21171
LCD - Plazma
  • ItaloMucsacso70
    Jelen esetben a szél levágás nem zavarna a nyújtás viszont igen.
    Sok filmet néztem már tökéletes képaránnyal csak hülye fejemmel soha nem jegyzem meg a méretét.
  • partizan182
    Majd egyszer látsz ilyet élőben, onnan egyértelmű lesz hamár az internet teljes tudása nem elég.
  • partizan182
    Felbontás mindegy, az Open matte a lényeg, vannak ilyen verziok cinemascope filmekből is.

Avatar, Pacific Rim, Avengers így ami elsőre eszembe jut. De szvsz egy 4k szélesvásznúba zoomolj bele nyugodtan ha nem zavar hogy a szélét levágja.
  • ItaloMucsacso70
    Egy gyors kérdés.
    Milyen felbontású (Képarányú ) filmet kell beszereznem hogy teljes képernyőn legyen a film?
    Este egy eléggé látványos filmet szeretnék nézni és most nem akarok alul felül fekete csíkot.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.02.04. 16:03:12
  • ItaloMucsacso70
    Milyen kicsi a világ ugye?

"Ott cseszték el hogy bármilyen tévére rá lehet írni hogy HDR ha a jelet képes fogadni függetlenül attól hogy milyen a kép megjelenítése. Később jött a HDR Premium plecsni (értsd:nem csak fogadni, rendesen meg is tudja jeleníteni a HDR képet) de ez egyenlőre a felsőkategória kiváltsága.

Röviden: HDR módban a háttérfény ki van maxolva, hogy a nagyon fényes csillanásokat meg tudja jeleníteni. Ez LCD-n magával rántja a feketeszintet is, emiatt kontrasztot veszít a kép, "........

És ekkor még nem is volt meg neked a B7
  • Zephyr Retiring
    Az megvolt. Egy rakás marketing dumát találtam.
    Nyilvánvalóan el kell adni ezt a cuccot is..
  • partizan182
    Google - be:

specular highlight hdr

Tadam! Amikor hdr fényerőről beszélnek erre gondolnak.
  • Zephyr Retiring
    Átfutottam mindhárom hdr technó leírását (hdr10, dolby vision, hlg), de egyikben sem tértek ki erre a specular highlight-ra.
    Részletezhetnéd a működési elvét..
  • partizan182
    Specular highlight, a HDR egyik lényege. Mikor a napfény megcsillan az autó oldalán.
  • Zephyr Retiring
    Specular mint fényvisszaverés vagy mint tükör?
    Bár egyik sem hangzik valami jól :D
    De sebaj, legalább valami hasznát is veszed a sólámpádnak :)
  • partizan182
    Tegnap beraktam a sólámpát a B7 mögé. Fasza nagyon, pláne HDR-nek tesz jót, különben a sötét szobában nagyon harsány a specular.
  • ItaloMucsacso70
    Igy van csak ők szolidabban használják.
    Elég nekik egy féle háttérfény.
    Amúgy másokkal ellentétben én folyamatosan használom ha valamit nézek.
  • Zephyr Retiring
    Amúgy a piros háttérfény miatt gondoltam, hogy a C6 van a fotón.
    Ezek szerint muterodék is kaptak ledszalagot a tévé mögé...
  • Zephyr Retiring
    Illetve nekem nincs, hiszen mégsem a C6-odról dobtad azt a fotót..
  • ItaloMucsacso70
    Mind a kettőtöknek igaza van.
    Ez valóban a szülők 910-es FHD jéről készült mert hogy anno Partizán kolléga is azzal rendelkezett és ő is arról készítette a tesztet.
    Így arra jóval kíváncsibb voltam.
    Nekem meg továbbra is a C6-os van.
    Egyelőre mind a kettővel maximálisan elégedettek vagyunk.
  • Zephyr Retiring
    Az a szüleinek van :)

Emlékeim szerint a fotón egy C6-os LG uhd oled van, neki ugyanis az van..
  • partizan182
    Kivéve hogy nem az, ez egy eg910, ami bizony FHD.
  • Zephyr Retiring
    Dejaz juhádé
  • partizan182
    Ez nem ilyen 40 collos bélyegmozi, 2 méterről még a fhd rácsháló is látszik a pixelek között.
  • Zephyr Retiring
    Sejtettem :)

Úgy 2 méterről fotóztad?
    Gondolom uhd felbontást nézni attól távolabbról felesleges is..
  • ItaloMucsacso70
    Biztos lehetsz benne hogy egy deka oda nem illő csík sincs benne. Ki is vágnám a tv-t az ablakon ha így lenne.
  • Zephyr Retiring
    A zöld háttérben élő képpel is látszanak a csíkok, vagy az csak a fotó hibája? :)
  • arty
    valamiért nem láttam a smiley-t és ezért komolyan kértem számon (rajta) a 4k-t egy 2k-ba masterelt film kapcsán :)

de nyilván csak viccből írta, én meg nem vettem a lapot :( :)
  • Zephyr Retiring
    Mármint jelenleg nem aktuál. De ez idővel majd változik..
  • Zephyr Retiring
    Ez megint csak nézőpont kérdése..
    Mivel eleve behúzott sötétítő mellett szeretek filmezni (lehetőleg töksötétben) foszforcsík ha van is, én nem látom és amúgy is 3 méterről nézem a filmeket, mindez nálam nem számít
  • Zephyr Retiring
    Én? Erről (katt)

Elég zsugori vagyok, de van amire nem sajnálom a pénzt..
  • partizan182
    Ez lehet nekem akart menni? Zepgy ilyen 4k témában nem aktuál.

Kérdésedre válaszolva idézném magam:

"Felbontás szarni bele, a HDR a lényeg."
  • arty
    te miről tolod? upscalelt uhdbd verzáról?
    ne zavarjon, hogy 2k volt a master, amiből a "csodát" "látod" ...
  • partizan182
    Csak azért mert rohadék vagyok :)

Azért azt hozzátenném hogy ez 3% grey kép, LCD "feketéje" e fölött van jóval.
  • ItaloMucsacso70
    Egyelőre no para!

• ItaloMucsacso70
    Mint írtam is neked a telóval felvett videó megtévesztő én szabad szemmel teljesen mást láttam 5-10%-nál is. De amíg szabad szemmel nálam tökéletes a kép addig nem izgat a dolog.
    Különben meg a szervizben is elég nehéz lenne bizonyítani és elismertetni azt ami ránézésre nem látható.
    Különben meg ismerjük sajnos a szervizek hozzáállását alapból.
    Ha szükség lesz rá elhiheted én is kihajtom az új TV-t!
  • partizan182
    Én látom ugyanazokat nálad is ;)
    Sokat elmond hogy nemhogy valós anyaggal de még tesztábrán sem veszi észre az aki nem tudja pontosan mit keressen.
  • ItaloMucsacso70
    Akár hogy is nézzük minimális ráfordítással lett egy új , modernebb 4K és HDR képes Szuper TV-je.
    Ez nálam ügyes kategória.
    Mellesleg leteszteltem az én tv-met több módon amiről videót is készítettem a youtube csatornámon megtalálod ha nagyon akarod azon láthatod hogy az enyémnek szemmel látható hibája nincs.
    Majd ha lesz akkor én is "ügyes" leszek.
    Még pont egy évem van rá.
  • partizan182
    Nincs olyan tévé aminek valami gyíkja ne lenne, enyém tipikus oled hibákat mutatott.

Ez olyan mintha te panaszkodnál az lgnek hogy a tévédnek szar a fényereje, húzza a foszforcsíkot, mákosak a színek közelről a dithering miatt meg vibrál. Egyik sem hazugság, de hát lássuk be, plazmárol van szó, ez része az élménynek.

Én is meglepődtem a végeredményen, ehhez mondjuk hozzájött hogy 3 hónapig ültek a bejelentésemen, szvsz inkább arcvesztés elkerülése volt.
  • Zephyr Retiring
    "Baja nem volt, csak bepróbálkoztam pár képhibával ami minden olednél van (near black banding, kis tinting), bejött :)"

Akkor ezt miként kell értelmezni?
    Becseréltettél egy tetyót, aminek semmi baja. Ez nem átverés?
  • partizan182
    Senkit se vertem át, nem tudom ezt honnan veszed. És igen, tökéletes kijelző nincs, sose volt,ezt soha senki sem állította. Hibáival együtt a teljes konkurenciát a sárban hagyó, olyan szerencsére van. Kuro óta először. Másfélszer akkorábban. Harmad annyiért.
  • Zephyr Retiring
    És mitől volt ügyes? Hogy átvert pár ipsét? Vagy hogy elárulta az oled hibáit? Innentől nekem vakerolhat bárki az oledről..ugyanúgy vannak hibái mint..szinte minden más technónak..természetesen a plazmát kivéve :D

• ItaloMucsacso70
    Nagyszerű, ügyes vagy!
    De írnál nekem kicsit részletesebben akár priviben is erről ha megkérlek??

"pár képhibával ami minden olednél van (near black banding, kis tinting)"
    Mert hogy fogalmam sincs mik ezek és jó lenne kicsit képben lenni.
    Bár szerencsére az enyémnek idáig semmi baja, legalább is nem vettem észre semmit.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.01.26. 13:33:46
  • partizan182
    Olyan 700 nit cinema módban, de ez az Active HDR (dinamikus tonemapping) nagyon jól működik, egyáltalán nem sötét a kép mégis megmaradnak a részletek a specular highlightokban. Gyakorlatilag azt csinálja real-time mint a HDR10+.

HD tévé olyan mint a 910-en volt (magyarul agyba főbe ver minden LCDt és plazmát), iszonyat durva kontraszt, pontos és vibráns színek, picit plasztikusabb a kép a felskálázás miatt. Annyi hogy durva nagyon az SDR fényerő a régi után, fényes nappal, 30%-ra vett Oled light mellett a lányom panaszkodott, hogy papa túl világos, bántja a szemem. :)
  • Zephyr Retiring
    1000 nit is megvan már, vagy csak 800? :)

Azt rebesgetik, hogy ez a HDR most a menő :)
    Csak kíváncsiságképpen csekkold már le valamikor valamelyik hd tévécsatornával is..