Űrkutatás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Akkor remélem ma is esni fog, fõleg itthon, jó lenne már ha eltakarodna ez a kvameleg 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

az mondjuk mindegy xD Szerdán fognak indulni(kedden meg se probálják)

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

Mára is esõt jósolnak😊

sz4bolcs
Szálljatok már le az Endeavour kukkolásáról, szégyenlõs. 8))

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

hát akkor srácok... megint alvás majd legközelebb😞

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

Petka
El bizony... 😞

de kurvára megint elhalasztják...😞((

Haza értem!!!! ebbe pillanatbaaa😄😄DD
alap nézem, feltéve ha lesz kilövés...:S

Petka
Megint szarakodnak...

Cowie
Ezt most találtam: a NASA TV adását nyomják magyar kommentekkel:

Galileo Webcast – tudományos tartalomsugárzás az interneten

Elvileg ma 23:00-tól van adás.

Cowie
Talán ma már nem lesz gond nekik.
Mindíg meg akarom nézni élõbe, de vagy kimegy a fejembõl vagy nem bírok fentmaradni addig 😊

Várható volt.

Cowie
hát ez van. Én is csak ezt vártam. Na én megyek is feküdni.

ja baszkiii😞 ezé maradtam fent... sajnos holnap lehet h nem leszek este itthon..remélem akkor is lefujják😄

Cowie
Lefújták, mert szar az idõ 😞

Endeavour's Liftoff!!!
T-20 minutes...

Cowie
Jó estét!

Ha valakit érdekel, most megy élõben a NASA TV-n az Endeavour startjának elõkészülte.

NASATV

Start várhatóan 0:13-kor magyar idõ szerint.

Én épp ezért nem nagyon foglalkozok olyanokkal, amiket csak tervezgetnek, meg álmodoznak. Majd, ha már a kilövésnél tartanak, akkor szívesebben olvasgatok.

ell4
Az ESA ember szálító ûrhajó építését tervezi.ESA ûrhajó. Lesz
-e vajon valami belõle? Ez olyan lehet mint a szovjet Mars program.Szovjet Mars Program. Tervezik halasztják és semmi nem lesz belõle.

Halasztás, hidrogénszivárgás miatt. Ugyanaz a probléma mint ami az STS-119-nél volt.
Sanyix
De a marskörüli pályára álláshoz talán elég 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Atlantist elkezdték visszaszállítani az Edwards-ról és az Endeavourt átszállítják a másik kilövõ állásra és felkészítik a kilövésre.

Egy 10MW-os naperõmûvet építenek a floridai lakosoknak és egy 1MW-osat a központnak a Kennedy Space Center területén. Nasa podcast

Nagyméretû feketelyuk korongját vizsgálja az XMM-Newton.
HUN ENG

gothmog
a kavarodást a szökési sebesség és a kozmikus sebességek keverése okozhatja. Bár utóbbiból az elsõ a Föld esetében még mindig 7,9km/s szal a 4,5 sehogy se jó.

Nah okos vagyok<#vigyor> már ha okos az aki ezt tudjaa...

Molnibalage
Net + Négyjegyû függvénytábla és megkapod a választ. A 11 km/s a helyes.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én ugy tudom h a szökési sebesség az kb. 11km/s a Föld esetében. Ugye igazam van csak mert a minap vki aki állitólag okos, azt mondta nekem h csak 4.5km/s?? Most akkor ki is tudja jól??

[NST]Cifu
Eleddig az összes kísérletben összesen nem hoztak létre egy gramm antianyagot. Ebbõl le lehet szûrni, hogy egyhamar nem lesz antianyag meghajtásunk. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sanyix
Ehhez kapcsolódik, hogy: Mit csinál az ûrhajós ha szomjas? Ûrkutat-ás! XD

gothmog
pillants bele a fúziós topikba, és megérted mi a gond.

jó volna látni valami hasonlót, amit sci-fi filmekben elõttek már 😊 antianyagos meghajtó még nagyon fikció?

[NST]Cifu
Cirka 30 km/s, az átlagos mai ionhajtómûvek esetén. Viszonyításképpen egy kémiai rakéta esetén az égéstermék olyan 3,5-4km/s-t ér el.

[NST]Cifu
Ha az elsõ szökési sebességre gondolsz, akkor arra alkalmatlan. Egyszerûen túl kicsi tolóerõt lehet kisajtolni belõle. Az Ion-hajtómû "csak" arra jó, hogy nagy idõtartamú, kis mértékû gyorsításra használják. Ha a Föld-körüli pályát elérted, onnantól kezdve viszont teljesen jó, alkalmazták már Hold körüli pálya elérésére és bolygóközi ûrszondáknál is.

A következõ lépcsõfokhoz már nagyobb energiabefektetés kell, amihez vagy gigászi méretû napelemek, vagy nukleáris reaktorra van szükség. A JIMO lett volna egy ilyesmi, de a költségek miatt sajnos lelõtték...

qtab986
Mekkora sebességre gyorsulnak az ionok?

egyébként ezzel az ionmeghajtással nem akarnak vmit kezdeni? mmint, nem fejlesztik akkorává, hogy menjen neki a szökési sebesség vagy még több?

A GOCE lassan elkezdi a Föld gravitációs terének a feltérképezését.
angol
magyar

A mostani NASA 360-ben a Johnson Space Center-be látogattak és az ûrhajósok kiképzése/gyakorlása volt a téma.

A Bajkál-tó vizén lefotóztak két gyûrû alakú olvadási nyomot.
Angol
Magyar

nasatv is közvetíti a soyuzt.

elenben a cigányokról írott poszt fullkomoly, de legalább is nem "tûnik" olyan mondvacsináltnak.

Most h ekkeora vita keletkezett belõle többet elolavastam a postok közül.(az ürkutatós bologon)
nah szóval ami ott megy az vicc!!! Hülyeség az egész blog alapja, igy nem véletlen hogy csupa baromságról megy benne a diskurálás. azt kell mondjam h egyet értek Molnibalage álláspontjával.

Molnibalage
Jó. Akkor beszoptam. Csak én nem vagyok ilyen hülyeségekhez szokva.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

OFF

Igyál meg egy hideg sört vagy kettõt, és nyugodj le. Akár iróniának, akár szociológia tanulmánynak, akár szimpla hülyeségnek gondolták valakik azt a blogot, te szépen beszoptad és mellre szívtad. Ennyit nem ér.

Molnibalage
Csak olvass és figyelj. Most abba kötnek bele, hogy nincs nyelvvizsgám. Attól még a mûszaki tudásom mitõl is függene?

Komolyan mondom nem értem, hogy hol teremnek ilyen hülye emberek és ki alkalmazza õket bármire is?

Sanyix
fõleg a hozzászólások 😄

Sanyix
Ez nagyon jó 😊

sz4bolcs
Igen, aki komolyan veszi az valószínûleg félreérti õket. Mindenesetre nagyon elgondolkodtató.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.