60268
  • mgerihun
    Jonnyka kaptál egy újabb adag Q@A-t, majd ha lesz időd válaszolj rá ha tudsz. Ezúttal van pár fogós kérdés is :)
  • Agamemnon69
    Többnyire az, bár van hogy időnként valakinél elgurul a gyógyszer
  • j0nNyKa
    jaj baz tényleg, azért volt megnyitva nekem, mert olvastam a hsz-ed... :D
  • Jabar
    Amíg nincs annyi infó a játékról hogy attól pörögjön a topic szerintem nem baj az off ha az kultúrált és úgy látom itt szerencsére az. :)
  • Jabar
    #6356 ^^
  • Torzonborz
    csakis annak
  • Tababo
    jogos
  • j0nNyKa
    R2D2 translator, rettentő hasznos dolog, enélkül nehezen tudnám elképzelni a mindennapjaimat..
  • Svenhassel
    Hogyne, sőt vibrátornak is lehet majd használni.
  • Agamemnon69
    Benyújtunk egy petíciót a Bio-nak, hogy készítsék el neked :)
  • picket
    Azt hallottam itt van jelenésem. Lesz rózsaszín fénykard?
  • Bandras DaSilva #6393
    A sandbox témához. nem feltétlen kell ám ennek azt jelentenie, hogy full loot van meg, open pvp egyfolytában. Sokan ezt szeretik, de a többség azért, valljuk be, nem.

Az emberek szeretnek a saját kis cuccaikkal is elszöszmötölgetni és nem nagyon jön be nekik ha közben jól leverik őket.

Itt inkább az lenne a lényeg, hogy nem egy lineáris játékmenetet kapsz, ahol ha egy újabb karit indítasz ugyanazt az utat kell megtenned, hanem azzal tudnél fejlődni amihez éppen kedved van.

Itt is vannak persze elhajlások. Mortal Onlineban nincsenek questek egyáltalán. Az is szar, mert azért pve tartalom is nagyon kell.

Az swgben van ugye a krónikás lehetőség, ahol a játékos maga hoz létre questeket, ad rewardokat. Ezt lehetne továbbfejleszteni. Sok lehetőség lenne ilyenben.

• Svenhassel
    Chewbacca csengőhang :D
  • Boncmester
    A GCD meg megy a kukába? :)
  • Torzonborz
    bocs az offért :P

bár ezek a témák kb minden mmo topikban előjönnek :)
  • j0nNyKa
    én próbálkozok! :D

izéé... izééé.... 15 Minutes With the Bounty Hunter Powertech
  • cikasz
    Csubis nincs? :)
  • BoneDragon
    Huh, mennyien topicot tévesztettek.
  • Torzonborz
    a kettő nem zárja ki egymást , tehát bukhatsz cuccot + sérül is a harctól.

de igaz ami igaz a nagy tömegnek ez nem bejövős.
  • szmöre
    Latom regi motoros vagy:-)
  • gseldon
    Szerintem ez nem régi játékos/új játékos kérdése. Én sem ma kezdtem az ipart, a BG, IW, Planescape Torment és minden régi RPG ugyanúgy megvolt. De egy RPG gondolkodós játék, taktikázni kell, fejleszteni a karaktereket, régen még a party összeállítás is nagyon izgi dolgok voltak. Bárhogy is nézed, nem skill-játék volt, hanem taktikai játék. Volt időd, bármikor leállíthattad.
    Ezzel szemben egy PVP-meccs egy MMORPG-ben olyan, mintha CS-t, vagy bármilyen FPS-t játszanál multiban. Csak a reakcióidő, a reflexek számítanak. Persze számít az is, hogy ismert a saját és ellenfeled képességeit is, mit mivel lehet semlegesíteni stb. De általában ezeket mindenki ismeri, ami nem mindegy az az, hogy ezeket milyen gyorsan tudod tolni.
  • Kazagor
    Jajj ezt benéztem. Pve-t Pvp-nek néztem, bocsi.
  • Kazagor
    "Wow előtt nem is nagyon volt ilyen pve mizéria, a'la Daoc."

EQ1-ben nem voltak zárt instance-ok, zónák. Bárki és bármennyien bemehettek egy helyre. Igy az őlte meg a bosst, aki előbb odaért. Azért az jó móka volt, amikor PVP szerveren 2 guild, cirka 80-80 player egymás között lejátszották hogy ki őlhesse meg a bosst:)
    Az is érdekes volt, amikor egyik guild őlte a bosst, haltak az emberek, aztán a másik guild addig várt mig a boss is legyengült és a raid is megritkult, aztán legankelték a raidet és leverték a bosst (Ott még volt kill steal) igy vitték a lootot is. Szóval volt azért WOW előtt is PVP.
  • j0nNyKa
    persze hogy az, de sokkal izgibb belemagyarázni mindenfélét :)
  • N1ggA
    "Összeesküvés elmélet": Én már nagyon sokszor láttam ezt, ha jól emlékszem, főleg csütörtökönként, tippem szerint ez tényleg csak egy "scheduled maintenance", ahogy írták :)
  • Jabar
    *nem szeretnék csak pvp...
  • Jabar
    "csak ami rajtad van", jah, végül nem a legjobb cuccaiban jár az ember ^^
    Amúgy ezzel az eve féle elbukok mindenem-re céloztam, főleg ha a pod-odat is kilövik.
    @Chris: Én sem ma kezdtem játszani (bár vénember sem vagyok ;) ) de például én szeretnék kifejezetten csak pvp orientált játékkal játszani.

Igazából nehéz dolog ez hisz lehet megcsinálnak majd egy játékot ami majd átvet engem is a pvp oldalra, csak eddig én nem találkoztam (lehet sajnos) olyennel.

A craft szempontjából meg szerintem sokkal jobb ha nem elbukod a cuccod hanem romlik az állapota ahogy használod és így folyamatos lenne a kereslet minden cuccra.
  • j0nNyKa
    Top 10 reasons to play SWTOR
  • gseldon
    Így van. Ha pvp-ben full loot rendszer van, az az átlag játékosnak rossz. Miért? Mert egy hardcore pvp játékos, aki már AoC, WaR meg egyéb játékokon nevelődött sokkal "skillesebb", ahogy szép magyar szóval mondják. Egyszóval ügyesebb, tapasztaltabb és élvezi is PvP-t, direkt csak ezért játszik, őt a PvE nem is nagyon érdekli. Casual játékosként esélyed sincs ellene. Márpedig ahol open world PVP van, ott nem tudsz elbújni ez elől, ott lesznek, ahol neked questelni kellene és nem fognak békén hagyni. Erre mondják azt, hogy akkor gyakorolj sokat te is, és majd legyőzöd. Gondolom ez olyan, mint bármilyen küzdősport, talán le tudod verni a bajnokot te is, miután ezerszer elver, ezáltal tanulsz... Te könyörgöm, ennek azért sok szórakoztató értéke szerintem nincs, és az átlag kazuárok szerint se...
  • j0nNyKa
    SWTOR.com is currently unavailable while we perform scheduled maintenance. Please check back again soon!

Jujdeizgi, gyártsunk összeesküvés-elméleteket!
  • Nephin
    A tömegek viszont nem és náluk a bevétel. :)
  • Chris
    Pontosan a második fele a lényeg, ha ezeket a dolgokat ötvözni tudnák, megfelelő szabadságot és szabad kezet tudnának adni a játékosoknak, egy jó szabályrendszerben, na az lenne a befutó. Kérdése

Ettől függetlenül amúgy annyira jól megfigyelhető, hogy a régi játékosok mennyire pvp pártiak, hiszen ez az egész multiplayer meg mmo dolog anno azért lett kitalálva, hogy ne gépi AI ellen kelljen játszani, hanem hús-vér emberek ellen. Wow előtt nem is nagyon volt ilyen pve mizéria, a'la Daoc. Mi ezt a cooperative pve dolgot már végigjártuk anno Baldur's Gateben meg Icewind Daleben, nemigaz Joki? :D

• Agamemnon69
    Úgy lenne igazán értelme a craft-nak is :)
  • Tababo
    a ritka cuccokat nehezebben buknád el. pölö 0.1% esélyed lenne rá vagy valami hasonló. lenne tétje az egésznek...én élvezném:D
  • Torzonborz
    "hol ha megölnek elbukod minden cuccod" miért buknád el minden cuccod ? csak ami rajtad van
    azért van a bank vagy házikóban ládikó vagy akármi hogy ott bespájzolj mindenféle jóságot .
    de nézd a másik oldalát : ha Te ráncigálod le máról a cumóját az azért nem rossz érzés

• Jabar
    nem mindenképpen függ össze szerintem az mmo világában eltöltött idő azzal hogy ki milyen mmo felépítést favorizál.
    Én például marhára nem szeretnék mégegyszer olyan mmo-val játszani ahol ha meölnek elbukod minden cuccod vagy épp a játéktér legnagyobb részét meg sem tudod tapasztalni mind egyszerű játékos (főleg ha bőven a játék indulása után csatlakozol) de mindenképp nagyobb szabadságot szeretnék annál amit pl wow nyújt.
    Ha valahogy a kettőt tudnák ötvözni az lenne a befutó mert mind két oldal megtalálná benne amit keres bár bizonyára elég nehéz ezt összehozni.
  • j0nNyKa
    jogos :)
  • Jockey
    kicsit félreértelmezted a dolgot, de többiek már reagáltak rá..
    Nem akarok nagyon bele menni, de darkfall-ba már működött ez, de más mmo-ba is. A bűn retorziókat vonhat maga után, lehet városokba stb rendőrség vagy bármi, ha valaki mag gankelt, váljon támadhatóvá bármikor (dfakrfallba piros lett aneve) és mehet a full lootdrop, bukik mindent ha megölik..ű
    hidd el működik, máshol is működött már és kellően nagy visszatartü erejű tud lenni...
    persze egyet érteni nem kell velem, márint hogy a sandbox a jövő, de ahogy chris is mondta, van az a játékidő (nem 1 mmo-ba, globálisan), amikor ezek a theme park cuccok már max szinben különbözne egymástól, plusz amiket leírtam...
    ez a játék is ebbe az irányba halad, azon kivűl, hogy személyes sztorija lesz mindekinek, a vége nagyon kérdéses, lehet megint instance-lni, stb, de nem lehet államot vezetni playerek által, csak a sciptelt dolgokat éred el, ez lesz a rákfenéje majd, bár ne legyen igazam...
    én továbbra is pvp oldalon képzelem a játékot, pve oldal engem (majdnme 10éves mmozás után) hosszú távon nem köt le, hacsak nem sandbox jellegű (komplex craft, házak, erődök stb) ha erre nem fektetnek kellően nagy hangsúlyt, akkor ez is megy a rift és stb mostanába kijött mmo sorsára az én részemről, persze ez nem jelenti azt, hogy a játék maga nem lesz népszerű, mivel ahogy kezdtem lentebb, az emberek ígényei rendkívűl alacsonyak, mivel nem túl régiek az mmo világában...
  • Agamemnon69
    j0nNyKa szerintem a többség örül a Q&A-knek, még ha nem is írja le mindenki külön.

Sajnos sok újat nem tudunk kérdezni, hiszen a dolgok többségét már kiveséztük, vagy amire nem tértünk ki arra: 1 Te sem tudod a választ, 2 túl keveset tudunk, hogy kérdezzünk :)
  • j0nNyKa
    bg-k, illetve mindenhol lehet pvpzni most, a tesztelés miatt