60180
  • DummyBoy
    Valahol egy messzi messzi galaxisban én olvastam olyasmit, hogy a zűrharcon külön munkálkodik egy csapat, hogy "meglepetést" okozzanak.

Mivel egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ekkora lehetőséget kihagynának, inkább úgy érzem hogy a jelenlegi űrharc azért került be minijátékként, hogy legyen valami.

Majd később mikor már a normál cucc "aránylag" rendbenvan, akkor lehet robbantani egyet vele.

Ha minden benne lett volna a legelején, akkor 1 hónap múlva a nólájfer MMOprők valszeg nekiálltak volna hisztizni, hogy nincs kontent, és mentek volna a következőre.

Előbb utóbb mindenki eljut majd oda, hogy az általa tervezett karakterek kész vannak, 50-esek, full PVP és PVE gearben, és akkor kell valami "új" kontent ...

Egy új FP vagy bolygó nem rossz dolog de nem is NAGY dolog.

Egy teljesen új űrharc rendszer pvp-vel, guild battleshipekkel, támadható, védhető, ostromolható és BIRTOKOLHATÓ (valamilyen bónuszt adó) űrálomásokkal amelyek körül mehet az űrpvp, rajtuk pedig a sima pvp (Bizonyos űr objective-ek teljesülése után) ... na ez ütne. (Ugyanez mehetne bolgyókon is persze, űrrészek nélkül ...)

És ez olyan egyértelműen adja magát, hogy NEM HISZEM EL, hogy 10 SW rajongóból legalább 8-nak ne jutott volna eszébe ... HA a BW-nél ezen a projekten dolgozók számának csak 10%-a SW rajongó, már akkor is jó ...

Az persze más kérdés, hogy a világmegváltó 2 betű milyen szinten szarik bele ebbe a lecsóba ... reméljük azért köztük is ül egypár SW fan ...

Amitől tartok, hogy pl: az ostromok, birtokolható területek, bázisok, városok, stb valamilyen szinten kész vannak vagy készülnek ... De arra várnak, hogy elinduljon egy komolyabb elvándorlási hullám, és ez egy jó dolog lehetne amivel sok embert vissza lehetne csalogatni.

A következű jó dolog pedig ugyanez az űrben ...

Szerintem nem az a kérdés, hogy lesz-e ilyesmi ... hanem hogy mikor.

Ha nem lesz, akkor soha többé EA cucc. (Bár ezt BF-nél már megfogadtam egszer ...)
  • Boncmester
    Egy cső űrcsatába eléggé vicces lenne bepakolni a sith és a rep oldalt egymás ellen :P Totálisan újra kéne írni az egész űr részt, kvázi egy normális játékot kéne fejleszteni a játékon belül. Persze jó lenne, ha ilyet csinálnának, de kötve hiszem, hogy megteszik.
  • Boncmester
    EVE-ben van ugyebár űrharc, de baromi bonyolult. Amit ide esetleg be lehetne hozni, az az STO űrharca, ami az egyik legfeelingesebb űrharc volt, amivel játszottam, viszont sajna a Star Trek világra megfelelő igazán, mert ott kb azonos mérettartományú, viszonylag nagy űrhajók vannak. A Star Warsban ennél sokkal nagyobb és sokkal kisebb hajók is vannak, ott necces lenne megoldani olyan formában.
  • MarkBlade
    Ha csak kicsiben gondolkozol mennyiből tart lecserélni a skineket meg kicsit átdolgozni a hajókat. és beereszteni a republic és sith oldalt egy space arénába.. :) nem lenen olyan vészes.. persze lehet sokkal többet is kihozni belőle..De az csak szép álom lenne..
    Igazából nem értem miért nem csinált Lucas egy Xwing vs Tie rebootot tuti siker lenne.. Ha SW világban valami játék cég kap jogokat egyből az elsők között erre hajaz mindenki hogy hu.. Tie.. aztán valami más jőn..
    mert konzolban nincs joy..:S
  • z3d
    Hát az xwing/tiefighter (és a vs rész) nem nevezhető annyira szimulátornak, csak fps nézetű űrjátáknak :)
    Bár az SWTOR közösséget elnézve lehet, nekik ez már a szimulátor kategória :P

cain: melóhelyről csak belenéztem. vmi ilyesmi pont jó lenne, SW köntösben persze :)

darth devil: Egyetértek. Irányítás megvan, modellek megvannak, alapkoncepció megvan. Kérdés, mennyire szívás az űr CSŐküldetéseket (és megint rájövök, mennyire CSŐjáték ez :P) teljes irányításra lecserélni.
  • darth devil
    Nem kell simulator. Freelancer szerű irányítás már megvan. Csak bővíteni kellene. Nyilván sokmindent szeretnének beletenni a játékba, kérdés, h be is fognak e kerülni. Bár szerintem ennek a játéknak mindig meglesz a maga párszázezres játékos bázisa.
  • cain
    when dreams come true..
  • Boncmester
    Ez szép és jó, de azért egy MMO célközönsége nem ugyanaz, mint egy szimulátoré, bár vannak átfedések (pl én :) ).
  • darth devil
    Mindez 1 fps-el. XD
  • z3d
    Ilyenekre gondolni sem merek, max álmaimban. :-)

Vadászgépek egy egy playerrel, cirkálók/fregattok (akár guildhajójk is) sok sok playerrel (lézerütegek, vonósugár, stb stb, ezeket playerek kezelnék). Ezt összeereszteni és menne a harc....
    Nyamiii :)
  • Khabbas
  • MarkBlade
    egy x-wing vs tie mindent vinne..
  • z3d
    Akik akármilyen játék ellen drukkolnak, csak azért, hogy utána elmondhassák, hogy "énmegmondtam", nos, számomra ez a szánnivaló kategória.

Űrcsata IS kéne, meg még pár cucc. Vmi olyan érzésem van, hogy ilyen minimális dolgok hiányoznak, de abból sok.
    A legrosszabb feature ez a nyomorult instance-olt rendszer. Alig lehet látni azonos frakció játékost, ellenfelet meg még ritkábban.
  • PiszkosFred
    Pl, ha egy imperial es egy republic guild harcolna egymassal egy XWING/TIE Fighter szintu minijatekban/pvpben (mai technikaval siman meg lehetne csinalni, nem sok kellene hozza, csak a mostani urhajos minijatekokat fejleszteni picit), az meg tudna tartani az embereket. Es olvasva a jatekosok altal gyartott, neha agyament,neha realis otleteket, van meg potencial ebben az egeszben.

Sajat guild urhajo, amelyeket a guildek raidekkel szereznenek, ugymond elfoglalva es megtartva, mint a regi kalozflottak eseteben. Mennyivel masabb lenne, ha a flottan latnad a guildek hajoit, kisebbet, nagyobbat, stb. Nem a wowos "level X guild" lenne, hanem vizualisan latnad. Ertelemszeruen nagyobb hajo, tobb lehetoseg, mint a wowban a guildperkek.

WoW fel evig, az uj isntakkal, azok farmolasa, raidek probalgatasa, killek, progress, heroicban, no meg a sok casualoknak szolo egyeb - egyelore funnak tuno - ujdonsag, vagy akar ujabb 85-os alt felhuzasa 90-re, esetleg nullarol ha pandat akar az illeto, stb. Fel ev boven meglesz.

Azert nem kellene az SWTOR ellen drukkolni senkinek sem, mert az egeszseges konkurencia csak a mi elonyunkre valik. Ha valaki egyeduralkodo, es nincs aki veszelyeztesse a poziciot, akkor annak nem erdeke, hogy ujabb es ujabb dolgokat talaljon, ki, eleg a kisebb progress is. Minel tobb jelentosebb mmo van a piacon, annal jobb dolgokat fognak belerakni a jatekokba, csalogatva az elofizetoket - es azzal csak mi jarunk jol.
  • MarkBlade
    A panda amúgy is vicc.. ez már egy az egyben a wow feladása keletre. Már dolgoznak a következő MMO-n.
  • Boncmester
    Egyrészt nem hiszem, hogy fél évig mindenki csak pandázna, max pár hónapig tart majd ki az szvsz, másrészt meg egy új bolygó és questek meddig kötik le az embert? 1 napig? És fejlesztik kb fél évig az egészet. Akkor mi az értelme? Nem ez fogja itt tartani az embereket. A guild hajó is jó ötlet, de az sem tart senkit a játékban. Viszont ha játszol más miatt, akkor örülsz, hogy van benne guild hajó.
  • Boncmester
    Így akkor meg egyáltalán nincs értelme a medálnak, ki is lehetne venni. A medált találták ki elvileg arra, hogy az ember odategye magát minden szempontból, mert pl objective-ért is kapsz medalt. Most meg nem fog számítani.
  • N1ggA
    A 4 medált arra találták ki, hogy az emberek végre az objectivvel, ne pedig medált farmoljanak. Ez teljesen korrekt.
  • PiszkosFred
    Kb harom havonkent erkezik - az igeretek szerint - uj bolygo, vele kvesztek, sztori, stb. Figyelve az 1.2-es elozeteseket es valtozasokat, uj rendszereket (lgacy, pvp), lesz par ujdonsag hamarosan. Mas kerdes, hogy ez igy ki fog e tartani ujabb harom honapig, a nyari ujabb content patchig. Igazabol a Panda eljovetelenek "eloestejere" kell valami nagyot durrano dolgot idoziteniuk, mert az lesz a kritikus pont a jatekosok szempontjabol - szerintem. Addig meg lehet tartani az elofizetoket akar aprosagokkal is, de az ott nagy probatetel lesz. Ha van barmi epikus otletuk (guild hajo, guildek urharca, uj kasztok, fajok, barmi amiert sir a nep), akkor addig kell ezt meglepni, mert a pandak/pokecraft utani fel ev az "foglalt" lesz mmo szempontbol.
  • MarkBlade
    Most akkor az új rendszerben megszünik a champion bag és lehet váltani a commendationt meg a valort? Vagy hogy is van ez? A centuriont akkro ki fogja gyűjteni?
    Valaki foglalja már össze pls..
    Mert nekem ez kusza.
  • Boncmester
    Nekem is azután kellett befejezni Corelliát, hogy megléptem az 50-et, de megcsináltam.
    Szombaton 3-4-en pl rászántunk egy napot arra, hogy megszerezzük az összes datacront (eddig 25 van meg kb a 67-ből, szóval elleszünk még majd pár napot ezzel), és tök fun volt. Persze attól eltekintve, hogy az egyik helyen nem fért át a karakterem, mert body type 3-as :P
    És a warzone-okat is szeretem. Nekem Alderaan a kedvencem, de a többin is jól szórakozom (sokszor meg baromira anyázom, de az csak azért van, mert érdekel a dolog). Lehetne több WZ is, meg változtatnék pár dolgon, pl cc immunity, írja ki, hány mp van amíg kinyílik a fal, stb, de azért jó dolog.
    Egy ideig így tuti elleszek, aztán pár hónap múlva majd meglátom, legkésőbb akkor, amikor jön a GW2, hogy mi a helyzet. Az a vicc, hogy sokat szídtuk anno a WAR-t, hogy nem fejlesztették, és kb 3 évig majdnem tökugyanaz volt benne a content, de ahogy játszunk az SWTOR-al, mindenki rájön, hogy igazából milyen jó volt a WAR, és milyen lassan lehetett megunni, mennyi mindent jól csináltak benne. Ezzel csak az a baj, hogy ide nem másolták le a jó dolgokat, pedig megtehették volna. Remélem megteszik.
  • z3d
    Kövezzetek meg, de én nagyob szívesen Huttballozom, az a kedvenc WZ-m. Nagyon jókat lehet taktikázni két egyenlő csapat esetén.
    Az hogy mellesleg fejlődik a gear is, bónusz.

Amikor elértem az ötvenet, Corellia elején voltam, de letoltam az összes küldit. Pénz nem kellett, cuccok már nem érdekeltek (szétmodoltam az összes cuccom), szóval a jutalom annyi volt, hogy megismertem a bolgyó történetét. És röhögve végigtoltam, rászántam egy teljes vasárnapot :-)
    Megfelelő hozzáállással azért jó kis játék ez.

De lépniük kell, mert lassan, de biztosan fogy a funfactor.
  • darth devil
    Ez is jó dolog. Csak itt semmi nincs, nem lehet pvpzni a pvpöröméért vagy azért, h kibasszak a republicossal/empirevel, nem lehet pvp objectiveért, mert nincs.
    Valamerre jó lenne ha lépnének már.
  • Boncmester
    Én sosem azért pvp-ztem, hogy meglegyen a daily, és nem is azért, hogy kibasszak a másikkal. Azért pvp-zek, mert az ellenfél is el akar valamit érni, meg én is, és hogy én nyerjek.
    WAR-ban is voltak olyan szerencsétlen balfaszok, akik ezerrel játszottak, hogy elérjék az RR80-at, amikor az volt a max, aztán mikor elérték, egyből indítottak egy altot, és be se logoltak a 80-as karakterükre, amíg be nem jött az új cap, a 100. Akkor megint előszedték a karit, fölhúzták 100-ra, majd egyből húzták az altot. Mindig is csak szánni tudtam ezt a mentalitást.
  • z3d
    Azért öltél, hogy élhess. Nekem ez elég objective :-)
    Másik klán war-t deklarált ellened, aztán mindig nézni kellett, hogy abból a klánból van e valaki(k) a látómezőben, mivel az azonnali bunyót jelentett :-).
  • cain
    annak van egy olyan feelingje, hogy azért pvpzünk, hogy a másikkal kibasszunk, és nem azért, hogy meglegyen a daily.
  • cain
    bár nem hallottam semmilyen "community influencer" programról, ez még nem zárja ki, hogy nem is létezik.
  • Boncmester
    Jó, de úgyis véges ideig fejlődsz, az endgame-et viszont elvileg végtelen ideig is csinálhatod. Szóval hiába lett volna totál együtt a fejlődés, akkor is megunta volna az ember egy idő után, amúgy meg a fejlődés pont baromi jó ebben a játékban, szerintem nem kell rajta változtatni.
  • darth devil
    Nem egészen csak azért. Hanem h megakadályozd a fejlődésben, abban h megölhesse valamelyik bosst. Taktikák így is megvoltak, mikor egy sima gank partyanak induló pvpből mass pvp lett. Bár tény h most az l2ben az utóbbi időben, csak a kéthetente lévő TW-n és castle siegeken volt pvp. Pont az instancolás miatt, sok bosst instancoltak szabadon mehettél ölni, max a bejutásért kellett megküzdeni, ha az enemy meglátta h készülődsz. Mi anno azért játszottunk l2-őt, h pvpzél, belogoltam és már jött is az invite, és mentünk keresi az enemy klánokat.
    Nem azt mondom, h ez jobb vagy az objectives, mind a kettő élvezhető, ha jól ki van dolgozva. Itt semennyire sincs. :D
  • Boncmester
    Eléggé nehezen hiszem el, hogy jobb egy olyan pvp, ahol csak azért ölsz, hogy ölj (lásd Ilumot), mint egy olyan, ahol normális célok, objective-ek, taktikák vannak...
  • darth devil
    Endgameben is ugyanúgy megvolt a bossokért való harc, h epic cuccot szerezz. Rádásul addigra kialakultak a háborúk és már csakazért is ölted az enemyt. Lehet szidni a koreai farmoló rpgket, de a legjobb pvpket még mindig ezek generálják.
  • Boncmester
    Nem azt mondtam, hogy a játékosok mondják meg, milyen legyen (bár az ötletekre figyelhetnének azért), hanem azt, hogy kitalálnak valamit, akkor a koncepciót challengeltessék már meg a tapasztalt játékosokkal.
  • Boncmester
    Endgame pvp-ről beszélünk, nem fejlődés közbeniről. Most gondolom a BW is fölfogta, hogy egy MMO-ban 10%-ot számít a fejlődés, és 90%-ot az endgame kb, és ők a 10%-ot csinálták meg sokkal jobbra, mint más MMO-kban, a 90%-ot meg sajnos legfeljebb átlagosra.
    Plusz a hangulat és az SW világ ami üt természetesen.
  • cain
    szerintem egyrészt így is bőséges az input, másrészről pedig nem mindig az a jó, amit a játékos akar. lásd még i win gomb.
  • Boncmester
    A WAR eredeti rendszere jó volt. A várak foglalásához azért kellett csapat, mert volt bennük mob, így éjjel se lehetett teljesen egyedül zónát lockolni, plusz ha nem volt harc, nem volt elég victory point, így asszem 2 óra volt, amíg lockolt a zóna. Amikor meg volt sok ember, akkor jó gyorsan lehetett zónát foglalni, taktikázni, stb.
    Aztán persze lebutították egy olyan rendszerre, ahol egyedül is be tudtad foglalni a zónát, na az faszság volt.
  • Boncmester
    Jah, ilyet már csináltak, és nem jött be. Talán inkább előbb meg kéne fikáztatni a játékosokkal, mielőtt ők kitalálnak és fejlesztenek valamit fél évig, ami 1 hét alatt megbukik.
  • Boncmester
    Mi pl vasárnap guild szinten levonulunk majd Tatooine-ra 4 fős csapatokban, aztán pvp-zgetünk egymás ellen. Nem tudom, valort hoz-e egyáltalán, de fun lesz, az tuti.
  • darth devil
    Ez se lett volna rossz, ha tovább tart elérni az 50et, és mondjuk lvl 20tól azonos helyen fejlődik a két oldal. Akkor lett volna pvp.
  • darth devil
    Ment, mert ott klánok harcoltak egymással, bossokért, fejlődési spotért, stb stb. Egy frakció orientált játékban sosem lesz olyan a pvp, mint egy olyanban mint az L2.
  • z3d
    Igazad van, nagyon ritka, aki csak a harc miatt tolja, ezért mindegy, mit csinál a BW, a community miatt halott a dolog. Most mondhatnám, hogy ez is a mainstream MMOk hibája (hárombetűs?), ahol ilyen idiótaságok vannak, mint ladder meg ilyesmi. Ott volt a Lineage2, frakciók nélküli full open pvp, jó kis criminal rendszerrel, meg volt killszámláló a karakterlapodon. Pont. Mégis mindig ment a hentelés.