21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Legalább van véleményetek a 3d-ről..

Akkor pár rövidke infót még hozzácsapnék én is ha megengeditek.

Üzleti megfontolás...
    Nem titok, hogy az IMAX mozikban a 3d filmek is és a 3d animációs filmek is napirenden vannak, és elmondanám, hogy nem csak öten szoktuk nézni :D

A plazma halálát elsősorban a ledes lcd elterjedése és nappali fénynél is jobban látható képmegjelenítése okozta és nem a technológia elavulása. Aki az utóbbira tippel, az téved. Eladhatóbb lett a ledes lcd, ezért esett vissza a kereslet a plazmák iránt. Ami a 3d-t illeti, ha odahaza is megkapod legalább 90%-ban ugyanazt az élményt mint a mozikban csak olcsóbban, mert többen és többször is megnézhetitek odahaza, akkor az IMAX 3d vetítések szenvednek kárt emberhiányban.

Egyébként ezidáig csaknem minden IMAX 3d filmet kiadtak 3d bluray-en is (csak nekem van 100 film felett a gyűjteményem, és meg sem vettem minden kiadott 3d bluray-t. Csak azokat, ami érdekelt, vagy más vetette meg velem magának.)

Kísérleti 3d tv adás nem csak Japánban, hanem 50 napon át idehaza is volt (részletek a wikin, tesztadás video valós 3d-ben pedig a youtube-on is megtekinthető még.)

Tehát nem igaz, hogy tévéadásban nem is volt soha...

Végezetül még annyit, hogy a 3d is csupán ízlés kérdése: máig akadnak sokan akik imádják, de ugyanúgy mindig is lesznek ellenzői.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.26. 23:51:25
  • arty
    a mozis 3d előtt értetlenül állok... jópár filmélményem tönkretette (mert az avatar jóvolt és "ugyanazt" kerestem... egy ideig... mire rájöttem, hogy az egyszeri alkalom volt :D )
  • repvez
    Föleg ugy nem érti az ember, hogy mi a céljuk a 3d-vel a gyártóknak, hogy a mostani és kijövö mozik is készülnek 3d ben. Sőt ha jol tudom talán az avatar folytatása is javitott és még precizebb technikával fog 3dben készülni.
    IMAX és egyéb mozikban , viszont otthon ezeket már nem lehet visszanézni 3dben.

Tehát mégcsak addig sem tatják életben a meglévő technikát mig egy esetleges szemüveg nélküli 3d technológiát kifejlesztenék.
  • arty
    én azért kíváncsi lennék eladási adatokra... szal adott bulray vs 3d bluray (mondjuk azonos áron)
    vagy h játékot a 3d tévétulajok hány százaléka tolta 3dben (vagy legalább próbálta ki)

haver anno nagy elánnal megvete a 40"-es LG-t, megnézett pár filmet, ps3on rácsodálkozott pár játékra, aztán sohasemmi. de évek óta 0!
    szerintem ha most rákérdeznék, látnám az arcán átvillámlani, hogy "jatényleg basszus, az én tévém még tud 3d-t!" :)

HA tényleg senkit nem érdekel(t), akkor valahol megértem.
    de ha azért volt némi piaca, akkor fura h kinyírták ...
    Utoljára szerkesztette: arty, 2018.03.26. 21:31:17
  • partizan182
    Egyik 2018-as modellben sincs. Egyik nagy gyártónál sem. Már 2017-ben se volt (tán egyszem Pana LCD-t kivéve). UHD szabványból mint olyanból hiányzik a 3D. Streamingen konkrétan nulla 3D content, tévéadásban nem is volt soha. Gamingből dettó kiveszett. Ami kevés 3D film maradt az vagy animáció vagy utólagos upconvert.

Ennél halottabb csak akkor lehetne ha betiltanák.
  • ItaloMucsacso70
    "3D halott, vagytok kb öten, azon kívül senkit sem érdekel."

Azért mert a B7-ben már nincs ;) ezt te sem gondolhatod komolyan!

Meg kellett volna nézned Igazság Ligáját 3D-ben.
    Simán veri nálam az Avatart.
  • partizan182
    "Itt is inkább üzleti megfontolás állhat a megszűnés hátterében, mint a plazmáknál anno..."

Ezt ki tudod fejteni? Olyasmi érdekel mint:

- Egy szórakoztatóipari technológia élete/halála mikor nem üzleti megfontolás(ok) szerint alakul?

- Mi volt a közös abban hogy a Samsung marketinggel megsemmisítette a Plazma piacot és a 3d halálában?

- Az hogy te az ezeréves gearen megnéztél 10 db 3d filmet tavaly hogyan jellemzi jobban egy formátum egészségét mint hogy fizikailag senki sem támogatja 1,5 éve az új termékeiben?

3D halott, vagytok kb öten, azon kívül senkit sem érdekel.
  • Zephyr Retiring
    Elnéztem az évet, de attól még most is igaz :)

Sebaj, eltelt egy év s én idehaza durván havi rendszerességgel azóta is megnézek legalább egy 3D-s filmet. Sőt az IMAX mozikban is még a mai napig is vannak új 3D bemutatók...
    Szóval akkor mégsem a 3D halódik. Itt is inkább üzleti megfontolás állhat a megszűnés hátterében, mint a plazmáknál anno...
  • arty
    majdnem másfél éves hír...
  • darkSectorxxx #20121
  • Zephyr Retiring
    A Sony és az LG sem gyárt többé 3D tévéket...
  • Zephyr Retiring
    Akkor látom, mégsem sikerült elolvasnod a spoileres részt.
    Idézem és csak erre koncentrálj belőle:

" Nyilván ha jól esik, tegyétek: kinek mi köze hozzá? "

Ennyi a lényeg. Az, hogy én mit gondolok erről az egészről, az nem szentírás.
    Ez egy fórum, ahol azért vagy, hogy leírd a véleményed. Én is azt tettem. És te is.
    Tovább is léphetünk ha gondolod, vagy ismételgethetjük még ugyanazokat a köröket..

Tehát nem szóltam bele mások dolgaiba, lásd az idézőjeles lényeges részt..
  • DonnieBrasco
    Nem. A dedózós szöveg objektíve sértő, és butaság.
    Felesleges tovább ragozni.
    Pont a lényeget nem érted. Teljesen mindegy, min játszol = pontosan ugyanolyan létjogosultsága van a konzolos játéknak is (szerepjáték vagy shooter vagy passziánsz vagy candy crush saga), mint az offline játékoknak. Pont az, aki dedózik kifejezetten csak az egyikre vagy másikra, az nem ismeri el ezt az egyenlő létjogosultságot, és téved óriásit. Ja, és bele is szól mások dolgaiba, minősíti azt.
    Egyébként nincs konzolom, sosem lesz.

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.03.08. 08:51:39
  • Zephyr Retiring
    "Csak az nem játszik, aki nem is él. Tök mindegy, min."

Játszani jó és hasznos is. Tök mindegy mit.
    Így azért pontosabb :)

Az én dedókorszak kifejezésem csak annyira lehet bántó, amennyire annak érzed. Ráadásul az aki nem játszik az nem is él megjegyzés is lehet bántó, ha azt kifejezetten csak a konzolos játékokra érted.
    Mert akkor úgy jön le, hogy mindenki aki nem játszik konzolon, az nem is vehető emberszámba. Ami megintcsak nem igaz.
    Fusd át a spoileres írásom is, ott leírtam már a lényeget erről a témáról..
  • DonnieBrasco
    Bár 5 és fél évessel én sem játszanék még semmit képernyőn (az enyém 5 lesz nyáron, de már a mesenézés is rossz hatással volt rá, inkább társasozunk/kirándulunk/focizunk), -pláne nem egy halálról szóló 10+ éveseknek készült cuccot - a dedósozás igencsak beszűkült, butácska szöveg volt.
    Csak az nem játszik, aki nem is él. Tök mindegy, min.

Azért a Terraria-t kipróbálnám 4k-ban :D

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.03.07. 16:47:13
  • arty
    -200ért én nem venném az oled helyett, de biztos lesz olyan idió.... ööö... lesz, na :)
  • arty
  • partizan182
    Csak hogy a hazai kultúrnyomoron kívül más is legyen:

Leakelődtek a Samu qledjei, hogy hogynem a most már FALD Q9 éppen 200 dodóval olcsóbb mint az azonos méretű LG C8. Tavaly még 6000-ért próbálták elsózni az edge lit elődjét (tavalyi Q9), idén 3800 dodón nyit.

Ha már jót nem tud adni valaki legalább olcsó legyen. Teljesen független infó: Samu US prémium szegmensben Q4ben 10% alatti részesedést tudott felmutatni. Azért ez fájhatott.

Ezzel együtt egy jóáras q9 fasza lehet ha nem nézik sokan egyszerre (betekintési szögön a világ összes kvantumdotja sem tud segíteni).
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezen témák összességéről akkor is beszélgethetsz a lányoddal, ha soha nem játszottatok egy konzolon sem.
    Nyilván ha jól esik, tegyétek: kinek mi köze hozzá?
    Másrészről viszont ha 1,5 millió ember tévéadást szeretne nézni konzolos játékok helyett a tévéjén, akkor meg ahhoz kinek mi köze?
    Ez egy oda-vissza játék. Ki erre, ki arra használja a tévéjét, de ne feledd, nem én jeleztem elsőként, hogy röhejes mónikasókat lehet csak látni a tévében..mert ez marhára nem igaz. Vannak jó műsorok, csak téged egyik sem érdekel. Ennyit kellett volna csak közölnöd..
  • partizan182
    Nagyon off, de ha már ily kedvesen felhoztad:

Múlt héten pörgött le a Rime, 5,5 éves lányommal együtt toltuk le. A többi szpoilerben hátha vannak itt még dedósok rajtam kívül.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A cucc egy halászról szól aki egy viharban elveszti a fiát. A kisfiút irányítjuk végig az apa gyászának 5 szakaszán, egész a végéig nem derül ki mi is történik, amikor is az utolsó 5 percre megkapjuk az édesapa irányítását, és a fiú szobájába lépve kiderül hogy minden amit addig játszottunk az apa képzelete volt, ahogy próbálja feldolgozni a feldolgozhatatlant.

Egy órán keresztül beszéltünk ezután a kicsivel a halálról, a gyászról, az élet körforgásáról és a pillanatok/emlékek fontosságáról. Dedós volt na.
  • partizan182
    B7 van, de belsőben mind ugyanaz. Jó nagyon sztem, gyors, mindent tud, bár a benetválasztón kívül keveset interaktálok vele. Korábbi eg910-hez képest ég és föld, na az akadozott mint a kurvaisten, gondolom a mai olcsóbb modellekben ugyanaz a kétmagos SOC lehet, azt el is hiszem hogy sír miatta a nép. Bár a bementválasztó pár másodperces lagját ott is elviseltem :)

Két sirámom van csak:
    - Netflix appban nem lehet a feliratokat formázni, hdr alatt kicsit túl világosak defaulton
    - belső lejátszója nem viszi a Dolby TrueHD formátumot

1st world problems...
  • Zephyr Retiring
    4K nélkül? Persze, hiszen a tévéműsorokra bőven elég a HD is..
    A film az már más tészta..ott meg én nem tűrök kompromisszumot: minimum 2 méteres vászon az alap...
    Játékfüggőségeimet meg szerencsére már vagy 20 éve leküzdöttem

Nehogy most azzal gyere, hogy a mai grafikáktól lefosnám a bokám, mert a dedókorszakba már nem térnék inkább vissza..
  • arty
    másik fórumon felmerült, hogy a webos ... nos... laggoló retek (gondolom elsősorban lcd-s (korábbi?) tapasztalat) :)

neked c7 van vagy b7?
    őszintén: mennyire retek?
  • partizan182
    Szerintem az a másfél millió ember bőven elvan 4k nélkül. Sőt megkockáztatom számukra a képminőség mint olyan teljesen másodlagos.

És igen, egyre kevesebben lesznek, nyilván a harmatos hazai nyelvtudás gátolja a folyamatot. De ez itt elég off.
  • Zephyr Retiring
    Látom, a társalgás részedről visszáblépett egy szintet a bebenekemvanigazammerttévéznimanemmenő szintre..

Csak 2 tévécsatornát említettem a 100 hazaiból és az is már több mint másfél millió ember. Részemről elfogadom, hogy ők számodra senkik.
    Beszélgessünk erről egy kicsit még, vagy van értelmes hozzáfűznivalód is? :)

Amúgy a 100 hazai csatornából jelenleg összesen csak egyen megy a mónikasó..
  • Zephyr Retiring
    A rekordmennyiség egy kicsit azért túlzás :)
    Top 10-ben is csak a negyedik, de az sem Focus, hanem Fiesta..
  • Borg
    Miközben ma szintén rekordmennyiségben adja el a Focust :) (még ha nem is neked, hanem a céges flottákba)
  • partizan182
    Legyen. Úgy hallottam a 3d plazmák is jönnek vissza hogy legyen min nézni a mónikasót. TV adás FTW.

(USA beli Visio egy ideje már tv tunert sem tesz a készülékeibe. Ízlelgesd egy kicsit. USAba. A tévézés mekkájában.)
  • Zephyr Retiring
    Most ezen fogunk vitázni? :D
    Valaha a Ford is rekordmennyiségben adta a T-modellt miközben ma...

Ne abból indulj már ki, hogy mi volt valaha.
    Még ma is több millió ember néz tévéműsorokat csak idehaza kis országunkban is. Akkor szerinted világszerte hányan lehetnek? Mert remélem tudod, hogy tévéket világszerte árúsítanak.. :)

Ja, hogy a mai tévéket már sok minden egyébre is lehet használni? Persze. De ezt senki sem vitatta...
  • partizan182
    Emlékszem amikor 10 éve egy barátokközt simán hozta a 2.4-2.6 millát. A trend egyértelmű.
  • Zephyr Retiring
    Öt év az sok idő, így maradjunk a jelennél.
    "szutyok" rtl idén február: 1 milliós nézettség.
    "szutyok" tv 2 is a sarkában 800 ezres nézettség...szóval ne temessük még a televíziózást :)
  • Zephyr Retiring
    Én eleve a plazma és az lcd közt is látok érdembeli különbséget 1080p-vel.
    Hihető, ha az oled valamivel még a plazmánál is szebb képet alkot...

Csak az meglepő, hogy ég és föld különbséget emlegettél..kezdem azt érezni, hogy ez azért csak költői túlzás volt :)
    Vagy remélem nem a fullHD plazma vs. 4K oled összehasonlításra értetted, mert én nem azt kérdeztem...
  • Zephyr Retiring
    "Szutyok" rtl és tv2 nálam HD, bár kérdés, hogy a tartalomra, vagy a minőségre értetted :D
    Amúgy nem a képminőségre értetlenkedtem az oled kapcsán. 4K-val még üzletben is ász a kép. Sejtem, hogy idehaza még jobb.
    Csak az 1080p megjelenítésen csodálkoztam..
  • Borg
    Hogy verne már minden másban köröket a plazmára, lol :D
    Mintha valami LG marketing bullshitet mantráznál...
  • partizan182
    Audio analógiával mind az erősítő (kép processzor) és leginkább a hangfalak (oled panel) jobbak, ezért fog jobban szólni ugyanaz a cd.

Jobb kontraszt, jobb feketék, pontosabb szín, finomabb átmenetek, jobb fényerő, jobb dinamika, jobb élesség, jobb fényelnyelő réteg. Jobb kép.
  • partizan182
    Öt év múlva a televíziózás megy fel a bakelit meg a vezetékes telefon mellé a múzeumi polcra.

Mióta vége a 2017-es f1 szezonnak konkrétan nem volt bekapcsolva a settopbox. Aztán idéntől streamelik az f1et is, 4k hdr amit akarsz. Ez a jövő, mi is csak Netflixet nézünk már.
  • ItaloMucsacso70
    "Az SD felbontást váltotta a HD, a Full HD, majd az UHD, utóbbival akár még öt év múlva is a lehető legjobb képminőségben nézheted otthon filmeket."
    Itthonra ez úgy szólna hogy ... " öt év múlva már a lehető legjobb képminőségben szeretnénk nézni a TV műsorokat is! Mi még ettől is nagyon messze vagyunk.
    Szép szép most is , de hol vannak még az UHD minőségű műsoroktól a magyar adók?
  • ItaloMucsacso70
    Soha nem fogod megérteni amíg a saját szemeddel nem látod otthoni körülmények között.

Egyszerűen döbbenetesen klasszisokkal jobbak rajta még a T-Home-os szutyok RTL ill. TV 2 adások képe is.
    Nehéz lenne leírni amit látunk de szájtátós az biztos.
    Imádtam a plazmát az volt anno az a technológia ami megfelelt azon elvárásoknak amiben soha nem kötnék kompromisszumot.
    Pl a betekintési szögben soha!
    És ezt az OLED úgy hozza hogy minden másban "fényéveket " ver a plazmára.
    Jó volt szerettük és mindenki a maga lovát dicséri amíg nem nyergel át egy jobbra.
    Nézd meg valakinél teljes pompájában és tudni fogod miről hablatyolunk itt OLED Fan-ok!
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.03.04. 15:12:50
  • Zephyr Retiring
    Okés, vettem a lapot. Kifejtem miért kérdeztem. (Hangtanban kissé jobban otthon vagyok..)
    Ha fogsz egy audio cd lemezt és lejátszod egy hi-fi asztali cd lejátszón, az hangminőségre pontosan ugyanúgy fog szólni akkor is, ha ugyanazt az audio lemezt mondjuk egy DTS kompatibilis bluray lejátszón nyomatod át egy erősítőbe. Semmivel sem fog jobban szólni sztereóban.
    Viszont, ha mondjuk az erősítődön van virtuális DTS hangproci, akkor mind térhatásra, mind hangminőségre lesz hallható különbség (normális, drága hangfalakkal)..ebből a tényből kiindulva tételeztem fel vizuális területen is, hogy ha egy 1080p-t felkonvertálsz, akkor ott is javul a helyzet valamennyit. De mint írtad, nem a konvertálás miatt javul...
    Hanem? Ha a forrásanyagod ugyanúgy 1080p és nem konvertálod fel, akkor mi miatt lesz "ég és föld" a különbség?
    Hogyan lehet szebb az 1080p egy oleden, mint egy plazmán, ha 1080p marad a képinformáció?
  • partizan182
    Kérdezted hogy jobb-e mezei 1080p anyaggal. Jobb, nem is kicsit. Nem a plazmádat minősíti, csak időközben eltelt lassan egy évtized. Az lenne a fura ha nem lenne jobb.