60268
  • Wlanseraf
    Azt sem tudjuk mi van benne:D pvp-ből mi van benne? pl.:)
  • j0nNyKa
    ja, és ja. :)
  • Boncmester
    Hát én itt szoktam kérdezni tőled, ha vmi eszembe jut, de igazából a legtöbb dologgal úgy vagyok, hogy majd ha a kezem között lesz, megtudom :)

Most leginkább a guild adminisztrációs dolgok érdekelnének, pl hogy lesz az alliance, stb, de felteszem ilyenek még nincsenek benne, meg úgyis ráér megtudni :)
  • j0nNyKa
    hrrrr 2h is van a nevemben? :)

btw ha tetszik a Q&A, ki lehet ám találni kérdéseket, és válaszolok rájuk ugyanígy

igazából én nem látom, hogy mennyire érdekli az embereket a dolog, de rajtam mindenesetre nem múlik :)
  • Jabar
    Mintha a 4-et nem együtt gyűrtük volna egy csomót!^^
  • TDC Geronimo
    codnub!44
  • Jabar
    Tessék itt csinálhattok saját r2d2 csengőhangot! :D
  • Boncmester
    Hát közben most jutottam el addig, hogy olvasom a Johhnyka féle swtorhun-os QA-t, szóval én azzal foglalom el magam meló közben :D
  • Jabar
    csak neked válaszoltam de nem rád értettem, csak általában véve már-már megmosolyogtató a dolog a két tábor között
    mint írtam én meg abban a szerencsés (?) helyzetben vagyok hogy mind a kettő tetszik :D
  • BoneDragon
    Tök jó a téma, de inkább a tor-ol beszéljetek. Munka közben azt jobb olvasni.
  • j0nNyKa
    onnan látszik, hogy itt tényleg ez közösség kezd kialakulni, hogy igazából a játékról kevesebb szó van, mint bármi másról :D

.. de mondjuk ez jó dolog :)
  • Boncmester
    Nem harcként mondtam, mondom, sosem játszottam CoD-al, szóval nem mondanék róla véleményt. A BF bejön, és ennyi, ezt tudom :)
  • arcosharcos
    Az ilyenekre rohadjon rá a lakat a börtönbe.Külön informatikai büntető törvénykönyvet hoznák létre az ilyen támadásokra,betörésekre.

Olyan büntetéseket rónák ki rájuk,hogy még évtizedek múlva is csak pislogjon a meglepetéstől,amit kap érte.
  • Jabar
    én ezt a cod vs bf harcot is utállom, főleg hogy tök más irány a két játék :D
    Hihetetlen hogy tudja szidni egymást a két tábor :p
    Én személy szerint szeretem mind a két játékot bár egyikből sem vettem meg az újakat.
  • Fenrir
    Ha nem haszonszerzés akkor inkább csak az, hogy "hé, mi ezt is meg tudtuk csinálni!".
  • Boncmester
    Most ez off, de én este hazamegyek, és a BF-el játszom egy-két órát, nem látom a különbséget... CoD-ot mondjuk nem játszottam.
  • Jabar
    Nem tudni mi a céljuk, előzőleg feltörtek jó pár oldalt (köztük egy fbi közelit is) és kirakták az oldalukra ill torrent oldalra a felhasználók e-mail címét és jelszavát, játékfejlesztő cég teljes belső hálózatának a tartalmát, stb...
  • Svenhassel
    Egyébként egy ilyen támadásnak mi célja lehet? Magával a játékkal kapcsolatos, netán felhasználói adatok?
  • Fenrir
    Majd lebeszélem a többiekkel, de elsősorban pve endgame content lesz a cél, ha jó lesz a pvp akkor az is belefér mert nem vetjük meg a jó kis harcokat sem :)
  • Jabar
    Lekapcsolták az összes szervert és leszedték a hálózatról őket mielőtt bármit megszereztek volna. (legalábbis ezt írják)

@Gero Én le is lőném őket, rohadt kutyák
  • Svenhassel
    És mit sikerült megkaparintaniuk? Vagy mi kárt tettek?
  • Rannah
    Amen
  • Wlanseraf
    3 mókust elkaptak már...
  • TDC Geronimo
    Remélem elkapják őket és az összes rács mögött rohad el
  • Jabar
    Már a ccp-t is (eve online fejlesztői) megtámadta az a hacker csoport aki feltörte a sony szerverét jómultkor (meg még jópár oldalt). :/
  • Agamemnon69
    Fenrir, pve szerverre jöttök? Akkor rendezhetünk guild pvp-t raid mentes napokon :)
  • Tababo
    he??
  • Wlanseraf
    akkor belépek codozni vagy BF vagy akármi...
  • Wlanseraf
    Az is probléma hogy, már elnézést a kivételnek:)
    WOW agy mosott közönség el nem tudja gondolni mit is lehetne csinálni egy MMO-ban:D mint 2 button megnyomásával instancéban lenni vagy bejelenkezni BG-be bárhonnan......
  • Torzonborz
    azért azt szerintem senki sem írta hogy nem lehet npc sündőrség .
    EVEben is van local police high secben.
    nincs retorzió ? ha vki játékosokat öl akkor bünöző lesz azaz a többi "normál" játékos számára szabad préda . ez sokak számára visszatartó erő.

de a sandbox nem csak erről szól és nem csak ez lényege.
  • Tababo
    "de akkor pár hónapra kb zárkózzak be egy szobába"

igen ez az eve esetében valamilyen szinten igaz, mondjuk van passzív fejlődés is mikor nem is kell bejelentkezned.

egy jó példa a sand vs theme-re a cod és a bf. nekem haverjaim többsége codozik mert azt mondták egy nehéz nap után mikor haza esnek inkább lőnek agyatlanul 1-2 órát mintsem taktikázzanak meg klánozzanak de ettől függetlenül a cod mindig is szarabb lesz hiába több a rajongó tábora.
  • Wlanseraf
    szerintem azért nem erről beszélt...
  • gseldon
    Átalában nem szoktam ide írni, de sandbox melletti kopjatörésed mellett nem tudtam komment nélkül elmenni.
    A sandbox lehet, hogy a jövő, de a teljes szabadság, ahogy te is nevezed nem létezik és nem is létezhet soha. Egyes játékok megpróbálták, és mind el is buktak. A teljes szabadság ugyanis azt jelenti, hogy bárki bármikor bárkit legyilkolhat, minden cuccát elveheti és nincs ellene retorzió (márpedig ez bármilyen a játékot épp csak kipróbáló embernek éppen elég is, neki ez a játék ennyi volt, így előbb utóbb játékos nélkül meghal a játék is). Erősebb kutya b.szik alapon.
    Nincs rendőrség, nincs bíróság, nincsen SEMMILYEN korlátozás.
    A sandbox ötlete az lenne, hogy ezeket az intézményeket ne a játék maga, hanem a játékosok lássák el. Magyarán ne NPC városőr legyen, hanem játékos legyen a városőr. Ez annyira naív gondolkodás, hogy az hihetetlen. Hogy várható el bárkitől, hogy fizetség (igazi, nem játékbeli) nélkül majd órákon keresztül őrt áll mondjuk a helyi piacon valaki??? Ez egyáltalán nem izgalmas/szórakoztató, ezért nem is csinálja senki. Itt bukik meg a sandbox...
  • Wlanseraf
    nekem ez volt a kedvenem:))))))))))

• Torzonborz
    legjobb !
  • Chris
    Mindez oké, de ez az a folyamatosság, ami alapvető kell, hogy legyen. A beszámolóban az író olyan jelzőket használt, hogy "epic battle, much like a cinematic show, fantastic", stb. én ezeket tartom erős túlzásnak.
    Már tizenvalahány éve ha számítógép elé ülök, akkor csak mmo-t játszom, ezért szemlélem túl objektíven ezeket és harapok az ilyen vérpista fanboy beszámolókra. :)
  • Wlanseraf
    ilyen már nem lesz:D

• mgerihun
    hogy jön ez ahhoz, hogy a healerek és a tankok maguk intézzék a dolgukat? :D
  • Boncmester
    A filmszerű mozgás nem az, hogy sosem ismétel mozdulatot, és úgy néz ki, mint Obi-Van és Darth Maul csatája a Baljós Árnyakban, hanem azt, hogy kivédik egymás kardcsapását, leguggolnak, ha valakit leütsz, akkor azt tényleg elesik, aztán lassan föláll, nem csak ott terem, meg ilyesmik.
    Rangedek meg igen, ha az egyik eltalálja a másikat egy sugárvetővel, akkor az el van találva, de ez más MMO-kban is így van, és sehol nem zavaró.
  • Chris
    Az a baj ezekkel a rajongói beszámolókkal, hogy nélkülöznek mindenféle objektivitást. Amikor a combat animációkról írt, ott kezdett kicsit kilógni a lóláb és vált világossá, hogy inkább az ifjonci rajongás beszél belőle.

Volt korábban az a kétkardos marauder videó, ahol fél perc után feltűnt, hogy ugyanazt a három-négy mozgást használja a karakter. Nincs ezzel baj, hiszen mindig volt és mindig lesz is optimális skill kombó, amit jobban megéri használni, ennélfogva ismétlődő lesz az animáció. Csak ezeket a "filmszerű, fantasztikus, eddig soha nem látott" eltúlzott lózungokat nem kellene erőltetni, mert hiteltelenné tesz minden mást.

Nem beszélve a korábban már tárgyalt "állnak egymással szemben és lövik egymást" típusú, kicsit esetlennek ható ranged harc animációkról, ahol már korábban is mondtam, hogy vmi minimális törzsből mozgással, leguggolással kellene színezni a dolgokat.