LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-LG 43UJ634V
-Samsung UE43MU6102
Azért nehéz dönteni😊
És a HDR10 nem pedig 8bit+FRC az valós lehet?
Nem merem megvenni a VA paneles Samsungot:/
Tudom egyszer itt az lett ajánlva de mégis tartok VA paneltől.
Szerintetek ennél az LG tévénél kamu a HDR10 jelölés+HLG?
Ja és input lagra 14ms-t írnak.
Őszintén szólva ezek ígéretes kis dolgok 140 ezerért
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
lányom egyébként managerjátékokat nyom, fiam aki kontrollerrel hajlandó ügyességi címekkel is ellenni (most knack coop, de nyomott raymant és lego játékot is). lehet h ha eleve erre készülök, akkor máshogy alakul, de "most" én már tényleg képtelen lennék eltiltani őket....
Forza.
De 55" UHD-t nézni 1 métertől távolabbról az teljesen felesleges.
Nézni lehet, csak értelme nincs.
Indokokat kifejtettem már, a mesékben meg nem hiszek már egy ideje.. 😄
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Alighanem ezért nem értettem.
(nekem kontaktlencsém van amivel simán megy a piros vonal alatti olvasás - de meg is akarom műttetni hamarosan. A gyerek meg sasszemmel született, olyanokat meglát kocsiból amit mi csak jóval később 😊)
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.04.06. 18:36:26
A ti kung-futok nem erős!
A másik dolgot meg te mondtad:
"Gyerek úgyis jövő nyáron lesz 6 éves, onnantól nézheti ő is néha-néha már."
Mivel (lásd fentebb miért) nem érdemes távolabb ülni mint 1 méter, és gondoltam nem egyedül ül majd oda..
Túl sok info, inger, túl élénk fény, egyszerűen túlpörög az agyuk. Ez kívülről nem látszik, csak az, hogy rátapadnak. De aztán utána nem fogadnak szót, őrült módon rohangálnak felalá, nem tudnak este lenyugodni, beszélgetés helyett csak agyalnak... a miénk is ilyen volt, és mióta csak játszunk vele (baromi fárasztó, sok idő, de durván megéri), azóta ég és föld. Megy a beszélgetés minden témáról mélységben, szófogadás elsőre, nyugodt elalvás, hiszti megszűnt teljesen, stb.
Játék és mese offline megy, társasozunk, focizunk, kártyázunk, matekozunk (alapműveletek ujjakon, magától kezdte), meséket olvasunk, bunkerezünk stb.
Vekerdy - én se hittem el, de igaz tökéletesen.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.04.06. 15:44:54
Forza.
Nálunk ha lesz második gyerek, tuti nem fog tévét nézni vagy 6 éves koráig. Sajnos az elsőnél elkövettük a hibát, hogy elétettük (baba tévé hasonló 1 éves kor körül, utána ártatlannak hitt mesék), de nagyon nem tett jót neki, és erre most jöttünk rá, hogy pár hónapja "elromlott" a tévé, és elraktuk. Mintha kicserélték volna.
A második amit nem értek, az az 1 méter. Miért nézném onnan egy 40+ nm-es nappaliban?
De biztos csak másképp van drótozva az agyunk 😊
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.04.06. 14:57:08
Ahhoz sajnos valaminek történnie kell majd hogy jövő nyárra 300k-s oledekkel rohangáljunk, elmúlt 3 év adatai alapján van egy padlója az oled áreséseknek (legolcsóbb modelleket néztem csak):
2015 EF950: millaheten nyitott, 520-nál padlózott az ára
2016 B6: millakettőn nyitott, 440-nél padlózott az ára
2017 B7: 900k-n nyitott, 450-nél padlózott az ára
Onnan lehet majd tudni hogy jön az 1000 dolláros oled hogy előtte az LG kivezeti a teljes SUHD szériát, magával nem akar versenyezni (már amennyiben azt hogy egy oled elpusztít egy nanopöttyös IPS LCD-t versenynek nevezhetjük).
300 volt nekem is a lélektani határ. Aztán megnéztem mit lehet kapni ennyiért és inkább rátettem a +30%-ot egy rendes készülékre.
Szépen araszol 500 alá az ára, nekem jelenleg a 300e a lélektani határ, jövő nyárra van beütemezve a beszerzés, hacsak nem történik valami durva áresés már idén. Netán 😊
Gyerek úgyis jövő nyáron lesz 6 éves, onnantól nézheti ő is néha-néha már.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.04.05. 15:53:26
Más apróságok:
- Új Qledek egész jól tesztelnek, úgy tűnik a Q9 egész vagány gép lett, sajnos a Q8 európában butított (nem FALD), a Q7 meg ilyen edge lit szemét maradt. Azért az árát megvárom (meg csak 65 col van, ami kicsit nagy).
- Annyira pörög a Blu-Ray piac hogy az Oppo úgy ahogy van kiszáll a fizikai médialejátszók piacáról, nem gyártanak többet. Kár, eddig elég referencia-közeli termékeket gyártottak, de ők már érzik a változás szelét.
Forza.
Negyed milláért egy 55"-ra lehet beneveznék ha VESA stimmel a jelenlegi 55"-hoz!
oled, 312 ezerert
Forza.
Lackón és rajtam kívül senkinek sincs önálló véleménye az uhd tv-k néz(het)ési távolságáról?
Mert akkor ezt a beszélgetési témát (is) lezárhatjuk 😄
Én skótabb vagyok nálad. Ha már "kidobnék annyi pénzt" az ablakon, én inkább valami szuper "kis" 3D projektort vennék annyi pénzből 😊
Kb 3 méterről nézem az 55"-os tv-t és bizony minden tű éles. <#taps>#taps>
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.03.29. 18:45:25
Ez monitortól független, sőt, minél jobb/élesebb egy monitor, annál élesebb a fűrészfog. HDR-nél is 😊
DB
55"-on UHD felbontású tartalmat nézni 1 méterre kell, ha minden apró részletet kristálytisztán látni szeretnél.
Ugyanez 1080p esetén már 2,2 méter is lehet.
Az mellékes, hogy szemüvegben, kontaktlencsével vagy tűéles szemmel nézzük. Ezalól csak két kivétel létezik...
1) távcsővel nézzük messzebbről,
2) egy sas szemét operálták belénk...
2 méterről nem szabad ennyire jól látni (szemüveggel)...
Forza.
Namost ehhez képest teljesen lehetetlennek találom elképzelni is, hogy egy 55''-ös tévén ne látszódna a különbség akár 4-5 méterről. Sőt.
Na persze, ha nincs bent a kontaktlencsém, az más tészta 😛
DB
Hogy van különbség HDR és nem HDR között, arról nem kell meggyőznöd, mert azt még én is látom.
Én a 3 métert vitatom.
Hogyhogy hogy jön ide az UHD tévé?
Hát úgy, hogy ez egy tv-s fórum. 4K mikroled mozitól indultunk, megbeszéltük, hogy fasza lesz,
így már trécsikélhetünk is az odahaza felesleges 55"-os UHD tévékről is.
HDR-rel vagy anélkül, de a nézési távolság az nem elhanyagolható tényező..
Érdekelnének az erre vonatkozó személyes élményeid. Már ha vannak. Mert nekem igen, én Jászalsószentgyörgyről megmondom neked hogy HDR vagy sem. Nagyon egyértelmű.
És mégcsak nem is házimoziról volt szó. Hanem mozi moziról. Szal nem igazán értem hogyan jönnek ide az 55-ös UHD tévék meg home cinema projik.
Kicsit tartottam tőle, mert a Zsivány Egyes 3D meg kifejezetten nagy csalódás volt.
Felsorolni felesleges milyen filmek is adnak még pluszt 3D-ben (egyrészt annyi van, másrészt ha maga a film is tré, azon a 3D sem segít) de baromi jó még az Utazók 3D viszont feleslegesnek éreztem a Szárnyas fejvadász 2049-ben is.
A meséket viszont jól megcsinálják pl. Vaiana 3D hogy a nem túl régi alkotásokat is megemlítsem..
És ugye a lényege a dinamika mellett a precízebb részletesség. Amit 55" esetén sem fogsz észrevenni 3 méterről (nemhogy a szomszéd szobából)...
4K moziról beszéltünk ja. Az tényleg frankó. De szeretne azért az emberfia idehaza is hasonló házimozis körülményeket teremteni. Ahoz meg még mindig olcsóbb egy UHD tv, mint egy 4K projektor.
Bár kétségkívül az lenne a legideálisabb megoldás..
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2018.03.27. 11:47:34
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
HDR a lényeg, azt a szomszéd faluból is látod.
T2: most jöt ki az UHD, nézem a rivjúkat, 3d-sítés során sikerült leradíozni a film-graint és ezzel a finom részleteket. Jók ezek az utó-belebarmolások, szeretem nagyon.
Ha belegondolsz, már a fullHD-hoz is közelebb kellett ülj a vászonhoz mint a HD esetén, nem is beszélve az otthoni tévékről. Ha egy fullHD kijelző esetén messzebbre ülsz mint a kijelző átmérőd durván kétszerese, veszted is a kapott extra pixeleket..
Nem nagyon téma, mert gondolkodni is kéne hozzá valakinek, de ha csak egy 50"-os 4K-ról beszélgetünk, már ott is a max. 90 cm-es nézési távolságról beszélnek.
Én legalább 3 méterről szeretek mozizni még idehaza is, de onnan meg max a fullHD az optimális, a 4 K semmiképp.
Nem tudom, erről megintcsak másokat is meg kellene kérdezni, de a 3d- nek sincs nagy haszna 50" alatt.
3d-t idehaza 50"-on is max 3 méterről, távolabb semmiképp, inkább néha 2 méterről jó nézni.
4K esetén már csak a 90 cm miatt is elég nyűgös lehet mondjuk 3-an nézni egyszerre 😄
Amúgy az a felfogás sem állja ma már meg a helyét, hogy az utólagosan 3d-sített élmény az tré.
Lásd: Titanic vagy Terminator 2 3d verziók. Utóbbit összehasonlítva az eredeti 2d-vel ég és föld a különbség.
aranyhaj egész jó volt (már nem emlékszem mi volt), de 2D-ben se rosszabb
gravity rossz volt (real3d?), otthon 2D-ben teljesen átértékelődött a film, 2x is megnéztem
prometheus pokol volt (real3d?), otthon 2D-ben teljesen fogyasztható popcornmoziként 2x is megnéztük
... és még 1-2 mesét láttunk lányommal, de az aranyhajjal ellentétben absz. nem élvztük, a szemüveg csak nyűg, a képet meg összenyomja 😞
moziban soha többet 3d! (bár fiam elvinném 1-2 mesére, de amennyibe kerül, annyiért nem fogom kockáztatni, hogy esetleg sz*r lesz)
Forza.
4k/Microled moziban már nem lesz 3d, ki kell várni.
@Arty: Last Jedit néztük premierkor Imax legjobb helyéről, 3d nekem majdnem megolte az élményt, mintha egy képeslapon néztem volna egy makettet végig.
Avatar, Gravity imaxban, ott adta, azóta se láttam semmit ami a kozelébe férhet.
Akkor pár rövidke infót még hozzácsapnék én is ha megengeditek.
Üzleti megfontolás...
Nem titok, hogy az IMAX mozikban a 3d filmek is és a 3d animációs filmek is napirenden vannak, és elmondanám, hogy nem csak öten szoktuk nézni 😄
A plazma halálát elsősorban a ledes lcd elterjedése és nappali fénynél is jobban látható képmegjelenítése okozta és nem a technológia elavulása. Aki az utóbbira tippel, az téved. Eladhatóbb lett a ledes lcd, ezért esett vissza a kereslet a plazmák iránt. Ami a 3d-t illeti, ha odahaza is megkapod legalább 90%-ban ugyanazt az élményt mint a mozikban csak olcsóbban, mert többen és többször is megnézhetitek odahaza, akkor az IMAX 3d vetítések szenvednek kárt emberhiányban.
Egyébként ezidáig csaknem minden IMAX 3d filmet kiadtak 3d bluray-en is (csak nekem van 100 film felett a gyűjteményem, és meg sem vettem minden kiadott 3d bluray-t. Csak azokat, ami érdekelt, vagy más vetette meg velem magának.)
Kísérleti 3d tv adás nem csak Japánban, hanem 50 napon át idehaza is volt (részletek a wikin, tesztadás video valós 3d-ben pedig a youtube-on is megtekinthető még.)
Tehát nem igaz, hogy tévéadásban nem is volt soha...
Végezetül még annyit, hogy a 3d is csupán ízlés kérdése: máig akadnak sokan akik imádják, de ugyanúgy mindig is lesznek ellenzői.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.26. 23:51:25
Forza.
IMAX és egyéb mozikban , viszont otthon ezeket már nem lehet visszanézni 3dben.
Tehát mégcsak addig sem tatják életben a meglévő technikát mig egy esetleges szemüveg nélküli 3d technológiát kifejlesztenék.
vagy h játékot a 3d tévétulajok hány százaléka tolta 3dben (vagy legalább próbálta ki)
haver anno nagy elánnal megvete a 40"-es LG-t, megnézett pár filmet, ps3on rácsodálkozott pár játékra, aztán sohasemmi. de évek óta 0!
szerintem ha most rákérdeznék, látnám az arcán átvillámlani, hogy "jatényleg basszus, az én tévém még tud 3d-t!" 😊
HA tényleg senkit nem érdekel(t), akkor valahol megértem.
de ha azért volt némi piaca, akkor fura h kinyírták ...
Utoljára szerkesztette: arty, 2018.03.26. 21:31:17
Forza.
Ennél halottabb csak akkor lehetne ha betiltanák.
Azért mert a B7-ben már nincs 😉 ezt te sem gondolhatod komolyan!<#nyes>#nyes>
Meg kellett volna nézned Igazság Ligáját 3D-ben.
Simán veri nálam az Avatart.<#wink>#wink>
Ezt ki tudod fejteni? Olyasmi érdekel mint:
- Egy szórakoztatóipari technológia élete/halála mikor nem üzleti megfontolás(ok) szerint alakul?
- Mi volt a közös abban hogy a Samsung marketinggel megsemmisítette a Plazma piacot és a 3d halálában?
- Az hogy te az ezeréves gearen megnéztél 10 db 3d filmet tavaly hogyan jellemzi jobban egy formátum egészségét mint hogy fizikailag senki sem támogatja 1,5 éve az új termékeiben?
3D halott, vagytok kb öten, azon kívül senkit sem érdekel.
Sebaj, eltelt egy év s én idehaza durván havi rendszerességgel azóta is megnézek legalább egy 3D-s filmet. Sőt az IMAX mozikban is még a mai napig is vannak új 3D bemutatók...
Szóval akkor mégsem a 3D halódik. Itt is inkább üzleti megfontolás állhat a megszűnés hátterében, mint a plazmáknál anno...