21171
LCD - Plazma
  • partizan182
    Csahogy ezek a különbségek a vidijókon 99.7%-ban az eltérő beállítások miatt jelentkeznek. Ami linkeltél, ott látunk egy jól beállított plazmát és egy Normal módban hagyott 2015-ös oledet. Normal mód az újakon is ennyire szar, első lépés átcsapni Mozi/ISF módokba azok fasza pontosak.

De szerintem nyugodtan válassz kamerás jutub video alapján, jó ötletnek tűnik. Javaslom az új IPS LG-ket, abba nanocella is van, hülyének is megéri. Vagy egy fasza Vestelt, minnyá megyek osanba, lövök róla lépet, hidd el, minden más elbújhat mellette plazmástul oledestül.
  • arty
    + a plazma villogását nem annyira tolerált a kamera, ami rögzítette a képét (bocsánat: próbálta rögzíteni....)
  • Zephyr Retiring
    A látható különbségektől indultunk. Gondolom ez egy oled reklám akart lenni
    Uploader simán odarakott valami kiszuperált sz@rrászaturált plazmát a zsír új oledje mellé..
  • partizan182
    Én ezen csak azt látom hogy melyik tévén van maxra csűrve a dinamikus kontraszt, jéghidegre állítva a színhőmérséklet meg széthúzva a color gamut mint az állat.
  • Zephyr Retiring
    Egy super amoledes kijelzőn ja.

De mit csodálkoztok? Most ez pont úgy jön le, mintha nem lehetne észrevenni LÉNYEGES különbségeket egy telóval.
    Szerintem ezen a vidin még ti is látjátok melyik az oled:

Én simán látom mobilról is

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.05.11. 09:43:34
  • partizan182
    "Inkább olyasmit, hogy elhanyagolható.."

Pontosítsunk, csak hogy ne érje szó a ház elejét: Elhanyagolgható különbséget láttál az 5 collos telefonod képernyőjén megtekintett, mobillal felvett majd jútúbon sztrímelt videón, melyen szikrázó napsütésben bolti módba rakott készülékeket néz szemből egy csóka 2 percig.

Én elhiszem.
  • Zephyr Retiring
    Nem azt mondtam, hogy nincs különbség.
    Inkább olyasmit, hogy elhanyagolható..

Illetve még annyi, hogy a qled nem fog beégni mint egykor a plazma vagy jelenleg az oled
  • arty
    5-6 col? ;)
    tudom, jó a szemed, meglátod az 55" tv hibáit 5"-n is.... ;)
  • Zephyr Retiring
    Super amoleden.
  • partizan182
    FHD oled már egy ideje annyi, haver több mint egy éve vett EG910-et ennyiért, nem is igazán értem hova illik a portfólióba, legtöbb országban nem is elérhető. És igen, B7 még van pár darab itt-ott, bár a "másik" fórumon már írták hogy a múlt heti rendelésnél nem volt MM-ben raktáron, ennyiért ajándék.
  • arty
    mióta 55EG9A7V van 320ért, én újra hiszek! ;) (persze lehet valami nagyon eladhatatlan készlet maradt rájuk... nemtom. de a b7v 448ért se rossz KEZDET ;) )
  • arty
    "Egyébként az általam belinkelt oled vs. qled vidi elbizonytalanított.
    Gyakorlatilag alig látni különbséget.."

legalább CRT-n nézted? mert az 1:1 átviszi az OLED képminőségét... gyakorlatilag, ha egy filmet lekamerázol oleden és azt levetited CRT-n, akkor az olyan, mintha OLED-ed lenne! ÁTMEGY! :D
  • Zephyr Retiring
    Jó, legyen 2013

Ami a hangformátumokat illeti, részben ez is hasonlít a képmegjelenítésre:
    attól, hogy nekem idehaza a legújabb uhd oled modell tetyóm van, még nem lesz űberfrankó a 15 éves video cd képe..

A DTS HD-Master hanganyag is csak akkor ér valamit, ha nem empéjtréből keverték ki.
    Csak jelzem akadnak hasonló esetek: hivatalosan adtak már ki klasszikus retro zenéket gyári lemezen empéjtré hangminőségről némileg feltutyikázva. Persze egy Denon erősítőn ezt hamarabb kiszúrod, mint egy piaci kétkazettás International magnón..
  • partizan182
    Hát annyit minimum, ha így halad a világ fasza tévé most már sosem lesz 400k alatt.

@Zephy: inkább 2013 az, akkor jöttek ki az első nagyképernyős konzumer oledek.

A videóról jutott eszembe hogy a múlkor hallgattam telefon kihanosítóján 64kb/s -el tömörített MP3-at egyik magnókazettáról másik pedig HD-Audio BD discről lett bedigizve, szerintem ugyanolyan hangja volt, el is bizonytalanított hogy akkor mégis inkább a kazettás magnót választom a Denon erősítő helyett.
  • Zephyr Retiring
    Persze..
    2018: sötét szobában az oled a király.
    Oled előtti idők: sötét szobában plazma a király.

Így megfelel? :D

Egyébként az általam belinkelt oled vs. qled vidi elbizonytalanított.
    Gyakorlatilag alig látni különbséget..
  • Zephyr Retiring
    De az. Ahogy a divatos "led tv" elnevezés is lcd.

További pontosabb részletek a különböző kijelzőkről itt :)
  • arty
    a plazmám helyére szeretnék egy oledet és nyilván nem most, 500 ezerért, hanem mondjuk a telekomos fhd oled árán :)
    csak ahoz ugye éveknek kell elteni, miután egyáltal megjelent a VFR képes oled.... ergo ha csak jövőre jön, akkor a plazmával ki kéne még húzni 3 évet..... :(

tévézni marad szerintem a ks7000, filmre meg a vetítő (idén 0 filmet néztünk, ha a meséket nem számolom)
  • Mentol
    Nem kötekedésképpen, de az IPS az nem az LCD egyik megnyilvánulási formája (ergo ugyanaz)?
    Én eddig plazmát néztem, de a jelenlegi oled azért szebb képet ad, szerintem.
  • partizan182
    Plazma mitől királyabb sötét szobában, ezt ki tudod fejteni? A magasabb feketeszint miatt? Esetleg a poszterizáció adja az élmény amire az oled képtelen? Tán a 80nit körüli kalibrált csúcsfény? Betekintési szög szintén érdekel. Tán a plazma hátulról is látszik?

HDR egyébként sötét szobába való, nem világosba, úgy masterelik direkt. És igen, egyszer érdemes lesz személyesen is megtekinteni egy oledet. Vagy egy ipst. Nembótba. Nem jútúbon. Otthon.
  • Zephyr Retiring
    Oled vs Qled..
  • Zephyr Retiring
    "Sötét szobában persze az oled a király.."
    Csak a plazma után.
    Amúgy betekintési szögben is inkább plazma :)

Az oled előnye inkább a hdr, de az meg akár nappali fénynél is.

Azért egyszer majd kíváncsiságból egymás mellé teszek ugyanazzal az uhd demo vidivel egy hdr oledet, egy hdr lcd-t és egy hdr ips-t :)
  • partizan182
    Én azt nem értem miért akarod a 2 éves teljesen jó KS7000-et cserélni most. Fasza tévé az (középről), sokkal nem jobbak az ideiek sem. Ha VFR kell akkor marad a Qled, de egy Q7 szinte visszalépés lenne jelenlegi tévédhez képest (fényerőben pl). Meg biztos kell neked annyira a VFR? Mire?
  • arty
    én a vetitős beidegződés miatt szeretek töksötétben "mozizni" :) és igen, kiég a szemem a tévé előtt most is, el nem tudom képzelni, hova ez a nits hajhászás..... (gondolom ez is ilyen menekülőút az lcdnek ;) )

arra célzok, hogy jó volna, ha a samu, a nagy lcdgyáros, kényszerhelyzetben lenne, hogy kitaláljon valami alternatívát... és gyorsan, holnapra ;)
  • partizan182
    Középről, pici ambient light mellett oled szintű sötét képet produkál, állítólag az algoritmus bloomingot sem produkál. Kis led nekem is van az Oledem mögött ami a falat világítja, mert a 700 nit is borzasztó fényes már, nagy kontrasztos HDR jeleneteknél bántja a szemet vaksötétben. 2000-ret el se tudom képzelni hogy élném túl.

Egyébként én azt tapasztalom hogy a sötét jeleneteknél (pláne HDR-ben) ritka a tökéletes fekete használata, egy csomó UHD BD-t kapásból 0.05 nites feketeszintre masterelnek, azt meg hozzák ezek a VA panelek simán.

LCD meg meneküljön csak, egyébként sose lesz óccó oled.
  • arty
    hű, az jó fényes lehet :)
    ... de azért megnézném, hogy az az 500 zóna mire elég egy sötét jelenetnél, este, amikor filmet nézek... (a ks7000em edgeje nyilván SEMMIRE)

szerintem ez a zónázás kényszermegoldás, drága is, semmiképp se jó irány, mivel menekülőutat ad az lcdnek még évekre :(
  • partizan182
    Öccá zóna, a Q7 6-8 függőleges csíkjához képest megváltás (meg a dimminggel elért 20.000:1 ANSI SDR kontraszt lassan top-plazma szint). Meg tud 3200 (!!!! Wtf) nitet kamumódban, de fasza D65-re kalibrálva is a 2000-ret karcolgatja a specular. Iszonyatos impactja lehet, ráadásul a dimming algoritmus is piacvezető.

Ha nem lenne tré a betekintési szög ez lenne A tévé. Rájöttek idénre a gyártók hogy a top kategóriában felesleges edge leddel bohóckodni.

Sötét szobában persze az oled a király, de ez nagyon fasza irány LCD oldalon.
  • arty
    mittud a q9 a q7hez képest? ugye nem a FALD-al jössz? :D (vagy tán 2 millió zónás? ;) )
  • partizan182
    2018-ban azért már érdemes HDR képes tévét venni, nem elemlámpa-szimulátort :P
  • arty
    nekem freesynces 49" Q7 kéne 210 ezerért :D
  • partizan182
    Tévés ipar ilyen, mindig tavasszal jönnek az új tévék, ha van újítás ha nincs. Nézd meg mondjuk szinte bármelyik LCDt, évek óta ugyanaz, csak a talp változik.

Samu feje mellett ott volt a pisztoly, az elpárolgó prémium részesedés, lépniük kellett. Meg nekik van ez a marketing deal az MS-el, gondolom ez is benne volt. Egyébként megérte, Q9 istenfasza lett, akinek van 800k-ja egy 55-ös tévére azt vegye.
  • arty
    nem hiszem, hogy fegyver volt az lg döntéshozóinak fejénél, hogy MOSTAZONNAL kell jönni uj modellel ;)
    megvárhatnák amíg esetleg értelme is van........

nameg ha a samu meg tudta oldani..... ;))
  • partizan182
    Amiko megjelent még nem voltak hdmi 2.1 chipsetek, augusztusra jönnek az elsők elvileg. Szal ez pont nem az LG hibája, senkinek sincs idén hdmi 2.1-e, nem véletlenül.

Samsung csinált valami freesync megoldást, de annak nincs köze a hdmi-hez.

Én nem bánom, legalább nem avult el azonnal a B7-em.
  • arty
    nekem a kép amugy már elég jó, de a freesync nagyon jól jött volna és az igazából csak elhatározás kérdése lett volna (hdmi 2.1 implementálása)
  • partizan182
    Még a talpa is tré. Lassan kezdi a woled elérni a határait, 2016 óta komoly fejlődés nem volt.
  • arty
    oled 2018 (c8) review

dolbyvision bug hdmin továbbra is megvan, fényerő maradt, hdmi variable refresh nincs, 120hz hdmin nincs
    ujdonság a 77", 3.1-3.2 misiért

gyász....
    Utoljára szerkesztette: arty, 2018.05.05. 13:56:15
  • Zephyr Retiring
    Közben találtam neked 65"-ost garanciával már 250-től. Többféle típus is van eladó.
    Nem akarok ingyenreklámot senkinek se, privi telefonszámmal ment
  • arty
    azt azért remélem látod, mekkora zugbolt ez.... :)

különösen tetszetős az alábbi rész a "garanciális feltételek" részen:
    "A készülék cseréje vagy levásárlása csak akkor lehetséges ha a szervizelése nem megoldható. A készülék vételárát nem áll módunkban visszafizetni.
    Televízióinkat és a termékleírásban megjelölt termékeket használtként értékesítjük!
    Nem tisztázott kérdésekben a P.T.k .- idevonatkozó jogszabályai irányadóak."

na, akkor lássuk, hogyan is szól az a bizonyos törvény:

"Akár szavatosságra, akár jótállásra „hivatkozik” is a vevő hibás teljesítés esetén, őt az új Ptk. 6:159. § (2) bekezdése rendelkezése alapján négyféle ún. szavatossági jog illeti meg: a kijavítás - a kicserélés - az árleszállítás - az elállás (vételár-visszatérítési igény)."

Vegyük észre, hogy a "levásárlás" lehetősége, pláne kötelezettsége nem létezik.
    A webshopokat kötelező (terhelő) 14 napos elállási jogot meg tényleg hagyjuk is...
    (igen, használt termék esetén is élhetünk minőségi kifogással, bármilyen olyan probléma esetén, amit nem jelzett a kereskedő "előre" - márpedig a webshopban ezen hibákról "sehol semmi" nem látszik, legalábbis ami 1-2 tévét megnéztem)
  • Kandurex
    Köszi!
  • Zephyr Retiring
    Mesterséges intelligencia az idei oled és suhd tévékben.
    Cikk.
  • arty
    én is megszoktam a sajátom, de a samukon alapból se láttam :) fura.