyte, edigital: ez a termék nincs.
Euronics: összesen 1 kiállítási darab, hónapok óta megy.
Media Markt: 2 darab, az is kiállítva (az egész országban), egyik Székesfehérvár, a másik a most pár napja megnyílt Bp M5 mellett.
Utóbbi csak pár napja megy, elérhető táv, le is csaptam rá. Mivel nem központ, így kiszállítás sincs. Sebaj.
Kiállítva, kipróbáljuk pendrive-on vitt 4K demók, meg színteszt képek (R-G-B-W-Black-3 szürke). Környékén 2 OLED, az egyiket szintén teszteltük. Ok, nem éri el azok feketéjét, de ez a nanocellás kijelző azért piszok közel van hozzá (árban meg nem, ráadásul épp piszkosul leárazott Media, mostani ár -25%, mélyen mindenki más alatt).
Elcsomagolták, elvittük. Otthon összetesz, akkor lássuk mit tud. Hát a távirányítóját (Magic Remote mozgásérzékelős) csak nem akarja rendesen használni. Pár gomb müxik, de fele se, TV is panaszkodik rá párosításkor. Egy jó 3-4 órán át net bújás, olvasás, leírás, minden trükk kipróbálása ... majd elemcsere távirányítóban, hátha az a gond.
Akkor látom a távirányítóban annak adatlapján (a kb 1-1,2 mm méretű betűkkel írva), hogy MR650 a típusa. TV pdf-ét megnézve ott meg MR650A-t ír.
Utánaolvasva, a 650-es a 2016-os TV-ké, a 650A pedig a 2017. Másnap vissza vele boltba, gyorsan kicserélték, és azóta is megy ahogy kell.
Após meg kapott egy LG 49UJ6307 -et (na annak a történetét már nem írom le 😄).
Kipróbáltuk mint a másikat. Én nem tudom hogy csalnak, de nem látom a minden 4-ik fehér pixelt.
Viszont a képe jelentősen tompább, mint az SJ850-esé.
Ami a Trumotion-t illeti, érdemes megnézni pár Blue Bloods részt. Mindig van NY látkép-repülés. Az 55-ösön úgy úszik át a város, mintha 60fps-es lenne a felvétel. Komolyan, a 200Hz-esen se volt ennyire szép, tiszta és folyamatos a kép. Imádom 😊
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Betekintési szögekre meg válaszidőre meg sötét színszaturációra 😊
@Zephy: 360 körül szokták vesztegetni akcióban.
(fényoszlop és bloom persze van, hajaj.... de ha nem lenne, minek kellene az oled? 😉)) )
Forza.
Ha netán mégis meggondolnám magam tévécsere ügyben.. 😊
Viszont elsőre egyik se tudta úgy belőni a képet hogy jól mutasson, át kellett mennem beállítani 😊
Én is szórakoztam vele 1-2 hetet annó, szal ilyen szempontból trükkös a dolog, hozzáteszem LCD-n is ugyanolyan pontatlan hányás a normal mód mint itt.
@Mucsacso: ja, 2 haver is vett pár hónapon belül Oledet miután nálunk jártak, egyik se akart előtte tévét cserélni mert minek 😊
Csak akkor nézd meg ha önkínzó vagy! <#wink>#wink>
másik haver vett egy 65" c7-et, alig várom h lássam azt is - végre otthoni körülmények között láthatok oledet!
... nekem persze még évekig nem lesz, szal sima önsorsrontásról van szó 😄
Forza.
ill. nekem korábban egy 46B550-em volt, a kontrasztját jónak tartottam, a fényerejét elégségesnek - persze az még fénycsöves volt, nem ledes.... annyit beáldoztam volna a kontraszton, h a fényerő olyasmire emelkedjen (hdrnek garantáltan jót tett volna) - kíváncsi lennék, h azoknak amugy milyen volt a fényereje (guglival semmit nem találok).
VISZONT! lehet h valami eco módot bekapcsolva hagytam valahol?!?!? nem akartam elállítani haver tévéjét (annyira) és a magyar menüben baromira meresztgetnem kellett a szemem, h értsem amit olvasok 😞 havert megkérdem majd.
zephyr: képben össze se hasonlítható a két tv 😊 a J5xxx kékes, hideg (ha melegre állítom, akkor is minden fura színű lesz csak máshogy), szinte fakó. az MU61xx meg olyan ... ellemes.... barátságos... nemtom leírni jól (warm1-en mondjuk, mert a normal - NEKEM - hideg, bár nem annyira, mint a J5xxx)
Forza.
És képminőségre is inkább az előbbi, vagy ott egálban van a mérleg?
sdr-ben tök oké, bár sajnos igényli a 10/10-en hajtott ledeket (max háttérvilágítás).... itt már sejtettem, hogy mi vár rám hdr-ben.... (ahova kell a fényerő)
nos, meglepően szép, néha még szemszúró fények is voltak, DE ... ehez teljesen sötét szoba kellett (este néztük, nem volt megoldhatatlan)
és arra jutottam, hogy jelenleg a samu a ledek fényerejével szegmentálja a piacot (piacát, tévéit)
nevetségesk, hogy anyámék J-s, 5xxx tévéje fényesebb! nyilván lehetne a 61xx-nek "jobb" képe, csak nem szabad, mert akkor mi adja el a 7xxx/8xxx-at, a Qamuledeket és a többit?
a kontraszt egyébként tökjó és tényleg nagyon nézhető a képe, de hdr-re korlátozottan alkalmas
(pedig én plazmatulaj vagyok, ha valaki hozzá van szokva az alacsony fényerőhöz, akkor az én vagyok 😉 )
Forza.
Gondolom mindenki látta már azokat az összehasonlitó képeket ami azt mutatja, hogy a HDready A FHD és a 4k felbontást hivatott bemutatni, kép
Azt sugalva, hogy a képméret igy növekszik.
DE azt nem emelik ki, hogy ez nem igy van és a képpont sürüsége változik a felbontással. Mert ugyan ugy van 50"FHD meg 50" 4k, de ez utobbinak 4x nagyobb a pixel sürüsége a képernyőn.
Tehát itt ennél a cikknél is furán érzem , mert 150" on a 4k is elég fura ha nativan nézzük. MErt ekkora méretbe ha nativ 4k felbontást akarnak akkor 1cm es pixelek lennének ami elég nagy, ha ezt egy olyan technológiára akarják felhasználni ami pont a microledeket mutatná be akkor pont, hogy kis méretbe kéne nekik bemutatni.
Persze, egy ekkora kijelzőt nem is közelről nézi az ember de akkor is az 1cmes pixeleknél már tulhaladt a technológia, könnyen tudja azt mondani, hogy kis pixelt gyártottam ekkora mérethet ha a mostani 50" hoz tartozó pixelméretet is használja .
Viszont ha tényleg micro ledeket használ akkor meg azért nem értem, mert akkor is több ledet kell használnia egy pixel megjelenitésére ami igy nem lesz 1:1 .Kb olyan hatást keltve mintha 720p felbontásu filmet 4k tv-n mutatnák.
Nekem azt mondja hogy a Samu elfele nézelődik a kvantumpöttyöktől. Tippre egyébként 4k, MicroLeddel az a gond hogy nehéz apró pixelt csinálni, FHD-vel meg nem égetnék magukat, plane nem ekkora méretben.
Nem gyött be a kvantumpötty mégse úgy tűnik. Pedig volt itt minden, kvantumszűrő, elektroluminent tervek 2018-2020-ra. 150 collos legkisebb mérettel óriási piaca lesz, azért remélem sikerül 2020-ra levinni normális méretkategóriába mert egyébként a technológia nagyon csecse.
Ide a rozsdás bökőt hogy micrOLED-nek fogják marketingelni 😊
kamuhdr: mi a hdr EGYIK lényege? a nagyobb fényerő.... miközben a 61xx hdr módban KEVESEBB(!!!) fényerővel büszkélkedhet, mint sdr módban...
Forza.
Várom a beszámolódat az otthoni körülmények esetén 😊
Kamu hdr mit takar?
remélem jövő héten meg tudom nézni haver 50MU6122-jét.... hogy milyen egy mai "olcsó", va paneles tv, otthoni körülmények közt (és milyen a kamuhdr-je 😊 )
Forza.
Természetesen a #19829-as az Mentolnak szól..
A tripláját fizetem neki ha ideér! <#taps>#taps>
Amúgy minek örüljek? Nem nekem vett (vagy akar) új tévét (venni), hanem saját magának<#falbav>#falbav><#nyes>#nyes>
Forza.
Rápróbálok akkor, hátha valamelyik beválik 😄
Szerintetek nagyon melléfognék Auchan-os TV-vel?
Selecline 55" FHD vagy Selecline 55" UHD.
Nem érdekelnek a smart funkciók, meg a médialejátszó rész, sőt talán a hangminőség sem - a TV legfontosabb tulajdonsága, a KÉP a lényeg!
Utoljára szerkesztette: Mentol, 2017.11.22. 13:45:02
serviio, universal media server - én régebben ezeket használtam, mérsékelt sikerrel (volt ami ment rendesen 😄 )
most a samutévémet a nas-on futó minidlna szolgálja ki, persze néha nincs felirat, hangsáv, kép, hang, stb - de nem is vártam ettől többet...
htpc-vel hajtom egyébként, annál nincs jobb (kompatibilisebb)
bár jelenleg a hdr miatt az is macera (kodi nem támogatja) 😞 de legalább fél perc kattintgatás után ott ezeket is le tudom játszani... dlna vagy megy vagy nem megy 😞
Forza.
Most vettem egy LG 43UJ6517 UHD TV-t.
Milyen DLNA szervert tudnátok ajánlani ami a legjobb? Szeretném kihaszánlni az UHD-t és nem szeretnék pendrive-al szarakodik 50 gigás filmek esetében, HDMI-vel se akarom összekötni mert azt meg a videókártyám nem bírná. A PLEX-et próbáltam ki, de nem tölti be elég gyorsan a filmet. Ennek mi lehet az oka?
Vagy esetleg tudtok ajánlani valami jobb megoldást?