21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Akkor végül is az ár a döntő?
    Ez a 700:1 kontraszt sem tűnik olyan vészesnek a teszt alapján, vagy egy plazmához szokott szemnek
    Persze ez is csak nézőpont kérdése..ips mobilomon is szoktam 1080p filmet nézni néhanap, és nem is rossz, pedig azon is csak alig 305 nit a fehérfény..
  • partizan182
    Ugyanolyan fos ez is mint a többi, normális képmódban (színház, isf) 6-700:1 kontraszt, ne röhögtessük már ki egymást. Megjelenésekor 400 ezerért. Elefánt kolléga (teszter) azóta kicsit kupálódott, de itt még jóval több a lelkesedés mint a szakértelem.

Idén jönnek a fald ips-ek, meglátjuk az mit hoz, félek nincs az a zónamennyiség ami ebből a szar panelből nézhető eredményt hoz ki.

Szerk: félreértés ne essék, van az ips tévének létjogosultsága, olyan 150k körül pl egész jó vétel lenne egy ilyen.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.04.13. 00:03:12
  • Zephyr Retiring
    Nagyon leírtátok ezt az IPS technót, pedig akad köztük kevésbé rossz is állítólag..
    íme egy nanocellás SUHD IPS teszt.
    Nem túl régről...és azóta csak javulhatott
  • arty
    de, élhetsz. pontosan ezért van webshopok számára előírva a 14 napos visszavétel.
    gondosan kibontod (nem széttéped a dobozt, stb!), fóliákat stb rajtahagyod (mert nem vagy szemét, nem akarsz direkt kicseszni a boltal, hogy ne tudják eladni utána), bekapcs, kopogtat...

- VA->lehámozod a fóliákat, élvezed
    - IPS->gondosan visszacsomagol, visszaküld->ésutána megoldod az 50" elhelyezését és aztveszed ;)
  • Zephyr Retiring
    Ha átnyomkodtad és megkopoktattad, jöhet a tapasztalati beszámolói élmény 3 méterről és 1 méterről nézve, felülről, alulról, oldalról és persze szemből is :)
  • TomStorm
    De reklamációval nem élhetek ugye mert nem volt feltüntetve a panel tipusa.
    Zsákbamacsesz ez a Samsung..
  • TomStorm
    Holnap jön.Kopogtatok:D
  • Zephyr Retiring
    Kecsegtető ajánlat, még átgondolom..

• partizan182
    Hát az max betörik, nincs benne ugye folyadékkristály ami szivárványozna. Ha megküldöd az árát szívesen forgatok egy töréstesztet :P
  • Zephyr Retiring
    Ez egyértelmű

VA és IPS kijelző ütögetéseket már láttunk.
    Most jó lenne, ha fognád a papucsod, és megmutatnád az oled mire képes ezen a területen..
    Várjuk a bemutató vidit
  • partizan182
    A következő ping-pong asztalom biztos ips lesz ;)
  • Zephyr Retiring
    Ezt már láttam itt korábban..
    Mondjuk ez alapján én inkább a
    z IPS-t választanám :)

Gondolj bele: este fáradtan kibontasz egy sört, amire válaszreakcióként az asszony hozzád vág egy papucsot (mert bezzeg neki semmit sem hoztál megint). Te elhajolsz, papucs elrepül melletted, durr neki az VA paneles tetyódnak...(eredményt lásd a vidiben) ... bezzeg, ha IPS-t vettél volna.. :D
  • partizan182
    ips vs va

Ez pont egy LG promóvideó, hogy kültéri használatra mennyivel jobb az ips. Oda tényleg ;)
  • TomStorm
    A kopogtatós módszernél mit kell halljak,lássak?
  • partizan182
    Nem és nem :(

Csak akkor látod ha bekapcsolod (kopogtatós módszerrel a legegyszerűbb). Én ezt a modellt csak személyesen venném meg pont emiatt.

Az 50 collos ugyanebből a szériából fix VA, azt szokták vinni pont emiatt.
  • TomStorm
    Ez fel van tüntetve dobozon?Ha rákérdezek a bolt meg tudja mondani?
  • TomStorm
    Nem tudom megnézni.Úgy rendelem:/
  • partizan182
    Arra azért vigyázz h a Samu a 43masokat vegyesen szereli ips és va panellal, mindenképp nézd meg mit hozol el, mert az ips ott is ugyanolyan szar.
  • TomStorm
    Akkor jöhet a Samu.El van döntve!
    Főleg így,hogy rtings-et is végigolvastam mindkettőről:)
    Jó,hogy nem kapkodtam el..
  • partizan182
    12 vs 20 ms input lag különbséget soha nem veszed észre. 60 fps esetén 1/2 frém delayről beszélünk.

WebOSt én jobban csípem mint a Samu Tizenét, de egyébként nem is verseny. Szemből persze.
  • TomStorm
    A Samsung MU6-os széria tehát mindenben jobb mint az LG 6-os?A 20-as input lag nem lesz olyan sok?
    LG nekem a 12ms inputtal volt érdekes de ha minden más ennyire rossz akkor inkább tényleg Samsung..
  • Zephyr Retiring
    Durva..
  • partizan182
    Tavalyi 6-os LG szvsz a legretekebb tévé amit valaha gyártottak. Ez SDR-re sem alkalmas, HDR egyenesen hányás.

Itt egy kis elrettentő összehasonlítás mit tud ennek az LG-nek a nagytestvére (tán 770 asszem) egy belépő VA paneles samuval szemben (nem saját kép, PH-ról loptam).
  • Zephyr Retiring
    Oké. És mondjuk ennél is tudjuk a kumu/valós HDR-séget?
  • partizan182
    Sonynak már van több mint egy éve (FHD HDR tévéje) több is, pl:

Bravia WE75

Persze a HDR itt is csak papíron van, semmije nincs meg hozzá + IPS panel.

FHD oled nem hiszem h lenne újabb valaha is, tavalyi A7-et is csak pár EU országban forgalmazták, utolsó "global" FHD az EG910 volt még 2015 végéről.

Elvileg 2020-tól tervezi az LG a kisebb képátlójú Oledeket gyártani, talán ott majd lesz valami, de nagyon csodálkoznék.
  • Zephyr Retiring
    Akkor ezt tudjuk be a szenilitásomnak.
    Még a Cavintont is elfelejtem néha bevenni, csak annyira vagyok feledékeny..

Arra leszek kíváncsi, idővel lesz e forgalomban (nálunk is) HDR-es fullHD oled...vagy épp ips..
  • partizan182
    Csak én kb 3x írtam le neked (ugyanezt), ráadásul ezt a cikket már linkelték tavaly (asszem pont te). Nem rossz cikk (kicsit régi talán, azóta 10x annyi hdr anyag jelent meg), talán annyi félrevezetés van benne hogy összemossa a 4kt meg a HDRt, nem előfeltétele egyiknek a másik.
  • Zephyr Retiring
    Ha netán benézne ide egy olyan tv műszaki láma mint jómagam, itt átfutható egy korrekt megfogalmazású cikk az UHD és a HDR lényegéről.

A helyi (mű)szakiknak hiába könyörögtem érte, maradt hát az öreg google barát :)
  • partizan182
    Jah, HDR a vékony pénztárca ellen nem véd.
  • Zephyr Retiring
    Ez mondjuk igaz.
    Épp a google-on értem el a nézési távolságok fontosságát is :)

Bár a google nem helyettesíti a fórumozást..
    Amúgy akad épp elég fizetnivalóm a netre és a kábeltévére, nem hiányzik még egy iTunes is a nyakamba :D
  • partizan182
    Én már minden újdonságot úgy nézek. Itunesban több száz dolby vision anyag. Régieket folyamatosan tolják ki újra HDRrel. Google egyéb mindannyiunk jóbarátja.
  • Zephyr Retiring
    Felfogtam elsőre is: A HDR szuper, a 4K meg smafu.
    És jelenleg milyen tartalmak szerezhetőek be HDR-ben filmek terén?
    Erről még esetleg valami infó?
  • partizan182
    Szarni bele a 4kba, a HDR a lényeg. De mintha ezt egyszer már írtam volna. Vagy ötször. Talán hatodikra megmarad.
  • Zephyr Retiring
    A fizika törvényeit maszlagnak titulálni egy kissé túlzás nem? :)

Persze megértem èn: az uhd-t is el kell adni pár baleknak, akik majd csak otthon mérlegelik, hogy hülyeséget csináltak, mert feleslegesen dobtak ki több százezret az ablakon..ma még..
  • partizan182
    Ezt a nézési távolság maszlagot elengedném a helyedben, mindenki olyan közelről nézi ahogy szeretné.

HDR szuper látványos 10 méterről is.
  • Zephyr Retiring
    Köszi.
    Ebből én annyit szűrtem le, hogy bár a panel színkezelése valóban nincs 4K, de a szemünk látási tökéletlensége miatt nyugodtan sorolhajuk a 4K-sok táborához. És akkor innentől már vissza is kanyarodtunk oda, hogy vagy a megfelelő távolságból nézzük az UHD tévéket, vagy ha messzebbről akarjuk, akkor meg bőven elég lesz a fullHD is akár.

Azért ez egy elég fontos és lényeges, de direkt elhallgatott információ mindenkinek, aki 4K-s tévére való váltáson gondolkozik...
    Illetve annyit még érdemes hozzáfűzni - amit korábban is megjegyeztem már - hogy a valódi HDR tartalom is csak a képátló arányának megfelelő távolságból fog érvényesülni. Hiszen 55" UHD tartalom még valós HDR esetén sem lesz űberfrankóbb mondjuk 3 méterről nézve, mint mondjuk egy csúcs 55" fullHD oled. Ennyi a lényeg nem?
  • TomStorm
    Ja tényleg ezt már tárgyaltuk.Akkor ez is a 6000-es széria amit írtam utoljára LG-t.Nem figyeltem.
  • partizan182
    Itt egy részletes teszt

RGBW 3k: normál kontent esetén sose vennéd észre az információ-vesztést de pc használattal igen. Egyébként a fehér subpixel a színek szaturációját is kinyírja.

HDR10: semmi értelme, jól látod. Ezt hívjuk kamuHDR-nek.
  • Zephyr Retiring
    Na végre valami érdekes dolog :)

Honnan vannak erről az infóid? Ezekről van valami hivatalos teszt is, vagy csak hasraütésszerűen írtad, hogy az uhd kijelző valójában nem uhd?
    (Ezt mondjuk nem is értem, hogy ha fals, hogyan forgalmazhatják egyáltalán 4K-ként?)

A HDR10 opció az világos, HD ready is tud 1080p-t fogadni, de "lekonvertál" a kijelző maximális felbontására. Ez tiszta. De mi értelme a HDR fogadásnak, ha nem tudja megjeleníteni? Nem pont a lényeg veszik el akkor?
  • partizan182
    A lenti Samu a panellottó igazi királya, egy részét IPS, másokat VA panellel szerelnek, szal csak úgy vedd meg azt ha előtte megkopogtatod.

LGtől sokat nem kell várni, HDR10 csak azt jelenti hogy képes fogadni a jelet, igazából a megjelenítéshez semmi sincs meg: 8bit panel, semmi fényerő, semmi extra színtér, semmi kontraszt vagy rendes local dimming. Monitoros felhasználásra érdemes figyelem előtt tartani hogy nem igazi 4k a kijelző (RGBW miatt szőrös lehet a gépelt szöveg pl), nem lehet vibrálásmentesre állítani a háttérvilágítást és még image retention is van (beégés fennállhat). Ahogy látom a betekintési szög sem ok, szinte azonnal torzulnak a színek. Én ezért pénzt nem adnék. Ha monitor kell érdemesebb monitort venni.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.04.07. 23:37:54