60268
  • Boncmester
    Ez egy jó cikk

" A Storyline leginkább a DragonAge : Origins-ra hasonlít. A PvP pedig egy kifinomult és korszerű Warhammer Online.

Az imént felsorolt játékok uralják a piacot a saját műfajukban. Kezdem azt hinni, hogy a Bioware képes ezeket felülmúlni a ToR-al."
  • Warden
    Thx.Írtam egy applyt mostmár csak a játéknak kell megjelennie:)
  • Boncmester
    Amúgy meg meg lehet oldani azt is, hogy csinálj, amit akarsz, és a jobb cuccok, űrhajók elkészítése, skillek tanulása hónapokig tart, az is tartalom, de ha valaki dolgozik, és esténként csak pár óra kikapcsolódásra vágyik, azoknak kezelhetőbb a mostani standard "theme park" MMO struktúra.
    Akik haverok játszottak EvE online-t, mindenki azt mondta, hogy elkezdhetem a játékot, mert jó, de akkor pár hónapra kb zárkózzak be egy szobába, és csak azzal foglalkozzam, ezt meg nyilván nem tehetem meg. Nem kell "second life", csak kikapcsolódás :)
  • Boncmester
    Hát azért az instancolt meg akármilyen PvP-ben is, és a WAR-ban ugyebár főleg csak ezek voltak, eléggé látszott, hogy amelyik csapat összedolgozik, annak mennyivel hamarabb lesz meg a szintje/cucca, mint a random embereknek... Szóval semmi sem tiltja, hogy ne beszéljünk össze, az másik dolog, hogy a készítők úgy akarták megcsinálni ezeket a játékokat, hogy ha belogolsz egyedül hajnal 4-kor, akkor is tudjál valamit játszani, ne kelljen másokra várnod.
  • Boncmester
    Persze, ezt mondom én is. De érted, storyt meg kell valakinek írni, NPC-ket legyártani, mozgásra bírni, bepakolni a storyba, hozzá illő egyedi terepet csinálni, azért az eléggé durva.
    Szóval én örülnék egy ilyennek, de sajnos tényleg nehéz megcsinálni, aztán meg ha nem jön be, akkor kidobott pénz.
  • Witcher
  • Chris
    Nem a játékosok összeférhetetlenségével van a baj, hanem azzal, hogy abszolút arra vannak ösztönözve, hogy ne is beszéljenek egymással. Abból kell kiindulni, hogy az embertömeg birka és csakis azt fogja csinálni, ami számára a legkényelmesebb és leghasznosabb. Régen egy party megszervezéséhez embereket kellett keresni, beszélni kellett velük, utazni kellett az instance bejáratához, stb., de most, két gombot lenyomsz és már mehetsz is előre a lootért, még köszönni sem kell, nem beszélve arról, hogy ezek sokkal könnyebbek is lettek, még jobban előremozdítva ezt a folyamatot. Ugyanezek az instancolt pvp meccsek is, bármiféle taktikának a megbeszélése és végrehajtása teljességgel felesleges, mert ha akár veszítesz is, megkapod a győzelem után járó jutalom felét, így meg senki nem vesződik ilyesmivel, megy előre, nyomja a gombot, a nagy számok törvénye alapján meg mindenkinek úgyis kb. azonos idő alatt meglesz a felszerelése.

Ezt kell megérteni a készítőknek, hogy nagy a felelősség az ilyen rendszerek kitalálásában, mert ahogy már korábban is kérdeztem, ha ezzel megelégednek sokan, akkor miért kellene nekik többet adni?
  • Fenrir
    Mindenki állított valamit, majd kialakul, hogy ki-mi lesz.
  • a.carkey
    Kiváncsi lesz, hogy azt fogom-e érezni vele kapcsolatban is, mint amit éreztem anno 2003-ban, amikor először láttam meg azt, amit ezek az E3-on ...
  • Boncmester
    Így van, de ahhoz meg ugyebár rengeteg ember rengeteg munkája kéne. Ha belegondolsz, hogy ha te 1 percig játszol egy játékban, és mászkálsz akár csak benne, abban hány munkaóra van a programozók részéről, hogy megtehesd, ebből kijön, hogy nagyon nehéz olyan játékot csinálni, ami kellően nagy, hogy szinte bármit megtehess benne, és tele van tartalommal.
  • Boncmester
    Nálatok eddig tényleg 0 sith warrior van? Durva, nálunk meg, és ahogy nézem, a többi guildnél is, abból van a legtöbb, furcsa :)
  • Boncmester
    Azért azt meg is kell tölteni tartalommal. Ha úgy vesszük, az EvE-ben is rohadt nagy a tér, de végülis az egész csak egy űr, szó szerint, azt nem olyan nehéz leprogramozni. Ebbe is bele tudnának tenni egy egész bolygónyi tatooine-t, ami akár random generálja magát, ahogy mész benne, néha lenne 1-1 oázis, vagy 1-1 tasken, de valódi tartalom nem.
  • Jockey
    ma is futó nagyon jó kis sandbox jellegű játék a Fallen earth..
  • Jockey
    soz a helyesírásért, túl gyorsan gépelek..
  • Fenrir
    Esetleg placeholder-nek, hogy lássák, hogy van még magyar guild :)
  • Jockey
    hát, ezzel nem értek egyet...
    inkább azt mondanám, hogy a mai mmo népesség túlynomó többsége szereti ha megmondják neki mit kell csinálnia és szereti ha megadják neki a határokat és ezáltal konkrétan szinte minimális egyénreszabhatósággal tud létezni a világban.
    A sandbox lényege a teljes szabadság, általánosan elmolndható nincsennek klassz megszorítások, mint ez esetben pl bh, vagy sith stb. Skillrendszer teljesenb szavad, bármilkyen karit csinálhatsz és átementek is vannak a klasszok között, erősebb craft rendszer és sokkal valósabb játékmenetet feltételez, mert apolitika és a community általában alapból fejlettebb, mivel nagyobb az egymásrautaltság. Én nagyon kedvelem a sandbox típusú mmokat, és továbbra is tartom, hogy a jövő a sandbox, csak még meg kell érni az mmo társadalmonak rá és a fejlesztőknek is, hogy felvállalják és ne csak garátsprojektek kínálják ezen típusú játékélményt. Előbb utóbb kiég mindenki az alap felofogású mmo-kban, mert rájön itt is egy klasszt kell választanom, korlátozva vagy instákba ugrálok és pvpzek kötött a craftrendszerem és általánosságban is a craftnak hobbi szerepe van, nincs normális kereskedelem stb..
    SWG jó írány volt, de elkúrták, Dakrfall sztem jó próbálkozás volt, de megölték a grinddel és skillcap nélküliséggel, de továbbra is azt mondom, ehhez még meg kell érni a társadalomnak (sandboxhoz) és a jövő a sandbox jelleg..
  • Nephin
    Csináljak topikot? :D
  • Fenrir
    Mi is jelentkeztünk!

• FSpofon
    ha wowozna akkor hogy válaszolna a 2. kérdésre nemmel?
  • Nephin
    Kukkants be a jelentkezésekbe. Vannak, akik csak a TOR-ra jelentkeztek. Ebbe a listába pedig az elsők között kerültek be, más egyelőre nem nagyon szükséges, aki keres, talál. :P :)
  • Torzonborz
    bocs de ezt nem tudom kihagyni :D

• Warden
    Utalást akkor sem találtam a tor-ra.A megjelenésig 5-6 hónap még hátravan, nem tudjuk mennyi eu szerver lesz.Gondolom azért a pve-pvp szervereket elkülönítik, meg esetleg egy egy rp szervert is beraknak.

Mindenesetre egy JC lesz a mainem, ahogy közeledik a megjelenés időpontja és több információt kapunk a szerverekről majd lehet konkrétumokban gondolkodni.Addig meg csak találok egy guildet:)
  • Wlanseraf
    Sandbox mmo még véletlenül sem azt jelenti hogy jobban kidolgozott, vagy hogy jobb a craft:)

Hanem hogy nem szorítanak zsebkendőnyi mapokra, nem tölt a játék csak az instáknál...

Pl. SWG ahol valós méretekben 15x15 kilométeres volt egy bolygó, és ebből volt 8 (?) már a retek tudja:D és ha akartál motoroztál rajta egyenesen egy órát:)
  • Nephin
    Akkor és ott, mikor a fénypontjukon voltak, biztosan nagy élmény lehetett.
  • Nephin
    szorultak* - soha ne írj hozzászólást két munka között
  • Tababo
    "nem mondom, hogy ez jobb"

mert nem jobb.
  • Nephin
    Az MMO-k tömegtermékké válása óta épp ezért szórultak ki szinte teljesen a sandboxok. A játékosok többsége nem pepecselni akar, hanem karaktert húzni, lootokat szerezni, gyors pvp-csatákat vívni... nem mondom, hogy ez jobb, mint a belemerülős, kidolgozott játék, de ez az igény.

Warden: a Renegade nem riftes, hanem multigame klán, a TOR-ig Rifteznek időtöltésként, de emellett Lotroznak is, World of Tanksoznak is stb (hogy egy tegnapi postodra reagáljak). :)
  • Warden
    a sandbox egyik nagy buktatója hogy a döntéded véglegesen befolyásol dolgokat.Pl ha van egy falu azt elpusztítod akkor annak véglegesen annyi.Ez egy single játékban biztos hogy jó, de teszem azt ha a pistikehunt szétcoitálja az unalom és csak ezért megsemmisíti a falut neked már nem lesz miről döntened.
  • Boncmester
    Hát SWG már nincs, szóval működőképesre gondoltam :)
  • Boncmester
    Értem én, de végülis akkor egy sokkal komplexebb világot kell kitalálniuk és leprogramozniuk, szóval én elképzelni se tudom, mekkora meló lenne az...
    Már egyáltalán csak a végiggondolása.
  • Nephin
    SWG, Darkfall pl.
  • Nephin
    A sandboxban gyakorlatilag kapsz egy homokozót (ezért ez a neve), ahol megadják a kereteket és azt csinálsz nagyjából, amit akarsz. A célokat nem határozzák meg a fejlesztők, bizonyos szabályok között teljesen szabadon játszhatsz.
  • Boncmester
    Hát de azt akkor 5-10x annyi munka összehozni.
    Az EvE-en kívül melyik játék ilyen még?
  • Braikingboss
    egy sandbox mmo lényege, hogy a játékban elérhető lehetőségek mindegyike olyan szinten kidolgozott, hogy akár egyedüli játékként is megáll a lábán, az adott részek is rengeteg embert lekötnek)
    Pl nagyon fejlett craft rendszere van és akár elkezdenél csak egy szakmás karaktert és annak maga olyan kidolgozott tartalma van hogy azzal a részével eljátszanál. Ha meg harcolni akarsz csinálnál annak külön karaktert...
  • Boncmester
    Mi az a sandbox mmo?
  • Braikingboss
    A mostani beta fázisban se lehet kiadni információkat a játékról? Lehet rá esély hogy bejut most több magyar is és hátha megosztanak valami új infót. Gondolom képeket most se lehet csinálgatni meg videót?:d Ha 600k eu-s beta jelentkező van és behívnak 6000 játékost tesztelni akkor 1% esélyünk van bekerülni:D Tiszta jó!!
  • j0nNyKa
    ja azt a részét én sem értettem.. biztos valami atrocitás érte justin.tv -n :D
  • petecz
    "I imagine they are just the typical justin.tv streaming idiot."

He?? justinon van a legkevesebb WoW stream. No comment.
  • j0nNyKa
    "Currently, there are no options to adjust graphics."
    öö de, van :)
  • j0nNyKa
    minden szava hazugság, hefner megmondta hogy bukás :D

(btw igen, ez egy olyan vélemény, amit 100 bétateszterből 99 leírna bármikor)