21171
LCD - Plazma
-
#20090 de most mit mondjon? ez nem lenézés, ez realitás.
plazma elől írom ezt (az a monitorom, tehát konkrétan! :D ) -
#20089 Köszönet, hogy így lenézed az egykori csúcstechnómat -
partizan182 #20088 Létezik ilyen HDR effect mód, de az elég tré mindenhol, forrásanyagnak hdrben kell lennie hogy jó legyen a kép. Szal ilyen hdr konvertálgatás off.
Persze plazmádhoz képest sima 1080p Sdr is ég és föld oleden. -
#20087 Kösz az ajánlót. Kérdés: ha nekem 1080p 3DBD-en van meg az Avatar, akkor a "sima" bluray-t a tévé felkonvertálja HDR-re?
És ha igen, akkor az jobb élményt ad, mint egy "mezei" fullHD-s kép? Vagy észre sem venni a különbséget? -
partizan182 #20086 Szerintem néha a 80 ezres még jobb. Konkrétumok nélkül ez semmit sem ér.
Utolsó 3d oled 2 évvel ezelőttről, max használtan kapsz már ilyet.
Lg E6
Avatar most pörög hdrben, utoljára imaxban ütött ekkorát. Pedig 2d.
-
#20085 Valójában burkoltan inkább arra akarta volna felhívni a figyelmet, hogy egy 140 ezres tetyó is van olyan jó (néha) mint egy másfél millás.
Anno amikor először láttam 3D-s tartalmat (még 2011-ben) egy másfél millás Sony tévén, én már akkor és ott eldöntöttem, hogy ilyesmiből nekem is kell egy otthon. Aztán hogy hogynem, erre járt egy kamion, amiről leesett egy idehaza akkoriban még nem is forgalmazott példány...a Sony árának egytizedéért.. Jó vétel volt? Vitathatatlanul..de azóta eltelt vagy 7 év, és a történelem megismételte önmagát oled alakjában, csak most 3D helyett UHD formájában....
Apropó: ha akadnak bárkinek jó tippek 55-60" körüli 3D UHD oled tesztekre, tapasztalatokra (akár angolul is) azt szívesen veszem :)
Kisebbek azért nem érdekelnek, mert már öregszem, messzire sz@rul látok , a szemüveg drága, én meg skót vagyok :D
-
partizan182 #20084 1400 forintért értelme is van a linknek, nekem egyenlőre annyi jött le hogy volt jobb rosszabb drágább meg olcsóbb. -
#20083 Kis esti olvasnivaló..
Teszt: Drágán is lehet rossz tévét venni -
partizan182 #20082 Hehe, az volt kéznél :)
Közben kicseréltem lidlis csíptetős olvasó ledlámpára, tán 2 ezer ft vót. Fasza nagyon. -
Akra #20081 Miért pont só lámpát? :) -
#20080 Haggyá' mán a gagyi lcd-iddel
IPS a jövő tesó -
partizan182 #20079 Lcd gyíkjai (bevilágítási egyenetlenség/uniformitás, haloing/flashlighting, feketszint problémák, elhaló sötétárnyalatok stb) nem látszanak a szikrázó neon alatt. Oledet jól érzed, nem először írom hogy ha nem láttál még ilyet otthoni körülmények között nem láttál még semmit. -
#20078 A plazma a boltban nappali fénynél fakó volt, míg idehaza fél vagy teljes sötét szobában meg totál életre kelt.. Miközben meg ha az oled durván frankó képet ad már a boltban is, akkor mit tudhat idehaza? :)
Én pont fordítva gondolom amit mondasz, hiszen a jó kép az sötétben is, vagy világosban is lehet jó, miközben meg a sz@r kép az sötétben is világosban is csak sz@r marad :D
Ez utóbbi alapján már mitől lenne a bolti frankó kép idehaza sz@r? :) -
partizan182 #20077 Amennyiben otthon kékes fényű ipari neonnal világítotok és a tévét a lehető legvásáribb szivárványmódban használjátok akkor igen. Olyan ez mintha a strandon szikrázó júliusi napsütésben próbánád kiválasztani a legszebb képernyőjű telefont (melyet majd otthon fogsz használni este a nappaliban).
Plazmák konkrétan nézhetetlenek voltak anno boltban, te tudod a legjobban hogy ez mennyire reprezentálja az otthoni élményt. LCDnél meg fordítva működik, ott a neon elfedi a hibákat. -
#20076 MM-ben nappali fényviszonyok közt néztem egy picit valami demo vidit egy oleden...szuper volt :)
Ha ott jó, otthon miért ne lehetne? Max odahaza csökkentem a fényerőt egy picit...vagy nem?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.02.26. 23:47:52 -
partizan182 #20075 Ha kellene új tévé biztos vinnék ha lenne hova :) De ahogy írtam MM-ben/Osanba' tévé képét elemezni halott ügy. -
#20074 USB-n viszel valami "anyagot" ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.02.26. 14:59:39 -
partizan182 #20073 "saját szemmel való üzemközbeni mozgókép megtekintése után érdemes csak vásárolni"
Egyetértek. Segíts, hol lehet otthonihoz hasonló körülmények közt meglesni a tévéket? Nem szikrázó neonfény alatt, nem áruház módba tett szarráprocesszált képpel és kamu demóanyaggal. Olyat aminek köze van ahhoz amit otthon látsz valós kontenttel.
Amíg ilyen nincs addig marad a mérés. Ha van rá kontextusod pontosan tudod mit jelent a gyakorlatban egy-egy metrika. -
#20072 Továbbra is fenntartom egykori véleményem: saját szemmel való üzemközbeni mozgókép megtekintése után érdemes csak vásárolni.
Tökmindegy mit írnak erről a szaklapok. Érdekességként persze át lehet futni, de a végső döntést úgyis a vásárló teszi meg.
Muternak néztünk tévét öcsivel. Bekapcsoltattunk egy semmi márka koreai Daewoo és egy Sony készülékeket találomra. Már a rajtuk hagyott alapbeállításokkal is tudtam, melyiket vesszük meg. Az eladó persze amint felfogta, hogy nem csak nézelődünk, ecsetelni kezdte a másik (drágább) készülék mérési teszteredményeit, azt, hogy csak pár perc és bekalibrálja a megfelelő képet. Megvártuk.
Nem győztek meg sem a számadatok, sem az újrakalibrált tévé...
Eltelt pár év. És jól döntöttünk :) -
TomStorm #20071 Rá is kérdeztem privátba melyik az a kis Samu!:)
Nagyon köszönöm! -
partizan182 #20070 Istenítette a halál, előző tévémen 41ms volt, mostanin 21. Semmi különbséget nem veszek észre (ps4 pro).
Átlagos vásárló szarik bele ez igaz, ezzel együtt az olyan dolgokat mint a kontraszt, uniformitás, színpontosság vagy betekintési szög nem hívnám feleslegesnek (persze segít ha tudod mi mit jelent különben csak számok egy charton). -
#20069 Eddig meg pont az input lagot istenítettétek, mert az már milyen fontos a játékhoz :)
Azért durva, hogy manapság mennyi totál felesleges hucimucit csekkolnak a tévéken...húsz percig biztosan olvasgathatnám :D
Lefogadom, hogy egy átlagos potenciális vásárlót ezen értékek mérési eredményei nem is érdekelnek... -
partizan182 #20068 Ilyen
Te tudod mivel tudsz és mivel nem tudsz együtt élni, de ez az input lagon kívül kb mindenben szar, sikerült a betekintési szöget is elszarni pedig az ips egyetlen előnye onnan származik. Moby VA samuja 1000x jobb hasonló árkategóriában, a 12 vs 20 ms input lagot pedig nem fogod észre venni. -
TomStorm #20067 Rendben,köszi!
Képben azért van olyan jó mint egy 32" Full hd vagy 1440p monitor kb ebben az árban?
-
partizan182 #20066 Ja, Rtings is annyit mért, kb ez a legjobb érték a piacon. Cserébe a kép elég kukás sajna, plusz jó kis oledes image retention is van. -
TomStorm #20065 Üdv.
Egy apró kérdésem lenne.Erre a Tv-re(LG 43UJ635V) Display Specification 12-14 ms input lag-ot ír akkor az úgy is van?
Ott valós dolgokat írnak? -
partizan182 #20064 Lol köszi, feldobtad a napom így a végére. El tudom képzelni azt a szerencsétlent aki 3 éve beletolt egy ilyen szetapba két millát, hogy anyázhat most. Kedvencem a fórum szekció. -
#20063 Előbb kikísérletezem a 3D videóprocesszort idehaza, majd esetleg utána jöhet a dolby vision is -
partizan182 #20062 Te, ha sikerül megoldanod a dolby visiont bármelyiken hajrá ;) -
#20061 Első nem, második szintén Illetve nekem van még egy crt és egy smart lcd is a plazma mellett.
Ja, majd elfelejtettem: meg egy kínai zsebmozi is..de ezeken egyiken sem nézhetem, csak ha lesz oledem
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.02.06. 21:17:08 -
Borg #20060 Sorry, nem buzulunk, csak plazma van. -
partizan182 #20059 Hú srácok, ez az Altered Carbon Dolby Vision-ben oda-keresztbe szétkúr mindent képminőség oldalról. Elő is fizettem Netfixre.
Aki teheti próbálja be. Persze szigorúan oleden :P -
#20058 Avatar .... :)
Látványos, 1.78:1 képerányú. -
#20057 Ez a képarány miatt van. Egyes filmek (és játékok) kifejezetten 21:9-es képarányhoz készültek, miközben a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható tévé és monitor csak 16:9 képaránnyal rendelkezik.
Lentebb sok sok hozzászólással ezelőtt bedobtam pár fotót egy 21:9 képarányú, led projektorral kivetített filmrészletből. Űber-brutál ilyen képarányt 2 méteres képátlóval nézni még akkor is, ha nem 4K felbontású ;) -
#20056 Na megy ez. Kösz a választ. -
partizan182 #20055 Rég találkoztam utoljára letterbox videóval (videóban magában van a fekete csík), de előfordulhat.
Mondom, zúmolj bele a cinemascope filmbe vagy olyat keress amit már a moziban 16:9-ben adtak (lent írtam párat). -
partizan182 #20054 A nagyon világos részletek nagyon világosak. Mint a valóságban. Mint a demón amit láttál.
Nem úgy mint SDRben ahol a max fény 120 nit. A fehér A4es papírlap meg a 100.000 nites szpotlámpa is.
HDRben a szpotlámpa látványosan fényesebb. Tipikusan persze nem szpotlámpa van a felvételen hanem a nap/lámpa/tűz stb csillanásai. Ezeket híjjuk specular highlightnak.
Nem tudom ezen mit lehet magyarázni / nemérteni. -
ItaloMucsacso70 #20053 Igen én is így gondolnám de...
Most néztem jó pár film képarányát amit találtam jelenleg a telón és átküldtem a tv-re és elég érdekes számomra
hogy 1920x1080 némelyik filmnél teljes képernyős némelyiknél viszont nem!!!!
1920x1080,1920x1038,1280x692,1920x1040 na ezek teljes képernyősök
viszont van olyan 1920x1080 ami szélesvásznú!
Az 1920x800-as az megint szélesvásznú.
Azért csak ezeket néztem mert a telón elég volt az FHD is. -
#20052 Már láttam hdr 4K video demót 4K oleden. Elég lett volna annyit is írnod, hogy technikailag fingod sincs róla (vagy legalábbis magyarul nem tudod elmagyarázni az elvét) ezért inkább olvassak utána :)
Ha meg szakvélemény érdekel, akkor azt amúgysem itt fogom felkutatni. Csak az érdekelt volna, te miként értelmezted az általad jelzett specular harsányságot.. -
partizan182 #20051 1920x1080
3840x2160
;)