60268
  • [HUN]Crassus
    /éljen
  • Chris
    Írtam már én is erről korábban. Igazából ha belegondolsz itt talán még a lehetőségeik sokrétűbbek, amiatt, hogy nincs egy kötött világ, mint mondjuk WAR-ban vagy WOW-ban, annyi bolygót raknak bele, amennyit csak eszükbe jut, olyan típusúakat, olyan fejlettségi szinttel, amilyet csak ki tudnak találni.
    Szerintem a korábban említett frakciókat érintő egyensúlybeli billegés nagyon egyszerűen kiküszöbölhető, akár erőteljesebb eszközökkel is, mint adott túlnépesedett oldalakon karaktergenerálás lezárása, másik oldal vmilyen bónusszal való ösztönzése, szerverek számának jó belövése, esetleg az orvr zónákra ideiglenes részvételi cap helyezést, stb. Tehát ez nem szabadna, hogy problémát jelentsen, mert lehetetlen nincs csak tehetetlenség.
    Ellenben a motiváción múlik minden, hogy miért is érje meg a megjelenés utáni hónapokban vagy években még oda járni. Jó példa ez a kizárólagos instance elérés a birtokló félnek, lehet egy realm-wide bármilyen bónuszt is adni a győztesnek, vagy esetleg ha sikerül egy tényleg mély craft-rendszert létrehozni, akkor lehetne ettől függővé tenni a speciális vagy egyszerűen csak a magasabb szintű alapanyagok hozzáférését is csak az adott helyen. Vagy kereskedelmi útvonalakat is elvághatna egy bolygó elfoglalása, nem menne az elvágott területeken az ah, vagy minden háromszoros áron lenne, vagy mittudomén. :) Persze természetesen jobb gear hozzáférése, megvásárlása mellett a kapott pontokból.
    Tényleg annyi lehetőség van, mert nagyon hálás a téma.
  • mgerihun
    Kis lélekszámú szervereken elfér, persze. Nordrassilon meg sem lehetett érezni WG-t, de Arathoron, ahol több száz emberke mászkál városban, Wintergrasp alatt meghalt minden. Sima Questmobok leöltek, akkora lagg volt 20megás nettel. Persze későbbi patchben kapott külön phase-t az egész zóna, utána már nem hatott ki Northrend többi részére. Nem vészes az a megoldás, átmész a phase-n van kb 1-2secces töltés, észre sem lehet venni. Nem azt mondom, ha meg tudják oldani, persze legyen nyitott az egész zóna/bolygó vagy ahol vagy épp, csak rossz tapasztalatok miatt félek :) Aion sem volt különb Fortress foglalásnál. Annak nincs értelme ha képregénnyel játszol :P
  • XenHai
    A technika már meg van lásd eve online!
  • Torzonborz
    fene tudja , szerintem már bőven fejlődött annyit a a technika hogy ezt bírja.
    érdekes kis lóf@sz görög bagázs képes volt open word pvp servert összehozni ami több 100 fős csatát is egész korrekten lekezelt...
  • mgerihun
    Insta azért kell, hogy ne a world szerveren legyen a harc. Ha sokan vagyunk nem csak a bg helyszín hal be, hanem mindenki másé is a világban. Ezt nem lehet elkerülni, csak flashpontokkal/phasekkel/instákkal.
  • Boncmester
    Igen, ilyen itt is lehetne. Pl WAR-ban Land of the Dead-re csak akkor mehettél, ha előtte elfoglaltad a területet. Persze akkor mindig csak az erősebb frakcióé lett volna a terület, ezért egy pontrendszert vezettek be, ami által előbb utóbb biztos mindkét oldal oda tudott menni, ha az egyik lassan is.
  • Torzonborz
    és ehhez minek insta ? open worldben is lehet dungeon amihez x feltételt kell teljesíteni hogy bejuthass.

az mondjuk más kérdés hogy utánad jöhetnének és védeni kéne a popsid :D
  • Boncmester
    Azért lenne jobb ez a rendszer, mert ha PvP-zni akarsz, akkor bemész a PvP zónába, és van valami cél, amiért harcolhatsz, más emberekkel, akiknek pont ellentétes a céljuk, és direkt emiatt mennek be ők is a zónába. Akkor nincs gankelés, ilyesmik, mert amikor meg questelni akarsz, akkor nem nagyon találkoznál az ellenféllel, nyugodtan lehetne csinálni azt is.
    Ha csak úgy összeeresztik az embereket egy helyre, minden cél nélkül, az egy idő után szerintem unalmas, ha meg a questelős helyek esnek egybe, akkor mindig zavarni fogják a questelő embereket azok, akik gyilkolászni másznak oda, és akkor jön a PvP-PvE szerver vita, hogy az egyik mindig mindenkit meg akar támadni, aki éppen csak a story következő részére kíváncsi, a másik meg azt akarja, hogy őt aztán senki soha meg ne támadhassa.
    Itt is szét lehetne emiatt választani a PvE és PvP területeket, akár bolygókra, vagy bolygón belüli területekre, és nem lenne para az egészből. Néhány sotryelem meg akkor is bevezethetné a questelő embereket a PvP területekre, akár döntés alapján is (meg akarod-e menteni szegény akárkit az ellenség által uralt területről, nagy jutalomért, vagy inkább nem foglalkozol vele, és mész tovább a dolgodra a következő questre), így valamennyire össze lenne kapcsolva a kettő.
  • mgerihun
    Nem feltétlenül, WoW wintergrasp pl jó volt, hogy beleraktak egy instát amibe csak a győztes fél tudott lemenni, és gyakorlatilag minden contentbe kapott egy új bosst. Így fenntartották az érdeklődést WG iránt.
  • Bandras DaSilva #4989
    Az a baj, hogy ilyen játékokban a pvp-t még nem sikerült rendesen megoldani soha, és valszeg így lesz itt is.

Ha open pvp szerveren lenne az ember, akkor ugye az lenne a jó, ha el lehetne foglalni bolygókat stb amint azt itt is írtátok. Ezzel az a baj, hogy egy ideig érdekesek ezek a dolgok, aztán már kevésbé...főleg, ha x idő után resetel az egész. Ha nem resetel, akkor meg az a gond mert az egyik oldal túlságosan is erőssé válik. Az új emberek majd az erősebbekhez csatlakoznak és még kilátástalanabb lesz a vesztő fél helyzete.

Az meg nem akkora fun, ha mondjuk non-stop gankelnek. Mondjuk egy idő után a támadó is megunja aztán lelép a játékból. (itt tudnék sorolni több játékot)

A WAR féle pvp is szar mert ott is csak aranyzsák farm volt az egész foglalósdo (amikor én játszottam) meg pikk-pakk zóna lockolás és utána fővárosostrom, ami szintén idegesítő volt.

Az olyasmi mint az swgben volt/van meg azért hülyeség mert ha nem vagy overt, akkor gyakorlatilag bünmti nélkül rombolhatsz mindent az inváziókon..az is hülyeség.

Ha meg csak bizonyos zónákat tudsz elfoglalni az meg igazából nincs hatással semmire.

Ezért választanak sokszor ilyen battlefield6battleground szerű instancolt cuccot. Ami jó, csak hát azért mégsem az igazi.

Eleve az instanceket kellene már elfelejteni. Igazán úgy lehetne nagy csatákat létrehiozni ha nem instancolt területeken kellene szaladgálniuk az embereknek. Persze ezt meg nem bírják a szerverek..de anno az swgt játszók sztem emlékeznek még az Anchorhead melletti csatákra.

Szóval nehéz ügy ez. A mostani tapasztalatokból kiindulva nem várok nagy pvp részeket, de ne legyen igazam.
  • Boncmester
    Hát ezt inkább a WAR topicban, de alapvetően igen. Annyiban kapcsolódik ide, hogy a TOR-ban is benne van a Mythic, és a PvP részt egyengeti, aki a WAR-t csinálta. Ez meg is látszik pl az SWTOUR-os Warfront leírásból és a képességekből (guard PvP-ben, taunt, stb), hogy a jó dolgokat áthozták onnan, és igyekeztek még jobban javítani. Remélem az open RvR-es dolgokat is áthozzák, mert az nagyon jól volt kidolgozva benne (eredetileg, amíg le nem butították, mert szegény amcsik nem értették).
    Szóval ott úgy van, hogy vannak kisebb objective-ek (zászlók), meg nagyobbak (várak), mindegyik elfoglalása ért valamennyi pontot (pontok egyébként jöttek még az SC (itt Warfront) győzelmekből is, meg az egymás gyilkolászásából bizonyos szisztémában. Ha összegyűlt megfelelő pontszám az egyik oldalon, vagy pedig övék volt a területen minden elfoglalható objective, akkor lockolt a zóna, és mehetett a harc a következő zónába. Aztán persze onnan tovább egész a fővárosig.
    Itt lehetnének a zászlók helyett pl ágyútornyok, a várak meg egy-egy bázis, azokat lehetne elfoglalni, aztán jön a videó, hogy "A Sith Birodalom elpuszította a köztársasági csapatokat az XY bolygón, és folytatja a hódítást az YZ bolygón, ahol a köztársaság egy újabb ellenállási pontot épített ki, stb...".
    Mi meg kaphatnánk a megbízást valami sith nagyúrtól, hogy menjünk oda harcolni, ha elfoglaltuk a bolygót, akkor nagy jutalmat kapunk, blablabla, valami jó kis story.
    Persze nem akarom én megvalósítani a WAR-t fénykardokkal, de szerintem jó kis potenciál lehetne benne, és akár később is ki lehetne adni teljesen különálló területekként ezeket :)
  • Torzonborz
    ennyi nyekergéstől nem csoda hogy feljött 3. helyre
  • j0nNyKa
    Népszerű témák
    1. World of Tanks
    2. A PC-s játékoknak leáldozott! Vol. 2.
    3. Star Wars: The Old Republic (MMORPG)
  • j0nNyKa
    egyébként ha valaki nagyon unatkozik, essen neki ennek a forumnak, egyrészt értelmes infó is van (bár nem sok), másrészt garantáltan time killer :)
  • j0nNyKa
    ja igen, azt naponta benyögik béta fórumokon, hogy a nagyobb patchek, kiegészítések az ilyen jellegű dolgokat fogják behozni

pvp feature-ök, űrhajózás fejlesztése, majd új bolygók, ilyesmik

tehát persze, nyilvánvalóan lesz, mert folyamatos érte a sírás, kapják arcba percenként, hogy márpedig a népnek olyan durva pvp kell, amilyet még nem láttunk soha :)
  • FSpofon
    mehh
  • j0nNyKa
    hasonlót - programozás szempontjából teljesen ugyanaz volt, mintha a kész product egy játék lett volna, igen
  • Witcher
    A WAR is ilyen frakiós foglalós megvédős gyilkolós?
  • Boncmester
    Igazából ha nincs is, később még mindig beletolhatnak ilyen bolygókat egy új kieggel, mondván, hogy a háború tovább gyűrűzött, új és új bolygókra terjedt át, stb, már látom is magam előtt a trailert :D
  • Pluskast
    Játékot fejlesztettél (csak kíváncsiság)?
  • j0nNyKa
    egy kis érdekesség, addig is telik az idő

windows 8 betekintés

egyébként éppen tegnap volt szó erről a beta forumon, hogy mondajanak már valamit a windows 8 támogatásról, az volt a válasz, hogy természetesen menni fog rajta
  • j0nNyKa
    az a baj, hogy az ilyen jellegű objective-eket inkább a flashpointoknak adják sajnos.. látszik, hogy alapvetően PVE beállítottságú játék

de persze ettől függetlenül lehet, hogy lesz (vagy már van), amit te írsz, nem tudom
  • Boncmester
    2 hetet Aionoztam. Sokat WAR-oztam :)
  • Boncmester
    Majd megjelenik amikor megjelenik. Én is várom már, de látom a pénteki frissítések alapján meg a többi infó alapján is, hogy mennyi meló van a játékkal, és biztos vagyok benne, hogy nem a töküket vakarják a BW irodában...
  • j0nNyKa
    szerintem te picit máshogy látod ezt a dolgot, mint ahogy működik

a leghosszabb programozói projekt, amiben részt vettem, volt úgy.. 2 év, komplex rendszer, meg minden, de nyilvánvalóan egy ilyen projekt komplexitásához nem is lehet hasonlítani, nem is fogom

nos, ebben a pici, 2 éves projektben is előre mondani kellett valami időpontokat, mégis mikor, melyik résszel, hogyan tervezünk elkészülni

szerinted volt rá esélyünk, hogy jó tippet adjunk? minél komplexebb a program (és itt több millió+ sornyi programról beszélünk), annál nehezebb "hibamenteshez" közelítő valamit előállítani

azt mondom neked, hogy a jelenlegi állapotban azért nem mondanak release date-t, mert pontosat még nem tudnak

már csak bugfixek vannak szinte, mert a feature-k szinte 100%-osan meg vannak írva, viszont a bugfix is olyan sok, hogy esélytelen előre megmondani, hogy oké, szeptember 11.-én (lol) 12:00kor befejezzük a munkát, lehet kiadni.. érted?

addig nem fognak időpontot mondani, amíg nem tudják belőni 2-3-4 napos tévedéssel, hogy mikor készülnek el, mert ha meg megint kicsúsznak a megjósolt release date-ből, akkor a nép nyáladzani fog, és persze jogosan

ezért hajtogatják, hogy "tudni fogjuk előre, hogy mikor hajlandóak release datet mondani", mert ők is azt az állapotot várják, hogy biztonságosan tudjanak mondani egyet - hidd el, ők is ünnepelni fognak, ha eljutnak ide, még jobban, mint te
  • Witcher
    Látom sokat Aion-oztál!
  • Boncmester
    Van valami külön szint rá, ami független a sima szinttől, vagy hogy? Ez még titkos info? :)

Jó lenne, ha valamit beletennének, mint world PvP objective, azért az megdobná erősen a játékélményt :)
    Pl "fölszabadíthatsz" egy bolygót, akár Empire-el, akár Republiccal, aztán egy ideig csak ők lehetnek rajta, megnyílnak új insták, stb, de persze pár óra múlva újra megjelennek az ellenséges űrhalyók, és megy a harc elölről. Ehhez kellene valami objective-ről objective-re menő harc a lockért.
    Remélem ez nem csak vágyálom marad, hanem tényleg lesz ilyen a későbbiekben, akár a max szintű bolygókon :)
  • Braikingboss
    Egy mmo-t akár 5 év fejlesztés is megelőzhet szerintem. A baj csak a kamu megjelenési dátummal volt. Amit én személy szerint reálisnak tartok az 2012 március. Őszi téli időszakban indulhatnak el szerintem az open beta tesztelések és az is szakaszokban majd rá 2-3 hónapra a megjelenés.
  • j0nNyKa
    jaja úgy úgy, csak nem akarok hülyeséget írni, én még nem láttam
  • Nephin
    Van az 5 év is... :)
  • Pluskast
    Jaj már. Nem a programozói képességüket vontam kétségbe, hanem azt, hogy képtelenek 3 év fejlesztés után egy nyomoronc konkrét megjelenési dátumot kinyögni. Ez a bénaság és az idótaság a részükről.
  • Svenhassel
    Az Aldeeran-i Warzoneban pl. a lövegfoglalós, ellenséghajóját felrobbantós dolog lesz nem? Gondolom a többinél is hasonlóra kell számítani.
  • Torzonborz
    köszi a választ :)
  • j0nNyKa
    mérik a pvpt, és objective-ről nem tudok, viszont az instance-olt pvp-kben (vagy warzone-ok vagy hogy hívnák ezeket szaknyelven) szerintem vannak / lesznek ilyesmik
  • j0nNyKa
    nem értem az összefüggést

ha te még nem próbáltad, "béna, idióta banda", ha én már próbáltam, akkor végülis nem is azok? :)

nem kell így megmeredni, nem a cukrot veszik el tőled, hanem dolgoznak látástól vakulásig, hogy, és most figyelj
    hamarabb legyen... na mi? na mi? NEKIK PÉNZÜK

még ha úgy érzed, hogy felesküdött ellened az összes bioware / ea / lucasarts dolgozó, legalább azt gondold már át, hogy hány millió dolláros KIADÁSUK van folyamatosan, és BEVÉTELÜK pontosan akkor lesz, amikor a te igényeidet kielégítik..

ők is ugyanazt akarják, amit te, csak amíg ők ezért azt teszik, hogy dolgoznak megállás nélkül, addig te.. nos.. hát ezt teszed, amit
  • Svenhassel
    Jó kérdés! Remélem sosem derül ki... :D De valami robbanóanyaggal kapcsolatos e-mailt írnék minimum :)
  • Boncmester
    És még mindig semmi nyoma PvP objective-eknek? Csak összeterelik őket egy helyre, aztán had szóljon? Vagy adnak azért valami keretet az egésznek?

Még 1 kérdés (bocs ha már volt): van valami külön mérőszám a PvP teljesítményre, mint honor, renown, stb más játékokban? Azt tudom, hogy valahogy lehet PvP seteket szerválni, de ezeket hogy mérik?
  • Witcher
    Miért mit csinálsz? Írsz nekik egy csúnya e-mailt?
  • Pluskast
    Neked könnyű te legalább már játszottál vele:)