60332
  • Fenrir
    Sajnos nem, azt mindig valaki lenyúlta előlem :)

Én mindig is jobban szerettem a 2 egykezes fegyveres harcot.
  • Aloe Vera
    Sziasztok!

Előre elnézést kérek ha már valaki ezt leirta de kérdeznék valamit.

A helyi Media Markt-ban vettem egy pre order kulcsot ahogy illik regeltem egy acchoz.
    Namost valaki azt mondta , hogy a játék maga dec 22 -én jelenik meg de akinek van pre order kulcs az 15-től már játszhat.

Ezután én megkérdeztem a Mediában , hogy mikor lesz közölték hogy csak dec 22. Ezután kérdeztem az 576-ban ott is azt mondták, hogy dec 22 a megjelenés .

Akkor most hogy van ez tudja valaki?
  • [HUN]Crassus
    és bemakkoltál egy ZinkRoth-ot:)
  • Fenrir
    Tankoltam még anno vanilla wow-ban hakkar-t fury warrior talenten offtanként egy cica druida mellett :)

• Sir Quno Jedi
    Mondom, ez egy játék. Sokféleképpen meg lehet csinálni/oldani egy-egy feladatot szvsz. Ha meg nem, hát nem. Akkor nyilván nem megyünk olyan helyre olyan csapattal. :D
  • Boncmester
    Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy tuti lesznek az egyes típusú buildeknek sarokpontjai, ami nélkül hülyeség lenne olyan buildet csinálni, de kis dolgokban el fognak térni egymástól.
  • Boncmester
    WAR-ban pl a BW-mnek volt 4 féle talentja, 1 instába, 1 solo pvp, 1 scre (warzone) guilddel, 1 pedig open pvp-re a guilddel.
    Ezek 90%-ban megegyeztek a többi BW hasonló buildjeivel, de mindig volt pár pont, amin hihetetlen sokáig képesek voltunk vitatkozni, hogy nem erre, hanem arra kéne tenni, majd jött a harmadik ember, aki szerint meg amarra kell pakolni.
    Plusz még én is néha változtattam, alakítottam őket, hogy éppen milyen kedvem volt. Lehet, hogy ki lehetett volna számolni valahogy, hogy melyik a legesleghatásosabb az egyes szerepek betöltésére, de igazából inkább arra mentem, hogy most ezt a képességet akarom inkább használni, vagy azt, és az alapján állítottam be. Nem volt általában számottevő a különbség, meg amúgy is a játékos stílusától is függ.

Itt is gondolom hasonló lesz a helyzet. Lehet, hogy minden juggernaut ki fogja tenni a tank ág utolsó képességét is, ha tank szerepet akar, de az alsőbb szinteken azon az ágon tuti, az egyik a charge-ot fogja mondjuk buffolni, a másik meg a cc ellenállást, stb...
  • Caliph
    legyen igazad de úgy gondolom idővel kialakul a legjobb talent. és egyenhunterek lesznek.
    na valahogy ezt kellene elkerülni...
  • MrStokes
    Az a dual talent mar magaban a WoW-ban is edeskeves volt, de tobbszor felotlott mar bennem a Rift-tel jatszogatva, hogy bizony meg az az 5 role, amit a Rift kinal, sem mindig eleg.

Abban meg, hogy minden BH egyazon DD talenten fog szaladgalni, ne legyel annyira biztos, foleg PvP eseten meggondolando.
  • Boncmester
    Nyilván ez jó, csak gondolom nehéz lenne mindent totál kibalance-olni. Ha meg minden ugyanazt tudná, csak a grafikája lenne más, akkor nem sok értelme lenne talentolni.
    De most amúgy tudtommal valami hasonló módon van fölosztva a fejvadászok talentje.
  • Caliph
    talent váltásra ott a wow: dual talent vásárlási lehetőség. jó ötlet,nem szégyen lenyúlni azt ami jó.
    hiába lenne 10 féle talent a végén úgyis csak 1 talental fog rohangálni az összes dd bounty hunter mert az a legjobb. szintén wowos átok...
    nemtom itt hogy megy,de tök jó lenne ha pl egy bounty hunter azt erősíthetné amivel szeret ddzni...teszem azt ha dual lézergunnal akar ddzni arra legyen talent,ha rakétázni jetpackozni akar, arra is legyen egy talent,ha közelharci lángszórózást,wolverine pengézni akar arra legyen talent és ne legyen számottevő különbség köztük...
    így a hil is...ha kütyüzni akar(pl "tricorderes startrekes) , vagy ha repkedő robotot irányítva távolról akar hilelni(kis gömbrobot petként,petskillekel pl) a lehetőség határtalan.
    vagy ha tankolni akar szintén távoli tank rakás ccvel gyorsabb mozgással vagy közeli rakás páncéllal.

csak ötletelek. persze nem biztos hogy jó felé kacsingatok. de ez is egy irány.
  • Boncmester
    :P
    Ezt nyilván nem várom el senkitől.

Csak olyan emberrel nem megyek, aki lusta 1 percet rászánni arra, hogy a "tuti nem tudjuk megcsinálni az instát" helyzetből átállítsa a karakterét arra, hogy "ha így nem tudjuk megcsinálni, akkor sehogy".
  • Caliph
    vagy nem olyan classt választ aminek a racialja oda illik:DDDDD
  • Boncmester
    Igen, végülis hihetetlen jó mulatság lemenni egy Raidre 16 DPS-el, 0 tankkal és 0 healerrel, és elcseszni 5-6 órát úgy, hogy még az első bosst sem vagytok képesek kinyírni. Ennél jobbat el sem tudok képzelni :D

De a te dolgod, ha annyi időd van, hogy szeretsz órákig szopni. Én, ha instába megyek, nem megyek olyan csapattal, amivel tuti, hogy nem lehet megcsinálni, de olyan embert sem viszek szívesen, aki nem tett meg mindent, hogy megcsináljuk. Ha nem specel át, nem hozza a megfelelő felszerelését, pedig van neki, nem követi a taktikát, amit mondunk, vagy pvp-ben folyton elmászkál, olyan ne legyen a partyban, mert az én és a többiek szórakozását rontja el.
  • Sir Quno Jedi
    Szvsz. egy torz partival is lehet jókat mulatni. Ez egy játék elsősorban. :D
  • Boncmester
    Ez nem papíros szerepjáték, hanem MMO. És mondjuk a jó mesélő nyilván nem csinál olyat, hogy egy két tolvajból és egy varázslóból álló partinak azt a történetet meséli, hogy "márpedig itt nem léphetsz be, csak ha lovag vagy", ellenben az MMO-ban pedig így vannak mondjuk az insták.
    Plusz itt nem karakterkészítésről van szó, hanem arról, hogy a karaktered bizonyos határok közt mozog, tehát mint a papíros szerepjátékban, a bárd tud énekelni és harcolni, a varázsló varázsol, vagy a botjával ütlegel, a lovag is tud lovon harcolni, vagy páncél nélkül egy szál karddal a földön állva.
  • Boncmester
    Itt nem kell külön fölhúzni az egyes fákat, hanem a karaktered adott szinten megadott számú pontot tud elosztani az egyes fák között. Így ha eddig végig DPS-ként játszottál egy karakterrel, átspecelés után ugyanolyan minőségű healer lesz belőle, ha úgy osztod el a pontokat.

Cuccokból meg nyilván kétfélét kell szerezni, bár sok dologhoz szerintem ugyanaz lesz a fő stat, amit egy-egy kaszt megtehet. Pl a Sorci asszem willpowerből gyógyít is, meg sebez is, stb. Jonny majd megmondja.
  • Bhalage
    megoldhato :d lasd rift
  • darth devil
    Nem is mondtam, h az. Összehasonlíthatatlan a két játék. Pusztán arra mutattam rá, hogy nekem furcsa a talent átosztást.

Nyilván idővel össze kell szedni az itemeket az összes talent lehetőségnek.
  • [HUN]Crassus
    és mi a helyzet a cuccokal? úgyis mindenki/kivétel pl. én is:p/ DPS cumókat fog gyűjteni és nem heal cumókat....gondolom a sebzéshez l. +hit% meg ilyemsi kell,de ugye egy ilyen cumó semmit nem ér ha gyógyítani akarsz....
    szóval szép és jó,hogy mindenki lehet minden,de 100 ból 95-en basznak majd tankolni,healelni:P
  • j0nNyKa
    valahol olvastam, hogy ez nem az L2 (és nem a wow, és nem a war, és nem a többi)
  • Sir Quno Jedi
    Nanaaa. Én is a csapathoz szeretem magam igazítani, DE a mesélőnk mondta nemrégiben, hogy nehogymá a csapathoz készítsek karit, hogy mi hiányzik és mivel tudom őket kiegészíteni, hogy perfekt legyen a banda, hanem olyan karit csináljak ami NEKEM tetszik és én SZERETNÉK vele játszani. Bölcs mesélői intés ez!
  • darth devil
    Értem h mit mondasz, nem is vitatom. Csak nekem elve furcsa a talent rendszer. L2ben ilyen nincs, viszont van subclass rendszer, ott választhattál mást, healert, nukert, tankot, stb stb. Csak ugyanúgy fel kellett huzni a subclasst mint a maint. Így belegondolva, az áttalentezés ugyanaz lényegében. :D
  • Boncmester
    Ezt a vitát már lefojtattuk Nephinnel párszor.
    A lényeg, hogy ha egy karakter csak egy féle szerepre lenne alkalmas, akkor sokkal nehezebb lenne csapatot összekombinálni. Ez nem single player játék, ahol csak magadtól függesz, hanem itt nagyon meghatározó az is, hogy kik azok, akikkel együtt éppen játszani tudsz az adott pillanatban. Ahogyan az ember nem ugyanazzal a talenttel megy általában PvPzni és PvEzni sem. Vagy solozni nem ugyanúgy mész, mint csapatban valahova. Nagyon rugalmatlan rendszer lenne, ha minden karakter csak egy féle feladatot tudna betölteni.

Pl gondold el, hogy 4-en vannak online egyszerre a guildben, egy DPS sorci, DPS Juggernaut, DPS operative és egy Marauder. Ha nem tudnának áttalentelni, tök béna csapatot alkotnának, viszont ha át tudnak, akkor máris ott a lehetőség egy tök jó csapatra, ahol Tank Juggernaut, Melee DPS Mara, a Sorci és az Operative közül pedig az egyik átspecel healre, a másik pedig ranged DPS.
  • darth devil
    Lenne mondjuk 4 alkalom ami ingyenes, utána szankciókkal. Az hogy bárhol bármikor az értelmetlen.
    Persze lehet azért látom furcsán, mert amivel én játszottam, ott nem volt olyan h talent fa.
  • Boncmester
    De még nem szokták meg a google plust :)
  • picket
    Az Erő szerelmére elvtársak, erre van a plusz gomb!
  • Boncmester
    Miért lenne jó, ha nagyon drága? Ha elcseszed véletlenül, fizess egy vagyont?
    Azon múljon a karaktered, hogy milyen ügyesen tudod összerakni, ne azon, hogy mennyi pénzed van ingame. Meg aztán ha van egy sorcim, aki alapvetően DPS, jó, ha könnyen el tudom vinni healelni is egy raidre, ha éppen arra van szükség a csapatnak.
  • Bhalage
    szted nem jo otlet, sztem meg kurva rugalmatlan rendszer
  • Boncmester
    1 AC = 3 talentfa, amiből 2 egyedi, egy pedig közös a kaszton belül a két AC-nak.
    Amit itt írt, hogy egy karakter tank, dps és support lehet, az nem valósul meg sehol AC-n belül, csak kaszton belül, tehát ahhoz egy karakternek mind az 5 fához hozzá kéne tudni férnie.
  • darth devil
    Szerintem meg nem jó ötlet. Sokkal jobb, ha trainerhez kell menni, fizetni kell érte, sőt x váltás után horribilis pénzért lehet csak. Sokkal jobb, ha következményei vannak annak, hogy hova teszem a pontjaim.
  • gseldon
    Amennyiben AC alatt Advanced Class-ot értesz, akkor persze, azt nem kellene kinyírni, de azon belül is biztosan tudsz talentelni nem? Azt lehetne engedni menet közben, úgy, hogy AC-t meg nem válthatsz, csak trénernél. Vagy 1 AC = 1 féle talentfa? Ezt tényleg nem tudom.
  • Boncmester
    Szerintem nem azt írta, hanem "I bought all 5 talent alternate specs for my rogue so I could tank, dps or support .... All BW would really have to do is get rid of the Barrier preventing players from playing as they want when they want."
    Itt a barrier az AC. Az persze, hogy menet közben lehessen áttalentelni előre beállított talentek között, tényleg jó ötlet, és nem is lenne túl bonyolult megcsinálni. De kinyírni az AC-kat szerintem hülyeség lenne, meg nyilván nem is tudnák/akarnák már megcsinálni. Persze lehet, hogy tényleg én értem félre.
  • gseldon
    Nem azt írta a srác, hanem hogy bárhol, bármikor ingyen és bérmentve tudjon váltani a kaszt talentjei között. Magyarul egy instán belül, vagy questelés közben csak úgy át tudjon állni gyógyítás speckóból teszem azt tank speckóra, nem kelljen ehhez visszamenni trénerhez meg fizetni is még.
    Szerintem jó ötlet.
  • Bhalage
    ez is tetszik, jo lesz ez !
  • Bhalage
    lájk
  • TDC Geronimo
    lájk
  • Boncmester
    Persze, még csak az kéne, amikor a duplapengés marauder heavy armorban orrba-szájba CCzgetve ontaná magából az AOE dmg-t :)
  • j0nNyKa
  • j0nNyKa
    After Leveling a Scoundrel (all Light) to lvl 50 (last build) and Leveling a Vanguard (all Dark) to lvl 50 (this build), it has changed my mind on the Advanced Class system. Before yesterday I thought the Advanced Class system was Great. I was thinking that I would Create one of each AC come live and I would have One part of the AC light and the other Dark then I would get to see all the story lines. Now I realize that there really is no point story wise going either Light or Dark, It's almost exactly the same.

So this got me thinking what's the point of the Advanced Class system. Then I remembered how much fun I had in rift with all the different spec's I could play for each class. By lvl 50 in rift I bought all 5 talent alternate specs for my rogue so I could tank, dps or support on a whim and I changed specs on average 2 or 3 times per hour to whatever game play was funnest for the area I was in or the team I was with. I thought it's too bad they couldn't do something like that here. It was the best part of rift next to it's amazingly streamlined intuitive interface( At least that's what I thought, there could be better out there).

And I Realized that this game is almost identical to rift that way because there is actually 5 Trees for each Class. All BW would really have to do is get rid of the Barrier preventing players from playing as they want when they want. This might actually remove the awkwardness of the shared tree and it could be tuned to be even stronger for pvp.

For me Variety is what keeps me playing. I hate going onto a game and playing it exactly the same way all the time. I know some people are built that way where they love to do it the same way all the time. Just not me.

If they don't change the way Advanced Classes work. Will it affect me buying the game. No. This is a excellent game. It is shaping up to be Top notch in almost every regard. I just want to see the game be all that it can be.