60331
-
t0xikus #12717 bugmentes sw akkor jöhet ki ha nincs benne blocking, crash, major bug. ez szabály és kész. és leszarom ha csúszik jövőre. jó munkához idő kell. -
Nephin #12716 Tehát amiről nem tudunk ("nincsenek határidők"), az nincs is? :)
Belső dátumaik lehetnek százával, de erről mi miért tudnánk? Mondj egy olyan céget, ahol megosztják a világgal a belső infókat, én nem tudok. A vásárlóknak a megjelenési dátum érdekes, majd ha meglesz, kiadják, mellesleg lefogadom, hogy van már belső dátum erre is, csak nem adják ki (a Blizzcon is most lesz, szerintem azt megvárják, addig pedig elszöszmötölnek mindenféle apró javítással + az új build tesztelésével).
A "bugmentes" kifejezés nyilván nem azt jelenti, hogy teljesen tökéletes a játék, hanem azt, hogy nincsenek benne olyan, akár "dealbreaker" (lásd WAR) hibák, mint pl. nem lehet lootolni, lebegnek a mobok, átesel a textúrán stb. Gondolom bárki, aki játszott már MMO-val, fel tud sorolni jópárat.
Egy MMO tényleg sosincs kész, ilyet nem is várhat senki.
A hype-ban igazad van, túl korán kezdték. -
cain #12715 hehe, ez nagyon jópofára sikeredett. :D
annyit még hozzátennék, hogy egy szoftver kiadását elviekben alapvetően két peremfeltétel határozza meg.
#1, elfogyott a fejlesztésre szánt pénz, ezt ugye nem kell tovább magyarázni;
#2, a feltehetően még bennemaradt hibák hatása nem ér el egy meghatározott rizikószintet. igen, ez azt jelenti, hogy bizony kimennek programok produktív üzembe ismert hibákkal is. legfeljebb a következő hotfixszel javítják. -
Boncmester #12714 +2 -
#12713 +1
-
#12712 Oszlassunk néhány szoftveripari tévhitet egyszerű mondatokkal rovatunk következik:
-"10 sornál" hosszabb forráskóddal rendelkező bugmentes szoftver nincs.
-Egy szoftver sosincs kész. Ez nem egy falfestés, ami már nem lesz fehérebb ha kétszer lekented.
-Ha több csapat dolgozik egy projekten (tegyük fel ez ilyen ), és egyik csapatnak kell csak hibákat kijavítania, akkor a másik csapatot lefoglalják új feature-ökkel az okos főnökök, ami természetesen újabb hibákat visz a szoftverbe...
-Ha halogatod, a konkurencia elhúz melletted. Hogy lépést tarts újítasz, ami megint idő, és újabb hibalehetőségek.
-Nincs olyan, hogy egy nap azzal az érzéssel ébred a projektvezetés, hogy most van készen a szoftver, most kell kiadni. Ha nincsenek határidők, vagy csúsztatható határidők vannak, akkor a fejlesztők addig szarakodnak a szoftverrel, amíg Gollam simogatja az Egy Gyűrűt. Vagyis örökké. Vagy amíg a felsőbb vezetés oda nem rittyent egyet az ostorral, és akkor jöhet a "ship as it is" hozzáállás, ami meg olyan terméket eredményez, amilyen éppen sikerült abban a pillanatban.
-Duke Nukem Forever........
Kis adalék hozzá, hogy elkezdték a hájpolást nyáron, mert ugye a rendezvények miatt kellett. Ha most megvárják míg elül a lelkesedés, meg kijön még x darab játék ami leköti a nagyérdeműt, akkor elment a vonat. Az a szűkebb réteg, aki mindenképpen megveszi úgyis értesült már róla, a többieknek meg most van a tudatában. Vagy kiadják, vagy dátumot jelentenek be, mert ezzel a hozzáállással csak Duke Nukem Forever 2-t lehet készíteni, és ha már ez szóba kerül a rajongók között, akkor elkezdett süllyedni a hajó, mert megkérdőjelezik a minőséget, később azt is, hogy megjelenik-e egyáltalán, aztán mindenki legyint valami mással játszva, hogy "ja, kijött". -
Nephin #12711 Ebben semmi világmegváltó felhang nem volt, viszont falra hányt borsó annál több, mert a te látnoki képességeiddel úgysem versenyezhet semmi... :P :D -
mgerihun #12710 Nephinnel értek egyet, ezt már a mi oldalunkon is kiveséztük, részvényeseknek szólt, legrosszabb esetben ha valami közbejönne, akkor akár márciusig terjedő csúszás is elképzelhető, de a target launch továbbra is november-december. Október már kilőve, mert október végén lesz valami EA konferencia, ahol már release date is előjöhet. Addig felesleges találgatni, előbb biztos nem lesz ezzel kapcsolatos hír. -
#12709 Már megint a világmegváltó szöveg...
Igen bármi közbejöhet és ahogy eddig az események zajlanak, közbe is fog jönni. Ha bugosan adják ki? 10 évig fogják fejleszteni akkor is bugos lesz mint az állat...
Látom gondolkozni nehéz... -
Nephin #12708 Ne haragudj, de ezt már a legutóbbi, nyári EA gyűlésen elmondták és már ott is elmagyaráztuk többen sokszor, hogy ez csak azt jelenti, hogy ha valami nagy gond közbejön (márpedig egy játék fejlesztésénél bármi előre nem látható dolog közbejöhet), akkor csúszhat a megjelenés. A másik pedig az, hogy ha bugosan adnák ki, ti sírnátok legjobban, ugye? :P
Persze tudom, gondolkozni meg emlékezni nehéz dolog. :P :D -
#12707 Attól nem, max ha telepíted a gépeden. :) -
#12706 Amint megadják a megjelenés dátumát, a tűz ismét előjön. -
#12705 "Te hogy csinálnál akkor SW-s MMO-t, ha lenne lóvéd/lehetőséged/csapatod a megvalósításra?"
űrszimulátor,lemásolnám az eve online-t star wars világba ültetve,mert bizony a space mmonál nincs konkurencia,csak az EVE :D -
#12704 inkább csússzon mint hogy félkész legyen,mert ha a kezdésnél nincs meg a hírverés és a siker akkor onnan már nehéz újraépíteni a közösséget. és igenis van min javítani(a legszembeötlőbb a saját karaktered mozgása,legalábbis nekem gagyi) -
#12703 Amennyire "jós" vagyok, kb. mindenki számol a lehetőséggel, csak most már senkit sem érdekel...
Legalábbis nem tűkön ülve várjuk, márc. -> jún. -> aug. -> okt. -> eternity... :)
Félelmetes, hogy mennyire sikerült kiölniük belőlem azt a megfoghatatlan érzést, ami még 4 hónapja annyira lángolt, hogy akár kiontotta volna a fénykard hullámait. De nem haragszom, legalább nagyjából egy időben jön a Bulldozer magos AMD-kel, nem kell elsietnem a gép újítást egy i5-el :)
Fáj, fáj, de sokkal jobban fájt júniusban :) -
#12702 Hahahaha és igazam lesz!! Hát ez szopacs. -
#12701 Duke Nukem Forever 2.... -
#12700 EA: The Old Republic 'Could Slip' To 2012 -
Boncmester #12699 Jó, de egérrel meg billentyűzettel kicsit nehéz átadni magad a mindenható Erőnek :D -
sanyiiiii #12698 "esetlegessen hosszútávon lehet a Bionak a TOR egy jó bevételforrás ami után a késöbbiekben nem kell ilyen szinten az EA-ra támaszkondni"
A bio nem támaszkodik az EAre, a bio az ea tulajdona (most hirtelen meg nem mondom hogy létezik e még az EA tulajdonában lévő különálló szervezetként vagy csak az EA egy részlege már, de a lényeg ugyanaz).
"egy olyan mmo, amely dedikáltan ennyire széles rétegnek készül, nem lehet túl innovatív. lehet star warsos, lehet biowares, de a siker receptje nem az, hogy minden részében újat nyújtunk a játéknak, hanem az, hogy a bevált recepteket alkalmazva minden jól menő játék előnyeit egyesítsék."
Abban igazad van hogy nem lehet túl innovatív abban az értelemben hogy teljesen új dolgot csinál, mert az emberek sokszor félnek az újtól és nehezen emésztik meg amit nem ismernek. De nem is kell messzire menniük ahhoz hogy olyat találjanak ami az MMO piacon újnak számít, vagy csak pár apró, erőtlen játék használja (az EA céljaihoz képest). Nem csak a hagyományos MMORPG játékmenetre lehet MMO-t építeni. A siker viszont elsősorban az elvárásoktól függ ugye, szinte biztos hogy a játék az EA szempontjából sikeres lesz, azaz az elvárt vagy magasabb megtérülési rátával fog forogni a pénzük. Ezt ők is tudják, és ezért fektetik ebbe a pénzüket. Az MMO piacban még rengeteg lehetőség van, de nagyrészt nem az MMORPG-kben, viszont ezek mind bizonytalanok, nehezen előrejelezhetőek, ezért az EA marad a biztosnál.
"Te hogy csinálnál akkor SW-s MMO-t, ha lenne lóvéd/lehetőséged/csapatod a megvalósításra?"
Biztos hogy nem tankolással, healerrel, hagyományos MMO módon. Inkább az erőhasználat minél ügyesebb használatára és a fénykardos vívásokra építenék, illetve egyéb classok esetén a rendelkezésre álló eszközök használatára.
Az utolsó mondatba valamit még bele akartam írni de elfelejtettem miközben írtam :) -
#12697 -
mgerihun #12696 Kis olvasni való
Itemizáció Guide -
#12695 énis kérek mellet! -
#12694 Lassan de biztosan elfoglalja a helyét a "when it's done" mellet -
mgerihun #12693 A "soon" mindenesetre új értelmet kapott az elmúlt pár hónapban :) -
#12692 A megjelenés olyan messze van, amilyen messze a fény eljut "pár hét" alatt a világűrben -
#12691 tudod jól, hogy ezeknek mi a pár hét... 2-100 között valahol -
Nephin #12690 Hehe, ravasz.
Egyébként felmerült bennem az is, hogy ez a hirtelen phase 2 bejelentés arra szolgál, hogy kicsit oltsák az EA gyűlés után a fórumon támadt (egyébként nagyrészt félreértelmezésből adódó) lángokat... -
Boncmester #12689 Őszintén szólva most én is megpróbáltam visszakeresni, és trükkösen már leszedték azt a cikket :) -
Nephin #12688 De, én is így emlékszem, csak tegnap nem sikerült megtalálnom, hol olvastam akkor. -
Boncmester #12687 Amúgy anno nem azt mondták, hogy a phase 2 pár héttel a megjelenés előtt kezdődik? -
Boncmester #12686 Na én ellőttem a 3 lehetőséget:
Ally: Nemesis, HGF Sith Huntor
Adversary: Unknown (ők is régi Waros arcok)
Minket bejelölt allynak a Nemesis és az Imperial Knights, adversarynak a Hungarian Heroic Crew.
A többi bejelölést is örömmel vesszük :) -
Boncmester #12685 Te hogy csinálnál akkor SW-s MMO-t, ha lenne lóvéd/lehetőséged/csapatod a megvalósításra?
Az én igényeimet amúgy úgy tűnik eddig, hogy ki fogja elégíteni a játék, miszerint esténként belogoljak, meg hétvégén, és jókat játsszak, de ne akarjak lemondani egy jó bulit, mert akkor ilyen-olyan hátrányok érnének ingame. -
#12684 Frissítettem magunkat. -
cain #12683 írtam kb három oldalt, aztán kitöröltem.
a kivonat: a korlátok a célkitűzésből adódtak. egy olyan mmo, amely dedikáltan ennyire széles rétegnek készül, nem lehet túl innovatív. lehet star warsos, lehet biowares, de a siker receptje nem az, hogy minden részében újat nyújtunk a játéknak, hanem az, hogy a bevált recepteket alkalmazva minden jól menő játék előnyeit egyesítsék.
ezt viszont nem az ea erőltette szerintem. nekik ha megfelelt egy WAR a mythictől, ellavírozgattak volna még egy hasonló, de stabilabb közönségű játékkal, ahelyett, hogy százmilliókat költenek egy olyan játékra, amely talán eléri a célkitűzést, talán nem. -
#12682 22-es csapdája.. amennyiben kicsit is nem profit orientáltan gondolkoznak, akkor lehúzhatják a rolót. Akkor meg sok értelme volt a több éves fejlesztésnek... Viszont ehez jön az amit te is írsz amivel valamilyen szinten eggyet is értek, de esetlegessen hosszútávon lehet a Bionak a TOR egy jó bevételforrás ami után a késöbbiekben nem kell ilyen szinten az EA-ra támaszkondni, lásd Blizz példája. Ilyen folumenű projectet önerőből a Bio nem tudott volna bevállalni ennyi a helyzet.
Viszont nem sok fejlesztő csapat van akik olyan helyzetben vannak, hogy nem kell foglalkozni az anyagi oldalával a projectnek mert majd idővel megtérül. Talán a Blizz megteheti, de ott is eléggé kihalóban van a kreativitás akárhogy is nézzük. :( -
#12681 újabb f&f infó adag:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- New Social Centers; Vaiken Spacedock imp, Carrick Station reps. Galactic trade markets, vendors, class trainers, access to most flashpoints and operations.
- Open world pvp now active in western shelf of Ilum
- Taxi points are now interconnected and may be selected from non-adjecent taxi
-Many areas have received art polish
-Chat is now filtered to remove profanity (by far the most game changing :P
By far the most changes are in the class section; I mean each class has a lot done to them.
Smuggler and IA patch notes seem pretty big with a lot of info and changes on all the AC´s as well as the general class; BH looked pretty big too. -
#12680 jól beszélsz! -
sanyiiiii #12679 Azért egyre inkább a mainstream felé mennek el, ami ugye nem feltétlenül rossz dolog, da azért némi aggodalomra ad okot, pl a ME2-t nem mondanám egyértelműen rosszabbnak az első résznél ,ez inkább ízlés kérdése, de szerintem a DA2 egyértelműen rosszabb játék az elsőnél. Old Republic-kal kapcsolatban is elég egyértelműen ez a helyzet.
Korábban a BioWare nem volt egy beszari népség, nem féltek a saját fejük után menni, és mivel sikeresek voltak nem lett volna szükséges ezen változtatni, csak ugye jött az EA nem kevés lóvéval, aminek természetesen nehéz ellenállni.
És hogy miért szívfájdalmam az hogy az EA beleszól? Azért mert így a játék nem arra mozdul el a KotOR-októl amerre jobban át lehetne adni az SW hangulatot, hanem megy az MMO piac legnagyobb pénzgyára után próbál eredni sokadik kihívóként. -
#12678 "hivatalos" belső infó a stealthről:
The Marauder/Sentinel stealth really isn't stealth, it's a very short term ability usable for both escape or offense. You're not going around with it undetected for any significant period of time.
All classes which have long term (modal) stealth abilities (Agent, Smuggler, Shadow, Assassin) have access to an 'in combat' stealth, the ability to engage their stealth ability while actively engaged in combat. This is a fairly recent change we've hinted at a number of times. Players that follow the stealth centered skill tree in their class (e.g. Infiltration) also have the ability to further improve this ability.