LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Akkor most te egy röntgenszemű vagy? 😄
Amúgy (lehet, hogy tévedek, de) én úgy tippelnék így magamtól, hogy legalább 100 ezren olvassák az említett pletykalap (hírportál vagy minek nevezzem) cikkeit. Vagy sokkal többen is talán.
Ezek szerint ők mind hülyék?
Nem vagy egy kissé előítéletes? 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

arty
- origot nem linkelunk es nem olvasunk, mert kockaztatjuk, hogy hulyenek neznek

- az 1000 es a 6000:1 kontrasztkulonbseg ordito nagy difi, aki ezt nem látja, az vak. origio. nem csak kormánypropagandát nyomnak, hanem hülyeséget is

Forza.

Zephyr Retiring
Ja, vágom. De én nem ezt kérdeztem..

Zephyr Retiring
És persze benne van a legnagyobb és a legfontosabb igazság is:

" A valós kontrasztarány a jelenlegi LED LCD tévéknél 1000:1 - 6000:1 érték közé esik, de igazából az átlagember ezek között különbséget nem nagyon lát. Nyilván az internetes fórumok hemzsegnek az okoskodó röntgenszeműektől, akik azt bizonygatják, hogy bezzeg a nagyobb kontrasztaránytól nem csak szebb lesz a kép, hanem még a film is jobb lesz, de ők sokszor nem nagyon tudják, hogy mit beszélnek. Egyszóval nem szabad, hogy ez bárkit befolyásoljon a vásárlásban. "<#eljen>

Sziasztok!

Nem tudjátok úgy nagy átlagban az olcsóbb 4K-s tv-k mekkora méretű USB háttértárt tudnak kezelni? Jó áron van most egy 6TB-os külső winyó, de félek a Toshiba tv-m nem olvass ekkorát. Kerestem a leírásában, de nem volt írva semmilyen információ.

Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya

Én olyan 350-400 körül gondoltam .
De köszi a választ akkor rosszabb a helyzet.

darkSectorxxx
Kb fél milla körül, ahogy beszélgettünk, sok helyen téma....

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

4K mizéria!
Szerintetek mennyiért lehet venni egy olyan 4k-s tv-t manapság ami meg is éri?
Nem csak mert a nevében 4K hanem valóban meg is éri már megvenni a tudása alapján.
Mi az az összeg amiért már kapható egy ilyen?
Lehet hogy furcsa kérdésem mert eszem ágában sincs lecserélni az OLED-et csak kíváncsi vagyok
nektek mi a véleményetek erről.
Elképesztő a kínálat de gyanítom hogy ezeknek a tv-knek amik az idei karácsonyfa alá kerülnek a fele se éri majd el azt a
színvonalat amiért már érdemes beruházni egy ilyenre.
Magyarul idehaza szeretünk olcsón vásárolni , aztán hogy mit vettünk az már nem számít , vagy csak használat közben derül ki hogy nem ezt vártuk tőle.
Ja és itt nem OLED 4K-ra -ra gondolok az egy másik liga ! 😉
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.11.20. 10:52:06

arty
a video nem a képminőségről szólt.......kb minden másról 😊

Forza.

Tegnap benéztem egy kis parasztvakításra a Media markt-ba.
Konkrétan egy Qled és egy szerencsétlen "hagyományos" LCD TV-n párhuzamban ugyan az a demo megy.
Nos megállapítottam ha valaha is olyan életlen , fakó képet látnék mint amilyent a hagyományos LCD-n mutatnak úgy b...nám ki az erkélyen a Tv-t hogy csak úgy fröcsögne.
Ezek tényleg ennyire hülyének nézik a népet? <#wow1>

Ez egy sima LG PR reklám, nyilván a saját IPS-üket hajtják, mivel VA-t nem gyártanak.
A videó kizárólag a környezeti hatásokra való érzékenységet mutatja. Ezt is ki tudja milyen előlapi üveggel, és szűrőkkel. Szóval nyilván egy szar (vagy régi) VA van a lehető legjobb IPS mellé téve.
Zephyr Retiring
Még mindig nem értem..
A vidi szerint mindenben az IPS jobb, mint a VA vagy nem?
De akkor meg miért van mákja ha VA panel van benne?<#nevetes1>

arty
ha este bekapcsolja és épp valami sötétebb jelenet megy: tudni fogja 😊 (hacsak nincs csontra tekerve minden "képjavító" és egyébként se látni semmit a képen 😄 )

de amúgy:

Forza.

Zephyr Retiring
Átlagembeként honnan fogja tudni, hogy VA paneles, vagy sem amit kapott? Olyan drasztikusan észrevehető lenne a különbség?

arty
samu 50mu6122 most majdnem ennyi - CSAK MA!

ha mákod van, talán va panel lesz benne.... ha nem... visszaküldöd :/ (50ku6000-el kb egál, de abban is nehéz volt va panelt találni az utolsó félévében... tudod, amikorra már mindenhol lementek a review-ek, amik viszonylag méltatták... és akkor a féregsamu kicserélte a belét... és őket ezért SENKI nem bünteti meg, de bezzeg az edigitaltól megvédtek, akik 2015-ben "AKÁR 700 terméket is ócsón adtak bf-en". és ezzel átvertek. de a samu, aaaaaaaz neeeeeem.)

Forza.

arty
a plazmapixel kevésbé definiált, mint egy lcd-oled pixel, a kép sem ANNYIRA stabil... a "képzaj" jót tesz a dvd-nek.
de ami itt előny, az máshol hátrány IS lehet...

---

amugy a Q és O után itt a következő aljasság a samutól:
"10 év beégésmentes garancia!"

LOOOL

(sajna működik, nem kevés laikus az oledet "már" beégős teknóként kezeli...)

Forza.

Zephyr Retiring
Újonnan 55"-tól felfelé nemigen fogsz találni. Vagy használtan nézel valamit, vagy beéred az 50"-al..
Pl. Samsung UE50KU6000 4K smart ledest már 165 ezerért hazavihetsz 2 év garival.

Mert sajnálom a lámpát benne😊
TV az tuti menne egész nap!Pénzben max.160 ezerre gondoltam
Zephyr Retiring
Miért nem kötsz a projektorodra inkább egy digitális set top boxot? Azon még a tv adások is élvezetesebbek.
De ha ragaszkodsz a tévéhez, elfekvőben találni még 60"-os plazmákat 2 év garanciával 250 ezer alatt pár helyen.
Azokra még érdemes lecsapni.

Ok köszi.Akkor arra nem kell.
TV nézésre és kis házimozira mi az ajánlott?Minimum 55" kellene és nem túl drága mert nagy házimozim projektoron van.Gondoltam vászon elé egy nagyobb TV-t betennék TV adásokra

FHD vagy Ultra HD nem tudom adásoknál mennyit számít
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2017.11.17. 19:10:14
Zephyr Retiring
Nem reklámoznék, inkább spoileresen..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Itt nálunk Békés megyében Maximo3 néven, 4 net és kábelszolgáltató fogott össze, így egy optikai kábelen ellátják az egész térséget internettel, digitális (és analóg) kábeltévével valamint IP telefonvonallal is. Enegem személy szerint ugyan kurvára nem érdekel a dolog, de amikor a számlát fizettem be náluk a központi irodában, beszélgettem a srácokkal és ők említették, hogy a főjelet Budapestről kapják.
Annak kapcsán kérdeztem őket, hogy észrevettem, az LG-m csatornainfója alatt a 720p jelzést az egyik természetfilmes csatornájuknál.
De nem kell ezen így meglepődni manapság, hiszen a Telenornál korlátlanul is kaphatsz M4 Sport élő adást 1080p-ben, ha előfizető vagy.
Vagy neked ez is új?<#nyes>

720p-ben? Melyik adó, melyik szolgáltató?
A T-home HD IPTV-ben még egy ilyet se fedeztem fel pl. De amelyik közel lenne a 720p-hez, az is agyon van tömörítve, a bitráta a béka segge alatt.
Zephyr Retiring
Szerintem ezt már kitárgyaltuk.
Ez szolgáltatófüggő. Nálunk jön 720p-ben tv adás, Japánban meg már 1080p-ben is. Sőt idén beindult ott már a kísérleti 4K tv adás szórás is.
Megadtam már a budapesti székhely elérhetőségét is ahol informálódhattál volna a jelenről és a jövőről, ha ezt nem tetted meg, az már a te gondod.
Szóval még egyszer: van már idehaza is rendes digitális HD tv adás..hozzánk a lakásba optikai kábelen érkezik.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 17:29:14

"de kb 10 év távlatában gondolkozva van reális esélye , hogy a 4k felbontás elterjegyjen mint a tv adásoknál mint a filmeknél és"

TV-nél? Dehogy van... ha FHD lenne már, akkor talán. De még rendes HD sincs.
Akkor a kérdés megoldotta önmagát mert a legkisebb oled 55-ös. 49-ben a legjobb árú, már használható HDRes, emiatt időtálló tévé a Sony XE900. HDR ezerszer többet számít mint a 4k, ha 10 éves időben gondolkodsz mindenképpen ez legyen a szempont.

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

repvez
Jelenleg pont ebben a tartományon belül van a tv , mert a fotelból 1 m ha felfekszem az ágyba akkor a fejem van vagy 3m-re.
Az 55" jelenleg fizikai korlátai vannak. 48, 49 vagy 50 " a max amit el tudok rakni, de persze ez változhat ha sikerül elköltöznöm és az ár is fontos szempont, hogy mi fér bele a keretbe.

Igen azt tudom , hogy OLED konrasztja az verhetetlen mással , de kb 10 év távlatában gondolkozva van reális esélye , hogy a 4k felbontás elterjegyjen mint a tv adásoknál mint a filmeknél és , hogy ez jelent e annyi többletet mint a FHD oled, persze lehet mire oda kerül a sor addigra a 4k oled feleslegessé teszi a dilemmát .
Most mit kell ezen magyarázni... te is tudod mi kellene a képminőséghez, hátmég 4k játékhoz, és pontosan miben véreznek el ezek az olcsó foscsi LCD-k. (Mindenben.)
Zephyr Retiring
Fú, ez asztán a k.o. 😄
Mégis, szerinted mik a fontosak egy tv-ben? 😊

Olcsó fos mind, egyik se tud semmit, ami egy TV-ben fontos lenne.
Üdv.
4K játékhoz ezek közül esetleg valamelyik jó lenne?
-JVC LT-55VU72J
-Sencor SLE 55U01TCS
-Toshiba 55U6763DG
-Philips 55PUS6162
Zephyr Retiring
A próféta szóljon belőled<#worship>

DonnieBrasco
Alapvetően ez így volt, de mostanában kezdenek olyan technikák megjelenni, amik már megdöbbentően jók.
Előbb-utóbb átmegy ez videóra is majd.

DB

A ti kung-futok nem erős!

Zephyr Retiring
Légy elnéző..ezt is el kell adni valaki(k)nek<#nevetes1>

Tudom tudom mindig negatív vagyok de ezt lehet bekerezetetem akkorát üt:

"A televízió támogatja a nagy dinamikatartományú, azaz High Dynamic Range (HDR) típusú filmek, videók megjelenítését. Ez azt jelenti, hogy a fényerő az egyes képrészleteken annak megfelelően, hogy milyen az ott megjelenő tartalom. Tehát a világosnál megemli az elektronika a fényerőt, a sötéteknél pedig lecsökkenti. Ez pedig papíron, és bizonyos típusú anyagoknál azt eredményezi, hogy a látott kép valósághűbb, és minden esetben harsányabb lesz."

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
Nem nőtt a méret, csak félreérthetően fogalmaztam.
A 40"-t sem látom 3 méterről, ezt írtam, és mert nem látom, pont emiatt vettem 50"-t 😄

A kis kínai ledes zsebmozimhoz pedig egy hordozható 55"-os vásznat vettem leginkább kertimozizáshoz nyárra. Kezdetnek az is megteszi, a családi vhs videókhoz..amíg nem lesz majd a jövőben egy erre is alkalmas oled 😊

Nem bántani akarlak de a te LGd sose volt minőségi plazma, jóáras gép volt már a megjelenésekor. Elhiszem neked hogy a tévéd képtelen 2 méterről resolválni a 480p-t teljes pompájában emiatt nem látszódnak a pixelek 😉

Legyen nekem megbocsátva a mérettévedés, 3 hozzászóláson belül nőtt 10 collt a mérete, bármelyik felnőttfilmes megirigyelhetné.

Zephyr Retiring
Szerintem ezek a feljavítások videóknál ugyanúgy sz@rt sem érnek, mintha egy 1,5 Mpx-es fotót konvertálsz fel 15 Mpx-esre..

Zephyr Retiring
Tévedés.
Plazmámon 50"-on, dvd-ről 2 méterről sem pixeles a kép, oleden 55"-on meg már igen.
Azért én 5"mínuszra én nem mondanám, hogy feleakkora 😄

Dobhatok pár fotót 2 méterről fotózva, hogy alátámasszam ezt a tényt, de úgyis azzal jönnél, hogy ez a különbség egy minőségi plazma és egy "gagyi" oled között 😄

Persze nem, de olyan jó tudni, hogy ezen az 1 területen jobb a plazma, mint az oled.
4K képmegjelenítésben már nem küldeném versenybe 😄

Mert a plazma amihez hasonlítod fele akkora. 55-60-as plazmán ugyanolyan pixeles tré a DVD 2 méterről mint oleden, 480p-vel nem lehet csodákat tenni. 4 méterről meg mindkettőn fasza.

Zephyr Retiring
Reagáltam, de eltűnt 😊
Restart..
Oleden miért fos az a dvd, ami plazmán egészen jó?
Mert pöttöm? 😄

Most akko attól rosszabb hogy nagyobb? Mert nem azért nem latod a dvd pixeleket mert plazma hanem mert pöttöm tévén nézed.

Zephyr Retiring
3 méterről már a 40"-sem látom 😄
Csak azért bátorkodtam ezzel előhozakodni, mert sokat hallom a "jobb mint a plazma" jelzőt az oleddel kapcsolatosan..
Jobb persze, de nem mindenben 😊

arty
ilyet láttam anno a CSI-ben! <#hehe>

Forza.

arty
80 centiről vagy 3 méterről nézed?
55"-nem gondolkodsz?

nos, az oled kontrasztja mindenhonnan látszik, 6 méterről is 😉
az 4k lcd felbontás-előnye viszont kanapéről már "nincs" is ...

Forza.

arty
gondoltak erre a fejlesztők, hiszen vehetsz továbbra is 30" környéki kijelzőt, azon a 3 méterről nem látod majd hibásnak a dvd-t...

(adj be peticiot, hogy emeljék a dvd felbontását VISSZAMENŐLEGESEN 4k-ra! ugye milyen abszurd? hát nem jobban, mint "sérelmezésed" 😄 )

Forza.

Mosakodjon akinek koszos a talpa 😊

Igazából nem oszt nem szoroz az lg ív (Samsungossal ellentétben ami kb 2x olyan meredek), mondjuk az is igaz hogy teniszt akkor se néznék ha fizetnének érte.

Kandurex

szóval sikerült beleugrani és most mosogatás van, értem én...😊 semmi baj, elfogadom.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.11.09. 18:30:52

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

DonnieBrasco
Nem volt tiszta, hogy nem csak fotókról beszélsz.
De egyébként szerintem a bedigitalizált VHS feljavítása is pontosan ugyanúgy működhet, csak nyilván sokszorosan nagyobb CPU igénnyel, kockáról-kockára. Ha stabil az algoritmus, a végeredmény egy kiváló, éles felvétel lehet.

DB

A ti kung-futok nem erős!