Űrkutatás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rá kell érezni az ízére. Elsõre nem esik le az embernek hogy mit csinálnak és miért csinálják. Olvass el pár véletlenszerûen kiválasztott bejegyzést és ezek hozzászólásait is, hátha rákapsz az ízére. (Bár úgy tûnik mintha ezen már túl lennél...)
Itt van pl. egy bejegyzés amit olvass el kommentekkel együtt: Sztereotípia. Érdemes elolvasni hgf ötleteit arról hogy szerinte mi ez a blog valójában. Szóval szabad a gazda. Mi ez a blog? (Költõi kérdés, ne itt beszéljük meg.)

sz4bolcs
"@molnibalage:
Azért ennyire senkit nem érdekel. De legalább kibújt a szög a zsákból, tehát nincs is diplomád! Ráadásul áramlásokkal foglalkozol, mint egy egyszerû halász... Akkor mégis honnan lenne fogalmad az ûrutazásról?!"

xDDDDDDDD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Jónéhány bejegyzés akkora képtelenségeket fogalmaz meg, h azon sztem már csak röhögni lehet (az emberekbõl gyakran nevetést vált ki, ha vki vmi köztudottan képtelen dolgot állít, ez sok viccnek is az alapvetõ mûködése). Nem a kommentekre értettem, azokba csak egy kicsit olvastam bele.

Egyébként meg OFF topic. Én csak azt mondom, h értelmetlen foglalkozni velük.

Igen, de attól még nevetségesen hülyén állnak hozzá a komoly témákhoz. Vagy én értem félre és ezt nem direkt csinálják? Mert akkor szomorú...

Az ISS 20. legénységének 3 tagját küldik fel, ezzel 6 fõre növekszik az ISS-en szolgálók létszáma. Elsõ ízben lesz ESA ûrhajós a parancsnok októbertõl novemberig.
Magyarul
Angolul
Itt pedig élõben követhetõ a holnap 12:34 órai kilövés Bajkonurból.

Molnibalage
Szórakoztató? Kinek? Az intelligenciájuk is csak odáig terjed, hogy Cifu nevével viccelõdnek. Az ilyen kis hülyék fejét verném a betonba. Másra úgysem jó...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szórakoztató jellegû, de közben nagyon is komoly dolgokat pedzeget.

Az egyik komment jól bemutatja hogy mi a helyzet:
Öreg nem tûnt fel, hogy olyan világban élünk, ahol az igazságot csak úgy lehet nyilvánosság elé tárni, ha úgy állítjuk be, mintha viccelnénk?

Sztem hagyjad, ahogy elnézem ez alapból egy komolytalan blog. Néhány ált. iskolás szórakozásból megosztja aranyköpéseit kb. Inkább szórakoztató jellegû.

sz4bolcs
Csak a Svájcosat olvastam, az rohadt jó. 😊 De nézem a többit is, és ez a blog szerintem +fav lesz. (bocs a sok offért)

a horvátországos post az egyik legjobb. ajánlom. 😊

Ezt érdemes volt ajánlanod. ;-) Köszönöm.

sz4bolcs
A post írója nem is kommentálta, arról meg nem tehet, hogy vannak, akik komolyan veszik, és egy tréfán kezdenek vitatkozni. 😊

Molnibalage
A hozzászólások alapján nem ez jön le...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sz4bolcs
Érdemes olvasni a többi bejegyzését is, szerintem szórakoztató.

sz4bolcs
Ha bölcsész lennél, értenéd az iróniát, és hogy nem gondolja komolyan, hanem a sztereotipiákat figurázza ki. <#gonosz1>

Molnibalage
Az légierõ parancsnoka sem vezetet minden géptípust mégis õ parancsol nekik. A flotta parancsnoka sem szolgált az összes poszton és mégis õ a fõnök. Flavio Briattore tud F1 autót vezetni? Azért a csapata kétszer világbajnok lett.

Mondtam, idióta aki írta. Biztos valami bölcsészszakos szerencsétlen hülye. Az értelmes bölcsészektõl elnézést kérek elõre is.

szerintem itt csak a nasa igazgatójáról állítja, hogy nem volt a holdon és mégis õ mond meg mindent.
egyébként is, a rájöttem egy félkomolyan veendõ blog.

jajj, ne is mond! mindig kiborítanak a holdra szállást cáfoló balfaszok.. Golyószóróval kéne szaporítani õket!<#violent>

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

Molnibalage
Még egy idióta. Igen, az. Szerintem felesleges finomkodni ezzel. Aki ekkora hülyeséget képes leírni, az mi más lehet?

Nah ezt majd kipróbálom!!! Kösz szépen!!!

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

Molnibalage
Digitális géppel is kipróbálhatod. Vegyél egy labát és tegyél elé egy kisebb gömböt. Aztá zoomolj rá távolról és láss csodát! 😊

Kösz srácok!<#worship> Pedig állítólag jó vagyok fizikából..

Molnibalage
A fókusztávolság változtatásával csökken a kamera látószöge viszont egyes tárgyak méret ettõl változik. Youtubon szerintem ezer videó van errõl. Field of wiev zoom és optics szavakkal próbálkozz szerintem.

[NST]Cifu
Roppant egyszerû, a nap cirka 150 millió kilométerre van tõlünk, átmérõje pedig 1,390 millió km. Az ûrsikló mintegy 560km magasan volt a Föld felszínétõl, a hossza pedig 56 méter.

Ebbõl ki lehet számolni, hogy adott fókusztávolságnál mekkorának tûnik majd a képen az ûrsikló, és mekkorának a nap.

De még egy példát tudok adni: gondolj a napfogyatkozásra. A nap és a Hold látszólagos mérete csaknem megyegyezik. Csak az egyik ~150 millió km-re van, a másik meg ~400.000 km-re, viszont sokkal-sokkal kisebb.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nm tudnád részletesebben ezt elmagyarázni? érdekelni h mi a fizikai háttere.

gothmog
Pedig tényleg nagy nap volt, amikor elindult a küldetés. A csillagászat, és az ûrkutatás nagy napja.
(bocs, magas labda volt)

Sanyix
Az optikák mûködésének eredményeként.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Néztem a képet amit belinkeltél. De sztem ez hülyeség mert hogy lehetne ilyen nagy a nap a háttérben??

Akik még keresnék, h hol van fenn az Atlantis landolása:
Ezen az oldalon megnézhetõ és elolvasható, h ki mit mondott a felvétel alatt.

A mostani ûrsikló küldetéssel kapcsolatban (STS-125), most vettem észre, h a wikin egész sok dolgot összegyûjtöttek és gyorsan is frissítették.
A reggeli ébresztõ részt és ezt a képet érdekesnek találtam.

A Herschel az elsõ ûreszköz, ami a GSM technika GMSK modulációját használja kommunikációra.

Jó oldal, be is tettem az RSS feedjét.

"...de azt hittem az edwards már nem kalifornia..."
Edwards, California

[NST]Cifu
1991-ig az Edwards volt a fõ leszállópálya, csak 1991 után lett a KSC az elsõdleges, hogy az átszállítás költségeit lefaragják. Azóta az Edwards csak tartalék leszállóhely, de ettõl függetlenül azóta is elég sok (~15) leszállás volt az Edwards-on, lévén ez a második számú leszállóhely, ha a KSC-n az idõjárás nem optimális, akkor általában az Edwards jön elõször szóba.

Molnibalage
És valamiért egy nagyságrenddel kevesebbre emlékeztem.

[NST]Cifu

Mihez képest ritkán?😊 Több, mint 50-szer szállt le az Edwards-on, ez majdnem a küldetések fele.

Molnibalage
Nofene. Oda elég ritkán szállt le eddig tudtommal.

Sanyix
ugye az edwardson szálltak le? A tv-ben csak annyit mondtak hogy kalifornia, de azt hittem az edwards már nem kalifornia, a vandenbergrõl meg tudom hogy kalifornia, de ott meg nincs leszállópálya.
Vagy már van?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hát a NASA tv-n.. de asszem már csak volt!

Molnibalage
Hol?

gothmog
Most jön az összefoglaló, a video-highlightokkal.

Megnézték a karcolásokat<#lookaround>
A commander elmondta a szövegét.. lassan mehetnek Houstonba..
Már majdnem 5 órája nézem a NASA TV-t<#integet2>

gothmog
Megnézik, nincs-e összekarcolva a járgány. (de. <#wink>)

The crew will walk around Atlantis😄

jaja. abban aminek egy piros sáv van az oldalán.

japp, kint vannak valamilyen külsõ egységben.

gothmog
Végül mindegy is. Lényeg hogy egyben vannak, és minden OK.

Nézem. Elv kiszálltak! Mondta a közvetítõ hogy Commander Altman kiszállt 11:37-kor, (Central Time).

gothmog
Passz. Most ilyen sajtótájékoztató megy. Nemtom a hajózószemélyzettel ilyenkor mi a rutin. Az utolsó az volt, hogy odatolták a "létrát".

Kiszálltak már? Mikor a kamera a repülõt mutatta nem szálltak ki! Azóta?
ui: most láttam elõször leszállást😄