LCD - Plazma
-
Egy költöi kérdésem lenne, hogy itt olvasgatom amit irtok a különbözö panelek és tipusok tudásáról és némelyiknél nekem eléggé átverős dolgot érzek.
Hogy mire gondolok.
Föleg mostanában a HDR-re, tehát ahogy irjátok nem minden HDR-rel reklámozott TV képes megjeleniteni az iklyen tartalmat? Tehát csak fogadni képes, de nem tudja megjeleniteni?
Akkor ennek mi értelme, nekem ez a vásárló félrevezetésének tünik mégha az apróbetűs részen le is irják.
Nem minden vásárlótól várható el, hogy beleássa magát sem a manuálba sem a technológiai megvalósitások különbségébe vagy a különbözö szabványos értékekre.
Tehát ha egy TV HDR képesként hirdetik akkor annak valóban tudnia kéne a forrásból megjeleniteni a megadott kontrasztal és fényerővel a videot.
Ez csak azért érdekel, mert én ugyan igy belefutottam a házimozi erősitömmel hasonló hibába, a fö célom az volt, hogy HDMI képes legyen és ki is választottam olyat amin van 3 be és 1 kimenet, igen de csak a beüzemelés után derült ki, hogy csak passtrough rendszerű magyarán hiába küldöm bele a képet és a hangot HDMI-vel a hang és a kép is tovább megy a kijelzöre és a hang nem marad meg az erősitöbe csak miután a TV-ből 2 RCA-n analógon és stereoba vissza nem vezetem.
Ez elég nagy hiba, mert igy a nativ térhangzást már buktam is
TEhát jó lenne ha amit annak mondanak az azt is tudná, mindenféle háttértudás és mellébeszélés nélkül, anélkül is elég nehéz lenne megfelelő készüléket választani.