LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És ez az LG input szinten tudja a 120Hz-et, vagy csak a 60Hz-et maszatolja szét, mint a többi?
200 ezer alatt sajnos rendes LCD-t se kapsz, szal ez nem holnap lesz...

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

Ár/érték az megint más téma, premium tévé nyilván úgy is van árazva. Csak a "picivel marad el" szúrta a szemem, inkább a "fasorba' sincs" kifejezést használnám 😊

60hz-es jel: sok tévé tud 2:3 reverse pulldown-t, felismeri ha 24fps adás érkezik a 60-as jelben és szépen, 5:5 kandenciával jeleníti meg. Szal nem feltétlen örgdögtől való ha valaki ezt használja.

A 4k PC szopásnál egy van csak nagyobb a HDR PC szopás. Olyan bétás még az egész, PH fórumon szenvednek vele sokan.

WebOS + Magic remote egyébként fasza nagyon, szeretem énis.

Zephyr Retiring
Addig, amíg a blu-rayem hibátlan képminőségben tolja át akár a 24 Hz-es jelet is hdmi kábelen a plazmámra (és az kadenciahelyesen, űberf@sza képpel meg is jeleníti) engem nem fog érdekelni, hogy ki mit hazudott a kontrasztról, vagy a képfrissítésről.

Kényelmi szempontból (és mert a 2011-es belső player nem viszi a DTS hangot) külső dvb-c set top boxról 60 Hz-en megy át a jel a plazmába.
Remélem mondanom sem kell, a kép pixelhibamentes és minden egyéb tekintetben is hibátlan + a DTS is átmegy 😊

Ezért nálam, ha majd jön az esetleges tévécsere, elég magasan van az a bizonyos léc, amit el kell érnie az utódnak..

Persze lehetőleg majd akkor már 200 ezer alatti áron 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

mrzed001
Akkor én is javítanék:
Láttam OLED-et nem csak a médiában, van "némi" viszonyítási alapom. Nem mondom, hogy nem kiváló, de van úgynevezett ár-érték arány is. Annyival pedig nem jobb, amennyivel drágább ennél.

A 200Hz-es TV-t egyértelműen azért vettem, mert az már talán csak tudja a 120-at 😄

120Hz-60Hz pedig az osztások miatt nem mindegy. Több osztás, kisebb csúszás, kisebb rece.

Videó lejátszást pedig csak a belső playerrel, már a 200Hz-esnél is.
Pont azon szoktam nagyokat mosolyogni, akik vesznek 100+Hz-es TV-t, majd átküldik a (jó esetben) 60Hz-es HDMI kábelen a lejátszótól a jelet. Nem is tudom, ez az öngól, önámítás vagy önirónia kategóriája.

Néztem vele pár teszt videót, Honey Bees 96fps átfolyik a képen TM nélkül is. A Sharp Saturns Rings pedig ami a feket-kontraszt arányt hozza ki piszkosul.
DLNA 4K lejátszással még vannak gondjaim (csak a file-ok felét jeleníti meg), mert régi a serviio-m, és még lusta voltam frissíteni.

Viszont ami a legnagyobb copás a 4K-s PC korszakban, az a méretek beállítása. Normális méretű betű, ablakok se pirinyóak legyenek.
Távvezérlés szintén 2 órás copás Remote Desktop-al (le kellett cseréni mRemoteNG-re, mert az zoomol is).

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Köszi a beszámolót, érdekes kálvária, pár dolgot azért javítanék (sajnos én már csak ilyen vagyok):

"Ok, nem éri el azok feketéjét, de ez a nanocellás kijelző azért piszok közel van hozzá" Média marktban, neonfény alatt. Otthon keresztbe-hosszába megeszi. Őszintén javaslom hogy ne nézz meg Oledet otthoni környezetben mert elmegy az életkedved ha hazaérsz...

Régi 200hz: sosevolt annyi, háttérvilágítás PWM villogását is beleszámolva jött ki a 200hz a marketinganyagban. Akkoriban a plazmával kellett versenyezni, ami kimerült a "ki tud nagyobb dinamikus kontrasztot meg képrissítést hazudni" mókában.

120hz vs 60hz panel között gondolom maxra húzott trumotion-nál van különbség, bár a 60 is már úgy szappanoz, majd lefolyik a képernyőről (nem vagyok hater, 3/3-on használom akciódúsabb anyaggal én is). 120hz igazából azért kellene hogy a 24p anyagot kandenciahelyesen le tudd játszani, ha be van kapcsolva a trumotion akkor szvsz mindegy.

HDR milyen a gépen?

mrzed001
Ha már LG, elmesélem én is a TV választás és vásárlási élményeimet.
Kinéztem 2 típust az idei 55 colos LG kínálatból : 55 UJ6307 és 55 UJ7507

Szerencsére ezt követően elkezdtem a prohardver LCD fórumában visszaolvasni az elmúlt 6 hónap hozzászólásait.
Ekkor derült ki, hogy a 630-as nem valós UHD 3840 RGB, hanem RGBW azaz 2880 RGB és 960W(hite) képpontot tud soronként. displayspecifications.com - LG55UJ6307.
Mivel nekem nem csak filmezésre kell, hanem ez a monitorom is (ahol minden natív kell legyen), így ez bukott is.

Tovább olvasva kérdezett rá valaki, hogy miért csak 60Hz-esek az új tv-k? Na ez engem is meglepett, lévén a régi 49-es FHD-m is 200Hz-es. És míg egyesek hánynak (szó szerint, volt itt cikk) a 48 képkocka/mp-es vetítéseken, én meg a 24p miatti 5-10 centit ugráló recegésektől vagyok ki.
Utánanézve, bizony a 750-es is csak 60Hz-et tud displayspecifications.com - LG55UJ750v, pedig ez már a közép-felső kategória. Ja, és LG oldalán ezekről sehol egy mukk sincs írva .

Úgyhogy végül a 55 SJ850v lett a befutó.
Ez már valós RGB, 120Hz, ráadásul nanocellás: displayspecifications.com - LG55SJ850v, meg még Harman / Kardon hangrendszer is (első dolgom volt levenni a basszust, úgy dübörgött).

Akkor már csak meg kell venni. Na de nem eszik ám olyan forrón a kását.
LG most a 2017-es 4K TV-ire a 2 év gari mellé ad +3 év kvázi további garit (de már nem helyben szereléses mint az alap gari ... ám legyen).

Aham, csak megköti, hogy honnan lehet venni a TV-t 9 lehetőségre:
Auchan, Tesco, Telekom, Selex-M , utolsó weblapja szerint nem is foglalkozik TV-kkel, csak konyhai meg mosógépekkel.
Emag-tól józan magyar ember nem rendel, mert ha gáz van vele lehet menni a román bíróságra (ott meg annyira szeretnek ám minket).
Bestbyte, edigital: ez a termék nincs.
Euronics: összesen 1 kiállítási darab, hónapok óta megy.
Media Markt: 2 darab, az is kiállítva (az egész országban), egyik Székesfehérvár, a másik a most pár napja megnyílt Bp M5 mellett.
Utóbbi csak pár napja megy, elérhető táv, le is csaptam rá. Mivel nem központ, így kiszállítás sincs. Sebaj.

Kiállítva, kipróbáljuk pendrive-on vitt 4K demók, meg színteszt képek (R-G-B-W-Black-3 szürke). Környékén 2 OLED, az egyiket szintén teszteltük. Ok, nem éri el azok feketéjét, de ez a nanocellás kijelző azért piszok közel van hozzá (árban meg nem, ráadásul épp piszkosul leárazott Media, mostani ár -25%, mélyen mindenki más alatt).

Elcsomagolták, elvittük. Otthon összetesz, akkor lássuk mit tud. Hát a távirányítóját (Magic Remote mozgásérzékelős) csak nem akarja rendesen használni. Pár gomb müxik, de fele se, TV is panaszkodik rá párosításkor. Egy jó 3-4 órán át net bújás, olvasás, leírás, minden trükk kipróbálása ... majd elemcsere távirányítóban, hátha az a gond.
Akkor látom a távirányítóban annak adatlapján (a kb 1-1,2 mm méretű betűkkel írva), hogy MR650 a típusa. TV pdf-ét megnézve ott meg MR650A-t ír.
Utánaolvasva, a 650-es a 2016-os TV-ké, a 650A pedig a 2017. Másnap vissza vele boltba, gyorsan kicserélték, és azóta is megy ahogy kell.

Após meg kapott egy LG 49UJ6307 -et (na annak a történetét már nem írom le 😄).
Kipróbáltuk mint a másikat. Én nem tudom hogy csalnak, de nem látom a minden 4-ik fehér pixelt.
Viszont a képe jelentősen tompább, mint az SJ850-esé.
Ami a Trumotion-t illeti, érdemes megnézni pár Blue Bloods részt. Mindig van NY látkép-repülés. Az 55-ösön úgy úszik át a város, mintha 60fps-es lenne a felvétel. Komolyan, a 200Hz-esen se volt ennyire szép, tiszta és folyamatos a kép. Imádom 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

"de ha nem lenne, minek kellene az oled? "

Betekintési szögekre meg válaszidőre meg sötét színszaturációra 😊

@Zephy: 360 körül szokták vesztegetni akcióban.

arty
hjaa, azt hittem az nem számit LOKÁLISnak 😊) merthát nem ott, mögötte, helyileg, LOKÁLISan kapcsolja ki ...

(fényoszlop és bloom persze van, hajaj.... de ha nem lenne, minek kellene az oled? 😉)) )

Forza.

arty
tudom, erre céloztam is -> "önsorsrontásról van szó" 😄

Forza.

Zephyr Retiring
Óccó fhd oled jelenleg mit takar számszerűleg?
Ha netán mégis meggondolnám magam tévécsere ügyben.. 😊

Pont ezt mondták a haverok is, most mindkettőnél ott figyel az óccó FHD Oled. Heti 2x kapok tőlük egy IM-et hogy ííí meg úúú ezt meg ezt nézzem meg a tévén mert beszartak rajta olyan jól mutat.

Viszont elsőre egyik se tudta úgy belőni a képet hogy jól mutasson, át kellett mennem beállítani 😊
Én is szórakoztam vele 1-2 hetet annó, szal ilyen szempontból trükkös a dolog, hozzáteszem LCD-n is ugyanolyan pontatlan hányás a normal mód mint itt.

Zephyr Retiring
Akkor én inkább elkerüllek benneteket..egyelőre én sem akarok tévét cserélni, mert minek? 😄

KS7000 hogy a turpiba le lenne local dimminges. Edge dimming persze nem FALD, de az is valami, van 6-8 függőleges zóna, szerencsére Samu edge dimming algoritmusa egész jó. Ilyeneknél a fényes highlight-ok alatt/felett ott a függőleges fényoszlop.

@Mucsacso: ja, 2 haver is vett pár hónapon belül Oledet miután nálunk jártak, egyik se akart előtte tévét cserélni mert minek 😊

"másik haver vett egy 65" c7-et, alig várom h lássam azt is - végre otthoni körülmények között láthatok oledet!"
Csak akkor nézd meg ha önkínzó vagy! <#wink>

arty
há'dde a ks7000em se local dimminges és mégis fényes... 😊

másik haver vett egy 65" c7-et, alig várom h lássam azt is - végre otthoni körülmények között láthatok oledet!
... nekem persze még évekig nem lesz, szal sima önsorsrontásról van szó 😄

Forza.

Sehogy, ezért hívjuk ezt kamuhdrnek. Local dimming nagyon kell. HDR előtt az lcd-k kb 250-350 csúcsfényt tudtak, SDRre bőven elég volt az.

arty
partizan182: na erre nem gondoltam ... de akkor hogy oldják ezt meg a komolyabb modellek? (ami nem local dimminges)
ill. nekem korábban egy 46B550-em volt, a kontrasztját jónak tartottam, a fényerejét elégségesnek - persze az még fénycsöves volt, nem ledes.... annyit beáldoztam volna a kontraszton, h a fényerő olyasmire emelkedjen (hdrnek garantáltan jót tett volna) - kíváncsi lennék, h azoknak amugy milyen volt a fényereje (guglival semmit nem találok).

VISZONT! lehet h valami eco módot bekapcsolva hagytam valahol?!?!? nem akartam elállítani haver tévéjét (annyira) és a magyar menüben baromira meresztgetnem kellett a szemem, h értsem amit olvasok 😞 havert megkérdem majd.

zephyr: képben össze se hasonlítható a két tv 😊 a J5xxx kékes, hideg (ha melegre állítom, akkor is minden fura színű lesz csak máshogy), szinte fakó. az MU61xx meg olyan ... ellemes.... barátságos... nemtom leírni jól (warm1-en mondjuk, mert a normal - NEKEM - hideg, bár nem annyira, mint a J5xxx)

Forza.

Zephyr Retiring
Akkor az a konklúzió ebben az esetben, hogy ha már ledes, és számít a fényerő, akkor inkább J 5xxx (J 6xxx), mint Mu 6xxx..
És képminőségre is inkább az előbbi, vagy ott egálban van a mérleg?

Samu VA panelek faszák, max fényerővel az a baj hogy emeli a fekete-szintet, ami sötét szobában baromi kiábrándító. Szal az alacsony max fényerő jótékonyan hatott az élményre 😊 Egy egységnyi fekete-padló emelkedést sokkal jobban észreveszünk mint ugyanannyi fehér-plafon változást (gamma log ugye). Meg ugye felhősödés, DSE, bevilágítási gyíkok, minden jobban látszik ha reflektorral világítod a panelt.

arty
no, tegnap láttam haver Samu 50MU6122 tévéjét
sdr-ben tök oké, bár sajnos igényli a 10/10-en hajtott ledeket (max háttérvilágítás).... itt már sejtettem, hogy mi vár rám hdr-ben.... (ahova kell a fényerő)
nos, meglepően szép, néha még szemszúró fények is voltak, DE ... ehez teljesen sötét szoba kellett (este néztük, nem volt megoldhatatlan)

és arra jutottam, hogy jelenleg a samu a ledek fényerejével szegmentálja a piacot (piacát, tévéit)
nevetségesk, hogy anyámék J-s, 5xxx tévéje fényesebb! nyilván lehetne a 61xx-nek "jobb" képe, csak nem szabad, mert akkor mi adja el a 7xxx/8xxx-at, a Qamuledeket és a többit?

a kontraszt egyébként tökjó és tényleg nagyon nézhető a képe, de hdr-re korlátozottan alkalmas

(pedig én plazmatulaj vagyok, ha valaki hozzá van szokva az alacsony fényerőhöz, akkor az én vagyok 😉 )

Forza.

repvez
jogos, de attól még az arány fennáll , mert 40" ba is belesűrítik ezt a mennyiséget
150 coll az kb 3,3 méter széles, 1mm lesz az a pixelméret 4kban. Egy tizedessel félrement a számítás 😊

repvez
Érdekes ez a felbontás meg a képméret összehasonlitás és ilyenkor mindig átverve érzem a vásárlókat.
Gondolom mindenki látta már azokat az összehasonlitó képeket ami azt mutatja, hogy a HDready A FHD és a 4k felbontást hivatott bemutatni, kép
Azt sugalva, hogy a képméret igy növekszik.
DE azt nem emelik ki, hogy ez nem igy van és a képpont sürüsége változik a felbontással. Mert ugyan ugy van 50"FHD meg 50" 4k, de ez utobbinak 4x nagyobb a pixel sürüsége a képernyőn.

Tehát itt ennél a cikknél is furán érzem , mert 150" on a 4k is elég fura ha nativan nézzük. MErt ekkora méretbe ha nativ 4k felbontást akarnak akkor 1cm es pixelek lennének ami elég nagy, ha ezt egy olyan technológiára akarják felhasználni ami pont a microledeket mutatná be akkor pont, hogy kis méretbe kéne nekik bemutatni.
Persze, egy ekkora kijelzőt nem is közelről nézi az ember de akkor is az 1cmes pixeleknél már tulhaladt a technológia, könnyen tudja azt mondani, hogy kis pixelt gyártottam ekkora mérethet ha a mostani 50" hoz tartozó pixelméretet is használja .

Viszont ha tényleg micro ledeket használ akkor meg azért nem értem, mert akkor is több ledet kell használnia egy pixel megjelenitésére ami igy nem lesz 1:1 .Kb olyan hatást keltve mintha 720p felbontásu filmet 4k tv-n mutatnák.
Rumor ez, nem hír. 😊

Nekem azt mondja hogy a Samu elfele nézelődik a kvantumpöttyöktől. Tippre egyébként 4k, MicroLeddel az a gond hogy nehéz apró pixelt csinálni, FHD-vel meg nem égetnék magukat, plane nem ekkora méretben.

A felbontás nélkül ez a hír igazából semmit se mond...
Samsung Microled rumors

Nem gyött be a kvantumpötty mégse úgy tűnik. Pedig volt itt minden, kvantumszűrő, elektroluminent tervek 2018-2020-ra. 150 collos legkisebb mérettel óriási piaca lesz, azért remélem sikerül 2020-ra levinni normális méretkategóriába mert egyébként a technológia nagyon csecse.

Ide a rozsdás bökőt hogy micrOLED-nek fogják marketingelni 😊

1430€ amazon.de-n... illetve volt, mert már elfogyott..
arty
itthon ígyis olcsóbb..... 1700 GBP (590 kHUF) vs. 550 kHUF

Forza.

B7-es OLED akciós amazonon ma... csak mondom 😊
arty
kb 😄

kamuhdr: mi a hdr EGYIK lényege? a nagyobb fényerő.... miközben a 61xx hdr módban KEVESEBB(!!!) fényerővel büszkélkedhet, mint sdr módban...

Forza.

DonnieBrasco
Miért nem rendeled meg te?
De tényleg, hol a trükk ebben?

DB

A ti kung-futok nem erős!

Zephyr Retiring
Akkor a MU a kamu rövidítése? 😄
Várom a beszámolódat az otthoni körülmények esetén 😊

Kamu hdr mit takar?

arty
hjaaaaa, ok 😊

remélem jövő héten meg tudom nézni haver 50MU6122-jét.... hogy milyen egy mai "olcsó", va paneles tv, otthoni körülmények közt (és milyen a kamuhdr-je 😊 )

Forza.

Zephyr Retiring
...mármint a #19828 a #19824-esnek szól, mivel arra tiltakoztak többen is 😄

Zephyr Retiring
Ja, annyian járnak már ide, hogy rossz emberkének ment a hsz.-em 😄

Természetesen a #19829-as az Mentolnak szól..

arty
értő olvasás? nem write only idejárás?

"Most vettem egy LG 43UJ6517 UHD TV-t." - írta.

Forza.

Valaki megrendeli nekem erről az oldalról? <#worship><#nyes>
A tripláját fizetem neki ha ideér! <#taps>

Zephyr Retiring
Honnan tudod, hogy megvette?<#nevetes1> Rád írt priviben, vagy mi?<#vigyor>
Amúgy minek örüljek? Nem nekem vett (vagy akar) új tévét (venni), hanem saját magának<#falbav><#nyes>

arty
ő nem tévét venne, már megvette.... csak dlnazni szeretne vele 😉 (örülhetsz, lg-t vett, az meg ips)

Forza.

Zephyr Retiring
Bár kézzel lábbal tiltakoznak itt a legtöbben ellene, szerintem jó döntést fogsz hozni ha szemügyre vetted őket élőben is majd..<#nevetes1>

Nagyon ne!!!! ha a kép a lényeg!

Jól van. Köszönöm szépen.
Rápróbálok akkor, hátha valamelyik beválik 😄
Ezek a rebrandelt TV-k tipikusan nagyobb gyártók több éves, avagy már a kutyának se kellő (vagy eredetileg sem senkinek) panelekre épülnek. Ha neked a KÉP a lényeg, akkor pont ne...
Hello,
Szerintetek nagyon melléfognék Auchan-os TV-vel?
Selecline 55" FHD vagy Selecline 55" UHD.
Nem érdekelnek a smart funkciók, meg a médialejátszó rész, sőt talán a hangminőség sem - a TV legfontosabb tulajdonsága, a KÉP a lényeg!
Utoljára szerkesztette: Mentol, 2017.11.22. 13:45:02

arty
dlna-nál bármi megoldás jobb, az egy önmagával is inkompatibilis szabály-gyűjtemény 😊

serviio, universal media server - én régebben ezeket használtam, mérsékelt sikerrel (volt ami ment rendesen 😄 )
most a samutévémet a nas-on futó minidlna szolgálja ki, persze néha nincs felirat, hangsáv, kép, hang, stb - de nem is vártam ettől többet...

htpc-vel hajtom egyébként, annál nincs jobb (kompatibilisebb)
bár jelenleg a hdr miatt az is macera (kodi nem támogatja) 😞 de legalább fél perc kattintgatás után ott ezeket is le tudom játszani... dlna vagy megy vagy nem megy 😞

Forza.

arty
igen

Forza.

Sziasztok.
Most vettem egy LG 43UJ6517 UHD TV-t.
Milyen DLNA szervert tudnátok ajánlani ami a legjobb? Szeretném kihaszánlni az UHD-t és nem szeretnék pendrive-al szarakodik 50 gigás filmek esetében, HDMI-vel se akarom összekötni mert azt meg a videókártyám nem bírná. A PLEX-et próbáltam ki, de nem tölti be elég gyorsan a filmet. Ennek mi lehet az oka?
Vagy esetleg tudtok ajánlani valami jobb megoldást?
DonnieBrasco
Így van, sajnos 😞

A ti kung-futok nem erős!

Annál még sokkal többen is hülyék.