60268
  • Boncmester
    A WAR-ban az a gáz bug szempontból, hogy voltak ilyen viszonylag kis idegesítő bugok, amiket évek alatt sem voltak képesek kijavítani, pl Groomlir Crossing scenarioban minden 20. éledésedkor a kezdőhelyen beleéledtél egy sátor tartó cölöpbe, és onnan nem tudtál elmozdulni semerre, míg az SC ki nem dobott, mondván, h miért nem mozogsz? Aztán kivették az SC-t, ezzel orvosolva a problémát, majd 1 év múlva visszatették, ugyanazzal a buggal. Szóval az egy dolog, hogy bugos, de ha ki se javítják 2,5 év alatt, az a fő probléma.
    A játék alapkoncepciója egyébként nagyon jó. Szerintem az SW:TOR-ban is az lesz, és remélem ilyen Rift szerű sebességű bugjavítások lesznek benne.
    Plusz a WAR-ból, miután félkészen kiadták, viszonylag kevés contenttel, gyorsan elhúztak az emberek, akiket csak az új content tudott volna visszahozni. De az EA azt látta, hogy ennyi emberre minek új content, szóval ez ilyen öngerjesztő folyamat volt.
    Remélem ha már nem a WAR-ra költötték a pénzt, akkor helyette az SW:TOR-ba nyomták :D
  • Svenhassel
    Igen emlékszem csak azért írtam a 2011 Tavaszt mert az egy kicsit legalább hihető volt, nem úgy mint a 2010 Tavasz. Azt én már akkor sem vettem be, pedig nagyon optimista vagyok. :D
    Én már csak akkor leszek nagyon mérges ha nem idén jön ki. Reszkessen a Bioware ha ezt fontolgatják!
  • j0nNyKa
    szeretnél te 100ad olyan tehetséges lenni, mint bármelyik ott dolgozó

az írók? zsenik
    grafikusok? ember, ilyen kinézet ilyen optimalizáltsággal? zsenik
    általános programozók? lehet, hogy picit lassabbak, mint TE szeretnéd, de látszik, hogy jól összerakott kód fut a játék alatt
    netkód, ilyesmik? laggal még szerintem nem találkoztam
    zeneszerzők, hangokkal foglalkozók? heh.. zsenik. period.
  • Nephin
    Nagyon vártam az STO-t, Star Treken nőttem fel :), de óriásit csalódtam, nem akarok még egy ilyet. :D

Hű, nekem jobban tetszene, ha lassabban menne a fejlődés, mint a Riftben, ott pikpakk 50-es leszel, ha nem figyelsz oda, hogy ne legyél. :D

Pár óra és update, subidubi... :D
  • j0nNyKa
    béta rifteztem, de nem emlékszem, milyen gyorsan fejlődtem

meghát nem is érdemes összehasonlítani, mert ott kb. csak a riftekből fejlődtem (ráadásul a város közepén :D), itt meg ugye questről questre jár az ember, + a companionok rohangálnak, stb.
  • Pluskast
    Ez tény és való! Ha a prepertual csinálja végig, (ugye mint tudjuk eladták a jogokat mert becsődöltek) akkor egy nagyon komoly Star Trek mmo-t kaptunk volna. Ehelyett lett egy elfogdható űrcsatás rész és egy, egy az egyben a city of heros-ból átűltetett földi csatás rész. Én akkor úntam meg mikor kimaxoltam a hajómat. Semmit nem tudott ezek után nyújtani a game. Kész dögunalom volt. A pvp harcrendszer meg kész vicc.
    De mindegy is, ez tényleg nem az STO szoba:)
  • j0nNyKa
    amit alattad írtak

2. bolygó kb. 50%-ban főküldetés, instance-olt, és 50% mászkálás a városban, questelés, shopping, craft, ilyesmi - ennek még semmi köze a pvphez

amint kirobbansz onnan.. na onnantól viszont pvp hegyek lesznek, belive me :)

a sith warrior"unk" már elkeveredett pvp-s helyszínre, és még így is, hogy 2k ember van kb. a bétában, folyamatos az eksön :)
  • Nephin
    Az STO sem annak indult, ami lett belőle. Bugos is volt, beakadtak a karakterek, főleg a bolygókon, az űrharcban nem működtek a skillek néha. A példa egyébként is az egy hónap után otthagyomra vonatkozott, szövegértés. :P

Mindez lényegtelen abból a szempontból, hogy minél tökéletesebb állapotban adják ki a TOR-t... bugmentes sosem lesz, de törekedni lehet rá. Ha ez plusz 3 hónapba telik, ám legyen.
  • Boncmester
    Nem 1-2 hét fog eltelni a megjelenési dátum bejelentése és a megjelenés között, szóval nem is értem, hogy gondoltad, hogy júliusban a 0%-nál több esély van a megjelenésre?
    Tuti, hogy 3-4 hónappal előtte fogják bejelenteni legalább, hogy az emberek elkezdhessék előrendelgetni, és pármilliárd EA-s hírlevélben is benne lesz mint reklám addig.
  • [HUN]Crassus
    2010 tavasz......elég csak itt hátramenned pár oldalt....nem csoda a csalódottság....
  • Pluskast
    Sajna az már elfogyott.
  • Nephin
    Nem tudom, hány MMO-val játszottál eddig, ha sokkal, akkor tudod, hogy bug és bug között van különbség. A WARban (rossz release) nem lehetett lootolni, a Lotroban (jó release) malacok potyogtak a fákról, mert rossz volt a spawn...nem ugyanaz a játékra gyakorolt hatása. Az egyik tönkrevágja, a másik zavaró legfeljebb. Patch-chel orvosolták a WARban is, de már nem volt ugyanaz, ha érted, mire gondolok. Ha nem, akkor nézd meg, hol tart most a játék (persze ennek más oka is volt, de a gondok ott kezdődtek). :)
  • Pluskast
    Amúgy meg az STO nem azért bukott meg mert bugos lett volna, hanem azért mert elszarták a koncepciót. Kiadtak egy totál arcade játékot holott a játékosok ennél sokkal komolyabb játékra számítottak. Ezen nincsaz az a patch ami segítene, és megsúgom, ha az Old Republic-nak szar lesz a koncepciója akkor ez is ezért fog megbukni nem a bugok miatt.
  • Svenhassel
    "Patience, my young padawan!" :D

Egyébként tényleg nagy bakot lőttek ezekkel a 2011 Tavasza és hasonló kijelentésekkel, de ha jó lesz a játék én mindent megbocsátok nekik.
    Az meg teljesen érthető, hogy nem akarnak harmadszorra is ebbe a hibába esni és most már biztosra mennek a megjelenési dátummal kapcsolatban.
  • Pluskast
    Elmondom neked egy játék sem tökéletes soha és egy játék sem jön ki bugmentesen. Erre valók a patchek. Pláne egy mmo játéknál.
  • Nephin
    Ha bugosan adnák ki, oda jutna, mint a WAR és az AoC. Szerintem sokkal jobb várni pár plusz hónapot, mint óriásit csalódni és az ingyenhónap után a játék közelébe sem nézni többé (lásd STO).
  • Agamemnon69
    Így van sajnos. Ha nem lett volna a tisztelt publikumnak beígérve egy 2010 tavaszi bejelentés, akkor nem is tartana ott a hiszti, ahol most tart....
  • gavor
    Igen csodálkozom. Lehet valamit szeretni és várni, de ez már nem ez az állapot. Még két hónap és átmentek abba részbe, hogy játszani se akartok
  • Pluskast
    Sajnos már nincs fent a neten de volt konkrét megjelenési dátum 2010 tavasza. Ez a játék 3 éve készűl. Én elhiszem, hogy a bioware-nél minőségi játékot akarnak csinálni, de ha állandóan új dolgokat szeretnének betenni, illetve hirtelen változtatnak a koncepción akkor a végtelenségig el lehet fejleszgetni egy játékot.
  • Witcher
    Tudod ezzel csak az a gáz hogy már 2010-ben meg kellet volna hogy jelenjen, és már mindenkinek tele van a f*sza az egész megjelenési mizériával! Nem kellet volna felelőtlenül igérgetni egy 2010-es megjelenést, és most nem lenne para! Csodálkozol hogy mindenki türelmetlen?
  • gavor
    Az az érdekes számomra, hogy nem mondanak időpontot, hogy ne csalódj folyton. Erre mindenki kitalál magának célidőpontokat, és amikor nem jön be, mindenki hülye, csak ő nem. Majd megjelenik és kész. Ez nem egy sima játék, amit két délután végigviszel, aztán majd max multizol vele. Egy mmo-t felteszem, ha tetszik években mérhető ideig játszol. Mi ez a türelmetlenkedés. A bioware-nek egy hibája volt, hogy azt mondta, hogy idén megjelenik. Kereken az év fele telt el, de már mindenki temeti.
    Magatoknak csináljátok a feszültséget, és a csalódottság okát
  • [HUN]Crassus
    jan/február környékén álmodtam ilyeneket:P:D
  • BoneDragon
    Július? Mikor még el sem indult az eu beta. Az szép álom lehetett. :)
  • mgerihun
    Béta videóban minden barlang és szoba phaselt volt, így nem lesz az, hogy egy bossra 5-6ember vár respawnot. De amint kiléptél a barlangból megint egy nagy közös zónában voltál. Kérdés, hogy a közös zónákat is phaselik-e vagy csak a komolyabb kihívást jelentőket.
  • Pluskast
    Lesz az jövő év tavasza is! Utánna meg majd megint kitalálnak valamit, hogy miért kell elcsúsztatni 2012 nyár elejére. Tehetségtelen, béna, idióta banda....
  • Nephin
    Nem fogják, a kezdőterületeken több ilyen rész van, mert a sztori a fő dolog, amivel foglalkozol és az személyre szabva fézelt. :) lásd #4927
  • [HUN]Crassus
    ezeknek a híreknek sem örülünk....eddig bíztam egy nyári /júli-agusztus/ megjelenésben...mostmár valóban ősz lesz az:(:(
  • [HUN]Crassus
    ha szanaszét "fézelik" a területeket az nem lesz valami mókás:S
  • Bandras DaSilva #4931
    Nagyon közeli megjelenésre nem kell számítani.

A Bioware/EA nemrég kezdett toborozni embereket in game supportra. Az emberek kiválasztása, betanítása stb eltarthat még egy-két hónapot legalább, így én leghamarabb október-novemberi megjelenésre számítanék.

Írországban most kezdték nemrég összepakolni a Bioware irodát ami majd az európai támogatást nyújtja.
  • Boncmester
    Az instance-olt világnak az elején az a lényege, hogy amikor megjelenik a játék, és egy mobot 100 ember akar egyszerre megölni, akkor csinálnak 5 instance-ot, mindegyik fullon lesz emberekkel, de egy mobra "csak" 20 ember jut. Szerintem nem gáz. Így is tele lesz majd minden, meglátod.
    A story alapú questeknél lesznek olyanok, hogy mindenkinek saját instance a questben, mivel egyszerre nem tud mindenki ugyanazzal az NPC-vel beszélgetni, viszont amikor kijöttök, akkor megint együtt mentek gyilkolászni.
    Open PvP-ben akkor találkozhatsz először az ellenféllel, de ha jól tudom, 10. szinttől kezdve mehetnek a warfrontok vagy micsodák.
  • Agamemnon69
    A lvl 20-at szerintem max. 2-3 nap alatt teljesíteni fogja itt a nagy többség szóval nem fog ez nagy pvp kiesést okozni, illetve 11-es szinten már lehet bg-zni, ami megint egy kis kárpótlás :)

(Rift-el ha j0nNyKa össze tudja hasonlítani a fejlődést akkor az még támpont lehet - én tegnap délután kipróbáltam és este 11-es szinten léptem ki, úgy hogy nem rohantam végig az egészen, és fun-ból akár egyedül is szenvedtem a rift-ekkel :)
  • Torzonborz
    elsővel nincs gond , addig legalább nyugiban megismered a karaktered , bambulázhatsz stb.

a második viszont tényleg nem jó. nagyon nem. j0nNyKa tudsz erről mondani valamit ?
  • Nephin
    Lvl 10-11-ig a kezdőbolygón vagy, utána a fővárosba mész, ebből könnyen kijön a lvl 20 és ezeken a helyeken alapból nem találkozhatsz ellenféllel.

A kezdőbolygókon a storyquestek dominálnak, amik karakterspecifikusak, egyértelmű, hogy több a "magánterület".
  • BoneDragon
    Én inkább attól félek, hogy nem tudják kiadni idén...
  • gavor
    HA jól emlékszem, az első két bolygón, csak a honos frakció lesz, így nem hiszem ,hogy ez bármilyen pvptől megfoszt
  • Chris
    Na ebből ezek rossz hírek:

- Azt írják, hogy a fejlődésben sorban a 4. bolygón találkozik elősször az ember a másik frakcióval 20-as szint környékén. Ha kb. 5 szint egy bolygó, akkor ezt soknak érzem. Mondjuk sok mindent ez nem árul el, lehet ettől még bármilyen, de számomra ez nem túl jó előjel pve-pvp kontextusban.

- Ami viszont egyértelműen rossz, az az instanceolt világok (Korriban 1-2-3) és a "a LOT of the quests are phased". Ez eddig minden ilyen mmo-ban olyan szinten herélte ki a world pvp-t (meg számomra a játékélményt), hogy szörnyű volt nézni. Ha az előbbi nem is annyira, akkor ez nyilvánvalóvá teszi, hogy rettentő pve centrikus a hozzáállás. Nagyon remélem, hogy végül nem így lesz.
  • Agamemnon69
    Hát ezek után már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a mai update, és mit tartogatnak E3-ra...

A legjobb esetben Consular progress-t kapunk, annál "komolyabb" bejelentést nem jósolok :( -egyikre sem...
  • Nephin
    Neki az még tegnap volt, nemrég írta a Twitteren, hogy megy aludni. :P
  • mgerihun
    Reid Devpost mai :P
  • Nephin
    Ahha, oké, bocs. :D Már a maiakra koncentrálok. :D